Блог на Мебели Италия » Blog Archive » Прическа за стола. Дизайн-инсталация Hair Chair от арт-студио Baron & Baron

Прическа за стола. Дизайн-инсталация Hair Chair от арт-студио Baron & Baron

By Bestfurniture On April 5th, 2011

Дизайнерски стол с прическаКосматите столове със стилни прически  не са резултат на дълги и упорити изследвания и опити на ниво генно инженерство. И даже този факт, че те напомнят роднините на братовчеда То от “Семейство Адамс”, абсолютно нищо не значи. Hair Chair не е нищо друго, освен плод на творчеството на дизайнерския отбор Baron & Baron. Такава необичайна дизайн-инсталация е  представена на London Design Festival.

Как авторите на проекта виждат своето космато дете в интериора, и в интериора на какви собствено  помещения е загадка. Неизвестно е също така, какво означава тази така наречена скулптура. Ясно е едно – да  седиш на такъв стол не се препоръчва. Едва ли е удобно, пък и прическата на “госпожицата” може доста да развалиш.

Както варианта да украсиш с  такъв косматко творческото ателие на гения-новатор, или да го използваш като арт-обект във фризьорски салони,хотели,изложбени  зали, демонстрационни зали и подобни помещения, където се събират неординарни хора с чувство за хумор.

Сподели със своите приятели:   

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.


Мебели Италия | Дизайнерски Италиански Мебели