Изчистени линии и свежест- Японска масичка

By Bestfurniture On January 31st, 2011

Когато започнете да обзавеждате вашия дом, да избирате цветове за боядисване, да закупувате мебели, меки диванчета, кресла и т.н, първо трябва внимателно да обмислите темата. Традиционната тема може да се превърне в нещо уникално, ако се избере правилно. Точно това е случаят с главният виновник за тази статия, японско чудо от   Hiroyuki Tanaka, който се е постарал да представи богатството на японската култура.

Масичката носи експресивното име ‘Храмът на масите’ , тя е мебелно произведение на изкуството от бяло дърво , което е резултат от основна носеща дървена конструкция и множество колони.  Серия от дървени греди формират носещата конструкция на масата и украсяват повърхността отдясно на основната площ най-отгоре. Линиите са максимално опростени, за да спазят влиянието на японската култура върху произведенията на Hiroyuki Tanaka.

Масичка за кафе от Jacob Strobel

By Bestfurniture On January 31st, 2011

Немският дизанер Jacob Strobel създава уникална масичка за кафе за Австрийския производител на мебели Team 7.
Скулптура или масичка е големият въпрос! ‘Звездата’, която убеждава със своите геометрични форми и необикновена конструкция, е със сигурност и двете! Тя е носител на силно желаната и престижна награда Интериорна Иновация 2011 заради своя смел дизайн. Основният компонент е пръстен с форма на възлова точка, която се откроява технически и официално.
От нея започват 8 идентични лъча, всеки от които е изработен от луксозен и естествен дървен материал. Подредени нагоре и надолу, тези лъчи са всъщност са носещата конструкция на кръглия стъклен плот. Изглежда все едно плотът се носи върху кръга от лъчи и по този начин се създава оптическа  лекота. 8мм като плътност на стъклото и многостранна от долната част, стъклената повърхност сякаш си играе със светлината и провокира очарователни ефекти.

Хибридно Бюро и маса за конферентни зали от Йово Божиновски

By Bestfurniture On January 31st, 2011

Българският дизайнер Йово Божиновски създаде хибридно бюро и маса за конферентни зали, която обра овациите на световния елит в мебелната индустрия. Проектът е резултат от изпълнена поръчка за строителна компания от България. Основната задача е била дизайн на офис, който да се различава от останалите и да се запомни лесно от посетителите. Чрез внимателно обмисляне на функциите, които изпълнява една такава площ, дизайнерите се спират на идеята да направят хибрид между бюрото на мениджъра на компанията и масата за конференции, която често се използва за срещи с важни клиенти, както и работни дискусии със служители. Тази мебел се превръща от една закачка в акцент на офиса и му придава уникален вид.
Водени от фактът, че основната дейност на компанията е строителство, дизайнерите решават, че трябва да проектират продукт, който да бъде ясно изграден с видима конструкция, модерна визия и да въплъщава иновативно мислене за реорганизиране на работното пространство. Дизайнерите са се опитали да използуват основните принципи на работа на тази строителна компания като пресъздадат атмосферата в уникална мебел, която заема централно място в офиса и му придава неповторим вид. По този начин се създава т.нар. ‘работно място’.

Имайки предвид йерархията в компанията, дизайнерите са решили да сложат хибрида на платформа, за да се получи диференциация в нивата между бюрото и масата за конферентни срещи. По този начин управителят на дружеството заема правилното място в центъра и една идея по-високо от останалите. Използвани са метални профили от стомана, за да се изгради рамката и стъклата, с които тя се покрива. Дизайнерите създават един продукт, който освен с външния си вид впечатлява и със своята конструкция.

Mosman House от Corben Architects

By Bestfurniture On January 31st, 2011

Тази нова резиденция със севернo изложение е на три етажа и има общо четири спални. Mosman House е проектирана така че да се извлече максимума от невероятните водни пейзажи и да се поддържа абсолютното спокойствие в района.
Тази впечатляваща сграда е изградена на мястото на малка къща в старинен стил и както виждате е майсторски преобразена, за да се придържа към местните стандартни и да осигури минимална загуба на перспектива към невероятните гледки.
Къщата e скрита зад дървена гаражна врата и входната врата към улицата, но след това се разкрива влезете в елегантното й пространство и се придвижите към живописната градина от главната врата към входната врата, която води до самата градина. Само един бегъл поглед към панорамните водни гледки е достатъчен да се влюбите в тази невероятна резиденция.

Със самото влизане в къщата и постепенното преминаване към просторните трапезария, дневна и кухня се усеща цялостното влияние на тази разкошна гледка. Просторните жилищни площи с техните големи, плъзгащи се витрини и високи тавани приласкават светлината и превръщат Mosman House в една резиденция с пулсиращ вътрешен и външен декор.

Основният вход, двете жилищни площи и частта за гости са разположени на средното ниво с три спални на горното ниво като основното е проектирано като луксозен апартамент. По-ниското ниво включва голяма медийна зала и складови площи.
Сградата се характеризира с прости прави линии, които формират бетонна конструкция и зидария, внимателно покрити с дървен материал и пясъчна облицовка, която представя модерен дом с акцент върху естествените материали и ясните дизайнерски принципи.
Интериорните завършеци са от дървен материал от американски дъб, използван за жилищните площи, сив варовик за пясъчната настилка на общите части, орех за фурнира и мебелите,  фурнированa дограма, бели шкафове от полиуретан, кварц за настолните елементи в кухнята и мраморни плочи в баните. Всичко това създава един съвременен, изискан интериор с топло, приканващо усещане.
Приложени са и опции за спестяване на енергията, включително и действащ оберлихт над централната част, който позволява проникването на естествена светлина и вентилация, дървените екранни плочи предоставят слънчев контрол, бетонни подове и покрив  осигурява термична маса, а енергийно ефективните стъкла на прозорците и външните врати спестяват енергийния ресурс. Къщата също включва и система за събиране на дъждовна вода като капацитета е до 30 000л като водата се използва за напояване на градината и почистване на тоалетните.
Завършената къща е прекрасен пример за подценявана, но луксозна къща, която успява да извлече максимална полза дори и от неудобно място.

Модерна и стилна архитектура на Вашия дом- Фоайето мечта или реалност

By Bestfurniture On January 31st, 2011

Има определени фактори, които са решаващи в архитектурно отношение и определят дали е възможно да има фоайе в къщата или не. Например, ако разполагате с твърде тясно пространство, не е добре да полагате усилия в изграждането на фойае. Да, но обитателите на този разкош имат голяма къща със земя и много, много пари, за да си удовлетворят каприза. Ето защо няма нищо грешно в това да изградиш фоайе стига да имаш необходимите средства и време. Подредбата е достойна за възхита и е трудно да бъде копирана.

Стаята отразява естетическата стойност, особено ако е подредена по такъв атрактивен начин. Всъщност доста е разпространено и схващането, че подредбата и използването на пространството имат влияние върху настроението на жителите. Ето защо преди да изградите фоайе се фокусирайте на елементите, които заслужават внимание. Първо разгледайте позицията на главната врата и връзката с всекидневната.

Маса- изложба

By Bestfurniture On January 26th, 2011

Маса– изложба на книги  – това е доста оригинално и нестандартно решение. Състои се от  вдлъбнатини, които могат  да поберат книги, списания, разделени по   теми – посетителите ще трябва да изберат само нужния слот. Тази маса ви позволява да изложите много по-голям брой различни книги и осигурява достатъчно място за всички читатели, които искат да намерят колекцията. Тази маса ще изглежда страхотно в училищата и на  панаири на книгата.

Енергия- еко лампа

By Bestfurniture On January 26th, 2011

Viva Light Tower –лампа , която е напълно независима от електричеството. Тя черпи силата си от три естествени източници на светлина – слънчева, вятърна и биохимични процеси. Много интересна идея, но  скъпа. Въпреки това, предвид факта, че всички електрическите стълбове и осветителни тела трябва да бъдат се реконструират през 2020 г. за намаляване на емисиите, това може да е един от начините за решаване на проблема.

Дизайнер: Chelles Хаяши дизайни

Разделен душ

By Bestfurniture On January 26th, 2011

BRS е душ система, която е с прозрачен контейнер, разделяща  неговия душ панел  с мивка и тоалетна резервоар. Този проект е получил  наградата Liteon. Доста оригинално решение, но бих искала да поканя дизайнерите да направят всички комуникации от една страна, а не насрещно- „ гръб с гръб „, защото в малки бани могат възникнат проблеми с празното пространство.

Дизайнер: Франк Гуо

Малко от Средновековието, в комбинация с азиатски стил

By Bestfurniture On January 26th, 2011

Създаването на този стол за хранене е  вдъхновено от изтънчената форма на буквите от корейската азбука “Zi-Ut”. В него има някакъв игрив баланс между традиционните азиатски форми и холандските средновековни символи. Има в този стол и нещо от Имса. Това е без съмнение един от тези столове, които изглеждат добре от всеки ъгъл. Само погледнете този профил. Отлично

Материал: Дърво

Размери: Ширина – 540 Височина – 755

Дизайнер: Heera Jeong

Маса за кафе и стойка за сърфинг

By Bestfurniture On January 26th, 2011

Удивителна комбинация! Намерихме дизайнер, който е разработил оригинални мебели, така че решихме да представим две от творбите му едновременно, които не могат да се комбинират помежду си. Обърнете внимание на тези две произведения на Роб Дейвис от Thoughtwood Fine Furniture  – какво ги обединява? Качеството!

Супер изработка, въплътена в иновативни дизайнерски предмети от интериора.


Мебели Италия | Дизайнерски Италиански Мебели