Миражи от огледала

By Bestfurniture On February 28th, 2011

Огледалата в нашия домОгледалата съществуват от средата на  XIII век, именно по това време започнали да ги правят в Холандия и Фландрия. А след двеста години се  прославил със своите занаятчийски работилници за цветно стъкло известният остров Мурано на около километър и половина от Венеция.
Стойността на първите огледала и големи повърхности стъкло била толкова огромна , че съпоставима със стойността на средния размер имение, огледалото  струвало два пъти по-скъпо, отколкото живописно платно със същия размер на най-известните художници от  това време.
Затова не е учудващо, че колекционери на  огледала били особи с кралска кръв: английският Хенрих VIII и френския Франциск I. Такова скъпоструващо удоволствие можел тогава да си  позволи само кралят. А Людовик XIV, за да срази напълно  гостите си  с разкоша на своя дворец във Версай построил дълга огледална  галерия, по стените на която били окачени над триста огледала с голям размер. Дворецът поразил всички, посетили го, със своето великолепие, а неговият собственик  получил прякора  “крал-Слънце”.

Старинните огледалаНеизвестно на кого хрумнала идеята да  използват в мебелната инкрустация парченца огледала, но е безспорно, че това хрумване  преобразило и до неузнаваемост променило облика на  обикновените предмети. Отразявайки светлината, огледалните вложки запълват окръжаващото пространство със светлинни „пръски” , а интериорът – с парадно великолепие. Веднага възниква асоциация с дългите анфилади на дворцовите  зали, разкоша и блясъка на обзавеждането.
Интересът на човека към огледалата  е предизвикан не само от тяхното използване в ежедневния живот, отдавна огледалото се смятало за загадъчен предмет. Не случайно в приказките то се използва като магьоснически атрибут. Детето се опитва да си представи някакъв “огледален” свят, в който всичко не е така, както в реалността. Или приказката отрежда на огледалото ролята на гадател, и тогава нейните герои се опитват да узнаят своята съдба от него (“огледалце, огледалце  я кажи…”). Но това са  все приказки от нашето детство, а всевъзможните предания за  привидения и фантоми, появяващи се на пречупения кръстопът на огледалата и изчезващи в тях, не дават покой на фантазията на вече възрастния човек. И наистина огледалната повърхност, отразявайки  реални предмети, създава миражи и несъществуващи пространства. На всички е известен прийома, когато тясна стая “разширяват” с помощта на голямо огледало на стената. Но освен създаването на  двойници, огледалото е способно и наопаки сякаш да “разтваря” предмети. Най-обикновеният шкаф, ако е покрит с огледални  пластини, сякаш изчезва, превръща се в мираж.

Съвременни и красиви огледалаОгледални вложки и инкрустации се използват при украсата на мебели много отдавна. И днес антикварните вещи, огледалните елементи в които са изпитали върху себе си разрушаващото влияние на времето, изглеждат като потомствени аристократи. А пукнатините и протритото само потвърждават тяхната истинност и богат на  събития живот. В наше време се  ценят вещи “с минало”,затова  предметите със следи на  времето намират своето място и в съвременните апартаменти. Така антикварна масичка  някога предназначена за лампа или свещник, в наши дни може да се  използва като оригинална за коктейли. Поставена в центъра на  стаята, тя изгодно ще подчертае и рисунъка на килима и тапицирането на мека мебел.
А старинната лампа с пукнатини на огледалните части ще внесе във вашата обстановка нотка на  носталгия по миналото.
И така, каквито и  предмети  да  създава човешката фантазия от огледала, а ръцете на  талантливите майстори да въплъщават в живота ако са ви харесали някои от тях, може да  рискувате и да ги поставите в своя дом – усещането за празник ви е гарантирано.

10 креативни мебели

By Bestfurniture On February 28th, 2011

Маси с кракаОбикновено производителите на  мебели поставят функционалността по-високо от дизайна, а напразно. Необикновените мебели
радват очите и привличат вниманието. И аз просто вярвам, че дом,
обзаведен със съвременни, красиви и екстравагантни мебели придава на стопанина си по-голям статус, отколкото Ягуар в гаража.

1. Маси с необичайни крака

Идеята за създаването на масички с крака, които
напомнят извиващи се змии или пипалата на октопод, е хрумнала на
дизайнера Chul An Kwak, под впечатлението от гледането на картини с бягащи коне. Необикновената мебел се изготвя от дърво и въпреки огънатите крака на масите, предаващи кинетика и движение, горната
работна повърхност на масите е абсолютно плоска.

Кресло за безделници2. Креслото на  безделника
Това кресло е направено не за работа. Основното му предназначение е да подари на човека усещане за безтегловност и лекота, което естествено не предразполага към плодотворна работа. Макар че и такава функция креслото има – може да се закрепи за работа към масата.

3. Мебели-привидения, които могат да се предвижват

Призрачни мебелиТова е удивителна и изключителна идея – да направиш мебели, които на пръв поглед някъде се прокрадват. Създателите на  необичайните мебели Reudler съзнателно са се отказали от идеята да  проектират мебелите на компютър и може би не е случайно.

4. Мултифункционално диванче Calypso
Диван Calypso Чудно, но все пак красивото диванче може много: това е и кушетка, и масичка за списания и вестници и просто място за почивка . Съвременните мебели трябва да бъдат  не само красиви, удобни, но и да са многофункционални и този диван-маса-кушетка е подтвърждение за това .

5. Стол за мъжското  достойнство

Идеален вариант за мъже, необичащи ограничението на дрехите и
предпочитащи да прекарват времето си с  чашка кафе или четенето на  сутрешната преса разголени.

За съжаление да станеш притежател  на ергономичния стол, отчитащ всички нюанси на анатомията на мъжете, на този етап е невъзможно, тъй като това е само прототип, въпреки че производителят на този необикновен стол  твърди, че скоро ще бъде пуснат в свободна продажба, така че наредете се на опашката . :)

6. Креативни мебели  от Ли Брум

Светещи мебелиМебелите могат да бъдат меки, скъпи, удобни или напротив. Но Ли Брум е решил да придаде на мебелите още едно качество – светенето.  Английският дизайнер придал на своята колекция от  мебели романтичност и загадъчност със светенето на специални лампи, които придават чар на стаята. По такъв начин, ако обикновените мебели в нощния сумрак престават да красят вашия дом, то произведенията на Ли Брум ще се  погрижат за интериора ви даже през нощта.

7. Мебели от сняг Мебели от снягсняг
Студентът от  факултета за хуманитарни науки Hongtao Zhou в университета Уисконсин-Мадисън решил да създаде мебели, направени от лед и сняг на езерото Mendota, Уисконсин, USA. Също така Zhou създал много оригинални маса и столове с формата на снежни топки.

8. Необикновена мебел от  бъдещето за тинейджъри
Мебели за тийнейджъри Бразилският дизайнер Роберта Раме е представила необикновена концептуална ергономична  мебел Wave Chaise за любителите на компактността. Ето такава мебел на бъдещето а-ла «всичко в едно», предназначена за тинейджъри и младежи. Интересна е с това, че по принцип един предмет от  мебелировката обединява в себе си всичко, което е  нужно на съвременния подрастващ: и компютърна маса за учене и игри, и рафт за книги или учебници, и импровизиран «диван», лежейки на  който може да гледаш телевизор или DVD (които са вградени ,както и уредбата ), да слушаш музика или да четеш (осветителни тела също има ). Добрите мебели съединяват в себе си красотата, комфорта и функционалността, те съответстват на интересите и потребностите.
Представете си  колко удобно е това изобретение за малкогабаритни жилища!
Wave Chaise е красив и елегантен предмет от интериора, икономисва място в стаята и съществува в два варианта –за момчета и за момичета. Изглежда успехът на Wave Chaise е предварително осигурен, само с една уговорка: ако диванът вътре в него бъде удобен!

9. Легло”Капан”

Легло капанИскате ли да спите под навес, който напомня огромен капан за мишки? Може някой и да поиска да изпита нервите си, но лично на мен би ми било малко страшно да спя в това легло-капан. Проектът на това объркващо легло за двама  е бил показан на изложба, посветена на изкуството за обзавеждане на хотели….

10. Необичайна пейкаНеобичайни пейки

Нещо нередно веднага бие на очи. Вярно е –това не е комплект столове, а една пейка, в която са се „враснали”столове. Интригуваща идея за банкетни зали или може би за чакални. Кой знае?

Зодии и интериор- какво се крие в твоето въображение и съдба

By Bestfurniture On February 28th, 2011

Зодии, мебели и интериорно обзавежданеВсеки от нас се ражда под този или онзи знак на  хороскопа. «Звездният символ» определя нашия характер, а в зависимост от характера, ние избираме стила на помещенията. Как да определим какъв интериор отговаря на  нашата натура?

Овен – силен, енергичен и  в същото  време, весел знак. За жилището на  Овена ще  подхождат светлите стени на  жизнерадостни оттенъци: бледо-оранжеви, жълти, светло сини и т. н. Общ вид на интериора: леки мебели в класически стил, паркет на пода, ниска масичка, всевъзможни стъклени аксесоари. Препоръчват се щори, падащи надолу на пищни плохи, впрочем Овенът по принцип може да мине и без щори.
Телец –независимо от своята сила и твърдост нерядко избират романтични ресни и лентички. Комбинирайки леките пастелни тонове – например, изумруден с оранжев или виолетов с маслинен – Телецът може да постигне  много интересно, необикновено съчетание. За този знак идеално подхожда интериор в стил кънтри.
Близнаци –много променливи хора, затова се нуждаят от  лесно променящ се интериор: в тяхната къща  няма  място за тежки мебели с резбовани крака! Близнаците с двойствената им натура и постоянни търсения на нещо ново, обичат леки, мобилни, ултрасъвременни мебели. Избраният от тях интериор може да се нарече едва ли не еднократен –нали в скоро време Близнаците ще поискат ново, особено съчетание на  цветовете и елементите  – да кажем, стъклено шкафче  и китайска рогозка.
Мебелно обзавеждане и интериор за РакРак – общителен и едновременно романтичен, понякога обича да се уедини в някакво тайно местенце и съответно иска да види дома си като свое убежище. По тази причина Ракът избира  спокойни, сдържани, благородни тонове – син, тъмно-розов, кафяв. Такива цветове добре се съчетават  със светли прозрачни драпировки и аксесоари, потапящи те  в мечти и спомени.
Лъв –обича, когато му се възхищават , следователно всеки гост трябва да се възхити от жилището на  Лъва. Този знак от  Зодиака винаги избира всичко най-добро и най-скъпо, а ако средствата не позволяват – то задължително нещо оригинално, което другите нямат. Това може да е  рядка ваза или текстилно пано на цялата стена, направено по поръчка. В цветовата гама Лъвът предпочита благородните цветове, които лесно се съчетават помежду си  – дълбоко син и теракотен, бежав и кафяв. За типично «лъвския» интериор е  свойствена атмосферата на разкош.
Дева – не се предава на призрачни мечти, а действа. Девите – решителни и практични, обичат точността и яснотата. Интериорът на жилището им се отличава с  преобладаването на  прави линии и геометрични рисунки. Девите имат безупречен вкус, те никога няма да съчетаят несъчетаемото. Затова в дома им  присътства и цветова, и стилна хармония: всички оттенъци на кремавото и кафявото (за топлата гама)или  синьо и сиво (за студената), строг минималистичен, но функционален интериор.
Везни – уравновесени хора, близък им е  спокойният интериор, не «изпадащ»в никакви крайности. Затова в дома на Везните често цари уют и хармония. Топла гама – класическите оттенъци кафе с мляко, студена – тъмно-син,светло син , лилав, сив, розов (пастелни и сдържани тонове). Но понякога Везните се двоумят между разни стилове в интериора, тъй като не обичат еклектиката, затова за тях е достатъчно сложно да определят обстановката. Често това са  класически мебели или съвременни, но без «прекалени натруфености».
Мебелно обзавеждане и интериор- СкорпионСкорпион – силен и властен знак, обича енергията,  на такива хора им е  близък яркият наситен червен цвят. В интериора те обикновено избират  оттенъците на червеното и  теракотеното. На  чувствителните Скорпиони се препоръчват по-спокойни, не дразнещи очите цветове – червеното в интериора може да бъде използвано в аксесоарите,да играе само  второстепенна роля. Скорпионите предпочитат класическия стил мебели, понякога –малко екзотика.
Стрелец – капризни натури, дай им постоянно движение напред. Именно за тях е била измислена мобилната мебел, лесно променяща формата и положението си. Често това са  съвременни масички, столове и кресла на леки метални крака и стелажи на колелца. В интериора Стрелецът предпочита жизнерадостни, «целеустремени» цветове – синьото, оттенъците на  жълтото и кремавото, бледо-зеленото, понякога оранжевото.
Козирог –за разлика от Стрелеца е голям консерватор. Обича класическия стил – и в дрехите, и при  мебелите, и в начина на живот. След похода по музеите  Козирогът много лесно променя своя интериор –нали именно в музея се черпят неостаряващите идеи на класиката. Идеално съчетание на цветовете за Козирога – черно, бяло и червено (зелено, синьо, бежаво и всеки друг харесал им се  цвят). Доминиращият цвят разнообразява черно-бялата гама и изглежда  печеливш в класическия интериор.
Водолей – никога няма да избере скучна цветова гама или обикновен, банален интериор. В неговия дом винаги ще срещнеш  неочаквани детайли в обстановката (ваза с интересна форма , «крива» маса, столове с еднакъв цвят и разни стилове в една стая) и ново интересно съчетание на цветовете студено бледо-виолетово и топло хаки, цвят на слонова кост, синьо и оранжево). Водолеят винаги се хвърля в крайности и представителите на  този знак трябва да обърнат внимание на съставящите обстановката елементи –съгласуване на предметите от  мебелировката по стил и т. н.
Рибите – впечатлителни, романтични особи. Интериорът, създаден от  Рибите, винаги е обвит с ореол на тайнственост. Рибите обичат «реснички  и панделки»от  стила кънтри, но близки са им и загадъчните мотиви на страните от Изтока. Хармонията на  леки пастелни цветове в техния дом прекрасно се съчетава с обикновени, но качествени и функционални мебели. Хората от този знак обичат уюта и простора, но склонността им към всевъзможни сувенирчета и дреболийки може да доведе до претрупване на  жизненото пространство.

Италианският интериор– I част

By Bestfurniture On February 27th, 2011

Италиански интериор и обзавежданеИталианският дизайн в областта на мебелите и интериора е признат за един от най-добрите в света , и той в много неща  определя облика не само на италианските жилища, но и на  «общоевропейския дом». Понякога Италия по право е наричана столица на световния дизайн. Действително ежегодната пролетна Миланска мебелна изложба формира имиджа на най-стилните домове на  Европа. Седмицата на мебелната мода в Милано, както твърдят ценителите, преди всичко напомня седмицата на висшата мода, нали италианците смятат, че мебелите трябва да прилягат на тялото, както дрехата. Колекциите, които се  показват на Миланската изложба,се стремят да  поразяват посетителите със своето великолепие и изобилие на нови неща.

Старинна италианска конзола

Италианският интериор е разнообразен, както и самата Италия: предпланинската част на Алпите и крайбрежието на  Средиземно море, северните промишлени градове и облените от слънце лозя на юга. Независимо от това една черта обединява всички италианци:те придават много голямо значение на вещите, които ги  обкръжават. Това са и дрехите, и продуктите за хранене и  разбира се техните  жилища. Ако в другите европейски страни ежедневни дрехи на мъжете и жените отдавна са станали удобните дънки и тениски, то италианците предпочитат да се обличат модерно и разнообразно.Смята се, че именно италианците харчат най-много пари за придобиване на модерни дрехи и аксесоари.

Италианско обзавежданеИталианците обичат да се заобикалят с красиви вещи, затова техните интериори са винаги наситени до предел. Това не са само мебели, но и различен интериорен текстил, килими, сувенири и аксесоари. Ярките разцветки и оригиналните форми на мебелите са присъщи на италианското жилище. Италианците винаги придобиват най-модерните нови колекции мебели.

Даже своите врати  италианците са склонни да  «украсяват » в модерни оригинални дрехи: входните врати могат да имат ефектни вложки от кожа, пластика, тъкани. А в старите квартали на Венеция или Падуа, Генуа или Милано можеш да видиш старинни ковани врати, които още изглеждат напълно прилично с оглед  на многовековната история.

Италианските мебели са създадени за това ,за да се наслаждават хората  на живота, те са приятни на допир, меки и удобни. В същото време италианците са  склонни да изобретяват разкошни модели (например, да направят вратичките на шкафа от пухкава кожа или да  прибавят към вратичките на шкафа обшити дръжки от кожа).

Традицията на  италианците да украсяват своя дом с оригинални красиви вещи датира отдавна.

Например, още през епохата на Възраждането в Италия бил създаден оригинален съндък касоне, в който пазели чеиза на  невестата. Този съндък покривали с позлата, инкрустирали и украсявали с тънка изискана дърворезба. Италианците изработвали плота на масите и пейките си от мозайка и мрамор. И днес в италианските кухни може да се види стилна масичка Мадиа — миниатюрна масичка-поставка, в която през средните векове съхранявали хляба.

Стилен италиански стилаж

Италианският дом възникнал благодарение на първокласната италианска архитектура, която създала най-удобните за жилища форми. Основен материал за строителството на жилища в Италия винаги е бил камъкът. Архитектите се опитвали  колкото се може по- удачно да вписват зданията в околния ландшафт. Италианските вили, построени от архитекта на късното Възраждане Андрео Паладио, досега си остават обект за подражание от много съвременни архитекти в целия свят. Обширните тераси под открито небе са характерна черта на голям брой италиански домове. Тези балкони обикновено са обвити със зеленина, и прекрасно служат за почивка: в топлия климат на  Италия на подобни тераси хората прекарват доста време. В съвременните сгради  не редки са и големите прозорци — от пода до тавана. Цветовото решение в интериора на италианските апартаменти и къщи е разнообразно.Това може да бъде  сдържаната прохладна гама или играта на контрасти. Ярките жизнерадостни цветове  и спокойните елегантни тонове често се съчетават при оформянето на различни стаи  в един италиански дом.   Италианците обичат ефектни вещи, затова те задължително придобиват поне няколко вещи, «заявяващи за себе си» — червено кресло или сребрист стилаж, жълт диван или малка масичка от полирано червено дърво. Съвременните градски апартаменти на италианците  са оазиси на душевен покой и равновесие, където всеки човек се връща след работа. Затова  те се стремят да обзаведат своя дом с удобни и качествени красиви вещи.

Черно-бял дизайн на кухнята

By Bestfurniture On February 27th, 2011

Кухня в черно и бялоХит  на деветдесетте  в дизайна на  кухнята бил белият цвят. Бели били стените, подовете, таваните, гарнитурите и техниката. Обаче този стил много бързо престанал да бъде популярен, което в общи линии не е учудващо…На смяна дошъл по-приятният и не по-малко оригиналният черно-бял дизайн на кухнята.
Ако сте решили да смените обстановката в кухнята и сте се приготвили да изхарчите някаква сума, не бързайте.Червени, зелени или сини мебели ще бъдат модерни и актуални само до някое време, а след това отново ще ви се наложи да ловите  дизайнерски трендове, за да не изостанете от съвременните тенденции.
Възможно е черно-бялата кухня да бъде идеалното решение за  дългосрочни инвестиции. Защото тези два цвята се смятат за класически, а класиката ще бъде модерна във всички  времена: и след година, и след десет години… Благодарение на  правилната комбинация само на двата цвята, помещението може да изглежда по-голямо, отколкото е в същност. Особено внимание обърнете, ако решите масата да е с черен цвят. Трябва да имате предвид две основни правила.
• Купувайте черна маса само ако във вашата кухня има достатъчно количество свободно пространство.
• Подът и стените задължително трябва да бъдат светли.
Ако следвате тези две аксиоми резултатът ще е практически идеално сбалансирана цветова гама.
Помнете, че захващайки се  с класически цветове, трябва да бъдете много внимателни и акуратни. Ако не сте сигурни в силите си, то наемете дизайнер за  интериора.

Сив цвят в интериора на кухнята

Кухни в черно и бяло- обзавеждане за кухнятаВзимането на решение за използване на сив цвят в интериора е много отговорна и не лесна крачка. Ако нещо не се планира както трябва, помещението ще се получи много скучно и мрачно. Затова всичко трябва да се обмисли предварително. Но ако сивото ви е любим цвят и сте решили да го използвате на всяка цена не е невъзможно. Защо  именно кухнята? Работата е в това, че именно в това помещение ние прекарваме  голяма част от времето си. Колкото хубава ще е кухнята, толкова хубаво ще е и настроението ни.
Сивият цвят може отлично да се впише в интериора на кухнята, проектирана в минималистски стил. Матовите панели в съчетание с аксесоари от неръждаема стомана ще изглеждат изумително. Може сигурно да използваме думата «футуристично», как смятате? В сивата кухня трябва да се поставят  ярки акценти, контрастиращи с основния цвят – например лампи.. Това донякъде ще оживи изящната, но все пак «студена» кухня. Не е зле да се добавят още един-два ярки аксесоара.

Интересни факти за «известните» и техните фобии от мебели

By Bestfurniture On February 27th, 2011

Били Боб е алергичен към антични мебелиВсички известни хора имат свои тайни страсти и явни пристрастия като всеки един от нас, но понякога странни и учудващи.
А за най-абсурдни «звездни» фобии (за много, от които няма даже измислено име– толкова са редки) смятат :

– страх от стари мебели –от него страда Били Боб Торнтън, задушава се в стая, където има антиквариат;

страх от въртящи се врати  – нещастният Матю Маконъхи кMатю има страх от въртящи се вратиак ли се справя  с този страх?

Своята първа крона основателят на  компанията IKEA и най-богатият швед Ингвар Кампрад (неговото състояние се  оценява на  28 милиарда долара) е спечелил в началните класове на училището. Купувал моливи и гуми на едро, а след това бъдещият мебелен магнат ги продавал три пъти по-скъпо на съучениците си. А парите спестявал. Той е известен с това, че даже сега се храни  в евтини ресторанти, лети с намаление , вози се на автобус и отсяда в тризвездни хотели.А отпуската си прекарва с въдица на брега на някоя река  в родната Швеция.

От своите подчинени Ингвар изисква да използват и двете страни на хартиения лист. Всичките  мебели в неговия дом са  от магазина IKEA, с изключение на “старо кресло и прекрасен часовник”. Освен това Ингвар 32 години използва едно и също кресло: “Аз го ползвам 32 години. Жена ми смята , че ми е нужно ново, защото материалът се е замърсил. Но в останалото то не е по-лошо  от новото”.

Сергей Брин и мебелните му пристрастияОснователят на  една от най-популярните интернет-търсачки  Google 33-годишният  Сергей Брин е спечелил  около 11 милиарда долара. Но живее в малък тристаен апартамент, кара не скъпа, но еко  работеща Toyota, движеща се не само с бензин, но с електричество. И това е така,въпреки че Google получава пари за всяко кликване на рекламен линк.  “Неправилният милиардер” няма нито яхти, нито вили. На работа, както и много други директори на  Google, той често пристига на ролкови кънки, а по време на почивките играе на паркинга за коли на хокей с кънки. Казват още, че честичко посещава многобройните руски ресторанти в  Сан Франциско, по-специално “Катината чайна”.

Марк Цукерберг
Откъде да започнем, говорейки за основателя на Facebook? На неговата възраст —той е на около 25 — Цукерберг откровено е неадекватен в социален план. От неговото минало е известно, че е предизвиквал колегите си -разработчици на фехтовални дуели без някакви видими причини. Съобщава се, че  в неговия дом няма други мебели, освен легло и две масички , да и при това е под наем. Телевизор също няма. Сега, когато филмът«Социална мрежа» стана летопис на неговите странности, той ни дава свобода на въображението.

Мебелните капризи на звездите и милионерите

By Bestfurniture On February 26th, 2011

Мебели от колекцията на Майкъл ДжексънЗвездите и милионерите се побъркват по красиви и скъпи мебели. Кресло с дракони , работа на  Айлин Грей (1917-19), било продадено на рекордна сума за цялата история на  съществуването на  креслата – 21,9 милиона евро. Купили го  съпружеската двойка милиардери Робърт и Чески Валуа. Най-скъпата мебел за  2010 година си отишла от търговете Сотбис (Sotheby’s) за 5 милиона и триста хиляди долара. Рекордьор на годината станал ексклузивният шкаф  Harrington, поставил световен рекорд в стойността на  английските мебели.Този шкаф , създаден от  Томас Чипендейл (Thomas Chippendale), датира от  1770 г. А най-скъпият шкаф- секретар, принадлежал някога на френския  крал Людовик XVI, бил неотдавна продаден за 3 милиона 217 хиляди. Казват,че в този секретар Людовик пазел писмата от своите многочислени любовници.

Луксозните мебели на ДжексънМебелите от  лондонския дом на Майкъл Джексън, направени по поръчка от изпълнителя, ще бъдат продадени на аукцион. Разкошните   и уникални мебели са от къщата ,където певецът възнамерявал да живее по време на  турнето “This Is It”. Италианската марка Colombostile произвела за Майкъл разкошни дивани, инкрустирани с  кристали кресла, маса със секретни отделения и много други предмети от  интериора. Едно от креслата Майкъл уж бил купил специално за приятелката си   Елизабет Тейлър, за да можела да се чувства уютно на гости при него.

Майкъл така и не успял да се  полюбува на поръчката – починал преди мебелите да са  готови. Дизайнерите уж са върнали на майката на  поп-краля Катрин 700 хил. долара – обаче  юристите на  последната настояват, че това е  лъжлива информация, и жената нищо не е чувала за тези хора и не е получила нито цент. Тя решила, че толкова екстравагантна обстановка съвсем не е по вкуса й  и мисли да ги предложи на търг.
На търг отиват 22 предмета – например, стол с тапицерия  от кожата на леопарда, украсен с щраусови пера, или две кадифени  кресла, покрити със златна украса във вид на орли.

Барбара Стрейзанд е похарчила цяло състояние за своята колекция мебели в стил «арт-деко» от 30-те години на  миналия век.

Джесика Алба се увлича от събирането на  стари мебели. Актрисата признава, че в свободното си  от снимки време обича да се рови във вестникарските и интернет-обяви за  продажба на стари мебели. Джес много обича да украсява дома си  нестандартно.

Дизайнерски мебели за дома на Майкъл Джексън“70% от  мебелите съм  купила от вестника за електронни обяви Craigslist, заявила Алба. – Там толкова страхотни вещи намерих- маси, лампи, кушетки, дивани. Харесвам стари мебели, зад тях винаги  има някаква история”.

Джорджо Армани има  три къщи  в Италия, една на Лазурния бряг, но неговото най-любимо жилище е  пентхауса в Ню Йорк. Дона Каран, също има пентхаус, но там е много мрачно: всичко е  черно, даже покривалата на дивана.
Колекцията мебели от лондонския дом на  рок-звездата Елтън Джон била продадена на търг за 2,3 милиона долара, макар че по признание на  легендарния певец, самият той е  похарчил за нея «десет хиляди, при това голяма част ми е подарена». Съвършено е очевидно, че  цената в дадения случай (както и в много подобни) определят не достойнствата на масите  или леглото, а техния «звезден ореол». Малко преди това примерно такова  съотношение между изходната и крайната цена имало при разпродажбата на с нищо не отличаваща се обстановка, някога принадлежала на  трима прославени испански тореадора. И все пак световен рекорд за цена бил поставен тази есен на аукциона Кристи «мебелите, като такива»: лице, пожелало да  остане анонимно, изложило за продажба комплект мебели от осемнадесети век, в който влизало позлатено кресло от епохата на Людовик XVI, с поразително изкуство изготвено от орехово дърво с изящни скулптурни украшения. Това чудо на мебелното изкуство било придобито от европейски колекционер за 690.250 евро, а за целия комплект били получени 4,5 млн. евро.

Луксозния диван в дома на Филип КиркоровФилип Киркоров поръчал разкошни мебели при знаменития дизайнер Phillipp Plein за своя нов апартамент в България само за 1 млн. евро!  С една дума е решил да поживее по-царски – за такива златни дивани и кристални полилеи би му завидял самият Людовик XIV!

Мебелните пристрастия на звездите са стигнали  и до техните концертни райдери.
Американският изпълнител Prince, например, изисква всички  мебели в неговите хотелски стаи да бъдат само в черен цвят.

Умна мебел, ядяща насекоми и гризачи

By Bestfurniture On February 26th, 2011

Мебели похапват гризачи и насекомиДизайнерите Джеймс Огер (James Auger) и Джими Лойзе (Jimmy Loizeau) от Великобритания решили да създадат умна мебел с топлинни елементи, които работят с микроорганизми. Такава мултифункционална мебел не само спасява жилището от вредители, но и изработва енергия от насекоми и малки гризачи, попаднали  в специални капани.

Умните мебели у домамебели Например, стенният часовник може да  работи в продължение на 12 дни с осем досадни мухи. Насекомите залепват към покрита с  мед бяла пластинка, а след това се отстраняват от нея и попадат в топлинния елемент отдолу. По подобен начин  в специални “дупки” на масата попадат гризачите. Мебелите с подобно гориво едва ли ще заменят обичайните, но, несъмнено, предизвикват интерес.

Мебели … от коса

By Bestfurniture On February 26th, 2011

Мебели от косакосаПрофесионалният фризьор, стилистът Роналд Томпсън, работещ с водещи студии, официалният стилист на конкурсите «Мис Свят» сега се занимава с битов дизайн.
Но многогодишният опит на фризьор не е минал напразно — своите мебели Томпсън създава от… човешка коса.
От гледната точка на дизайнера косата е материал на бъдещето. Тя е водонепроницаема, не се поддава на корозия, много е дълговечна и неутрална за обкръжаващата среда. Всеки изкуствен подобен материал е химически активен и вреден за човека.

Мебелно обзавеждане от косакоса Роналд Томпсън е създал материал с името «Pilius X», състоящ се от коса и смола, и изготвя от този материал столове, маси и кресла. «Pilius X» се оцветява практически във всеки цвят с помощта на  натурални оцветители.
В памет за своето минало майсторът създал скулптурно изображение на своите любими ножици, разбира се, също от коса.

Жан-Пол Готие с нова колекция ….сексуални мебели

By Bestfurniture On February 26th, 2011

Дизайнерски мебели от gaultier Известният френски моделиер Жан-Пол Готие се раздели с парижката модна къща Hermes. Готие признава, че малко се е поуморил от създаването на модерни дрехи и иска да се пробва като дизайнер на интериор.
Моделиерът представи в Ню Йорк своята първа колекция съвременни мебели и аксесоари за дома, която пуска съвместно с лидера на  френския пазар Roche Bobois.Тя отразява неговия фирмен сексуален стил.

«За  мен целият  живот е самоизразяване, казва Готие пред вестника New York Post.  Не е важно, в какво се проявява това  – в предмети за вашето тяло или за вашия дом. Създадох колекция мебели и аксесоари за интериора със сексапилен подтекст. Надявам се, че моят пръв опит ще намери своите почитатели».

В колекцията е  представен секционен диван със сексуален вид: неговите матраци са украсени с  фирмените знаци на Готие във вид на  татуировки и морски райета, а също така с портрет на  целуващи се влюбени. Този диван ще превърне всяка стая в спалня.

Дизайнерски мебели от ГотиеДизайнерски Критиците на  модата високо оценяват мебелите от Готие. Мебелите на Готие повтарят фирмената сексапилна естетика на моделиера, признават те. Отличителни черти са еротичните украси и картини върху тапицерията на диваните и креслата, гобленовите портрети на  влюбени двойки  и амурчета. Всички тези романтични украшения превръщат гостната и спалнята в разкошен будоар. Освен това в колекцията присъства и обичаната от моделиерите морска тематика – морски райета, които на времето са  прославили Готие в света на модата.


Мебели Италия | Дизайнерски Италиански Мебели