Белите кухни – как да създадем стилен интериор?

By Bestfurniture On July 17th, 2011

Кухня в бялоБялата кухня е непрактичен вариант, но невероятно разкошен. Интериорът на кухнята в бели тонове ще се  получи едновременно ярък и неутрален. Такава кухня изглежда свежа, спокойна и хармонична. Белите стени, таванът и светлият под са много добри за  малогабаритна кухня.

 

 

Интериор на кухня в бялоБелият цвят визуално разширява пространството, а също така му добавя лекота и въздушност. Белият винаги е бил  фаворит при декораторите – това е идеален фон за всички цветове. Белоснежният фон «събира» интериора в едно, объединявайки най- различни детайли в хармонично цяло.
Между другото излишъкът на бял цвят в интериора може да се окаже доста коварен. Прекалено много бели повърхности могат да доведат до това, че кухнята ще изглежда  безлика и стерилна. Монотонният интериор без ярки акценти може да  стане много  унил. Впрочем  абсолютното бяло в дизайна на кухнята ще стане абсолютна необходимост, ако останалите стаи на апартамента  или къщата са оформени ярко, биещо на очи, многоцветно.  В този случай кухнята, обзаведена с бяла мебел, ще стане зона  за отдих, релаксация, монохромният интериор ще позволи на очите  почивка и ще ги спаси от цветова умора.

Различните нюанси на бялото в интериора на кухнята

Стилните мебели в кухнятаБелият цвят има много нюанси, именно те позволяват да се направи монохромния интериор по-ярък и експресивен. Цвят на претоплено мляко и слонова кост, млечен, сметанов, кремав – всички тези нюанси на белия цвят идеално ще подхождат на големи  повърхности. Много изискано в интериора на бялата кухня и столова ще изглеждат  сребристи, седефени и елмазни оттенъци.
Може да разнообразите кухнята в бял цвят, играейки си с различни повърхности. Гланцирани и матови, гладки и изпъкнали. Интересни ефекти придават тапетите и плочките, имитиращи различни материали: тъкан, кожа, дърво, камък… Бялата мебел за кухни идеално се съчетава с естествено дърво в  тъмни и светли нюанси. Медните, слънчеви оттенъци на дървесината или ламината правят белоснежния  интериор топъл, мек и уютен. Дървените  елементи с цвят венге ще придадат на пространството яркост и драматизъм, благодарение на които кухнята ще изглежда доста  ефектно. Много красиви в бяла кухня са плотовете  от тъмен естествен или изкуствен камък.
Бялата мебел за кухни е деликатен избор за изтънчения вкус.

 

 

 

 

 

 

Мебели в шахматен стил

By Bestfurniture On July 17th, 2011

Мебели-шахматРобърт Остин Гонзалес (Robert Austin Gonzalez) представя ограничена серия от своите необикновени, скулптурни мебели.

 

 

 

Стилните мебели у домаПредметите от тази колекция са направени от повалени дървета, които направо от гората се изпращат при дърводелците,  за да им придадат красива форма и резба. Гонзалес в своята работа взема предвид всичко: идентичността на дъските, цветовото им съотношение, отсътствието на цепнатини и надрасквания. Именно благодарение на такова отношение  неговите работи се ценят от общественността, а популярността им расте с всеки ден.

Шахмат мебели за домаСтилът и изяществото са главните принципи при създаването на мебели за изтънчени хора, ценящи стила и удобството. А още елементите на тези мебели приличат  на шахматни фигури, не мислите ли?

 

 

Стол-капан от Bas Kools

By Bestfurniture On July 17th, 2011

Стол-капанНе, не, това не е някаква дяволска машина-робот, желаеща да завладее света и да пороби човечеството.

Това е обикновен стол, много удобен и лек. Столът-капан може да ви хване в „мрежите си”  и да ви държи в обятията си,докато не реши да ви пусне. Да,той сам ще избере времето  и ще ви позволи да си тръгнете! Засега ви остава само да се отпуснете, да седнете удобно и да получите удоволствие, нали да се седи в него действително е приятно и меко.

Мебели капаниСпомнете си децата, с тях е безполезно да спориш и да им се съпротивяваш!По-добре да отстъпиш и да се съгласиш с техните условия и доводи, отколкото да продължаваш да си изясняваш отношенията. Същото е и с Стола-капан. Седнете спокойно, приемете «ласката» му, сякаш това е любимо дете или домашно животно и се отпуснете, релакс…

Кресло- гнездо

By Bestfurniture On July 2nd, 2011

В наши дни има много мебели, които са вдъхновени от природата, животните и всичко заобикалящо ни. Дори птиците и гнездата са нещо, което очевидно вдъхновява дизайнерите. Pawel Grunert представи последния си дизайн наречен Nest Chair. Това е един необикновен и различен стол. Както подсказва и името, този стол е вдъхновен от гнездото. Всъщност той и прилича на гнездо, естествено, недокоснато от човешка ръка. Този стол ще бъде официално представен на 2011 Salone Internazionale del Mobile in Milan.
Столът-гнездо е доста модерен и малко сюрреалистичен, но определено е компактен. Той е направен от неръждаема стомана и е произведен със съвременни технологии. Благодарение на използваните материали, столът е идеален за интериора и екстериора. Столът е много модерен и със сигурност ще подхожда на всеки интериор тип арт деко. Това страхотно произведение на мебелното изкуство ще ви накара на се почувствате като у дома…в гнездото.

Да осветим градината с вкус

By Bestfurniture On July 2nd, 2011

Външното осветяване на двора може да е трудна задача, защото никой не иска да прави компромис с качество и устойчивост. Лампата, която е идеалното решение за градината, е чудесен пример за това как формата и функционалността не са взаимоизключващи се опции. Съвременна и модерна, тази лампа може да бъде  монтирана и на стена. Имате възможност да поставите и халогенни крушки, както и да се спрете на бронзови оттенъци или сребърно като част от текстурата.

Модерни градински мебели от Usona Home

By Bestfurniture On July 2nd, 2011

 Usona Home създава изключително модерна и удобна градинска мебел, която със сигурност ще прикове вниманието. Дизайнът е модерен, линиите са елегантно завършени и като че ли тези мебели ни внушават, че мързелуването е приоритета на деня. Съвременният дизайн на тези градински мебели се възприема буквално като художествен шедьовър. С възможност да нагласите слънчевата сянка на 360 градуса, вие буквално можете да прекарате деня навън. Това модерно шезлонгче е тапицирано с водонепропускаема материя и плат, издържащ на UV лъчите и ето защо можете да се излежавате спокойно цял ден. Модерният дизайн и изчистените линии умело се смесват със съвременния стил на вашата градина.
Уникален комплект градински мебели- Radici от De Castelli of Celato
Вдъхновен от идеята да подсили връзката между човека и природата, италианският бранд за мебели De Castelli of Celato представя комплект градински мебели, наречени Radici. Това е изящен градински мебелен комплект, който е проектиран така че да устои на пълзящите растения. Radici означава корени в превод на български. Това за мебелите, които ще създадат усещане за релакс в градините на красотата. Нищо чудно да се почувствате в хармония с природата.
Като цяло градината е доста комфортна и съдържа много интересни елементи като масичка, свещи, столчета и кокетна масичка за кафе. Като допълните и растенията обаче, ефектът става страхотен. Оригинален и страхотен дизайн, Radici ще ви помогне да обзаведете двора и да превърне градината си в ‘тайната градина на чудесата’. Ще ви се стори, че стават част от една приказка. Radici са мебели, изработени от желязо и неръждаема стомана. Благодарение на издръжливия материал и устойчивостта на конструкцията, вие ще се радвате на мебели за градина, които са изключително лесни за поддръжка.

Италиански градински мебели

Read the rest of this entry »

Съвременна кухня- Carola и съвършенството

By Bestfurniture On July 2nd, 2011

Carola не представя обикновен дизайн на кухня. Различното и учудващо за тази кухня е, че тя е перфектна комбинация от модерен и традиционен стил, но също така е било необходимо и голямо майсторство за нейното създаване. Carola е направена от солиден дъб и е част от последната колекция на италианския производител Arrex.
Този дизайн е много интересен от гледна точка на пренасянето на традиционния дизайн в модерния начин на живот. Традиционният италиански стил се усеща от материалите като например дъбовото дърво, естествените нюанси и цялостното оформление. След като естетическия, традиционен стил е бил завършен, дизайнерите са решили да използват детайли и да приложат последните иновационни нововъведения.
Модерните елементи, които са били използвани, включват LED светлини, автоматично задействащи се чекмеджета и врати. По този начин се получава отличен краен продукт, който е и функционален, и напълно завършен в естетическо отношение.

Read the rest of this entry »


Мебели Италия | Дизайнерски Италиански Мебели