Диван плюс кресло

By Bestfurniture On March 20th, 2010

В наше време, под понятието “мека мебел” обикновено означава набор от диван и два фотьойла. Също така към мека мебел може да се прибави ъглова мека мебел, дивани, кушетки, и др. В днешно време, купувачът обикновено сам избира вариантите на мека мебел. Например, две двойки дивани, няколко стола и диван, или голям диван от много сегменти, които могат да се използват заедно, така и поотделно.Като тенденция е да се използва дивана като легло.Все повече популярност придобива т.нар. вариант за гости на мека мебел, в който съществува механизъм за разтягане.Цената се определя от дизайна на дивана ,наличието или липсата на механизъм за разтягане, опаковъчен материал, вида на тапицерия,плат или кожа и др.Вътрешната част на дивана е от пяна като се използват синтетични материали (синтепон, полиуретан и др). Също така често се използват пружинни блокове.
Изборът на материя за тапицерия на меката мебел е доста разнообразна. Най-скъпите и престижни тапицерия, е кожа. По скъпите платове също така включват велур, жакард, кадифе. Диваните и столовете имат различни механизми за разтягане. Има общо около десет, те могат да бъдат условно разделени на три вида: -“Книга” – механизъм за разтягане, при който на гърба на дивана се сгъва на две,а седалката дивана се вдига.
“Флип” – това легло е скрито под седалката на дибана, ако е необходимо, в едно легло.Викатен механизъм – Допълнително спално място се вдига от дивана и възглавниците компенсират различната височина на основните и допълнителни легла. Ъглов диван (или ъгъл) – мека мебел, състояща се от набор от няколко елемента.Този тип диван е много популярен днес. Ъгловите дивани, са различни по форма и обикновено са проектирани според наличието на свободно пространство в хола и вкуса на хазяйна.Ъгловият диван може да има едни и същи страни или различни дължини, под формата на буквата “П”, или всякаква друга геометрична конфигурация.Обикновено ъгълът се състои от основни модули, които позволяват да се направи голямо разнообразие от варианти.Много необичайни и интересни са “мобилнилните” ъгли мека мебел с модули на ролкови лагери или колела.Също така ъгловите дивани могат да имат различни механизми за разтягане,като “Френска мида” или “Делфин”. В процеса при закупуване на диван,продавачът трябва да покаже как се разтяга механизмът.Също така препоръчваме да седнете на дивана или стола избран от Вас ,за да оцените комфорта и удобството на закупените мебели.
Някои полезни съвети при покупката на диван: – Ако диванът или стола който купувате за висок човек, седалката трябва да бъде дълбока (защото на седналият човек няма има опорна точка и трябва да седи в постоянно напрежение).- На възрастен човек ще му е трудно да стане от ниска седалка.- Много мекият диван не осигурява необходимата опора.- Подлакътниците е необходимо да са разположени на удобна височина
Твърде ниска облегалка не обезпечава опора на главата и раменете.
Ъгълът на наклона на дивана трябва да бъде удобен за сядане (седнали под ъгъл на наклона 90 градуса е много неудобно).
Фотьойлите обикновено са включени в комплект мека мебел. По желание можете да си купите няколко фотьойла поотделно или заедно с други елементи на мека мебел.Креслата изглеждат удобни в хола около камина, телевизор, ниска маса, където да пиете чай, кафе.Съвременните мебелни дизайнери и производители търсят да проектират удобни и комфортни продукти за сядане, съответстващи на изискванията на ергономията.
Изборът на модели в мебелните магазини е изключително широк. Ако желаете, можете да си купите един голям кръгъл фотьол с пухеста обвивка, в който ръжете минават бавно по подлакътниците,можете да стане собственик на изискан модел с твърда права облегалка и подлакътници, изработени от дърво. В допълнение към фотьойла можете да си купите няколко чанти ушити от красив плат или кожа.Като подложка на седалната част, се използват различни изкуствени и естествени материали: вата, филц,синтепон, пяна и др.
Също както и меката мебел, и столовете могат да се сгъват (фотьол-креват). От механизмите за разтягане е най-често се използва “Мида” механизъм. Ако е необходимо, фотьол-креват може да се превърне в допълнително легло.
Модерните столове могат да имат различни устройства: поставка за крака с вградени в механизми за повдигане,люлеещ се стол, както и топло пухкаво одеало – чудесен начин да се отпуснете след натоварен ден на работа.
Новина от пазара на мебели – масажен стол с регулиране на наклона на седалката-назад,с разтегателна поставка за крака. Такъв стол може да Ви направи няколко вида масаж. Има модели с вграден в седалката бар и пепелник.

Вашият Коридор

By Bestfurniture On March 12th, 2010

Вие се прибирате в къщи.Сваляте връхната дреха, оставяте чантата, ключовете, обувате любимите чехли и влизате в стаята или в кухнята … И колко време сте прекарали или останали в коридора – първата стая на дома Ви, за пет минути, десет? А сутрешният кратък престой в коридора може да се превърне в търсене на ключовете, чадъри, обувки и др.
Входно антре – е първата стая в къщата, в която човек прекарва много малко време. Ако пространството е организирано логично и удобно, по коридора “гостоприемство” ще ви отведе до покачване на настроението през нощта и на сутринта, когато лесно можете да намерите необходимите Ви вещи. Между другото, в коридора ние се срещаме със своите гости, приятели, и както се казва, “По дрехите те посрещат”. Идват времена, когато трябва да се направи за ремонт за който се използват различни строителни материали, които останали от ремонта на други стаи: големи остатъци от тапети, декоративни филми, цокли и др.
Но достатъчно. Време е да подготвим нашият коридор по всички правила. Първо – един проект, в който подробно е описано и обрисувано пространството за мебели и аксесоари. Помислете как да организираме пространството, така че да няма нищо излишно, а всичко нужно да бъде лесно намерено. Ще ви е необходим гардероб и закачалка, огледало, рафтове за обувки и други предмети, които ние обикновено оставяме в коридора: чанти, чадъри, ключове, каишка за куче и др.Намерете място за стол или табуретка за да може по-лесно да се преобуете. Огледалото трябва да го изберете да Ви побира в цял ръст. Между другото, Огледалата разширяват визуалното пространството. Тенденцията в модерен дизайн е такъв, че целия апартамент, като правило, се извършва в един и същия стил. Помислете за това, как вашият коридор ще се впише в цялостния дизайн на апартамента. Сега производителите предлагат голямо разнообразие на мебели специално за антре, като в комплекти така и поотделно.Значитетелно икономисване на място в коридора е да инсталирате има гардероб, който крие цялата необходима и не особено полезни предмети. Между другото, като опция, можете да си поръчате гардероб с огледало.

Добро решение за пода в антрето е теракот, тъй като такова покритие, най-лесно запазва чистота в къщата – теракотната плочка не абсорбира прах и е лесна за почистване. Съвременните производители на плочки произвеждат специално покритие, което не се пързаля. Също така има голям избор от цветове и текстури на плочки което позволява съчетание с подовите настилки в останалите помещения – линолеум, ламинат, паркет. Ако все още имате желание да съчетаете коридора в един стил, например, във антрето може да бъде с по-евтин ламинат,а шарката да е абсолютно същата като паркет. Единственият недостатък теракотните плочки – те държат студено.Направете пода с подово отопление.Може да постелете коридора с корк,той е доста влагоустойчив
Сега е модерно да се зонира апартамента, ако имате различни видове под в коридора и други стаи, да кажем теракот и балатум, тогава, то зонирането е налице . Ако в целият апартамент пода е един и същ тип или искате допълнително да разнообразите интериора ,направете прохода между коридора и други стаи под формата на арка. С зониране на пространството ще имате доста голям ефект, с нужното пространство.
Ако си коридора е малък, има няколко прости техники които могат визуално да разшири пространството.Оцветяването в тъмен цвят не се препоръчва – ефекта е стесняване на пространството. Също така в коридора, като правило, няма прозорци, така тъмното покритие ще направи вашият коридор дори мрачен. Заключението – изберете боя за коридора в ярки цветове или светъл цвят тапет. Както бе споменато по-горе, огледалата също така добавят светлина пространство в антрето.

И накрая, малко за светлината в коридора. Оптимално решение-точкови източници на светлина или малка лампа на тавана и няколко малки лампи на стената. Сега допълнителната светлина е предвидена в горната част на тавана. Във всеки случай, светлината в коридора трябва да бъде достатъчно за да се посрещнат гостите.

Дървото като материал за производството мебели

By Bestfurniture On March 9th, 2010

При производството на модулни и корпусни мебели се използва дърво.Традиционно масивът от естествено дърво се счита за ценен материал: дървото изглежда много естетично приятно, топло на пипане, това е екологично чист материал,то може нееднократно да се ремонтира,и обновява. Вярно е, че дървото има някои недостатъци: дървото се страхува от огън и вода,и е нестабилно на механични повреди, дървото изисква постоянни грижи. Високо качественото дърво, използвано в производството на мебели, трябва да бъде добре изсушено, и да няма пукнатини.В производството на мебели,се използват такива ценни видове дървесина като дъб, орех, махагон, бреза, ясен, бук, явор, череша.Главната “ценност” на горепосочените видове дърво е здравината. Днес мебелни магазини предлагат мебели от череша или орех главно внос. Вътрешните производителите на мебели предлагат предимно дъб, бук и бреза. Голяма част мебелите днес се правят от бор. Борът, не се счита за ценнен дървесен вид, основните му недостатък е, че продуктите на бора са “меки” – те лесно се повреждат, появяват се вдлъбнатини, драскотини. Спалнята – най-доброто място за мебели, изработени от бор – много привлекателен външен вид и полезни за здравето. Също така, бор се препоръчва за детски стаи – евтин, екологично чист и приятен. Но за всекидневна, трапезария, коридор, е нужно да изберете мебели от по-трайни сортове дърво.Много интересен материал – Т. нар. “Дървени щори. “Дървени Щори” представляват Паяжина от многослойни дървесни плочи, които са на мека основа. Самата технология не е нова, изненадваща е възможността за нейното приложение в съвременните мебели. Както се оказва дървените щори със същия успех могат да бъдат врати на шкафчета. Между другото, в съвременната “мебелна мода” често се използват различни криволинейни форми, и “дървени щори” в това отношение е – незаменима находка. Дървеният фурнир – тънко парче от дървен материал, който е прикрепен към всяка основа (напр. ПДЧ) ,се покрива с мебелен лак с няколко слоя. Визуално се създава впечатление, че мебелта е покрита с фурнир изцяло , изработена от масивна дървесина.Цената на тези мебели е много по-малка, отколкото на мебелите от масив. Въпреки това, трябва да се отбележи, че за да получите ефекта на мебели от масив, фурнирът трябва да бъде много внимателно подбран като цвят и текстура. Днес, мебелното производство предпочита предимно шведски и немски топлоустойчиви лакове за мебели.Като доказани са природните лакове базирани, като на пример, лакове на базата на пчелен восък.В резюме :При закупуване на мебели от масивно дърво, не забравяйте свойствата на дървения материал, от който е направена тази мебел. Борът е мека дървесина, но бук, дъб, череша, орех, и други – са по-твърди . Ето защо, за уютна спалня мебелите от бор ще са добре, но за кухня, трапезария и коридор е по добре да изберем мебели от по-масивно дърво. Винаги помнете: Натуралните продукти от дърво се нуждаят от специални грижи, така че се запасете с търпение и специални инструменти. Ако е необходимо, дървени мебели могат да бъдат ремонтирани и възстановени самостоятелно, но това е по-добре да го направи специалист.

Как да обзаведем правилно детската стая

By Bestfurniture On March 6th, 2010

За деца на всяка възраст се препоръчват мебели от естествено дърво като, бор, бреза, трепетлика, ясен, елша, явор, бук. Но повърхноста на мебелите от дърво за съжаление лесно се повреждат, има вдлъбнатини, драскотини, така че с течение на времето ще трябва да предприемете: ремонт, боядисване. Мебелите, изработени от MDF, получени чрез горещо пресоване на трески, също се считат за екологично чисти, тъй като те не съдържат токсични съставки на компонентите. Такива мебели са по-устойчиви на механични повреди. Може да се употреби DSP, но повърхността на тези мебели трябва да бъдат покрити със защитен слой: ламинат, меламин, фурнир. Като цяло качествените мебели трябва да имат сертификат за качество.Когато избирате цвета на мебелите на децата трябва да изберете, чисти, светли тонове.Добър външен вид на мебели с неутрални тонове в комбинация с ярък текстил и аксесоари.Детската стая трябва да бъде много светла – както естествено, така и изкуствено. Щори, пердетата на прозореца, изберете такъв начин, че да се осигури максимално естествена светлина на детето. Ако детето спи през деня,то красивите нощни щори в стаята ще се създаде приятна атмосфера за отдих. Трябва също да бъде достатъчно ярка светлината от тавана и нощните лампи от стената. На бюрото, лампата за четене трябва да е разположена от лявата страна за да падне светлината добре на осветена работна повърхност. Плафоните на лампите трябва да бъдат изработени от нечуплив материал. Пода в детската стая трябва да бъде покрит с килим. Изглежда най-правилното решение – за детето, което прекарва много време на земята – играе, пълзи, да е удобно и безопасно меко покритие. Но някои проучвания показват, че децата са по от рано развити физически и по рано прохождат,по твърди подови настилки (паркет, ламинат). Също така, не забравяйте, че ходенето бос -е отличенна закалка и тренировка за вашето бебе. Когато избирате тапети за едно дете, особено ако обзавеждате за новородено бебе, дайде предпочитание към слабите пастелните тонове,с изключение на чисто бял цвят. Психологическите изследвания са показали, че ярките тапети с контрастиращи рисунки ,разсейват вниманието на малките деца. Може би по-късно, когато детето ви порасне, можете и да изберете нов тапет с любимите му герои от приказките или анимации.Традиционно е прието стените да са направени в розови тонове момиче, за момче – в синьо. Интериорните цветове в детската стая, както бе споменато по-горе, могат да бъдат различни цветове. Това е важно за да не правите драстични промени в основните цветове в случая. Психолозите са доказали, че ако на бебето в стаята което е на 3 години, например да промените цвета на тапета от син в розов, или друг цвят: тези промени могат да повлияят върху психиката на детето.От около три години, децата започват да усещат разликата между момче и момиче. Ето защо, след три годинишна възраст, интериора на момичешките стаи трябва да е различен от този на момчешките стаи. Така например, за пет годишно момиче е много подходящо да има специално място с детско огледало, гребен.Играчките – задължителен атрибут в детската стая. Родителите ги да купуват за радоста за децата си, или и техните гости ги донасят за подарък. Разбира се, детски играчки с украса ще донесе на малчугана голяма радост. Но идва момент, когато тяхното изобилие се превръща в проблем. Най-доброто решение -е създаване на специална кутия за играчки. Това е оптимален вариант — подмяната на детските играчки днес с една утре с някоя друга, твърде многото играчки, уморяват детето. Ако на детето предлагаме нова играчка или игра, кажете му за това как могат да я ползват,или да играят с нея. Времето минава, вашето дете започва да ходи, с всеки ден става все по-независимо.

Мебели за вашия дом (коридор, хол, детска стая, спалня)

By Bestfurniture On March 2nd, 2010

Антре. Входно антре – е първата стая, в която ние попадаме,влизащи в къщата. Обикновено, антрето, в много случаи представлява тесен коридор на малка площ. Визуалното пространство може да бъде удължено,с висящи от едната страна на коридора големи огледала, а на другата стена с фотоси на морски или планински пейзаж. На тавана е необходимо ярко осветление, така че да преоблечете удобно облеклото и обувките.Ако ширината на коридора позволява, може и от двете страни на стените в шахматен ред допълнително да монтирате да висят няколко лампи.Във вашия интериор на коридора може да сложите полукръгли арки, които могат да стоят в края или началото на коридора.Сега, да погледнем на дрехите,не икономисвайте мебели за коридора. Главното условие – мебелите за антрето трябва да бъдат в хармония с останалата част от обзавеждането в дома, и освен това да са компактни и с достатъчна вместимост. Детска стая.В момента, обзавеждането на детската стая е най-бързо развиващият се сегмент на пазара на мебели.Детската стая расте и се променя заедно с детето Ви, и има за много функции – това е една спалня и стая за игри, това е работното място на ученика и творчески лабораторни изследвания и много повече.Психолозите съветват да промени интериора в стаята на детето 3-4 пъти: Препоръчва се за новородено да се направи добър ремонт, покупката на нови и екологично чисти мебели.След 2-3 годишна възраст, когато детето вече ходи уверено, можете да премахнете масата на пода, което е основното място за игри, с постелки с мек и пухкав килим. За предучилищника е нуждо маса или бюро за моделиране, рисуване, проектиране. Има специализирани комплекти корпусна мебел с секции в които може да се съхраняват дрехи и играчки. Мебелите за деца трябва да възбуждат положителни емоции в детето – да са светли, красиви, здрави, лесни за трансформиране (например, в къща за животни или космически кораб), и разбира се безопасностни. В училище основно място в стаята на детето става работна зона с маса за писане,книжни стелажи, бюро за компютър. Обърнете внимание на сигурността в стаята на детето си: елиминирайте всякакъв пряк достъп до всички уреди, които работят с ток или напрежение.Създайте в стаята комфортна температура и подходяща вентилация. Уверете се, че всички прозорци и врати имат изправни брави и ключове. Ако имате две или повече деца, трябва да зонирате пространството да е отделно от общите части (за игри, творческа) да подсигурите на всяко дете лична баня. А добро решение на този проблем може да бъде цветовото разделение на личното пространство и дори отделните елементи на мебелите – ясли, детски столчета, и всяко дете може да изберете цвят, който той харесва. Дневна – визитната картичка на дома ни. Тук ние почиваме, прекарваме време със семейството си и посрещаме гости.Дневната – е отражение на вътрешния свят на хората, живеещи в дома, техните вкусове, предпочитания, фантазии.Съвременните стаи обикновено имат две основни проложения – кът за хранене (столова) и зона за отдих.Понятието “Мебели за хола” е доста обширно – тук се включват мебели като трапезария, мека мебел и мобилни мебели.Корпусната мебел е разнообразна, библиотеки, шкафове, библиотеки, шкафове, бюфети и др.Мобилните мебели имат ролки или колела (шкафове, маси), кресла, мека мебел, столове и т.н., и по този начин може лесно да се предвижват.Светлината – важен елемент от всяка стая.В дневната е препоръчително да има поне три нива на осветеност с различна интензивност на източници на светлина. Комбинацията от ралични варианти от нива на осветеност ще превърне вашия хол в празнична банкетна зала, място за настроение или романтична вечеря на свещи. Не забравяйте, аксесоарите, които ще се засилят още повече стила на вашия хол. Изборът на аксесоари е огромен: статуи, картини, снимки, вази, релефи, съдове, аквариуми, живи растения в саксии, завеси, щори. Най-важното — умело и с вкус ги разместите в пространството на вашата дневна.Сега е модерно да се планира стаята “от центъра.” Центърът може да бъде маса или домашен кинотеатър. Около центъра са поставени мека мебел, други мебели, интериор, аксесоари. Опитайте се да пофантазирате,възможно е цялото семейство да намерите неочаквано и интересно решение. Понякога е обичайно черно-бяла фотография или копринен плат в проста рамка може да бъде връхната точка на интериора на вашия хол.А отделен е разговора за стила на дневната. Сега вече можете да намерите почти всякакъв стил на обзавеждане – от класиката до японски минимализъм, от ранен на барок до модерна и Арт Деко. Но не забравяйте, че колкото повече мебели имате в хола, толкова по-малко място за вас и вашите гости. Спалня.Модерното производство на мебели предлага разнообразен избор на спални в различни стилове. Ще разкажем накратко за тях. Класически. На първо място, те са с естествени материали, използвани за мебели – Дърво, метал,натурално или изкуствено състарени, благороден порцелан, множеството огледала, свещници. Много продукти на мебелите и аксесоарите са направени на ръка.
Хай-тек. Начин на живот Рационалисти на Новият век и модерни технологии.
Мебелите са изработени от хром, стомана и пластмаса. Вашата спалня е подобна на съвременните космически кораби. Основните цветове – студен метал Минимализъм. Няма нищо излишно. Изчистени линии, голямо пространство, хармонични и акцентирани предмети в интериора. Откритата корпусна мебел, които се използват в спалните от този тип, акцентира на космоса, безтегловността на космоса. Практически всички мебели се предвижват, движение в хоризонтална и вертикална посока. Постмодернизъм.Постмодернизма се характеризира с използването на елементи от миналото, като бароков и класически стил. Елементи на хипербола, известна театралност, ирония ще направят уникален контраст в една подредена простота от модерните стилове.
Арт Деко.Арт-деко стил се характеризира със строгите вертикални линии, заоблени ъгли, визуално “отстъпващи” форми. Много от декоративните детайли са в във формата на зигзаг, кръгове, триъгълници. Тъй като използваните материали са от рядка порода дървесина. хром, неръждаема стомана, ламиниран пластмаса.
Като избирате спалня, имайте предвид, че около една трета от живота си ще прекарате в нея (именно толкова време от живота си човек прекарва в сън), Затова тя трябва да бъде удобна и уютна.

Децата растат.А мебелите?

By Bestfurniture On March 1st, 2010

Стаята на Вашето дете – това е особен свят. Цялата обстановка на детската стая: мебели, книги, играчки, текстил, аксесоари трябва да помогне на малкия човек, да се адаптира към света за възрастните хора и вещи, и сред своите връстници, родители, учители. Водеща роля във формирането на личността на детето, умения и способности е интериора
на детската стая. Основното правило: Мебелите в детските стаи, също трябва да бъдат детски.Не необходимо в детската стая да се събират тежкотоварни големи композиции “за възрастни” в случай мебели (например, индивидуални гардероби и шкафове, които нямат място в другите стаи). Вашето дете ще бъде по-склонно да използва и опознава естетически и интересните продукти от мебели в детската стая.Изборът и подреждането на мебелите в стаята се определят, преди всичко от, възрастта на детето, неговите хобита. Важна зона е пространството: за сядане, спалното помещение, работното място. За новородените е нужна люлка или детско креватче. Често тези мебели са оборудвани с чекмеджета и рафтове за аксесоари на децата. Много модели ви позволяват да настроите височината на леглото. По традиция, в детското креватче яслите са назад и страничните парапети са високи за да не изпадне детето. Обикновено, тези части са произведени на места като поредица от дъски ,за да е леглото добре вентилирано, и детето да е в състояние да наблюдава заобикалящия ни свят. Много модели на ясли , оборудвани с закачалки и колела, които могат да бъдат отстранени. Когато избирате кревата на новороденото трябва да обърнате внимание на неговата основа, която се състои от ортопедични решетки и твърд матрак. Това е много важно, защото през първата година се формира скелета на детето. Препоръчително е за кърмачета,мебелите, включително и спално бельо, текстил (пердета, спално бельо), пълнители за матраци и възглавници да купуват само от естествени материали.
Следващата възраст – от две до шест годинки и предучилищна. Това е активното разширяване на хоризонтите на детето и активното практическо изследване на обкръжаващият свят. Корпусните мебели за деца в тази възраст, както кревата на детето,трябва да се съобрази с растежа на детето, както и да бъде в интересна форма, ярки, весели цветове. Когато избирате мебели внимавайте за тяхната безопасност:Качествените мебели за децата трябва да са заоблени, добре оформени ъгли и гладък фурнир. Стъклените елементи е по-добре ги избегнете, ако е възможно.Голями възможности в формиране на интериора в стаята предлагат Мебели-трансформърс, който не “растат” заедно с бебето , но живеят с него и му е интересно. В тези комплекти – Трансформърс корпусни мебели – един и друг предмет често може да бъде използван за различни цели, в рамката на една конструкция може да се разменят позициите на отделни блокове: маси, шкафове, стълби, прозорци. Колко интересно:Леглото се прибира в шкафа, масата се сгъва и се превръща в едно шкафче,Или самият шкаф може да бъде основа за легло – не всичко е изброено тук. Между другото, тези мебели са отлични и спестяват място, което позволява по-голямо свободно място за игри. Тази опция -е най-доброто решение за стаи с малка площ за децата. Но тъй като леглата, трансформъри, не се регулира дължината на детското креватче, специалистите препоръчват да спрете избора си на обикновено, легло ширина от 90 см, с полу-твърди ортопедични матраци и решетки. В двойните-креватчета височината на втория етаж на тавана трябва да е поне 70 сантиметра. Материалите да са също така препоръчително, естествени. Вашето дете отива на училище, сега важна част от живота му е образованието, съответно, и стаята на детето трябва да се промени -изисква се пълно и добре персонализирано място за учене. Бюро – необходим атрибут в стаята на ученика. Има много варианти за писмени и компютърни маси: бюро с чекмеджета, разтегателни маси, компютърни с плъзгащи се клавиатура и допълнителни чекмеджета и маси за други компютърни аксесоари.Помнете главното правило – мебелите трябва да съответстват на ръста и размера на ученика.Масата за писане трябва да е достатъчно голяма и устойчива. височината на масата трябва да е малко над лакътя ученик застанал прав. Също така, височината може да се коригира с офис стол. Оптималната височина на стола, се определя, както следва: краката на ученика,сгънати в коленете под прав ъгъл да опират в пода. Също така, идея е да се закупят комплект от корпусни мебели – Модереният пазар предлага специализирани комплекти от мебели за ученици, включително и разнообразието на шкафове, стелажи, рафтове. Добър външен вид имат вградени мебели, например, по-ниско ниво могат да се настанят легло и часа, и затворени в горната рафтове и стелажи могат да се пълнят с неща, които се използват по-рядко. За стая на малко дете или повече деца, опция рум-дизайн с мебели, които могат да се преобразят и да се преместят ще бъде отлично решение.Разнообразието, съвременност и удобство – това са атрибутите на детската стая. Много от производителите на мебели предлагат модерни колекции, мебели с различни конфигурации, в зависимост от вкусовете и потребностите, например, стаята през деня може да бъде офис, а вечер да се превръща в един кът за кафе парти с приятели.

Нашата кухня

By Bestfurniture On March 1st, 2010

Съвременният ритъм на живот определя стила модерният дом. Кухнята играе особена роля. Това е област, която съчетава много различни функции, основната от които, разбира се, за готвене. В допълнение, мястото където е закуската, обяда, вечерята на семейството, често предназначение на кухнята е за празници и вечери. Също така, като офис площ с лаптоп на масата в кухнята не е нещо необичайно.
Това многообразие от функции ни позволява да се разгледа в кухнята.
Клиентът иска кухнята да е вид остров на семеен уют, да създава благоприятни условия за работа и отдих. Също така, много клиенти искат да изразят в кухнята свои вкусове, фантазии, свой собствен стил.
Модерна кухня? На първо място, това е работно място – набор от мебели с мивка, газ (или електрически) печка , хладилник, микровълнова печка и други електрически уреди за улесняване на домакинската работа. Често печката и фурната,са вградени в кухненското обзавеждане, тя изглежда много естетически, техника, тъй като са “подходящи” в кухнята модули. Освен това, твърдите плотове с версия на кухненски мебели изглеждат много естетически, които са така да се каже, свързващо звено на всички модули на кухнята. Често в обзавеждането на кухнята влиза и пералнята, която чисто биологично се вписва в кухненската декорация. Също така в кухнята обикновено има място група комплект трапезария (маса и столове), бар, на работното място.
Кухнята не трябва да се състои от непременно красиви мебели и оборудване, Трябва е стилна и ергономична,с модерен, и удобен дизайн. Той трябва да бъде внимателно разгледан и планиран.Изграждането на модерната кухня е доста трудно от гледна точка на дизайн и в същото време е доста скъпа и дългосрочна инвестиция. Като правило, всички модерни кухненски салони предлагат услуги “проектант дизайнер”, който заедно с клиента избира най-добрата кухня индивидуален проект.
Има линейно разположение на кухнята, когато всички модули на кухненските мебели поставят по една (най-малко две стени), правоъгълната версия с една или два ъглови елементи, така наречената кухня-остров, който в средата на кухнята има мивка, фурна, готварска печка, бюро в един модул (обикновено правоъгълник), и по стените е възможно да поставят други кухненски съдове .
Съвременната кухня е преди всичко, безупречен вкус, необичаен дизайн, елегантност, отлична изработка. Голям избор на модели, от класически до съвременни, от страна на музика и хай-тек, в съчетание с разнообразие от възможности за материали и покрития: от естествен дървен материал и фурнир с ламинат, лак, метал, стъкло ще позволи на клиента да избере кухнята на своите мечти. Много производители на кухни предлагат над 1000 нюанса на цветовете за фасадата или лицето на кухнята. Използването на съвременни технически решения и интересни разработки на дизайнерите, позволяват ефективно използване на пространството в кухните.Кухненските мебели са изработени от екологично чисти MDF и дърво.Ламиниранато покритие елиминира проникването на влага, и съответно деформация. Хром-покритие на метални части могат да спасят естетическото качество в дългосрочен план.
Обичайно магазините за мебели, предлагат както да закупите кухня, така и маси и столове, както в комплект така и поотделно. Продавачът или дизайнерът, който работи в магазина ще ви помогне да изберете комплект маса за хранене със столове в един стил с кухнята.Производителите предлагат широка гама от маси и столове в много форми и размери, изработени от дърво, стъкло и метал. Много изгодно и интересно да изглеждат стъклените мебели, като интериора изглежда лек и безтегловен, увеличава се и визуалното пространство.Можете да изберете голям набор – от голяма и удобна маса и столове, предназначени за големи семейства или малки трапезарии за малка кухня. За съвременния човек, модерната кухня е начин на живот, стил на изразяване на себе си , и нещата от работата и свободното време. Надяваме се, че самостоятелно или от професионални дизайнери ще намерите това, което желаете за вас.


Мебели Италия | Дизайнерски Италиански Мебели