За градината

By Bestfurniture On October 31st, 2009


Патриша Уркиола се обърна към градината като започна от темата за тъкани модели – съживяването и персонализирането на концепцията на традиционното, но в същото време в модерен вид. Елементите за сядане са вдъхновени от конусовидна форма и тъкат, подобно на кошници.
Традиционна Виена слама, с декоративната си геометрична форма, също е модел за тези парчета. Идеални за плувни басейни или тревата градина, тези столове са като парчета от “земя изкуство”, които се хармонизират със заобикалящата ги природа.


За сядане гамата се допълва с възглавнички специално създадени за използване на открито в няколко различни комбинации от плат: обикновени цветове с шарени модели и цветове в нюанси на бежово, лилаво и кафяво. А творчески пъзела на форми, знаци, цветове позволява на всеки да персонализира “Канаста”, за да отговаря на техния собствен вкус.
Колекцията се допълва от серия от таблици и ниски маси със структурите в бяло и черно лакирана стомана, с декорации.

Огледалце, огледалце

By Bestfurniture On October 31st, 2009


Огледалце, огледалце, кажи ми кои е най-красивият на света…
С това огледало всички са красиви. Интересно, разчупено, цветно – това огледало е за всеки дом. То оживява с нюанси на цвета и енергията.

Ето още една идеа за цветен дом.

Това огледало може да бъде в различни размери и цветове.


Огледалото “Париж” е част от колекцията “Красивите жени” на Марсел Вандерс. Тоалетката се състои от: огледало “Париж” богато украсени рамки и срок на годност, стъкло, скринове Кейт или Джен и табуретка Кен. Серията е постмодерен ансамбъл замислено като знак на почит към всички жени от семейството.

Да освежим стаята

By Bestfurniture On October 31st, 2009

Понякога всичко около нас ни се вижда черно и бяло. Ежедневието еднообразно, скучно, а когато се приберем в къщи пак едно и също. Време да променим нещата. Сега ще Ви дам няколко идеи как да разкресим и освежим апартамента със цветни килими.


Това красиво нещо носи името на едни датски бонбони – колоритен, мек, забавен – Пинокио е килим, които те кара да се усмихваш. Направен е в Непал, като всяка една топка е ръчно изработена и след това пусната на низ като перли.


Килимарството Rangoli носи името си от класически мозайки направени с прах, с пъстри цветове. Шарката започва от средата като се разпространява по целия килим.
Фигурите са съставени една по една, и тъй като те с повтарят, те се превръщат в едно голямо украшение. Тя се предлага в три размера (малки, средни и големи)


Дружеството, което произвежда тези килими има няколко малки работилници в Долината на Непал Катманду. Те използват най-добрата тибетска вълна, подчертана с лъскава коприна и боядисана по традиционни методи.

Изкуство или мебели

By Bestfurniture On October 31st, 2009


Plopp се състои от две ултра тънки стоманени пластини изсечени в желаната форма и заварени по краищата. Накрая се поставя въздух под високо налягане, което причинява разширяване в желаната форма. Идеята е да се направи лека конструкция, която е лесна за масово производство, но с уникален резултат, като всяка една мебел е единствена по рода си скулптура.


Тази технология стоманени мебели се позовава на пластмасовите мебели, но носи качествата на стоманата. В ерата на глобалното затопляне, няма смисъл да създаваме продукти, които се чупят ден след изтичането на срока им за годност.

Практични аксесоари

By Bestfurniture On October 31st, 2009


Ето как две полезни неща могат да се съчетаят в едно.
Еднорогът е създаден от международния известен дизайнер Карим Рашид, и е една уникална и забавна лампа, стилна и пъстра за всякакъв тип съвременна стая. Произведен от оцветена пластмаса, Еднорогът излъчва много привлекателна светлина и може да се използва и като закачалка за палта.


Освен кръгли огледала с рамка в пепел и метална подкрепа за стена, този интересен модел е оборудван и с куки за дрехи.
Не сте ли се чудили къде да намерите толкова много място в коридора хем за огледало, хем за закачалка за дрехи. Е, не се чудете повече. Сега и Вие може да обновите своя коридор и да го направите интересен, атрактивен и практичен.

Модерни библиотеки

By Bestfurniture On October 31st, 2009


Освен практично е и много красиво! Това представлява един елемент за стенна библиотека направен от дъб. Отделната единица е на 90 ° от основният елемент, която цели да създаде безкрайна композиция. Шаблонът е предоставен за свързване към стената.


Itbox е достъпна в широк диапазон от единадесет различни размери и седем различни цвята, които могат да бъдат свободно комбинирани, за да отговарят на дома или офиса, в произволен брой начини.
Itbox е практично парче на мебел, което може да бъде модифицирано, за да отговаря на нуждите на всеки потребител или всяка стая.
Itbox е направен от финно полиран алуминий, който е цветен анодиран. И двата материала и цвята са водоустойчиви и по този начин са подходящи за кухня или баня.
Прикрепени към основата на стената самостоятелно или в състава, Itbox може да се използва за създаване на рафтове, запаметяващи единици, или бюфети.
Когато се пуснат на пода Itbox може да служи като масичка за кафе.

Да спиш в облаците

By Bestfurniture On October 30th, 2009

На това му се казва да спиш в облаците. Меко, кръгло, удобно, люлеещо се легло.
“Облаче” така се казва новото изобретение на дизайнерите Майкъл и Мануел Клокер. Според тях това което прави леглото интересно и уникално е самото люшкане което е успокояващо, забавно и релаксиращо.
Благодарение на специалната конструция на елипсата, леглото може да издържи до 6 човека, дори и в люлеещо се състояние. Не винаги е нужно някои да бута леглото, за да се залюлее. Едно леко поклащане на краката и леглото започва да се мърда. И спокойно, няма начин то да се обърне, защото така е конструирано, че центъра на гравитацията е винаги под основата на елипсата.
Освен за легло, “Облачето” става и за кът за релаксация, медитиране и спокойствие.

Печатни стъклени плочки и душ врати от Sprinz

By Bestfurniture On October 9th, 2009

Добавете малко свежест в дома си с тези печатни проекти от Sprinz. Техният дизайн е съсредоточен върху стъклени плочки и душ врати – две части на вашия дом, които обикновено са голи и изглеждат празни. Но сега, особено за хора, които искат нещо по – различно за банята си, новите конструкции обещават да вдигнат атмосферата и настроението на всички свои посетители.

Независимо дали се намирате в банята, кухнята и коридора у дома си, релаксирате на места като спа – център, хотел, или пък тренирате във фитнес клуб, тези невероятни печатни стъклени плочки ще ви вдъхновят дотолкова, че веднъж влезли там, никога не ще напуснете тази очарователна обстановка.

Подовите настилки

By Bestfurniture On October 7th, 2009

Керамичната плочка е здрав, траен и атрактивен материал за пода. Лесен за поддържане, той може да бъде идеалното решение за вашата баня или кухня. Поставянето на плочки изисква предварителен план и малко търпение. Мебели Италия са щастливи да ви предоставят побезна информация за този вид подови настилки.

При поставяне на плочки се нуждаете от специфични за целта инструменти. Подгответе се със списък и си набавете под ръка всичко необходимо, преди да започнете с проектирането. Ако желаете да има плочки едновременно на стените и пода, започнете първо със стените.
Подобен принцип се използва, когато сте избрали керамични, мраморни или гранитни плочки. След като приключите с пресмятането, вие сте готови да започнете с поставянето на плочките.
Използвайте само подови плочки, когато покривате пода.Има разлика. Подовите и стенните плочки изглеждат приблизително еднакви, но подовите са по – дебели и плътни.

Подът трябва да е достатъчно добре изравнен, за да не се отлепят или счупят плочките. Те трябва да са тежки и предназначени за твърда повърхност.
Ако подът ви “подскача”, когато стъпвате върху него, опитайте се да придадете допълнителна стабилност, закрепяйки го към плочката чрез специални заздравяващи материали. Що се отнася до стените, по – дългите плочки не се препоръчват, тъй като не прилепват хубаво към повърхността.
За радост на всички, чиито ремонт предстои, Мебели Италия предлагат богат асортимент от подови настилки – плочки от гранит, мрамор и технически камък. Цветовете и стиловете са разнообразни, съобразени с тенденцията на модната индустрия в обзавеждането. Подовите настилки от Мебели Италия – качесто, стил и вкус за вашият дом.

Цветя във всяко кътче на вашия дом

By Bestfurniture On October 6th, 2009

Когато мислим за красив и цветен интериор, първото, за което се сещаме е масата във всекидневната. И защо не?
Декорацията с цветя има своята популярност още от древни времена. Цветята са неизменна част от делника и празника на всеки. Освен стандартните цветя и вази, познати от времето на прадедите ни, днес на пазара се предлага невероятно разнообразие от цветя и вази, придаващи екстравагантен вид и стил там, където ги поставите.
Едно от традиционните места за декориране с цветя е фоайето или рецепцията на хотелите. Каква чудесна идея – направете същото и във вашия дом. Наред с мебелите, които имате в антрето или коридора, голямото цвете ще стои така, както черешка върху тортата, а и ще направите приятно впечатление на гостите си.Без значение какъв е стилът ви на обзавеждане, свежите цветя могат да преобразят вашия дом.
Отвъд традицията
Да придадем блясък на всяка стая от нашия дом. Ето няколко полезни идеи за това:
Кухнята: Накарайте кухненският прозорец да сияе с африкански виолетки или иглика. Няколко свежи гербера също биха освежили кухнята. И всеки ден се забавлявате във вашата цветна градина у дома!

Спалнята: Кое е най – подходящото цвете за спалнята, ако не червената роза? Няма да сбъркате, ако изберете фрезии, лилий или някое от екзотичните видове цветя.
Спалнята за гости: Посрещнете гостите си с феерия от свежи цветя. Това ще ги накара да се чувстват специални и уважавани от вас.
Банята: Цветя в банята? Защо не! Прекрасна идея за освежаване на въздуха и допълнителен елемент към интериора. Използвайте ги, когато си взимате гореща вана – няма да съжалявате.
Офиса: Всеки се забавлява работейки, когато обстановката е бодра и атрактивна. А какво по – бодро от ваза с цветя върху бюрото. Пренесете природата във вашия офис и направете себе си по – щастливи и жизнерадостни.
Когато става дума за обзавеждане, не се опирайте само на традицията. Бъдете креативни, мислете позитивно. Не е нужно да сте дизайнери, за да направите дома си неповторим. Не се страхувайте да експериментирате. Колкото по – необичаен и атрактивен е домът ви, толкова по – добро настроение и атмосфера ще царят в него.


Мебели Италия | Дизайнерски Италиански Мебели