Най-ергономичната кухненска мивка BLANCORONIS

By Bestfurniture On March 31st, 2011

Ергономична мивкаКолкото и да е голяма кухнята, в нея винаги мястото е малко. Тенджери, дъски за рязане, мивка, печка, поставки за ножове и кърпи – за да не се объркаш в цялото това разнообразие, трябва да бъдеш наистина майстор на  домашния ред. Или да се обзаведеш със свръхергономична кухненска мивка BLANCORONIS, която ще  икономиса на кухнята много безценни квадратни дециметъра.

Еколози, социолози, дизайнери и даже художници от цял свят тръбят за заплахата от воден глад и за това, колко е важно да се икономисва водата. Но кухнята със сигурност  не е това място, където трябва да се пести водата: всяка икономия на водата тук се обръща в антисанитарност. А пространството, заемано от съдовете, може и трябва да се икономисва – за това  собствено известната немска фирма BLANCO и е създала сферичната кухненска мивка.

Тази мивка е оборудвана с полукръгъл капак , който  заедно с това служи като  дъска за рязане. Щом нарежете  зеленчуците на такава дъска, можете веднага да ги измиете с течаща вода, която сама ще се стече надолу. При това капакът ,плъзгащ се по рамката на мивката, може да се разтвори на 360 градуса, за да се работи по-удобно.Освен капака  в мивката се поставя специална табла за нарязаните продукти. Там могат да се монтират и сита, за да се промиват зеленчуците или чинии, за да се поставят там. След това таблата може да се извади от мивката  и да се постави наблизо  или да се извадят чините с вече измитите салати, аспержи или краставици и да се сменят с нови.

Кухненско обзавеждане и ергономичен дизайнДизайнерите от BLANCO не са създали футуристично чудо от  кухненския интериор (такъв  като например живата нано-кухня). Затова пък тяхната мивка  действително може да икономиса на стопанките не малко място и време, което преди е отивало за преместване върху дългата маса. Отделно грабва класическият, строг, но независимо от това интересен дизайн на кухненската мивка BLANCORONIS – впрочем  постоянните читатели на  „Мебели Италия” е трудно да удивиш с добър дизайн, защото са свикнали с разкоша.

“Футболна” лампа от дизайнера Саймън Еневър (Simon Enever)

By Bestfurniture On March 29th, 2011

Дизайнерска футболна лампаКой мъж не обича спорта, а още повече футбола? И дизайнерите – не са изключение. Така в  детството си  Саймън Еневър (Simon Enever) сигурно е пазил в шкафа си футболна фанелка с фамилията на  любим играч на гърба, а пораствайки, дизайнерът е направил принос по силите си в развитието на  футболната индустрия, създавайки оригиналната лампа с името Football shaped lamp.

“Футболната” лампа може да се използва като настолна, така и в качеството на  нощна, или като декоративен аксесоар. Нали освен, че многогранният девайс може да се постави на маса под всякакъв ъгъл, може да се окачи на тавана, превръщайки го в необикновен полюлей.

Футболна лампа от Саймън Еневър Към всичко друго  интересно – лампата е  програмирана така, че светлината й може да променя цвета и интензивността си в зависимост от желанието на собственика.  Така само едно копче на пулта за управление ще направи светлината ярка или успокояваща, интимна или умиротворяваща. В общи линии да създава и променя настроението като по вълшебство.

Дизайнерски футболни лампиОсвен “жичните”, авторът възнамерява да произвежда и безжични лампи Football shaped lamp  със зарядни устройства, “примагнитени” към върха им.

Ekokook – шокираща кухня на бъдещето от Faltazi

By Bestfurniture On March 29th, 2011

Ekokook- шокираща кухня от бъдещетоУлтра-съвременен, футуристичен и шокиращ еко-дизайн на кухня Ekokook предлага френската  компания Faltazi. Според замисъла на авторите, използването на такива «зелени» системи ще  позволи да се подобри здравословното състояние на  потребителите, микроклимата вътре в дома и екологичната обстановка на планетата като цяло.

Кухнята е  най-активният  «производител» на боклук и отпадъци  в дома, затова в минималистската конструкция Ekokook, освен вградени хладилници, съдомиялна машина, пароварка, варовика ламперия , индукционна печка, газова горелка и забавни окачени системи за съхранение, «замаскирани» като саксии с цветя, са предвидени  мощни системи за  очистване, филтрация и управление на  отпадъците с цел тяхното сортиране, съкращаване и компактност.

В корпуса са вградени  специални механизми с такива необикновени елементи, като например  стоманено топче, необходимо за раздробяване на счупено стъкло, раздробител за хартиени отпадъци, формиращ ги  в брикети, а също така механизъм за смакчване на различни кутии и пластмасови бутилки.

Под вградената в плота двойна мивка е разположена система с механизъм за  рециркулация, разпределяща използваната, очистена  и събрана  в специални кани вода за растителността, интегрирана в необикновената  кухненска конструкция  или за приготвяне на храна в  пароварката. Авторите на еко-кухнята установили,че благодарение на такова разпределение, за ден се  икономисват  около 15 литра вода.
Наличието на  растения, използването на ефективни методи за  обработка и приготовяне на  храната  несъмнено ще способстват за здравословен начин на живот на собствениците на еко-кухнята.

Шокираща кухня на бъдещето от FaltaziА сега внимание – обещаният шок! Органическият боклук  се преработва тук от съвсем истински земни червеи! В третото отделение е разположен непрекъснато въртящ се барабан, помогащ на  червеите равномерно да преработват бързоразвалящите се органически отпадъци. След три месеца такава обработка  отпадъците се  превръщат в тор за растенията, събирайки се в малко подвижно чекмедже, разположено под барабана. Ще рискувам да предположа, че мнозина, даже най-съзнателни представители на екологичния, здравословен начин на живот не ще се съгласят на подобни иновации в дома си.

Шикозна азиатска мебел патио (Patio) от компания B-alance

By Bestfurniture On March 24th, 2011

Мебелно обзавеждане за дома в азиатски стилСъчетанието на  обикновената западна функционалност и източна изтънченост швейцарската компания B-alance лесно осъществява в собствената си  нова колекция мебели патио «Фиоре» (Fiore). Съвременните майстори направили комплект от многофункционални дивани, пейки за крака и масички за списания,всеки от  които се отличава със собствено изящество и нежни линии, навяващи спомени за красивата сакура.

Мебели ПатиоКафявият корпус, украсен с меки бели възглавници и прави  колекцията неповторима. От отделните части може да направите  възхитителен ансамбъл за двама, трима или цяла шумна компания.

Под сянката на палубата или на слънце до басейна, тази разкошна мебел патио ще изглежда страхотно.

Стилен ход – кръгъл шкаф

By Bestfurniture On March 24th, 2011

Как модерно да обзаведете  апартамента? С кръгли форми…..
Кой е казал, че креватите и шкафовете задължително трябва да бъдат правоъгълни? На  мода са най-екзотичните форми. Независимо от това съвременната мебел е многофункционална.

Търкаля се – търкаля се настрани дивана

Модерни дивани за домадомаКолкото повече възможности има отоманката, толкова по-добре. От малкото диванче след няколко паса се  получава огромно спално поле – отлично.
Писък на модата е  диванът, който се състои от няколко отделни  части на колелца. Можеш да го местиш, преместваш и даже да го пратиш в съседната стая. Към закръглените краища на  дивана идеално «се присламчва » такава масичка  или кресло. Някъде между възглавниците  просто може «да се спотаи » таен бар, а към облегалката е монтирана лампа.
Ако  за такъв дом-диван нямате средства, не е проблем. Сега е актуален и минимализма. Еднотонни дивани без крака, но пък  с необикновена тапицерия и оптимална форма. За ефект хвърлете върху тях няколко възглавници.
Тапицерията може да бъде всякаква. Но по-добре – естествена кожа или плат.

Креслата са « болни  » от минимализъм

Опъвате върху желязна основа бял плат, прибавяте възглавница и се получава отговарящо на всички съвременни изисквания  място за седене. Ако креслото няма подлакътници, то се смята за не без ръце, а модерно.Още по-добре ще е, ако се разпъва и се превръща в кушетка.
Впрочем  както  винаги е актуална и класиката. Още нито един хол в света не разваля масивното дървено кресло с кожена или копринена тапицерия.

Вместо килими- телешки  кожи

Меки и удобни легла за домаПодовете сега е прието да се «оголват». Нито килими , нито други подови покрития. Затова навсякъде – от детската до банята – се търкалят под краката кожи. Естествени и не толкова. Боядисани като«крава», «зебра», «леопард». С неравни, разкъсани краища. Кожите по поръчка могат да се впишат в общия фон на интериора. За да ходите по апартамента боси и да се чувствате като хищник.
Кръгла спалня…
Огромните железни скелети и лакирани табли на креватите се изпращат в извънградските вили. А спалното място в апартамента, наопаки ни напомня извънградски пейзаж. Например плаж. Вместо обикновеното легло- голям кожен пуф петдесет на два метра. Или лежанка, сглобена от няколко меки възглавници.
Да свиете в спалнята уютно гнезденце  сега е много просто: трябва да поставите там кръгло легло. Желателно е също да е по-голямо – за да стигне мястото и за краката. Такова легло даже има възглавници, като камъчетата в морето: кръгли и плоски.
Модата е  идеална за лениви стопанки : няма крака, не трябва да миете пода под кревата!
Кръглата тематика е актуална и за шкафовете. Вписаните в железен кръг рафтове навяват мисли за спорта. А полукръглият шкаф повече напомня люлка. Чупливи предмети в такъв шкаф по-добре  не пазете!

Популярни цветове за сезона

Модерни цветове за сезона Макар че сме в годината на Заека  не е задължително да превръщате апартамента в гора. Цветът подбираме по сърцето.
1. Скандинавски син. Актуален е и светло- синият, и тъмно-синият в съчетание с белия. Последната тенденция е съчетанието с кафяв  цвят.
2. Екзотично червено. Чувства се в него влиянието върху нас на Изтока и веселите нюанси на далечните петдесетте. Ако пък изберете този цвят, то нека да е като основен (диван, маса, гарнитура), а не в детайли (табуретки, рафтове,лампи).
3. Съвременен зелен. Включва в себе си жълто-зелени и синьо-зелени тонове. И хармонира на белия и кафявия.
4. Сочен и бледо жълт. Добре се комбинира с черен. Идва при нас  от семдесетте години. А той отново е на мода.
5. Черно-бяло кино. Това съчетание все по-често се прилага от дизайнерите на интериори. Особено от тези, които се  увличат по  Италия.

Стилна кухня и столова в къщата на актрисата Уинона Райдър

By Bestfurniture On March 24th, 2011

Кухните на Уинона РайдърХоливудската актриса Уинона Райдър е обявила за продан своята къща в Лос Анжелис, която е  купила още през 1998 г. Уютният и просторен дом, разположен в комфортен район от Града на Ангелите, е оценен  на четири и отгоре милиона долара. А ние  отново ще се възползваме от удобния случай, за да погледнем няколко любопитни идеи за оформянето на кухненския интериор и столова в стила на  холивудската знаменитост.
В дома има  четири спални и четири бани, голяма парадна гостна, столова, отделна стая за домашен бар и невероятно уютно дворче-патио с камина, столова на открит въздух и басейн. Вътрешен  двор, изграден с тухли, напълно затворен  от чужди очи дом и гараж и обкръжен с буйна южна растителност.
Къщата е в испански стил, каквито са немалко в Лос Анжелис, построена е през 1936 г. Създавайки интериора за  Уинона, архитектът и дизайнерът са се постарали да  съхранят в дома колкото се може повече оригинални детайли. Именно затова къщата е съхранила винтяжното очарование и притежава особен чар.

Кухнята в стил Уинона – мебел плюс акценти

Стените, изградени със старинни тухли, придават на тази кухня лек повей на старина, а ултрасъвременната техника с блестяща метална повърхност я прави  много съвременна. Подът е покрит с широки масивни дъски с  топъл жълт оттенък. Повърхността на дъските е  деликатно реставрирана. Структурата на  състарената дървесина добавя на кухнята уют и усилва обаянието на «дома с история».

Кухненско обзавеждане Уинона РайдърКухненската гарнитура е  подчертано лаконична. Простите бели дървени  фасади оживяват само оригиналните кръгли метални ръчки. Плотът в работната  зона и на кухненския остров е направена от натурален мрамор с  топъл пясъчен нюанс. Актрисата предпочита да оборудва кухнята с  вградена техника, която напълно хармонично се  вписва в традиционния интериор с нотки кънтри и при това е много функционална.
Кухнята и столовата се съединяват с полукръгъл отвор в стената, оформен със същия стар кирпич. Долната част на стената е  задействана по максимума –плотът служи за  барна стойка, а под него са се  разположили доста обемни шкафове  за кухненски съдове и запаси.

Дизайнът на  столовата в духа на  Уинона Райдър – простота и елегантност
Дизайнерите предложили да се обзаведат в дома две столови зони. Първата, по-малката, е разположена между кухнята и изхода в двора-патио и най-често служи за място за закуски и скромни семейни вечери. Дървеният  под с  меден оттенък, кръгла маса  със стъклен плот, строгите дървени столове  със седалки, тапицирани с тъмна кожа, кованата лампа и огледалото в масивна рамка от плочки – такава обстановка на столовата изглежда много елегантно. За приема на гости и тържествени маси служи просторната столова, разположена по съседство. Дълга  масивна маса от тъмно-кафяво дърво, столове, тапицирани с плътен светъл плат, елегантен килим и стилни декоративни акценти на белите стени – интериорът се получил строг, графичен и много експресивен.

И в кухнята, и в столовата дизайнерът е  предложил да се използват шкафове-ниши от гипсокартон. Те са боядисани със същата бяла боя, която са  използвали за стените и тавана. Получило се е и много  стилно, изразително и при това уютно пространство, изпълнено със светлина и въздух.

Детски мебели от Modern Tots

By Bestfurniture On March 24th, 2011

Мебели за деца”Когато аз и моите сестри бяхме малки, никога не ни разрешаваха да гледаме дълго телевизор.”,  казва дизайнерът от компанията Modern Tots. Понякога можеше мъничко да погледаме анимация, но това беше  много малко. Нито видеоигри, нито приставки, нито игри за компютър – всичко ни беше забранено. Оставяха ни детски книжки, настолни игри, даваха ни боички и моливи, пластелин и пъзели.

Много време прекарвахме, разхождайки се из парка, по музеи и в зоопарка. През лятото играехме на свеж въздух: на  криеница, гоненица, даже пробвахме да  играем  бейзбол!
В днешно време децата не бива да се оставят вкъщи  без надзор. И съвсем не от страх, че с тях нещо ще се случи, съвсем не! Просто те цял ден прекарват зад компютъра и телевизора без да излизат  на улицата и не играят с връстниците си.


Мебели за детската стаяЦялото им време отива за компютъра! За мое голямо разочарование, те даже не знаят с какво да се заемат освен с тази машина. А това може пагубно да повлияе на психиката. Децата могат да проявят недостиг на въображение, проблем с паметта, мързел, влошаване на зрението рано или късно. И аз си поставих за цел да изобретя  мебели специално за  своите деца и за родители, които се сблъскват с подобен проблем».
Мебелно обзавеждане за детската стая В комплекта на тези мебели няма нищо  особено, обаче някои  секретни отделения ще увлекат детето. Например  в масата  има подвижен панел, както и на компютърната маса. Играейки на нея, детето разбира се ще си спомня за компютъра, но ще прави съвсем други по-приятни неща.

Интериорът на кухнята от Упи Голдбърг – експерименти в стил лофт

By Bestfurniture On March 23rd, 2011

В кухнята на Упи ГолдбъргМалко бохемна небрежност, високи тавани, усещане за простор, изобилие на въздух и светлина, огромно пространство, запълнено с любими вещи и аксесоари в етно-стил. Именно такъв си представя идеалният интериор за своя дом актрисата Упи Голдбърг. Огромният си апартамент  в Ню Йорк афроамериканската звезда е оформила в стил лофт.
В кухнята на Упи Голдбърг Тя явно е решила да не прибягва към услугите на декоратор. Бунтарката Упи, която преди началото на актьорската си  кариера е  успяла да поживее в комуна на хипита, работила е като нощен пазач, редяла е тухли и е гримирала покойници в моргата и тук остава вярна на себе си. В дома й няма никакъв гланц и външен блясък.
На пръв поглед може да ви се стори, че в огромния лофт има прекалено много вещи, прекалено много мебели, книги и аксесоари. Но да си  призная, лично мен апартаментът на  Упи ме порази със своята естественост. Интериорът на нейният дом е  съвършен в своето несъвършенство. Той явно е от тези, които са били създадени, за да се чувстват техните обитатели комфортно, а не за гланцираните дизайнерски каталози.

Интериорно решение за кухнята на Упи ГолдбъргДизайнът на кухнята от Упи Голдбърг е  практически еталонно въплъщение на лофт стила. Лофт, в превод от английски означава чердак  –бивша фабрика, гараж или всяко друго промишлено помещение, превърнато в жилищно пространство. Истинска кухня в стил лофт може да се  създаде само в просторен апартамент  със свободно студийно планиране. Но ако са ви  по сърце съвременните интериори в технологичен стил, няколко дизайнерски трика може да ви влязат в употреба.

Какво е характерно за дизайна на кухнята и столовата в стил лофт?

 • Съчетанието на нови и стари или изкуствено състарени материали по-добре ще придаде  духа на стара фабрика или склад.
 • Контраст на художествения маниер – например, грубият и изразителен художествен маниер на старото дърво с гланцираният блясък на съвременните супер-технологични довършителни материали. Стъклото и дървото си съседстват със стоманата и старата тухлена  зидария.
 • Дървеният под в стил лофт е подовата дъска от масив, покрита с матов или блестящ лак, или нейната имитация от качествен ламинат.
 • Бетонни или тухлени стени. Като вариант, стени, боядисани с обикновена водоемулсионна боя  със светли нюанси, най-често в бяло. Стената обикновено е само фон за мебелите и аксесоарите, които играят в интериора на  лофта главна роля.
 • Таван, боядисан в същия цвят като стените.

Кухнята в стил лофт – детайли

 • Панели от неръждаем материал или пластмаса, метална печка, мозаични плочи в един тон – най-често бял, сив, кафяв, син или кобалтов цвят.
 • Ъглова мебел за кухнята с прости, лаконични фасади и минимум гарниране и най-обикновена  фурнитура. Много открити рафтове,пълни с какво ли не – фигурки, декоративни бутилки, кухненски  съдове. Плотовете са от дърво или метал, по-рядко от пластмаса. Обикновено кухненската гарнитура е  разположена  покрай едната стена. От зоната на столовата и от жилищното  пространство лофтът го отделя кухненски  остров, честичко мобилен на колелца. Той може да послужи по съвместителство и като барна стойка.
 • Главното украшение на пространството, оформено в лофт стил са  конструктивните елементи на помещението. Розетките, кабелите, тръбите и другите инжинерни комуникации нищо не скрива.
 • На такава кухня идеално ще подхожда битова техника със стоманен цвят, със студена, блестяща хромирана повърхност. Стоманената печка, абсорбатора, микровълновата и дребната техника от рода на тостера и кафеварката често се допълват от  хладилник в стил ретро. При това с напълно нетрадиционен цвят –светло син, син, ален, бордо или розов.
 • Дълга маса от дъски с груба повърхност  и също така дървени столове. Като вариант, могат да се покрият с калъфи от плат в тон с останалите мебели.
 • Много лампи–за всяка функционална зона да има своя система на осветяване. Идеално ще е , ако тя е оборудвана с регулатор за яркост на светлината.

-Преди всичко  лофт стилът предполага спокойни приглушени цветове. Впрочем,ако ви се прииска да направите  интериора по- ярък и изразителен, по-добре е да използвате в едно помещение един или два ярки нюанса.

Маса, която ходи и гледа или шпионинът у дома

By Bestfurniture On March 23rd, 2011

Мебел от серията Crazy Systems

Оригинално дизайнерско решение за масаОт днес  “Големият Брат” не само те гледа, но и ходи след теб. Работата е в това, че българският дизайнер Свилен Гамолов (Svilen Gamolov), предоставил на оня същия “Брат” такава възможност, проектирайки мебел от серията Crazy Systems. “Eye of the Storm” и “Step”, необикновените  масички за списания  от тази серия могат не само “да гледат”, но и “да ходят”.

Ходещи масиТака масичките със стъклена повърхност и необичаен постамент, напомнящи в първия  случай широко отворено око, а във втория – следа от крак , могат да послужат като мебел за апартамента, така и за улицата.

Eye of the Storm и Step, масички за списания от серията Crazy Systems

Оригинална дизайнерска масичка, която виждаПластмасата, метала и стъклото, използвани от автора за производство на мебелите, не се страхуват нито от сняг, нито от  дъжд, нито от  слънце, а простотата и лекотата в обслужването, в частност  измиването на масичките от прах и излети напитки, ще зарадва чистоплътните стопанки.

Колко  скоро такива мебели ще  се появят в магазините, авторът не уточнява, тъй като серията Crazy Systems засега е само проект, а масичките Eye of the Storm и Step са само началото на обширна колекция. А дали моделите са провокирани от изтеклите СРС-та засега е тайна.Така че внимавайте….

Табуретка-костенурка за хола

By Bestfurniture On March 22nd, 2011

Интересна табуретка-костенуркаАко мислите, че мебели или аксесоари с формата на животно изглеждат добре само в детската стая, вие дълбоко грешите. Така например, тази изящна табуретка или по-скоро пуф като костенурка с името Tortoise Foot Stool от американската компания Horchow идеално се вписва в стилния интериор на не един аристократичен хол.
Освен това не е просто пуф/табуретка – барбарон/, а специална табуретка за крака. И  ако обичате, седейки на мекия диван, да вдигате уморените си крака на поставка   — тази костенурка е именно това, което ви трябва.
Главата на  костенурката, опашката и краката  са направени като лакирана дървена основа. Черупката е изработена от кафява кожа, украсена с метални елементи. С една дума костенурката е  като истинска.

По принцип костенурката се смята за символ на мъдростта и дълголетието, а затова не е лошо да имате поне такъв малък  екземпляр в своя интериор, даже ако тя е само една обикновена и не чак толкова табуретка.


Мебели Италия | Дизайнерски Италиански Мебели