Таванското помещение

By Bestfurniture On June 29th, 2009

Обзавеждане в таванското помещение

Обзавеждане в таванското помещение


Градският шик навлиза сериозно на сцената на мебелния дизайн и интериора. Можете да постигнете този стил на обзавеждането си, дори и да не живеете в таванско помещение. Необработени стени със суров индустриален вид, сякаш че част от сградата на изоставен завод и мебели от изкуствени материали – това са най-характерните особености на този стил в интериора.
Таванските помещения в силно урбанизираните градове изникват като гъби след дъжд. Голяма част от населението се принуждава по една или друга причина да обитава подобни жилища. Помислете си обаче, не е толкова лошо да се живее в широк тавански студио апартамент, промишлено изглеждащ с високи процорци от пода до тавана, пълни с лъскави, италиански мебели.Това са само възможности, но не всички живеем в тавански помещения. Все пак, забавно е да фантазираме понякога.
Ето и няколко съвета как да се обзаведете таванското помещение. Кой знае? Може би някои от тези идеи ще могат да се приложат и в собствените ни домове, независимо от това какви са.
Бъдете гъвкави. Таванските помещния са с малко на брой стени и много пространство с неопределена функция. Обикновено отделните стаи не са ясно обособени. Прекрасното за тях е, че са като празно платно, върху което можем да направм всичко. Възможностите са неограничени. Кой казва, че леглото трябва да бъде поставено срещу стената? В таванско помещение, можете да го поставите в центъра на стаята. Кухненският остров пък може да служи както за маса за хранене, така и за офис работа.
Минимализирайте. Хората правят грешки като претоварват тясното пространство. А таванско помещение трябва да бъде свободно и просторно, а такова трябва да е и обзавеждането му. Никой не обича бъркотия, затова са подходящи мебели с много ограничен брой.
Разбърквайте и смесвайте. Не оставайте в рамките на един стил или период. Съпоставяйте класическите постижения с новите, модерните с традиционите, чистите линии с бароковите извивки. За модернизма е ясно едно – той може да се съчетае с всичко. Например, опитайте съчетаването на един въртящ се стол от стъклопласт от 1950 година със секси кожен диван.
Инвестирайте в иконични мебели. Изберете модели тествани на времето. Вскусовете на хората се променят много, но класиката никога няма да излезе от мода. Потърсете и бъдещите класически мебели: инвестирайте в изключителни модели, ръчна изработка, които са произведени сега, за да съществуват вечно.
Мебелите на тавана

Мебелите на тавана


Играйте с пропорциите. Използвайте мебели, които наистина да вършат работа и да могат да се използват, а не просто такива, които са там, само защото трябва. Има толкова малки и компактни мебели, които всъщност се оказват напълно неизползваеми и неудобни. Таванските помещения обикновено имат големи прозорци и високи тавани. Дългите ъглови дивани, които могат да осигурят достатъчно място за всички са идеални,такива са и всички големи леки мебели. Постигнете констраст чрез рамерите на мебелите. Вземете и подова лампа, чиято светлина напомня масивен фотографски прожектор, която да осветява цялото пространство и да прави така, че то да изгежда още по-широко.
Не блокирайте гледката. Оставете големите прозорци да осигуряват свободната гледка навън. Заради това обзавеждането трябва да е ниско и хоризонтално разположено, а не вертикално. Подходящите мебели основно са мека мебел, столове и странични маси.
Изберете мултифункционални мебели. Новопостроените тавански стаи са с тенденция да бъдат по-малки, и пространството в тях се счита за лукс. Ето защо всяка мебел трябва да обслужва множество потребности.
Търсете решения за съхранение. Ниски тоалетки и дълги по стената ниски шкафове, а не високи гардероби, които заемат голяма част от пространството в стаята.
Със сигурност има много начини, чрез които да направите така, че таванската стая да изглежда уютна, просторна и дори елегантна.

Модните тенденции в интериора за есента на 2009

By Bestfurniture On June 26th, 2009

Последните модни тенденции

Последните модни тенденции


Тенденциите в обзавеждането за края на 2009 година са силно повлияни от последните мебелни изложения в Париж. Когато става въпрос за обзавеждане и декорация на интериора, има някои стилове, които определят крайните предели на авангарда. Цветовете, материалите, формите и десените на най-прославените парижки дизайнерски къщи винаги оформят бъдещите течения за следващите месеци. И в съответствие с това, дизайнерите, потребителите и хората търсещи шик и луксозност се струпват на тези изложения всяка година.
По време на последното изложение залите са можели да бъдат видени изпълнени с натурални цветове и иновативни материали и десени. Мебели с капризен, романтичен и поп стил са били предлагани като предизвикателство на сложното икономическо положение през тази година. Темата за естествените, сурови материали, графични десени и наситени цветове все още стоят стабилно на челните места като водеща модна тенденция. Но въпреки това са били показани още много нови предложения, съвсем различни от тези.

Какво ново се задава?

Африкански стил

Африкански стил


Африканският стил
Този стил вече се простира отвъд стереотипната сафари тема чак до традиционната африканска култура и занаятчийски изкуства. Ръчно изплетени материали, вдъхновени от природата цветове, завръщане към анималистичните десени, груба резба и строго гоеметричните форми доминират. Разбира се, както винаги са представени и съвсем нетипични продукти, като кошница изплетена не от ратан, а от телефонни жици.
Цитрусови цветове
В лимонено жълто, оранжево и бледо зелено са представени мебелите от всички категории. Жълтото е заело позицията си на доминиращ цвят, използван основно самостоятелно.Този цвят най-ярко се откроява в графичните флорални мотиви, класическите италиаски модели мебели и керамичните декоративни елементи.
Урбанистичен шик

Урбанистичен шик


Урбанистичен шик
Той смесва грубата метална повърхност с материали от рециклирано дърво. Резултатът от това е комфортна комбинация от успокояваща атмосфера на обзавеждане и мебели, създадени по природосъобразен начин.
Френска романтика
Кокетността на 18-ти век отново е на първа линия и пак се съживява чрез богата палитра от розови тонове, дантелени възглавници, изящни свещници и тапицерия от дамаска. Нео-бароковите детайли обогатяват меките линии на силуета на мебелите с орнаменти в деликатен стил.

КОНЗОЛНАТА МАСА-ИДЕАЛНА МЕБЕЛ ЗА ДОПЪЛНЕНИЕ КЪМ ОБЗАВЕДЖДАНЕТО НА ВСЯКА СТАЯ В ДОМА

By Bestfurniture On June 25th, 2009

Конзолна маса

Конзолна маса


Конзолната маса – това една от мебелите с най-погрешно разбираните предназначения. Повечето хора смятат, че единствените места, на които може да се постави масата е в края на дългия коридор или опряна на гърба на канапето. Но всъщност дори и тези два варианта да са най-добрите, такава мебел е много добро озбавеждане за всяка една стая от интериора.
А защо конзолната маса е подходяща за всичко? Заради практичността и красивият си външен вид. Обикновено такива масички се изработват с два или четири тънки и дълги крака и с дълъг и тесен гладък плот. Разбира се, това е класическата форма на подобна мебел, но дизайнерите са измислили и много други варианти за дизайна й. Например често срещана алтератива на една съвременна такава маса е с рафтче под плота или дори чекмедже и шкаф.
Практичността на конзолната маса се дължи на факта, че тя е много удобна за поставяне на аксесоари върху плота й, както и складиране на всякакви принадлежности по рафтовете и чекмеджетата й. Защо да не поставите семейните си снимки там? Също така, ако искате да намерите подходящо място и за декоративните си аксесоари, конзолната маса е чудесен вариант. Освен красивите неща, които можете да излагате на показ отгоре, в чекмеджетата можете да поставите ключовете, тефтерчетата си и всякакви разни други малки нещица, от които имате нужда постоянно и трябва да са ви под ръка.
Местата, на които могат да се поставят конзолните маси са неограничени – навсякъде, където има празна стена. Например в хола, дори в спалнята, а пък ако сложите и огледало над нея ще си направите тоалетка. Наистина прекрасно изглежда конзолната маса в трапезарията, където можете да държите приборите, необходими за вечерята. Можете да я използвате дори и в банята, за да наредите върху нея принадлежностите и кърпите си например.
Приложения на конзолната маса

Приложения на конзолната маса

Това е една семпла и елегантна мебел, която предлага десетки начини за освежаване на обзавеждането, които да съживат интереса в интериора.
Ако до сега си мислехте, че нямате нужда от подобна мебел в дома си, тогава може би трябва да помислите отново. Използването на конзолната маса е един от най-лесните начини да придадете повече лукс на атмосферата в дома си. Затова побързайте да си осигурите този достъпен лукс от Мебели Италия.

Традиционните бюфети в трапезарията

By Bestfurniture On June 25th, 2009

Мебели за трапезария

Мебели за трапезария


Може и да ви се струва, че единственото нещо, от което имате нужда в трапезарията е масата за хранене и комплекта столове, но всъщност, за да постигнете завършен вид на това помещение трябва да го обзаведете с още допълнителни мебели.
Наистина е важно да имате пълно обзавеждане в трапезарията си, за да може всички необходими мебели и всякакви декоративни аксесоари да създават нужното удобство. В противен случай стаята може да изглежда празна и отегчителна. Една от страхотните мебели, която можете да поставите в трапезарията е познатия ни бюфет.
Това, което го прави толкова фантастична част от обзавеждането са две основни неща. Първото е, че той е с изключително приятен външен вид, който може да бъде съвсем модерен или традиционен със сожни закръглености и форми в дизайна. Гладките съвременни линии или тежкия класически дизайн – всичко е въпрос на собствените ви желания.
Второ, той е изключително функционален. Обикновено повечето модели имат просторни рафтове, на които можете да показвате с гордост изисканите си комплекти домакински съдове, да украсявате с цветя и аксесоари и т.н. В допълнение на това повечето бюфети в долната си част имат шкафове, в които можете да държите най-различни неща, от които имате нужда в трапезарията.
Шкаф за трапезария

Шкаф за трапезария

Бюфет, шкаф за напитки, винарна, шкаф за трапезария – това са само разновидности на една и съща мебел с една определена функция в интриора.
Намерете и вие най-подходящата за трапезарията си мебел сред богатата колекция на Мебели Италия. Ние улесняваме избора ви, предлагайки ви и варианти за пълно обзавеждане на това претенциозно помещение в дома.

Поредната спалня с изключителен дизайн

By Bestfurniture On June 24th, 2009

Спалня с формата на гондола

Спалня с формата на гондола


Легла с формата на древноегипетска гондола са се произвеждали още преди много векове. Най-изкусните артисти на Италия се заели с трудната задача да пресъздадат за първи път видяните в древен Египет гондоли в конструкцията на мебели. В същото време и самите плавателни съдове се наложили като най-често използваните в Италия.

Античните модели на легла с формата на лодка се изработвали от масивно дърво с богата, сложна украса от ръчно издялани форми. Но в днешни дни този дизайн се изкачва на едно съвсем ново ниво. Тежката конструкция на моделите от миналото сега е заместена от едва загатващи за идеята на формата изчистени линии.

Елегантно легло

Елегантно легло

Мебели Италия предлага едно съвременно изпълнение на леглото-гондола, с което и вие можете да се почувствате като истински кралски особи. Дизайнът се отличава с елегантно извита форма и конструкция покрита с естествена италианска кожа.

Легло

Легло

Възползвайте се от възможостта да обзаведете интериора си по необичаен и отличителен начин. Пресъздаването на старинен египетски дизайн в интериора неибежно изисква и едно подобно легло, което е достатъчно стилно и величествено, за да може дори и истински фараон да спи в него.

Саксиите

By Bestfurniture On June 23rd, 2009

Саксии за цветя

Саксии за цветя


Украсяването с цветя у дома е едно от най-важните неща за осигуряване на приятна и уюна атмосфера в дома. Цветята съживяват интериора и придават спокойствие.
Мебели Италия може да помогне в стилното декориране с цветя у дома. Ние предлагаме комплекти от сакции с различни размери – ниски, средни и високи. Както и изтънчени модели, част от колекцията луксозни мебели. Вече можете да осигурите за любимите си растение най-елегантния начин за тяхното съхранение.
С еднаквите модели в различни размери можете да аранжирате дома си в една и съща тема, като едновременно с това поставите саксията с най-подходящите размери там, където тя най-добре се съчетава с дизайна на интериора. На първо място, разбира се, саксията трябва да отговаря на изискванията към отглеждането на цветята, затова при нас можете да намерите подходящото решение за всяко цвете.
Елегантни саксии

Елегантни саксии

Нашите саксии са част от колекциите за цялостно обзавеждане, така че ако искате да постигнете завършен вид на интериора си, точно с тези малки, но изключително значими неща можете да го постигнете. Саксиите са конструирани от същите материали и дизайнът им е реализиран в същите цветове както мебелите от тези колекции.
Естествената украса на дома е винаги най-сполучливата и има най-отличително присъствие. Ако сте сред утвърдените любители на цветята и обожавате интериорните “градини” не пропускайте да поглезите себе си растенията си с уникално красивите ни предложения.
Поставете финалните щрихи на перфектното си обзавеждане!

Параваните

By Bestfurniture On June 23rd, 2009

Паравани

Паравани


Параваните са част от обзавеждането, които в миналото дамите в Европа използвали като средство, зад което да се прикрият, за да подготвят тоалета си. В Азия обаче тяхното предназначение е като разделители за стаите, които се използвали вместо стени. В японския начин на обзавежадне светлината играе съществена роля, затова подобни артикули в интериора са изключително подходящи заради рехавата си повърхност на екрана, който пропуска нежна светлина.
Параваните са функцинална част от обзавеждането, чрез който пространството в стаята се разделя на няколко части, а от друга страна са и впечатляваш декоративен елемент. Те се изработват от няколко отделни сегмента, които се присъединяват един към друг. По този начин лесно могат да се движат, а когато се поставят на определено място се превръщат в интересен елемент от интериора с естетична визия благодарение на вълнообразната форма, която придобива тяхната конструкция.
Декориране на интериора с паравани в азиатски стил

Декориране на интериора с паравани в азиатски стил


Параваните на Мебели Италия са изработени от три плоскости, закрепези стабилно по между си. Материалите, от които са направени различните модели се различават по плътност и външен вид, като така предлагат богат избор за всеки в зависимост от начина, по който иска да използва паравана си. Дизайнът на параваните варира от изцяло традиционен до модерен, с нетипични линии и форми. Полирана гладка повърхност или покрита с кожа, дървена или с дълги текстилни нишки – предлагаме голям избор за всеки.
Параваните са част от колекциите на Мебели Италия, които са повлияни от японския дизайн и характерното за него обзавеждане Татами. Затова те се предлагат в комплект с още други мебели в класически азиатски стил.
Съвременните паравани у дома

Съвременните паравани у дома

Сега вече можете да отделите вашето специално място в хола, спалнята или кабинета си чрез тези елегантни сепаратори на пространството. Използвайте ги дори в къхнята си, за да отделите мястото за хранене.

Луксозни килими

By Bestfurniture On June 23rd, 2009

Килими Versace

Килими Versace


Килимите имат антична история, която достига апогея си през епохата на Възраждането, когато са произведени едни от най-изящните модели. Особено разпространени били килимите и в мюсюлманските страни, където се използвали по-скоро от необходимост, отколкото за украса.

В днешно време използването на килими остава на все по заден план. Вместо това подът се покрива с каменни и дървени настилки, чиято повърхност се полира гладко. Такъв вид настилки – от гранит и мрамор предлага и Мебели Италия.
Но ако сте заложили на класическия интериор у дома си, тогава изисканите дебели “старовремски” килими са нещо, без което удоволствието от реализиране на традиционния, версайски интериор няма да е пълно. Точно малките неща и последните довършителни работи в обзавеждането са тези с най-голямо влияние за вида на интериора.

Килими

Килими

Килимите на Мебели Италия се произвеждат чрез прецизно изтъкаване. Техните тъкани са преплетени здраво, коет е гаранция за качеството им и продължителността на употреба.
Колекцията от килими Versace ще донесе истински лукс в дома ви и ще извърши последната дейност по обзавеждане на интериора.
Ние разполагаме с гама от различни големини, форми и размери на висококачествени килими от естествени материали със съвършен дизайн, в който са вплетени емблемите на марката Versace. За десените им са избрани кралските цветове – златисто, червено и тъмно синьо.

Килим с елегантни десени

Килим с елегантни десени

Килимите са най-доброто допълнение към обзавеждане от такава класа. А какво луксозното обзавеждане без малките луксозни глезотийки? Донесете топлината и уюта на мекия кимил Versace в дома си чрез Мебели Италия.

Ъглов диван в кадифе и кожа

By Bestfurniture On June 22nd, 2009

Диван в кадифе и кожа

Диван в кадифе и кожа


Обзавеждането в хола е едно от основните и първи мебели, които избираме за дома си. То трябва да е удобно и изключително финкционално, за да може да отговори на необходимостите на всеки отделен човек, който го използва и освен това трябва да създава интерес в интериора. Една мека мебел задължително трябва да бъде с естетичен външен вид.
Мебели Италия е отдавна специализирана във вноса и дистрибуциятя на мека мебел. По–голяма част от нашите модели са изработени с висококачествена италианска кожа, но сега искаме да ви предложим едно нестравнимо съчетание на плюшено кадифе и кожа.
Цветовете на ъгловия диван са бледолилаво за меката кадифена тапицерия и нежно сиво с лилави нюанси за тапицерията от кожа. Предлагаме ви невероятно добро съчетание в крак с последните модни тенденции.
В комплект с ъгловия диван можете да вземете и холна маса, която повтаря декорациите от меката мебел. Към това също предлагаме и съвременна лежанка с ултра модерна форма.
Стилен ъглов диван

Стилен ъглов диван


Само с това предложение можете да съчетаете романтиката на мекото кадифе и блясъка на кожата. Ако не сте се спрели на специален традиционен или модерен стил за обзавеждането си сега можете да постигнете чудесна комбинация и от двете с предложението за мека мебел от Мебели Италия.
Елегантните и нежни цветове са подсилени от чистите линии и финия дизайн. Уникалната декорация от ивицата плетка по продължение на дивана и масата създава усещане за завършен и цялостен декор.
Освен с уникален превъзходен външен вид, дивана е и с изключително комфортна конструкция, предлагаща широко място за сядане на голям брой души, както и вградена лежанка.
Ако разполагате с още пространство в хола си, можете да се обзаведете и с конзолната маса от същия комплект.

Нощните лампи

By Bestfurniture On June 22nd, 2009

Нощна лампа

Нощна лампа


Светлината от нощната лампа не само е една необходимост, а и възможност за декорация. С нея можете да акцентирате на специални места от интериора и да постигнете неповторима атмосфера. Светлината обикновено трябва да е много добре съобразена с големината на помещението, което осветява, както и с цветовете, в които е реализиран интериора.
По правило светлината в спалнята не бива да е силна и остра, за да не дразни очите. Обикновено тя е нужна за книгата, която ще прочетете преди лягане, затова трябва да е нежна и дори приспивна.
Осветлението в спалнята

Осветлението в спалнята


Типът лампа, който ще поставите на нощното си шкафче е декоративен елемент, който трябва да се съчетае със самия модел на нощното шкафче и цялостната визия на спалнята – с дизайна на леглото и вида на завивките върху него.
Също така нощната лампа трябва да е в унисон с останалото осветление в спалнята. Обикновено свелината на нощната лампа е мека и слаба, ненатрапчива – просто нежно допълнение към основното осветление.
Осветителни тела

Осветителни тела


Като част от декорацията на стаята нощната лапма трябва да се избере в зависимост от другите декоративни елементи като укращенията, поставени по шкафовете, завесите на прозорците, килимите и други.
Мебели Италия разполага с богат каталог от различни нощни лампи. Те са подходящо съчетани с вида на нощното шкафче и някои от тях се предлагат в комплект с мебелите за обзавеждане на спалнята.
При нас можете да намерите различни лампи в разнообразни стилове, които да се впишат в избраната от вас тема за интериора. Ако искате да съчетаете видовете осветителни тела в дома си, можете да се възползвате от нашите предложения за цялостно осветително оборудване. Комплектите от лампи включват голямо разнообразие от полилеи и други по-семпли видове централно осветление и разбира се нощни лампи.
Лампа в спалнята

Лампа в спалнята


За тези от вас, които харесват не толкова широко разпространените настолни лампи върху високи основи, Мебели Италия може да предложи и такъв тип осветление.
Можете да придадете уникална и индивидуална атмосфера на дома си избирайки между десетките материали, цветове и форми на нощните лампи, с които можете да декорирате не само в спалнята, а и хола, кабинета и антрето си.


Мебели Италия | Дизайнерски Италиански Мебели