15 примера за красиви мебели в стил холивудство регентство

By Bestfurniture On August 28th, 2011

Холивудското регентство е стил в мебелното изкуство, който изглежда не увяхва. Изящен и луксозен, този интериорен стил черпи вдъхновение от барока, арт деко и други интересни стилове. Ще ви покажем най-любимите ни примери за мебели в стил Холивудстко регентство, които са символ на луксозен стил в декора.

Холивудски регентски стил в барокова лапма със златен лист

By Bestfurniture On August 23rd, 2011

Лампа стил Холивудско регентство

Холивудското регентство е стил, който се завърна през последните години. Може да се е появил заради залеза на стила деко, разкоша или илюзията на хедонистичния начин на живот, но каквато и да е причината, като че ли има тенденция този стил да намери приложение и в наши дни. Бароковата лампа със златен лист със своя ясно откроим стил и уникални орнаменти ще е невероятен централен елемент на всеки дом и  със сигурност ще освети дома ви със замах. Античният златен лист със смолиста форма допълва кафевите нюанси и златната облицовка.

Столът на Anthony Hartley съживява сладката страна на живота

By Bestfurniture On August 23rd, 2011

Сладък дизайнерски столПомните ли онези вкусни близалки от детството или захарните петлета, без които не можехте да минете на панаирите. Английският дизайнер Anthony Hartley е приготвил за вас  “Mr. Smith the Second”  /нямаме идея откъде идва името освен че се разтърсихме и открихме, че Мистър Смит е подобен стол в тъмни нюанси/. Този стол със сигурност ще е идеално допълнение на лобито в шоколадената фабрика на Уили Уонка. Всеки стол е ръчна изработка, изработен е от мебелни плоскости и сякаш приумиците на дизайнера се усещат от всяка една многоцветна гънка. Този стол ще бъде представен на изложение в Лондон през септември.

Лампа от Gonçalo Campos приласкава светлината в чаша

By Bestfurniture On August 23rd, 2011

Дизайнерска лапма-чашаЛампата Nata, създадена от Gonçalo Campos, ни предлага източник на светлина, събрал се в необикновена форма, а именно стара чаша, тип купа. Думата ‘nata’ се използва за думата ‘крем’ в португалския език и името на лампата е свързано по-скоро със цвета на купата, а не с предназначението й. Лампата е създадена по проект, вдъхновен от ‘любопитната форма’, открита във фабрика за керамични изделия. Дизайнерът е пригодил тази бивша купа-чаша така че тя да се превърне в слънчев източник на светлина. Ако обичате керамичните изделия или ви допадат екстравагантните дизайни, то със сигурност тази лампа може да ви достави удоволствие в дома.

Модулни мебели от Noam Fass с възможности за презареждане на мобилни джаджи

By Bestfurniture On August 14th, 2011

Мебели със зарядно за смартфонSegment е концепция за модерни модулни мебели, създадени от Noam Fass така че да могат да се подреждат и пренареждат толкова път, колкото се налага, докато се наместите в най-удобна позиция за седене. Освен че са страшно гъвкави в зависимост от желанието да седнете или легнете, Segment е серия модулни мебели, оборудвана с USB изходи /един порт на сегмент/ и могат да помогнат да презаредите лесно вашите любими джаджи, таблети или смартфони докато си стоите спокойно на стола с книга в ръка.

 

Модулни мебели за домаSegment предлага три позиции: файтон, социална или за сядане. Винаги, когато ви се наложи можете да превърнете мебелите в импровизиран диван, но каквото и да изберете, Segment винаги може да предложи удобни преживявания.

 

 

Внимание! Атака, огън, стрелба, фалшива тревога

By Bestfurniture On August 14th, 2011

Дизайнерски стол на дупкиНастоящите събития в Лондон са наистина ужасяващи, но столът, който ще ви представим днес,  Stray Bullet не е бил вдъхновен от вълната от бунтове, която обхвана Англия. Проектиран от Design da Gema, този стол е вдъхновен от истински стол, който е оцелял престрелка в бар в Рио де Жанейро.

 

Стол с куршуми Гледайки стола от разстояние, бихме си помислили, че това мебелно чудо е било неохотен свитедел на някакви ужасяващи събития. Факт е обаче, че гледаме едни най-обикновени столове, покрити с дупки от куршуми. Stray Bullet Chair може да бъде използван както вън, така и вътре, въпреки че сме сигурни, че няма да ви е лесно да откриете мебели, които да допълват вашия ‘изстрадал’ стол.

 

Иновативна маса с дистанционно

By Bestfurniture On August 14th, 2011

Каква може да е целта на една маса с дистанционно? Gorenje промя отговорите на привидно лесните въпроси чрез изключително иновативен подход. Едно от особено забележителните решения е Масата на бъдещето носи напитки в офисаSmarTable, иновация от световен мащаб, която въвежда нови размери за многообразието и гъвкавостта. Тази иновативна масичка с дистанционна е уникална, престижна маса с дистанционно манипулируем хладилник, вграден в централното цилиндрично краче на масата.

 

Маса с дистанционно управление Първоначално погледът се спира на масичката, но постепенно оставаме зашеметени от красотата на стъклото, масивността на естествения камък, топлината на идеалното дърво. Вътре в масичката изненадващо откриваме деликатеси, плодове, изстудено вино, както и други екстри, идеални за изключителни ситуации.
Елегантна офис масаОчевидната концепция на тази оригинална маса с дистанционно се крие в това, че тя се асоциира с иновативност плюс брилянтност за малкия бизнес, тоест SmarTable е просто идеална за всякакви малки бизнес площи.

 

Оригиналната маса на бъдещетоКакво ще кажете да смаете гостите си с бутилка изстудена бира…директно от масата?
Тази година, уникалната масичка получи наградата на аудиторията на  Observeur exposure, което се проведе в the Cité des Sciences, Рим.

 

 

 

Къщата на мечтите, Барби плаща 3.5 милиона долара

By Bestfurniture On August 14th, 2011

Колко струва къщата на принцеса Барби?

Къщата на БарбиПродължаваме одисеята с Барби, един от онези редки феномени, които прехвърлят географски и културни бариери и намират своето място във вечните летописи на историята. От Азия до Америка и Европа, малките момиченца по цял свят си играят с кукли прототипи на Барби и ето защо русокосата хубавица е икона на 20ти и 21ви век. Ето защо изобщо не ни учудва, че къщата на Барби би струва 3.5 милиона долара. Тази еко кукленска къщичка е проектирана от Американски институт на архитектите в съвмество сътрудничество с Mattel и отпразнува пускането на новата кукла на  Mattel “I Can Be Architect Barbie.” Розов разкош за милиони долари

Къщата е оборудвана със соларни панели, под от бамбук, ландшафтно ранжирани покриви, зала за забавления, библиотека, кухня, стая за среща с клиенти.

Уникална и модерна декорация за маса от Rachel Boxnboim

By Bestfurniture On August 14th, 2011

Идеи за декорация на масатаРядко аксесоарите и приборите са маса са ексцентрични, тъй като дизайнерите се колебаят дали е редно да разчупят традиционните правила. Струва ни се обаче, че колекцията Alice не страда от такива задръжки и можем да поздравим израелския дизайнер Rachel Boxnboim. Това, което прави колекцията наистина уникална е двупластовия дизайнерски процес и фактът, че включва и порцелан, и текстил.

 

Оригинално изкуство за масаОригиналната колекция ангажира вниманието на посетителя още от самото начало, за да го поведе към последния елемент порцелан на масата. Крайният резултат е красиво изработено порцеланово произведение на изкуството със следи от съшивания  и лека текстура.

 

Стол, вдъхновен от вечната красавица Barbie

By Bestfurniture On August 10th, 2011

Kartell вдъхват нов живот на любимата ни героиня Barbie с невероятното й превъплъщение в призрачния стол Philippe Starck Louis- очевиден и ясен силует, който е изцяло решен в розово и спокойно може да се приеме и като кич предвид традиционната Barbie. Производителят е в мебелната индустрия почти толкова, колкото съществува на бял свят и бонбонената хубавица, станала любимка и мечтана жена за мнозина. Kartell е основана преди 60 години от носителят на Нобелова награда, инженер Guilio Castelli, който започва кариерата си с производството на пластмасови аксесоари за автомобилната индустрия и научни лаборатории. По-късно той се впуска и в мебелния бранш и по-специално мебелите за дома. Струва  ни се, че цената на този стол /335 долара/ е твърде високичка дори и за Барби. Притежанието на такъв стол по-скоро би граничело с ирония, въпреки че столът е идеален за детска стая или пъстрия апартамент в кокетен стил на упълномощената от Барби Carrie Bradshaw, която показва афинитет към всичко в стил ретро. А на теб харесва ли ти този стол?


Мебели Италия | Дизайнерски Италиански Мебели