Диванът Chesterfield

By Bestfurniture On February 24th, 2009

Честърфийлд

Честърфийлд


Класическият дизайн на Chesterfield се е доказал като мебел, която издържа на изпитанието на времето и е актуална дори и в наши дни. Тя е по британски консервативна и едновременно с това предизвикателна. Благдарение на старите си английски корени, тази мебел и досега е съхранила оригиналния си вид, заради пословичното предпочитание на англичаните към националните им продукти. Мебелите тип Chesterfield са автентичен британски продукт, който продължава да владее и доминира в интериорното обзавеждане както в дома, така и в офиса. Тази Англо-мания е присъща на почитателите на автентичния лукс.
Диванът е заслужил достойната си позиция сред нещата, с които е известна “добрата стара Англия” по света. Той е едно от големите й наследства. Той става известен заедно с фотьойла от същия тип първо като мебели за обзавеждане на мъжките клубове и пъбове. По-късно те стават и основна част от обзавеждането на английските и колониални домове. Характерно за този диван е не само ниската облегалка на нивото на подлакъниците, а и дълбоките вдлъбнатини по тапицерията. Освен тези забележителни и отличаващи ги конструктивни елементи, тази мебел е и символ на статуса на притежателя.
Има няколко теории за това как този диван получил името си. Повечето от тях го свързват с географското положение на мястото, където той за първи път е изработен. Графът на Chesterfield (Англия)Филип бил политик и писател. Графството било център на модата през периода, когато той управлявал- 1694г.-1773г. и там се произвеждали такива дивани. Някои хора твърдят, че свързването на името Chesterfield с асоциацията за луксозна, благородническа мебел е само маркетингов способ, а не е истинска мебел, употребявана от хората от висшата класа.
Други хора смятат, че Chesterfield има северно-американски произход. В Канада дори името е синоним на думите за “кушетка”, “диван” и “канапе”.
Освен с географския произход, много хора свързват името Chesterfield точно с тази форма- копчета, дълбоко зашити в меката тапицерия. Други считат, че по-характерни от копчетата са дълбоките седалки и характерните подлакътници на нивото на облегалката.
Откъдето и да идва името обаче, Chesterfield се е превърнал в емблема на елегантността на британската класа. Когато чуем името- веднага го свързваме със стил, отличимост и качество.
Можете да поръчате така емблематична мебел и за собствения си дом от Мебели Италия.

Плетени мебели в хола

By Bestfurniture On February 23rd, 2009

Ратанови мебели

Ратанови мебели


Плетените ратанови мебели за обзавеждане на всекидневната си пасват много добре с почти всеки тип идеи за декорация на хола. Те могат да изглеждат елегантно и официално и в същото време да оставят ориенталско усещане в атмосферата. Крайната обработка на ратановите мебели ги оприличава много на дърво и те лесно се съчетават с останалите мебели от стаята. Ратановите мебели са не само красиви и изработени в разнообразие от стилове, но са и едни от най- здравите и издръжливи мебели на пазара. Освен това те се поддържат много лесно. Изискват много малко грижи. Те са леки и затова могат лесно да се местят от едно място на друго, правейки и чистенето под тях много лесно.
Ратановите мебели имат високо качество, което не се губи с течение на времето- те са устойчиви на ежедневно използване. За разлика от другите мебели, направени от дърво, ратановите мебели са екосъобразни. Те всъщност са направени от пълзящи растения, които растат много бързо и могат да се берат на всеки 7 до 10 години. Ратанът всъщност е вид пълзяща палма, която се среща в тропичните джунгли на Далечния изток. Лианите растат до 800 метра дължиа. Те са солидни и здрави като стомана, но са и гъвкави и пластични и затова от тях лесно могат да се направят мебели, след като материалът бъде изсушен. Освен от ратан, такива мебели могат да се правят от други естествени и синтетични материали като върба, тръстика, клони от други растения, водорасли, кожа, хартия, метал или пластмаса. Бамбуковите плетени мебели пък се правят от растение, което всъщност е вид трева и е кухо и съвсем не гъвкаво. За разлика от ратана, той има по-ограничена употреба и може да се разплита след време, затова е най-добре да се използва само като акцент в мебелите, а не като основен материал. Тръстиката пък се използва за направата на рамките, които са основа за изплитането на ратана, както и като материал, който подсилва връзките между отделните плетки. Тя се използва много често и за направата на седалките и облегалките на ратанови столове.
Елегантните ратанови мебели могат да бъдат внедрени лесно както към обзаведждане в традиционен неофициален стил, така и към луксозен стил, в зависимост от това каква материя се избере за тапицирането им. Повечето плетени дивани и столове са с подвижни възглавници, затова лесно тяхната калъфка може да се сменява, за да е подходяща на декорацията на стаята като цвят и материя. Така без да се харчат купища пари за претапициране, както при традиционните мебели, може да се постигне завидна хармонияя.
Висококачествените плетени мебели често са боядисани в бяло, за да паснат на цялостната тема на интериора. Популярни са и цветовете в пастелни или орехови тонове на гладки и плътни покрития. Те допълнително подсилват естествената красота на ратановите мебели и правят уникална всяка отделна мебел.
Не е препоръчително да се използват продукти на силиконова основа върху ратана, тъй като това може да ги уплътни и заглади и да ги направи неспособни да абсорбират влагата и маслата, благодарение на които са така жилави и здрави, по този начин самите нишки ще отслабнат. Всичко, което е необходимо да правите, за да държите ратановите мебели в добър вид е на почиствате прахта редовно с кърпа и понякога да нанасяте тънък слой лимоново масло, което да ги защитава.
Плетените мебели обикновено се използват като екстериорни, градински мебели, но те могат изцяло да преобразят хола, ако се използват като заместител на традиционната мека мебел. Донесете си и вие азиатската романтика вкъщи с мебелите на Мебели Италия.

Легло с вграден телевизор за high-tech спалня

By Bestfurniture On February 20th, 2009


Ако обичате да гледате телевизия в леглото, но не искате един голям TV екран да пречи на подредената ви спалня, трябва да обмислите сериозно това предложение. Ако спалнята ви е толкова малка, че няма място за телевизор или ако не искате сутрин гледката, с която се събуждате да е на голям черен екран, тогава може би това легло е отговорът на проблемите ви.
Телевизорът се вмества в конструкцията на долната част на рамката на леглото и се издига и излиза навън, за да можете да го включите, ако ви се гледа телевизия, а когато вече решите, че искате да спите- той просто пак се прибира навътре. Освен високотехнологично и луксозно, това предложение е и практично, защото с него се спестява и от пространството в дома.
Първите леглa с вграден TV са се появили на пазара в отговор на търсенето от потребителите на легла с толкова голяма и здрава рамка, на която да може да се постави тежкия уред. Резултатът сега е огромно разнообразие от подобни легла с всякакъв дизайн, стил , тапицерия. Дори има и такива, които освен вградения ТV имат направо цяла аудио съраунд система.
Едни от най- уникалните легла на пазара са кръглите кожени легла от Т-серията на Мебели Италия, които освен всичките вградени технологии и имат и страхотни опции за подреждане на конструкцията им.
Такива легла с вградени TV се харесват еднакво както на мъжете, така и на жените- жените харесват факта, че въпреки наличието му, спалнята остава подредена, а мъжете истински се наслаждават на глезещата джаджа.

Лежанка във френски стил

By Bestfurniture On February 18th, 2009


Лежанките символизират лукс, екстравагантност и охолство. Никоя женска спалня няма да е напълно завършена без една такава мебел. Може и не всеки да има специална стая в дома си, в която да подготвя тоалета си, но всяка жена със сигурност си е отделила такова малко място в някоя стая.
Лежанките са чаровно допълнение към бодуара на една изискана дама, чиято основна функция е да разглезват жените. Но освен това те са практични от гледна точка на това, че осигуряват удобно място, на което да се седне пред огледалото или да се поставят дрехите.
Освен, че можете с часове да се приготвяте на лежанката, като бонус можете да я използвате и като място, където да почетете книга например.
Лежанката всъщност е мебел, която по функции е нещо средно между кушетката и стола. В буквален превод от френски означава “дълъг стол“ или с други думи лежанката е кресло с удължена форма.
Артистизмът във Франция се е отразил и върху дизайна на мебелите и така лежанката е станала известна част от обзавеждането в стил Рококо. Характерни за него са асиметричните форми и контраста на елементи, които не са балансирани.
Лежанките достигнали своята широка популярност в края а 18-ти век.
Викторианският стил лежанки са един често срещан варант. Този тип лежанки обикновено имат закръглени рамки от махагон, докато съвременните често са без всякакви рамки. Старинни лежанки могат и да се намерят в антикварните магазини, но те обикновено са претапицирани и пребоядисани. Много по-добро решение е купуването на нова мебел, която дори и с помощта на съвременните методи е направена в стар френски стил.
Като материал за тапициране кадифето, което изглежда толкова меко и плюшено е изключително подходящо. Това е страхотен избор за по-романтично настроените дами. Златистите цветове на рамката допълнително допринасят за бляскавия вид на такава чаровна мебел.
Но най-величествена сред всички типове лежанки е кожената. Нито един елегантно обзаведен дом не бива да се лишава от такава мебел. Те се срещат по-рядко, вероятно заради изкусната и трудна изработка, но изглеждат изключително, а пък и се поддържат по-лесно.

Очарователна тоалетка от масивно дърво

By Bestfurniture On February 10th, 2009


Най-често дървото е материалът, който носи класа и комфорт на интериора, усещане за елегантност и завършен вид на всеки дом. Проблемът в повечето случаи е, че хората обикновено се концентрират в избирането на атрактивна мебел и често оставят на заден план качеството и издръжливостта. Внимателното избиране на тоалетка може да ви спести много бъдещи проблеми и пари.
Сух дървен материал- ако влажността на дървото е повече от 8-12%, то бързо ще започне да се цепи и цялата ви инвестиция ще отиде на вятъра. Дори и да струва повече, качественото дърво е по-издръжливо и ще придаде на обзавеждането ви страхотен вид.
Отваряйте и затваряйте всички шкафчета, преди да купите- тоалетката трабва да издържи не само на времето, но и на натоварванията от ежедневното използване. Никакво скърцане не бива да се чува, когато шкафчетата и чекмеджетата се движат.
Проверете качеството на връзките и облицовката- връзките между отделните елементи на една дървена мебел трябва да бъдат постигнати чрез точни сглобки. Никакви крепежни елементи като скоби не са подходящи за използване. При по-дълъг период на експлоатация, те не запазват първоначалните си качества. Облицовката пък трябва да бъде устойчива срещу петна и надрасквания. Тя има функцията да защитава дървото от вредни влияния, затова трябва да е съвсем гладка на допир. Ъглите на вратичките и вътрешната страна на шкафвете трябва да бъдат със същата повърхност като външната.
Стил, който пасва на дома ви- съчетайте цвета, формата и материала на тоалетката с останалите мебели на спалнята, след като вече сте се уверили в качеството й. Не забравяйте, че контрастиращите стилове понякога също стоят много добре. За да е пълен комплектът, заедно с тоалетката изберете и подходящ стол или табуретка за нея. Най-важно при неговото избиране е височината му да бъде напълно съобразена с разположението на огледалото от тоалетката. От особено значение за комфортното положение е и пространството, оставено за краката- най- удобният вариант за конструкцията на тоалетката е разположението на шкафчетата и чекмеджетата за принадлежности от двете страни на мястото за сядане. Така, удобно настанени ще можете да се виждате отблизо в огледалото.

Придайте очарование на спалнята си с една елегантна тоалетка. Но не забравяйте, когато я избирате, че има много други неща освен външния вид, които са от значение.

Кожена маса за кафе

By Bestfurniture On February 6th, 2009


Италианските производители много добре познават кожата като материал за производство на мебели. Техните изтънчени колекции са направени и измайсторени с дизайн, който е подобаващ на многото години традиция в производството на кожени мебели и все пак са в съчетание с елегантния съвременен дизайн.
Затова тези производители не се свенят да използват качествената италианска кожа не само за меката мебел като дивани и кресла, а и за холните маси за кафе. Идеята за кожените маси се е появила след като дизайнерите установили, че квадратните кожени табуретки, които са направени от здрав дървен материал, тапициран с естествена кожа, изпъленени с плътна пяна, гладки и модерни могат да се използват и като холни маси. Освен приличащите на табуретки кожени маси, вече на пазара могат да се срещнат все по-често и класически излеждащи тънки маси с дълги крака, облицовани с кожа. Повърхността на масите от кожа трябва много внимателно да се обшива и специално да се третира за устойчивост срещу петна. Това е достатъчно повърхността й да може да се използва за поставяне на чаши с горещо кафе, както и другите съдове за храна и течности.
Красивите кожени табуретки с големи размери осигуряват широко място за сядане. Те, освен всичко друго се предлагат като част от комплектите мека мебел, затова чудесно се съчетават с останалите мебели. Някои хора дори ги наричат кожени пейки, защото те са двойно, дори и повече по-големи от обикновените табуретки.

Сред богатия ни асортимент от кожени табуретки можете да намерите подходящи мебели за всеки интериор. Освен това могат да се използват и като маса за кафе, като пейка, за удължение на ъгловия диван и т.н.

SISLEY CASA

By Bestfurniture On February 4th, 2009


Sisley “облича” домовете по цял свят. Авангардната марка за модерни дрехи разкрива и домакинската си страна. С помощта на Zorlu Holdings те са сътворили колекция за дома, която се отличава с много стил.
Свързването на марката на Sisley с дрехи е неизбежно заради световното й признание. Неотдавна обаче те са взели иновативното решение за използването на утвърдените им техника, умения, материали, цветове и идеи от дрехите в аксесоарите за дома.
Продуктите, които носят името Sisley са много далеч от семплите и обикновени текстилни продукти за дома. Те са много, много почеве от тях. Тe демонстрират безгрешен дизайн, настроение, стил и вкус типични за марката.
Насладете се на удоволствието да “облечете” мебелите в дома си с изящните им продукти, сътворени с много въображение и творческа страст.
Sisley Casa предлага продуктите си в различни категории- за спалня, кухня, хол и баня. Продуктите от най-високо качество са предназначени за цялостното обзавеждане на дома- завивки за леглата, халати за банята, покривки за маса. За всички тях са използвани красивите материи на жакард, сатен и памучни ажури.
Внесете си авангард и стил у дома с продуктите на Sisley Casa, които сега можете да намерте при Мебели Италия.

Луксозни мебели от Cappelletti

By Bestfurniture On February 4th, 2009


Усещането за лукс, което се дължи на продуктите с марка Cappelletti е визуално и осезателно. Наслаждаването на мебели от такъв клас е преживяване на всестранно удоволствие. Всъщност, творенията на Cappelletti трябва да се определят като “моменти на лукс” –тези моменти, които всички се надяваме да изживеем. Луксът има обаяние, което винаги е модерно и не зависи от времето.
Мебелите на Cappelletti са композиция от превъзходност и уникалност, те са ексклузивни и емблематични луксозни предмети. Допринасят за идентичността и отличителността за тези, които ги притежават. Изработката на мебелите е богата на креативни детайли, получени от характерното смесване на отлична технология и внимателно избрани материали. Всяка мебел от колекциите на Cappelletti имат силно визуално присъствие и създават внушително впечатление.
Можете да се сдобиете с мебелите на Cappelletti чрез Best Furniture.


Мебели Италия | Дизайнерски Италиански Мебели