Блог на Мебели Италия » Blog Archive » “Макаронна” мебел. Проект Obsession Series от дизайнера Кванго Ли (Kwangho Lee)

“Макаронна” мебел. Проект Obsession Series от дизайнера Кванго Ли (Kwangho Lee)

By Bestfurniture On April 1st, 2011

Ръчно изработени плетени мебелиЕдин от  модерните днес трендове, плетеният хендмейд, се отнася не само към раздела fashion и представлява  не само креативни украшения и аксесоари, като обхваща вратовръзки,чанти и дори долно бельо.  Има и други “ръкоделия”, такива като плетена пейка, плетена лампа, плетен пуф и друга плетена мебел. Списъка допълня коллекцията с името  Obsession Series от дизайнера Кванго Ли (Kwangho Lee).

Тази серия домашни мебели напомня сухи макарони за бързо приготвяне.  Едва ли “макаронките”-пружинки,от които са произведени мебелите Obsession Series, ще хрускат, но все пак ще очакваш нещо особено, готвейки се удобно да се разположиш в едно от тези кресла.

Трябва да се отбележи, че мебелите са  изготвени ръчно  благодарение на  навиците за плетене , които са останали в дизайнера от детството: по това време той се е увличал по  плетенето на макраме, и ето сега може да се  възползва от тези  знания, за да създаде необикновени  кресла, пуфики и рафтчета. Между другото някои  изделия напомнят метални обекти, сплетени от вериги, но това е само илюзия. Всъщност авторът е използвал мек трикотажен шнур със сърцевина от кабел.

Плетени дизайнерски мебели от Kwangho LeeВъпреки че в началото в работата се фигурирали тънки пластмасови  тръбички, които авторът е открил  в един от  строителните магазини, но след опита да  създаде мебели от тези тръбички толкова са го заболели пръстите и започнал да го боли гърбът, че той се отказал от тази идея в полза на този  материал, който използва днес. Той и на допир е по-приятен  и да се работи с него е по-лесно.
В плановете на  Кванго Ли (Kwangho Lee) е изработването и на друг  комплект мебели и това ще  бъде още повече  веселие, усмихва се дизайнерът.

Сподели със своите приятели:   

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.


Мебели Италия | Дизайнерски Италиански Мебели