Блог на Мебели Италия » Blog Archive » Minotticucine и приказката на една кухня

Minotticucine и приказката на една кухня

By Bestfurniture On April 19th, 2011

Дизайнерска идея за кухня MinottiНа пръв поглед тази кухня ни се струва цялостно парче камък. Наистина знаменитият италиански архитект си е издигнал монумент приживе. При това неговата цялостност нищо не нарушава: нито дръжките, ни битовата техника, нито даже мивката: при поднасянето  на ръцете фотоелемент подава сигнал, и водата потича направо през прорези в камъка.
Аналогична е ситуацията с техниката и местата за  прибиране на съдовете: плотът и мивката са скрити под подвижна каменна плоча, а всичко останало надеждно е скрито в стена-килер.
Със самия камък историята е друга. TERRA е монолит от лабрадорит, който се смята за полускъпоценен, а по-късната версия NAZCA е направена от светлосин бразилски гранит с омагьосваща рисунка.

Майсторството на тези, които са го  обработвали, предизвиква искрено уважение: жилките са подбрани една към друга, а всички свързвания са направени така, сякаш камъкът не е истински, а пластичен изкуствен.
Основателят на компанията Алберто Миноти е убеден, че е настъпила епохата на неоминимализма, когато синоним на лукса стават скъпите  екзотични материали, а формите при това могат да бъдат  най-аскетични. Специалният изложбен образец NAZCA е  ода на  тази философия: всяка фасада е направена от тази или онази  рядка разновидност на мрамора, и цялата композиция те кара отново да откриеш за себе си  красотата на природния камък.

 

 

Сподели със своите приятели:   

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.


Мебели Италия | Дизайнерски Италиански Мебели