Блог на Мебели Италия » Blog Archive » Млечен път

Млечен път

By Bestfurniture On April 8th, 2011

Луксозна кухня млечен пътКухнята Z.Island е направена от дизайнерката Заха Хадид за известната италианска фабрики Ernestomeda. На iSaloni (а по-точно на Eurocucina, кухненското  подразделение на Миланския мебелен салон) са я показали още през в 2006-а. Кухнята  в духа на технофутуризма веднага била наречена една от главните новости на годината. Z.Island е белязана с почерка  на Хадид. Плавните форми и кипящо-белият цвят предизвикват асоциации с космическите далечини.
Тази кухня е  аналог на умния дом. И на звук реагира, и се управлява със  сензорен панел. Хадид заявява, че Z.Island е проект по борбата със синините. Тя преднамерено е загладила ъглите  и е закръглила линиите. «Докога можеш да удряш лактите си и колената! А децата? Помислете за децата! – възкликва дизайнерката.
Кухнята, което е необичайно, се  състои от два острова (в по-стандартните модели островът като правило е един). На единия остров е зоната за  готвене, на втория –миенето(тук се намират мивките и вградената съдомиялна машина).
Двата острова, а също стенните панели и модулните шкафове, са разработени от  Хадид, са направени от материала DuPont™ Corian®. Отчасти именно на свойствата на кориана кухнята е задължена  за своите плавни форми. Това е материал, който  позволява да се  създават безшевни конструкции с всякаква форма.
Към  Z.Island може да се включи iPod, също така е предвидена възможността за влизане  в интернет. Кухнята даже има свой…парфюм. Тя притежава системата Oikos Fragrances, позволяваща да се заобиколите с любимите си  аромати.

Сподели със своите приятели:   

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.


Мебели Италия | Дизайнерски Италиански Мебели