Едно различно обзавеждане на офиса

By Bestfurniture On April 21st, 2009

Офис обзавеждане

Офис обзавеждане


Огромни, дървени офис бюра с десетки чекмеджета и шкафчета, които заемат голямо пространство от кабинета. Масивни офис кресла с почти еднаква конструкция- издължена облегалка за гърба и механизъм за въртене. По този начин изглежда обзавеждането на почти всички офиси. Но има ли нужда от толкова пищност всъщност? Нужни ли са наистина толкова тежки и масивни мебели? Със сигурност- не на всеки.
Един човек, който тежи на мястото си няма нужда от мебели, които да подсилват присъствието му. За хората, които сами са си достатъчни е нужно само семпло кресло, което ще превърнат в трон, когато се “възкачат” на него и празен плот, върху който да поствят табелката с името си. В изчистен от ненужни украси интериор, важните фигури изпъкват още по-добре.
Мебели Италия има две уникални предложения, с които ще ви накара коренно да промените концепцията си за обзавеждане на работното си място. Първият комплект са черно-белите мебели. Креслото е от лачена кожа, а дизайнът му е издържан в ретро стил- облегалките за ръцете продължават отстрани по конструкцията до нивото на главата. Бюрото по-скоро представлява маса с гладки, извити линии в арковидна форма.
Нетрадиционни офис клесла и бюра

Нетрадиционни офис клесла и бюра


За по-тежък и мъжкарски вид пък можете да се спрете на предложението за обзавеждането в тъмнокафяво. Масата при този модел е по-широка, а основната тема на кръглите форми се повтаря както в подлакътниците и облегалката за гърба на стола, така и в опората на масата. Изчистените повърхности и семплите форми се компенсират от тапицерията, наподобяваща крокодилска кожа, която сама по себе си стои достатъчно достойно в интериора.
Това са офис мебели, които могат да отговорят на нуждата от подреденост и спокойствие на работната среда. Наситените материали и едноцветните тонове подсилват семплото, но силно присъствие на офис обзавеждането.

Лукс и практичност в едно

By Bestfurniture On April 21st, 2009

Луксозен комплект от маса и два стола

Луксозен комплект от маса и два стола


Това е малка кръгла маса за кафе, която обаче трудно може да с разпознае каква мебел е когато столовете са прибрани към нея.
За мебелите е важно не само да са с невероятен дизайн, а също така и да се представят в интериора в най-добрата си светлина.
Уникалният комплект може да се прибере компактно, заради овалната форма на масата, която чудесно пасва с овалната форма на облегалките за гърба на столовете. Това плътно прибиране от друга страна е възможно и благодарение на сякаш разрязаната на две конструкция на столчетата, които се допълват в едно цяло. Основата им има и кухина, която побира основата на масата. Масата от своя страна се държи на опора само от един централен крак с фина конструкция.
Компактен комплект мебели за двама

Компактен комплект мебели за двама


Освен практични и компактни тези мебели са и изключително луксозни. Външната им конструкция имитира ковано желязо, а от вътре столовете имат мека тапицерия. За да може лесно да се преместват към масата, столовете имат изящни златисти дръжки по цялата задна страна на облегалките си.
Към комплектите се предлагат и лампи, изработени в същия стил.
За тези от вас, които искат да си имат специално място у дома, където да останат само с любимия човек в интимна обстановка- този невероятен комплект от Мебели Италия е подходящата за това мебел. Това кокетно бижу може да намери място дори и в спалнята.

Компактни комплекти ратанови мебели

By Bestfurniture On April 21st, 2009

Компактен комплект от ратанови мебели

Компактен комплект от ратанови мебели


Това са един наистина поразителни комплекти от екстериорни мебели, които от друга страна са с толкова съвременен дизайн, който им позволява да бъдат използвани дори и вътре в дома. До сега изборът от плетени мебели се свеждаше до почти еднотипти модели, но това вече ще се промени с ноеите предложения на Мебели Италия.
Това е комплект от четири стола и една маса, които когато не се използват могат да се приберат компактно и да се подредят във висока кула с яйцевидна форма. На теория идеята е великолепна. А вече и на практика чрез Мебели Италия можете да поръчате тези комплекти. С тази си форма, мебелите могат да заемат много малка част от пространството- такова, което е необходимо да се сложи само един от тези столове, защото всъщност столът е основата на цялата конструкция.
Конструкциите на останалите подобни ратанови мебели в затворено положение имат формата на сфера или цилиндър. Отделните комплекти се предлагата както с четири, така и с два стола.
Екстериорни мебели от ратан

Екстериорни мебели от ратан


Всеки стол има мека тапицерия, която в зависимост от собствените ви нужди може да бъде изработена в различни цветове. Креслата също така имат и удобни облегалки за гърба. В зависимост от предпочитанията си към формата, големината и основата на масата, можете да се спрете на различните модели.
Но независимо кой от всички комплекти изберете, ще подсилите ведрото си лятно настроение и ще се сдобиете с изключително практични мебели за двора.
Практични комплекти мебели

Практични комплекти мебели

Мебели от лачена кожа

By Bestfurniture On April 17th, 2009

Дивани с лачена кожа

Дивани с лачена кожа


Лачената кожа започва да “лъщи” и в меката мебел и аксесоарите в дома. Нещата, които придаваха блясък на дрехите ни, сега го добавят и в дома. Това все още е рядко използва материал, но според дизайнерите и той ще изживее своите времена на слава.
В повечето си приложения, лачената кожа играе поддържаща роля. Тя добавя малко блясък в стаята и в същото време е едно перфектно бижу, поставено накрая за изключително съвършенство. Но този актьор, играещ второстепенна роля всъщност има потенциала да постигне неочакван успех в шоуто.
Мебелните дизайнери започнали да вплитат лачената кожа в продуктовите си линии преди много години, когато видели, че лъскавата, гладка кожа се използва за обувки, колани, палта- почти за всеки моден аксесоар, който можете да си представите.
Лакът добавя нотки на богатство и модернистичност в интериора и малко повече оригиналност, добавен като покритие на дървената рамка на огледалото, като ивици по седалките на меката мебел, като мънички петънца по дамаската на мебелите.
Такива мебели, освен това, имат лесно почистваща се повърхност. За това лакът е много подходящ за тапицерия на фотьойли, бар столове и дивани.
Разбира се, не бива да се прекалява с акценирането върху лака. Защото в крайна сметка нещата могат да започнат да изглеждат като “евтини лачени обувки”.
Лачената кожа обикновено се третира с непромукаем завършващ слой, който придава здравата повърхност и блясъка. Това покритие прави кожата много здръжлива. Лачената кожа е твърде нееластична, заради включения в конструкцията й винил и много трудно от нея се прави тапицерия, затова и подобни мебели са на сравнително висока цена. От обратната си страна, обикновено кожата се прави по-тънка, за да може лесно да се извие по краищата, а това е причина за оскъпяване на производствения процес.
Тя е много подходяща за тапициране на класически модели мебели, които покрити с такъв материал придобиват обновен, модерен вид. Има нещо много изкусително в такива мебели.
Изкуствена лачена кожа се прави от полиуретаново покритие и изкуствена коприна. Такъв материал не е толкова лъщящ, колкото естествената лакирана кожа, но е по-мек, рехав и гладък на допир. Затова той също често се използва в производството на мебели, защото по-лесно се обработва.
Всяка една стая има нужда от блясък. Лакът добавя ретро усещането на 70-те години, докато едновременно с това има съвременно присъствие.
Може би сега е момента и за вас лачената кожа да заблести в интериора ви. Кресла, холни гарнитури, легла, столове и много други– разгледайте лачената колекция на Мебели Италия.

Как да освежите хола си

By Bestfurniture On April 17th, 2009

Нов интериор, без нови мебели

Нов интериор, без нови мебели


Повечето мебели, които са бихи хубави преди десет години, може би сега имат отчайваща нужда от освежаване. Ако не можете да си позволите да подмените стария, изтърбушен диван с нов или дори да подновите тапицерията му, тогава ще трябва да използвате хитрините на аксесоарите. Някои малки щрихи могат да постигнат големи резултати.
Опитайте се да намерите калъфи за дивана. Изберете за него мек пастелен тон, ако смятате, че е време да въведете нов цвят в стаята, който ще се съчетае с вече съществуващите цветове. Когато поставяте калъф върху меката мебел, трябва много добре да съобразите размерите му, защото ако се окаже по-широк, калъфът може да изглежда като провиснала рокля върху мебелите.
Когато вече диванът е покрит, използвайте голям брой възглавници за да го декорирате. Можете да използвате възглавници с различен десен и от различен материал, но издържани в еднакви цветове.
Ако имате дървени столове в хола си, които са с тапицирана възглавница за сядане, опитайте се да поставите калъф и на нея- в същия цвят на дивана. Ако обаче столът няма подобна мека възглавница, можете да поставите като облегалка за гърба голяма декоративна възглавница.
Декоративните възглавници

Декоративните възглавници


Ако не искате да харчите пари за калъфи, тогава можете само да добавите новите декоративни възглавници направо върху канапето. Можете също така да постелете част от дивана или дори целият с приятен на допир плат, чийто десен да се съчетава или дори да повтаря друг елемент в хола.
Ако обаче сте решили напълно да смените вида на интериора, премахнете всички стари цветови акценти от стаята (например- възглавници, вази, снимки и декоративни елементи). Ако килима е в цветове,които вече не искате, поставете върху него още един килим в новите желани от вас тонове. Ако пода е само с дървена настилка, препоръчително е да сложите килим в посочените цветове, за да може по-лесно да се претъпят предишните.
Диван с калъф

Диван с калъф

Как да направите така, че малката кухня да изглежда по-широка

By Bestfurniture On April 17th, 2009

Преобразете кухнята

Преобразете кухнята


Къде прекарвате повечето си време когато сте в къщи? Ако и вашето семейство е като повечето, вероятно това място е кухнята. Независимо колко широка е кухнята, тя никога не се оказва достатъчно голяма. Събаряне на стените между кухнята и другите стаи, инсталиране на прозорци над мивката на нивото на плота около нея, добавяне на островче в средата с място за столове и място за приготвяне на храната – ето няколко идеи за това как да направите тясната кухня да изглежда голяма.Разбира се, не е нужно да реализирате всички от тях. Всяко едно от тези предложения може да направи огромна промяна.
Обзавеждане на кухнята

Обзавеждане на кухнята


Създайте повече място за складиране, за да си направите по-големи площи с празно пространство. Инсталирайте основен шкаф с рафтове вътре. Складирайте най-често използваните си принадлежности в удобния шкаф. Когато рафтовете се издърпат, лесно можете да достигнете всяко нещо, поставено вътре, дори и в дъното на шкафа.
Преобразете шкафовете. Добавете стъкло на предната страна на вратичките им. Това отваря пространството и то изглежда по-голямо, освен това създава впечатлението, че разстоянието до тях е по-голямо.
Добавете светлина. Обмислете поставянето на лампички под кухненския плот, така кухнята ще изглежда по-голяма. Също, използвайте светли цветове за плотовете и шкафовете.
Съдайте височина с тънки и дълги шкафове. Нека те да стигат чак до тавана. Или можете да ги поставите стъпалообразно. Оставете един много висок шкаф и след това до него поставете редица от такива с все по-малка височина. В празното пространство над ниските шкафове можете да сложите декоративни аксесоари, панери с плодове, чайници и т.н. Рядко използваните си скъпи прибори за сервиране можете да поставите във високия шкаф, където трудно се достигат.
Внесете екстериора вътре. Където е възможно това- уголемете прозорците. Нека слънчевата светлина и свежия въздух от вън да влезне и във кухнята.
Модернизирайте кухнята си. Както правите и с дрехите си един или два пъти годишно и изхвърляте неща, от които повече няма да имате нужда. Това трябва да правите и с кухнята си. Просто реорганизирайте кухнята си и се отървете от неща, които не използвате. Претъпканата кухня изглежда по-малка, а едно подредено място създава впечатление за повече широчина.
Направете си полезен кухненски плот. Ако освен, че готвите в кухнята я използвате и като трапезария и се храните в нея, помислете за това да замените кухненската маса с плот. Така на него ще можете да се храните, а в пространството под него можете да вградите шкафове, в които да поставяте домакинските си принадлежности. За да може столовете да се събират около импровизираната маса, върху шкафа, който ще служи за основа поставете плот, който е с няколко сантиметра по-широк от него.
Отворете стените на кухнята. Ако към малката ви кухничка има и допълнителна трапезария, помислете за това да премахнете стената между двете стаи. Това, разбира се може да се случи само със стени, които не са от т. нар. носещи.
Създайте отворена и светла атмосфера– Можете да премахнете дори вратичките на шкафовете и да боядисате рафтовете отвътре в светли цветове. След това изложете на показ най-цветния си порцелан, за да създадете развеселяваща свежа атмосфера.
Кухненският плот

Кухненският плот


Най-практичния начин да се складират домакински съдове е в рафтове с конструкция, подобна на тази на сушилнята за съдове. Освен това, тъй като за всяка чиния е отделено определено място, на което да се постави нейното изваждане обратно също е изключително лесно.

Полилеите

By Bestfurniture On April 16th, 2009

Кристални полилеи

Кристални полилеи


Когато обзаведете една стая и остава тя да бъде декорирана, има няколко елемента, които винаги трябда да бъдат включени: килим за пода, завеси за прозорците и лампи. Е, разбира се, има и много хора, които не биха се съгласили с всички тези неща. Но точно това са малките последни щрихи в стаята, които добавят в атмосферата уют и топлина. Често красивите тежки завеси се заместват от щори, пода се покрива само с пакретна или теракотена настилка, а за осветление се използват дълги тръбовидни лампи с флуоресцентна светлина.
Но трите класически елементи на декорацията могат да превърнат една обикновена стая в специално място. Текстилните завеси допринасят за меката и романтична атмосфера. Меките килими внасят уют, а кристалният полилей е короната на декорацията. Един напълно завършен интериор включва всички тези неща.
Освен, че ще се погрижат за доброто осветление на дома ви, полилеите ще внесат и блясък и стил в интериора. Освен това трапезариите и предверията не са единствените подходящи места за поставяне на полилеи. Някои хора може и да не отделят специално внимание на осветлението, но с него всъщност могат да се постигнат страхотни неща в декора на дома. Да се смени осветлението е един от най-лесните начини да се подобри вида и атмосферата в интериора. Можете да използвате полилеите, за постигане на драматичен и величествен ефект. Той ще е особено силен, ако ги окачите на съвсем нетрадиционни места. Полилеите са бижуто на една стая.
Когато си избирате полилей, първо трябва да решите кой стил най-много ви харесва. След това помислете за размера- ако смятате да го окачите в малка стая, не мислете, че само малките по размер полилеи биха били подходящи. Можете да използвате дори и един голям полилей, който да се превърне в център на внимание или да окачите няколко малки в редичка един до друг.
Полилей в трапезарията
Няма сециални правила за това как и къде трабва да бъдат поставяни те. Просто направете това, което наистина ви харесва.
Ако сте решили да поставите полилей в банята- имайте предвид, че не бива да го слагате по традиционния начин – в средата на тавана. Представете си колко романтично би било да имате кристално изящество над ваната например. Особено пищно изглежда и отражението на полилея в огледалата на банята.
Колко нависоко да сложите полилея? Е, не трябва да се удряте в него, когато вървите из стаята, но и не бива да го окачвате плътно на тавана. Оставете го малко да виси. В трапезарията например можете да оставите полилея възможно най-ниско над масата. Това дори създава още по-интимна обстановка по време на вечеря.
Тъй като на един полилей обикновено се слагат много на брой осветителни тела, по-разумно е електрическите крушки, които използвате да бъдат с матирано покритие. Така светлината от един полилей се разпръсква на няколко слоя, осигурявайки нежно осветление на голяма площ.
Полилей

Полилей


Освен традиционните кристални полилеи, съществуват и различни видове, направени от метал и такива, които имат отделен полилеи за всяка отделна крушка, направен от цветна мозайка от стъкло.
За да се сдобиете и вие с подобно кристално изящество в дома си, свържете се с Мебели Италия.

Украсете дома си за Великден

By Bestfurniture On April 15th, 2009

Великденска украса

Великденска украса


Християнския празник за възкреснието на Исус Христос е най-значимият за всички и затова без съмнение трябва да се отбелжи по специален начин. Великденските празници са чудесна причина за това всички от семейството да се съберат заедно. Тези събирания най-често стават около масата, а една страхотна декорация може да повдигне празничния дух.
Накарайте дома си да разцъфне след дългата зимна почивка. Топлото пролетно време навън не може да не е повлияло и на вашето настроение. Докато за предишния голям празник Коледа характерни цветове бяха сребристото и бялото, сега най-модерните багри са лимонено жълто и светло синьо. Разпръснете празничната радост из цялата къща с очарованието на ярките цветове от богатата великденска украса.
Тъй като не е подходящо на всеки празник да се купуват специални мебели, носещи посланието на основната тема, необходимо е само те да се освежат с някои малки елементи. Това могат да бъдат завивките на леглата, покривките за масата, калъфите за столовете в трапезарията.
Освен това, на пазара има толкова много декоративни предмети, изработени специално за този празник:
Малките великденски зайци са един от символите на католическите празненства. Можем да използваме добрата им идея и да я пренесем и в нашата украса. Малки статуйки на зайчета или дори шоколадовите сладки с форма на зайчета са идеален великденски декор. Друг типично анималистичен аксесоар са мъничките гнезда от сухи клонки с жълти патенца в тях.
Празнична пролетна украса

Празнична пролетна украса


Ваза със свежи пролетни цветя са задължителен елемент за празнично настроение. Пренесете атмосферата от градината си вкъщи. Изобилието на цветя през пролетта е толкова голямо, че няма нужда за украсяване да използвате техни изкуствени варианти. Още повече, че ароматът от един свеж букет създава ведра атмосфера.
Нежните копринени панделки пък могат да бъдат използвани като украса почти навсякъде.
Свещите – освен приятната атмосфера, която те създават с меката си светлина, те са и един важен религиозен символ, който може достойно да заеме мястото си в декорацията за празника.
И не на последно място – панера с боядисани яйца. За да не се притеснявате, че такава декорация може и да изчезне по някое време – можете да я напълните с изкуствени дървени яйца.
Смесвайте и съчетавайте смело всякакви декоративни аксесоари. Колкото по-богата е украсата и колкото по-ярки са цветовете в интериора, толкова по-близко сте до създаването на великолепна празнична атмосфера.

Градинските скулптури

By Bestfurniture On April 14th, 2009

Градински скулптури

Градински скулптури


В миналото по-разпространени от обществените паркове били широките градини във вътрешния двор. Скулптури на богове и крале били поставяни като на свещен пиедестал сред езерцата и дърветата на личните дворове. Още дори древните гърци поставяли статуи в градините си, за да певърнат собствените си домове в светилище на боговете, а по-късно римляните използвали тази тяхна идея като стил за декориране на двора. Когато римската империя приела християнството, тези статуи били обявени за езически и били премахнати. През времето на Ренесанса те отново се върнали в градините като скулптурите вече се приемали само като произведение на изкуството и любимо място за тяхното показване били дворовете.
От години хората украсяват интериора си с всякакви декоративни орнаменти, ценни колекции и произвдения на изкуството. Но декорирането вече се простира и извън стените на дома- любовта към изкуството и украсяването се пренася и в градините, където ограниченията на стените и вратите ги няма.
Най-естественото нещо за една градина са растенията в нея. Големите саксии с посадени в тях цветя обогатяват допълнително флората, а от друга страна защитават и самото растение. Пътечките от камъни и архитектурните елементи като арки и колони с обвити с пълзящи цветя придават кокетност на двора.
Наред с обичайните градински мебели и особено каменните екстериорни пейки и мраморните маси в широките задни дворове намират мясти и десетки други елементи за декорация. Едни от най-разпространените са шадраваните и фонтаните, изящно изработени от естествен камък. Галещият звук на падащата вода от един прекрасен фонтан придава на всяка градина класически вид и приветлива атмосфера. Те омиротворяват атмосферата и правят почивката в задния двор още по-приятна и пълноценна.
Декориране със скулптури в двора

Декориране със скулптури в двора


Поставянето на една или няколко скулптури сред храстите и тревите в двора придава много повече интерес и елегантност на екстериора. Скулптурите дори могат да се певърнат в централно място в двора, около което да се поставят и екстериорните мебели, а могат и да се наредят на различни места като декорация. Декорирането с тях понякога е много скъпо удоволствие- особено ако се спрете на метални прпизведения на изкуството. Издяланите от естествен камък фигури имат по-привлекателен вид и освен това са на по-ниски цени. Най-често срещаните форми на статуи са ангелите и тяхната противиположност- дракони. Дивите животни също изглеждат страхотно в дворовете. За да добавите закачлив елемент в двора си, направете така, че животните в него да изгледат истински, като си вземете фигури в различни цветове. А статуите на различни богове са може би най-луксозния начин за декориране на двора.
Въображението е единствената граница при декорирането с подобни произведения на изкуството. Разгледайте изящната колекция от градински скулптури Мебели Италия.

Диваните с висока облегалка

By Bestfurniture On April 14th, 2009

Луксозни дивани с висока обегалка

Луксозни дивани с висока обегалка


Ниските ъглови дивани са най-разпространения тип мека мебел в съвременен стил. За разлика от тях, класическият френски дизайн на диваните се характеризира с комплекти от отделни дивани с масивна и тежка конструкция и луксозен външен вид. Техният уникален дизайн се отличава с особено висока облегалка за гърба, чиято форма елегантно е закръглена. Изключително скулптурираният профил продължава с линията на тънките нежно извити крака. Кадифена мека тапицерия в романтичи бледи цветове, украси на листа по рамката на конструкцията и златисти линии подчертават елегантния дизайн.
Зашеметяващите пропорции на дивана са причина за отличителното присъствие на тази мебел в интериора. Високата облегалка за гърба я отличава от останалото обзавеждане на интериора и я прави уютно място за почивка. Диванът има толкова силно индивидуално присъствие, което не е нужно да се отежнява от още мебели в подобен стил. Нещо повече, акцентът върху него като централна мебел в интериора пада още по-тежко, когато той коренно се различава от стила на останалите мебели.
Когато някоя стая в дома се използва с няколко различни цели и всеки кът от нея трябва да се отдели подходящо, високата облегалка за гърба по много деликатен начин може да послужи като такава граница. Ако и вие сте изкушени от комфорта и красотата на този диван-посетете Мебели Италия.


Мебели Италия | Дизайнерски Италиански Мебели