Органични елементи в съвременната дневна

By Bestfurniture On September 13th, 2018

Хората, които обичат зашеметяващата сложност на съвременния дизайн, които искат да омекотят острите ъгли на дома си, могат да направят това чрез включването на органични елементи. За да създадете очарователна дневна с модерен облик, който има характер и дълбочина, добавете елементи като дърво, камък и текстурирани шарки, както и естествени влакна или кожа. Добавете интересни аксесоари, осветление и произведения на изкуството и резултатът е драматичен съвременен дизайн с привлекателен и удобен външен вид. Удобните мебели с извити линии могат да компенсират сериозния вид на съвременната стая.

 

Съвременно обзавеждане

Мебелите със съвременен стил съчетават модерни елементи с материали като стъкло, дърво, хром и други метали. Стаите следват правилото за минималистичен дизайн колкото по-малко,  толкова повече. Изгледът е елегантен и ненатрапчив. Използвайте цветна палитра от неутрални нюанси на черно, бели и сиви или богати бежови и кафяви тонове. Съвременните мебели обикновено са лишени от декорации като дърворезба, а често модерната мека мебел е с геометричен дизайн и линейни детайли. Седалковите и модулни единици са най-популярне срид кожените дивани.  Може да видите нашето предложение за съвременен италиански кожен диван от Мебели Италия.

Добавяне на органични елементи

Визуалният ефект на блестящите повърхности и ъглови модули променят може да проявява тенденцията от строгото чувство към съвременното. Органичните елементи като мрамор и стъкло се смесват добре със съвременните мебели.

Донесете външното – вътре

Друг начин да донесете органични елементи в съвременна стая и да направите пространството по-привлекателно е да донесете екстериора. Ако имате достатъчно късмет, за да имате голяма картина или френски прозореци, отстранете прозоречните покрития, за да приемете естествената светлина и да се открие живописна гледка към откритото пространство.
Добавете саксийни растения в голям мащаб и високи вази, за да балансирате с големите мебели. Може да разгледате богатата колекция от градински и декоративни вази на Мебели Италия.

Отворете Вашата дневна с тези идеи

By Bestfurniture On September 13th, 2018

Когато се занимавате с малка стая, с няколко трика могат да се направи стаята да изглежда по-просторна. Вместо да се отказвате от малките и тесни жилищни помещения – бъдете креативни и творчески настроени. Независимо от размера всеки хол/дневна има потенциал за преобразуване и и визуално оголемяване.

Няма причина да губите надежда, че основната част на дома Ви не може да бъде използвана ползотворно. Дори и най-малкият и странен хол, може да бъде преобразуван в нещо красиво, изискано и ползотворно. Тези промени са изненадващо лесни за внедряване, но не всеки собственик е готов на такава рязка промяна. За да помогнем на нашите читатели, ние съставихме списък с решения, които могат да се използват във всеки малък дом.

Най-добрите идеи за малката дневна

Идея #1: Използвайте линейни принтове – Вместо да изхвърляте старите си мебели е време да добавите различни дизайни. Добавяйки линейни и геометрични принтове, Вашите гости ще се наслаждават на илюзията за допълнителна ширина и дължина на дневната Ви. Освен че изброените принтове правят декора Ви да изглежда по-голям, също е извинение да актуализирате мебелите си.

 Идея #2: Добавете огледала – Когато се сблъскате с малко пространство, никой елемент няма да свърши по-добра работа от огледалата. Тези добавени отражения правят всяка стая да изглежда по-голяма и са чудесен начин да обогатите Вашия декор. Проверете нашия богат избор от Модерни Огледала в сайта на Мебели Италия, за да намерите перфектното допълнение към всекидневната.

 Идея #3: Напълнете пространството си на макс – Вместо да бъде изчистен декора, запълнете пространството до ръба. Добавяйки още елементи в хола, се откриват повече опции за потребителя. От допълнения към местата за сядане, тези допълнителни екстри ще заинтригуват всеки посетител на дома Ви.

Оживете Вашият апартамент с тези растения

By Bestfurniture On September 13th, 2018

 

Да живееш в големият град, означава да се правят много компромиси, и един от тях е слънчевата светлина. Когато Вашата сграда е заобиколена от други такива по-високи и големи, дневната слънчева светлина се загубва.

За тези, които трябва да вземат апартамент, който е изоставен от слънцето, все още има опции, които да придадат уютен вид на помещението: това са растенията, които не обичат много слънцето. Не всички видове изискват същото количество светлина, което ги прави идеални за тъмни пространства. Вместо да се въздържате от жив декор, който няма да вирее на тъмно сме съставили списък на растенията, които могат да процъфтяват с минимално осветление. Тяхната устойчивост е несравнима, така че започнете да добавяте малко зелено към вашия апартамент!

Растение #3: Бегония – Докато се избягва пресушаването, този вид може да оцелее почти навсякъде. Бегоните предлагат голямо разнообразие от цветове на листата, които могат да допринесат за разкрасяването, дори и на най-неугледния и тъмен апартамент.
Най-хубавото е, че Бегонията не изисква пряка слънчева светлина, за да се развива и цъфти. Поливайте ги пестеливо и те ще станат най-красивото допълнение към Вашия дом!

Растение #2: Шведски Бръшлян – За тези, които са напълно начинаещи в отгеждането на растения-това е растението за тях изпратено от Бога. Бръшлянът расте изключително бързо и вирее във всякакви условия. Неговата универсалност го прави идеален за декорация в апартаменти или къщи с ниска осветеност. Добавянето на зеленина към Вашия декор никога не е било по-лесно!

Растение #1: Мента – От всички видове растения, изискващи малко светлина, ментата е най-аткративното. Освен че може да се използват листата за чай и коктейли, грижите са минимални. Естественото обитание на това растение са блатата, а ако се поддържа влага в почвата, ментата може да расте в най-неблагоприятните условия. Това вкусно растение е също толкаво ароматно, колкото и визуално приятно, затова се възползвайте от неговите функции!


Мебели Италия | Дизайнерски Италиански Мебели