Нов облик на кухнята

By Bestfurniture On August 31st, 2009

кухненски мебели

кухненски мебели


Независимо от различния начин на живот, който налага трансформиране на ежедневието ни през последните няколко десетилетия, кухнята остава сърцето на всеки дом.
Кухнята е мястото, където се създавет много прекрасни мигове и спомени – приготвянето на храна за специални случаи и специални хора. За това при обновяването на интериора, кухнята е най-трудната част от дома. Важно е кухнята да бъде направена точно така, както всяка домакиня я вижда в представите си, за да допринася за спокойствието и хармонията в къщи.
Важен елемент от обзавеждането на дома е пространството – дали разполагате с достатъчно място за широка и просторна кухня, или ще се борите с малко пространство за големи нужди.
кухня

кухня


Тенденция сред интериорните дизайнери, работещи в малки кухни е да се инсталират по-малко шкафове и да се използва повече осветление, за да се създаде по-просторен изглед.
Ако сте ограничени по площ просто погледнете нагоре – открива се много свободно пространство между тавана и хладилника, където може да се монтира кухненски шкаф. Има много такива малки хитринки, които се използват при обновяването на малка кухня.
Но ако разполагате с достатъчно място за всичко, трябва да помислите какви точно да бъдат мебелите и как да бъдат подредени те. Можете да се обърнете към специалист, или да изберете комплект мебели, заедно с уреди за вграждане.
кухненско обзавеждане

кухненско обзавеждане


Тези комплекти са голямо улеснение – предлагат всички мебели, които са нужни за кухнята, в един стил и по ваш избор.
Комплект кухненско обзавеждане вече може да намерите в Мебели Италия. Можете да избирате от широк спектър кухни за вграждане – от модерните тенденции до вечните класически стилове, а умело структорираната гама от видове позволява индивидуализирани дизайнерски решения, съобразени с условията и нуждите на потребителите.

Идеи за спестяване на пространство

By Bestfurniture On August 19th, 2009

обзавеждане

обзавеждане


Когато се обзавежда апартамент или по-малко жилище може да бъде предизвикателство да се намери достатъчно място за всичко. Когато семейството расте и потребностите за пространство също се увеличават, и се изисква творчество за да се намери място за всички нужни или не вещи. За щастие мебелите с вградени шкафове решават много от пространствените дилеми.
Входът на дома е мятото, където посрещате близки и приятели и той трябва да бъде спретнат и широк. Хаус от чанти, обувки и връхни дрехи не е препоръчителен. Една интериорна пейка с разделение за обувки под нея е много удобна както за обуване и сабуване, така и за спестяване на пространство. Шкафове без врати за палтата и чантите на всеки от семейството е идеалното решение, за да се направи коридора по-широк.
Всекидневната е стаята, в която цялото семейство се събира, и една от най-просторните стаи. Но когато пространството не е достатъчно може да се използва холна гарнитура с вградени чекмеджета и куха масичка за кафе, които позволяват съхранението на много от вещите. Окачените етажерки също са за предпочитане, защото спестяват от подовото пространство, а и естетически са по-интересни.
дизайнерски мебели

дизайнерски мебели


Във всеки дом спалнята е светилището. Простите допълнителни шкафове, които може да сложите под леглото и да покриете със завивките са много добро допълнение. Разбира се, може да изберете и легло с вградени чекмеджета. Интериорна пейка в края на леглото отнема от пространството, но предлага възможност за разположението на обемисти одеала и допълнителни възглавници. Закачалки за стената също са добра стратегия за спестяване на пространство. На тях може да закачите както дрехите, така и ръчните чанти и по този начин всичко е спретнато и подредено.
спалня

спалня

Безредието в кухнията прави готвенето по-трудно и по-малко забавно. Проблемът в много кухни е не липсата на пространство, а лошото използване на съществуващото. Може да се помисли за окачени шкафове и етажерки за подправки и готварски книги, а също така и за окачени за тавана поставки за чаши и съдове.
Тук можете да намерите много идеи за това как да организирате дома си по последните дизайнерски тенденции.

Грижа и поддръжка за мека мебел

By Bestfurniture On August 5th, 2009

мека мебел

мека мебел


Когато се полагат необходимите грижи за меката мебел, тя отговаря с излъчване, което те кара да се влюбиш, само с един поглед.
С правилно почистване и поддръжка е възможно вашата гарнитура да изглежда като нова за много по-дълго време. Струва си да се полагат необходими грижи, и никак не е трудно да се направи.
Когато избирате подходящата материя за точното място, правите поддръжката на тапицерията лесна задача. Винаги бъдете сигурни, че сте избрали материя, която е подходяща за вашия начин на живот. За пример, синтетичните влакна са по-добър избор за мека мебел, ако тя е в зона на тежко ползване.
ъглова гарнитура

ъглова гарнитура


Голяма част от работата по поддръжката е свършена още във фабриката, когато тапицерията минава процеса на приключване. Обикновенно там тъканите се третират с водни репеленти и инхибитори. Допълнителна структурна защита на меката мебел може да бъде приложена в магазина, от който се купува, или вкъщи.
Макар това да помага разлятите течности да не се абсурбират във влакната на тапицерията веднага, не може да замести задължителното почиствне на петната. Никога не възприемайте фабричната защита като невидим щит за мебелите. Почиствайте своевременно всяко петно и следвайте инструкциите за правилна грижа, които дават производителите.
Изпипан метод за удължаване живота на вашата гарнитура са декоративните възглавнички. С тяхна помощ внасяте разнообразие и същевременно мебелите не гупят своята идентичност, а се постига по-бавно и равномерно износване на тапицерията.
Вакуумирайки меката мебел също я предпазвате от замърсяване.
мебели

мебели


Също така може да се използва четка за нежно отстраняване на замърсените участъци. Важно е четката да е с мек косъм за да не се наранява плата на мебелите.
Тук ще намерите изобилие от модели, чиято грижа и поддръжка ще се превърне в удоволствие за вас.


Мебели Италия | Дизайнерски Италиански Мебели