Блог на Мебели Италия » Blog Archive » Интересни факти за «известните» и техните фобии от мебели

Интересни факти за «известните» и техните фобии от мебели

By Bestfurniture On February 27th, 2011

Били Боб е алергичен към антични мебелиВсички известни хора имат свои тайни страсти и явни пристрастия като всеки един от нас, но понякога странни и учудващи.
А за най-абсурдни «звездни» фобии (за много, от които няма даже измислено име– толкова са редки) смятат :

– страх от стари мебели –от него страда Били Боб Торнтън, задушава се в стая, където има антиквариат;

страх от въртящи се врати  – нещастният Матю Маконъхи кMатю има страх от въртящи се вратиак ли се справя  с този страх?

Своята първа крона основателят на  компанията IKEA и най-богатият швед Ингвар Кампрад (неговото състояние се  оценява на  28 милиарда долара) е спечелил в началните класове на училището. Купувал моливи и гуми на едро, а след това бъдещият мебелен магнат ги продавал три пъти по-скъпо на съучениците си. А парите спестявал. Той е известен с това, че даже сега се храни  в евтини ресторанти, лети с намаление , вози се на автобус и отсяда в тризвездни хотели.А отпуската си прекарва с въдица на брега на някоя река  в родната Швеция.

От своите подчинени Ингвар изисква да използват и двете страни на хартиения лист. Всичките  мебели в неговия дом са  от магазина IKEA, с изключение на “старо кресло и прекрасен часовник”. Освен това Ингвар 32 години използва едно и също кресло: “Аз го ползвам 32 години. Жена ми смята , че ми е нужно ново, защото материалът се е замърсил. Но в останалото то не е по-лошо  от новото”.

Сергей Брин и мебелните му пристрастияОснователят на  една от най-популярните интернет-търсачки  Google 33-годишният  Сергей Брин е спечелил  около 11 милиарда долара. Но живее в малък тристаен апартамент, кара не скъпа, но еко  работеща Toyota, движеща се не само с бензин, но с електричество. И това е така,въпреки че Google получава пари за всяко кликване на рекламен линк.  “Неправилният милиардер” няма нито яхти, нито вили. На работа, както и много други директори на  Google, той често пристига на ролкови кънки, а по време на почивките играе на паркинга за коли на хокей с кънки. Казват още, че честичко посещава многобройните руски ресторанти в  Сан Франциско, по-специално “Катината чайна”.

Марк Цукерберг
Откъде да започнем, говорейки за основателя на Facebook? На неговата възраст —той е на около 25 — Цукерберг откровено е неадекватен в социален план. От неговото минало е известно, че е предизвиквал колегите си -разработчици на фехтовални дуели без някакви видими причини. Съобщава се, че  в неговия дом няма други мебели, освен легло и две масички , да и при това е под наем. Телевизор също няма. Сега, когато филмът«Социална мрежа» стана летопис на неговите странности, той ни дава свобода на въображението.

Сподели със своите приятели:   

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.


Мебели Италия | Дизайнерски Италиански Мебели