Блог на Мебели Италия » Blog Archive » 10 креативни мебели

10 креативни мебели

By Bestfurniture On February 28th, 2011

Маси с кракаОбикновено производителите на  мебели поставят функционалността по-високо от дизайна, а напразно. Необикновените мебели
радват очите и привличат вниманието. И аз просто вярвам, че дом,
обзаведен със съвременни, красиви и екстравагантни мебели придава на стопанина си по-голям статус, отколкото Ягуар в гаража.

1. Маси с необичайни крака

Идеята за създаването на масички с крака, които
напомнят извиващи се змии или пипалата на октопод, е хрумнала на
дизайнера Chul An Kwak, под впечатлението от гледането на картини с бягащи коне. Необикновената мебел се изготвя от дърво и въпреки огънатите крака на масите, предаващи кинетика и движение, горната
работна повърхност на масите е абсолютно плоска.

Кресло за безделници2. Креслото на  безделника
Това кресло е направено не за работа. Основното му предназначение е да подари на човека усещане за безтегловност и лекота, което естествено не предразполага към плодотворна работа. Макар че и такава функция креслото има – може да се закрепи за работа към масата.

3. Мебели-привидения, които могат да се предвижват

Призрачни мебелиТова е удивителна и изключителна идея – да направиш мебели, които на пръв поглед някъде се прокрадват. Създателите на  необичайните мебели Reudler съзнателно са се отказали от идеята да  проектират мебелите на компютър и може би не е случайно.

4. Мултифункционално диванче Calypso
Диван Calypso Чудно, но все пак красивото диванче може много: това е и кушетка, и масичка за списания и вестници и просто място за почивка . Съвременните мебели трябва да бъдат  не само красиви, удобни, но и да са многофункционални и този диван-маса-кушетка е подтвърждение за това .

5. Стол за мъжското  достойнство

Идеален вариант за мъже, необичащи ограничението на дрехите и
предпочитащи да прекарват времето си с  чашка кафе или четенето на  сутрешната преса разголени.

За съжаление да станеш притежател  на ергономичния стол, отчитащ всички нюанси на анатомията на мъжете, на този етап е невъзможно, тъй като това е само прототип, въпреки че производителят на този необикновен стол  твърди, че скоро ще бъде пуснат в свободна продажба, така че наредете се на опашката . :)

6. Креативни мебели  от Ли Брум

Светещи мебелиМебелите могат да бъдат меки, скъпи, удобни или напротив. Но Ли Брум е решил да придаде на мебелите още едно качество – светенето.  Английският дизайнер придал на своята колекция от  мебели романтичност и загадъчност със светенето на специални лампи, които придават чар на стаята. По такъв начин, ако обикновените мебели в нощния сумрак престават да красят вашия дом, то произведенията на Ли Брум ще се  погрижат за интериора ви даже през нощта.

7. Мебели от сняг Мебели от снягсняг
Студентът от  факултета за хуманитарни науки Hongtao Zhou в университета Уисконсин-Мадисън решил да създаде мебели, направени от лед и сняг на езерото Mendota, Уисконсин, USA. Също така Zhou създал много оригинални маса и столове с формата на снежни топки.

8. Необикновена мебел от  бъдещето за тинейджъри
Мебели за тийнейджъри Бразилският дизайнер Роберта Раме е представила необикновена концептуална ергономична  мебел Wave Chaise за любителите на компактността. Ето такава мебел на бъдещето а-ла «всичко в едно», предназначена за тинейджъри и младежи. Интересна е с това, че по принцип един предмет от  мебелировката обединява в себе си всичко, което е  нужно на съвременния подрастващ: и компютърна маса за учене и игри, и рафт за книги или учебници, и импровизиран «диван», лежейки на  който може да гледаш телевизор или DVD (които са вградени ,както и уредбата ), да слушаш музика или да четеш (осветителни тела също има ). Добрите мебели съединяват в себе си красотата, комфорта и функционалността, те съответстват на интересите и потребностите.
Представете си  колко удобно е това изобретение за малкогабаритни жилища!
Wave Chaise е красив и елегантен предмет от интериора, икономисва място в стаята и съществува в два варианта –за момчета и за момичета. Изглежда успехът на Wave Chaise е предварително осигурен, само с една уговорка: ако диванът вътре в него бъде удобен!

9. Легло”Капан”

Легло капанИскате ли да спите под навес, който напомня огромен капан за мишки? Може някой и да поиска да изпита нервите си, но лично на мен би ми било малко страшно да спя в това легло-капан. Проектът на това объркващо легло за двама  е бил показан на изложба, посветена на изкуството за обзавеждане на хотели….

10. Необичайна пейкаНеобичайни пейки

Нещо нередно веднага бие на очи. Вярно е –това не е комплект столове, а една пейка, в която са се „враснали”столове. Интригуваща идея за банкетни зали или може би за чакални. Кой знае?

Сподели със своите приятели:   

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.


Мебели Италия | Дизайнерски Италиански Мебели