Блог на Мебели Италия » Blog Archive » Женски истории от студио Front

Женски истории от студио Front

By Bestfurniture On April 24th, 2011

Дизайнерски вазички за домаШведската марка Front показа в Милано нова колекция вази под името Story Vases, в създаването на които се използва традиционната за зулусите техника на низане с мъниста.
Вазите «разказват» за съдбата на пет жени, живеещи в отдалечено село в южно-африканската провинция Квазулу-Натал.

Историите, записани от дизайнерите, представляват уникални свидетелства за ежедневния селски живот на пост-апартейдната Южна Африка. Както казват  дизайнерите: «това са  истории, които рядко разказват и рядко чуват».

Проектът започва с няколко разговори между Анна, София и Шарлота (студио Front) и африканските жени, които са разказали на дизайнерките за  своя живот, своите мъже и деца. Те са споделили с девойките своите надежди и мечти, размишлявали са за любовта, живота и смъртта. Засегнали са и такива сериозни теми, като вируса на СПИН, бедността, безработицата и други проблеми на своята страна. Жените разказали и за това, какво е за тях низането на мъниста,което не само осигурява на много местни жени  работа, но е и за тях важно средство за самоизразяване.

След това дизайнерите и разказвачите заедно избрали частите от  разговорите, с които им предстояло да работят по-нататък.Думите от получения текст всяка от жените набрала от мъниста, нанизвайки ги на метална тел.   От тази тел били формирани форми във вид на вази, в които след това се надувало стъклото.

Сподели със своите приятели:   

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.


Мебели Италия | Дизайнерски Италиански Мебели