Блог на Мебели Италия » Blog Archive » Mosman House от Corben Architects

Mosman House от Corben Architects

By Bestfurniture On January 31st, 2011

Тази нова резиденция със севернo изложение е на три етажа и има общо четири спални. Mosman House е проектирана така че да се извлече максимума от невероятните водни пейзажи и да се поддържа абсолютното спокойствие в района.
Тази впечатляваща сграда е изградена на мястото на малка къща в старинен стил и както виждате е майсторски преобразена, за да се придържа към местните стандартни и да осигури минимална загуба на перспектива към невероятните гледки.
Къщата e скрита зад дървена гаражна врата и входната врата към улицата, но след това се разкрива влезете в елегантното й пространство и се придвижите към живописната градина от главната врата към входната врата, която води до самата градина. Само един бегъл поглед към панорамните водни гледки е достатъчен да се влюбите в тази невероятна резиденция.

Със самото влизане в къщата и постепенното преминаване към просторните трапезария, дневна и кухня се усеща цялостното влияние на тази разкошна гледка. Просторните жилищни площи с техните големи, плъзгащи се витрини и високи тавани приласкават светлината и превръщат Mosman House в една резиденция с пулсиращ вътрешен и външен декор.

Основният вход, двете жилищни площи и частта за гости са разположени на средното ниво с три спални на горното ниво като основното е проектирано като луксозен апартамент. По-ниското ниво включва голяма медийна зала и складови площи.
Сградата се характеризира с прости прави линии, които формират бетонна конструкция и зидария, внимателно покрити с дървен материал и пясъчна облицовка, която представя модерен дом с акцент върху естествените материали и ясните дизайнерски принципи.
Интериорните завършеци са от дървен материал от американски дъб, използван за жилищните площи, сив варовик за пясъчната настилка на общите части, орех за фурнира и мебелите,  фурнированa дограма, бели шкафове от полиуретан, кварц за настолните елементи в кухнята и мраморни плочи в баните. Всичко това създава един съвременен, изискан интериор с топло, приканващо усещане.
Приложени са и опции за спестяване на енергията, включително и действащ оберлихт над централната част, който позволява проникването на естествена светлина и вентилация, дървените екранни плочи предоставят слънчев контрол, бетонни подове и покрив  осигурява термична маса, а енергийно ефективните стъкла на прозорците и външните врати спестяват енергийния ресурс. Къщата също включва и система за събиране на дъждовна вода като капацитета е до 30 000л като водата се използва за напояване на градината и почистване на тоалетните.
Завършената къща е прекрасен пример за подценявана, но луксозна къща, която успява да извлече максимална полза дори и от неудобно място.

Сподели със своите приятели:   

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.


Мебели Италия | Дизайнерски Италиански Мебели