Блог на Мебели Италия » Blog Archive » Мебелен позитивизъм за добро настроение

Мебелен позитивизъм за добро настроение

By Bestfurniture On May 2nd, 2011

Колекция модулни стелажи «Fretwork»

Модерни стелажи за домаПростота, лаконичност и стил е това, което отличава колекцията модулни стелажи  с името «Fretwork» от дизайнерите Jethro Macey и Jonathan Tibbs от Великобритания. Леки стелажи, рафтове това е част от интериора на съвременния апартамент, където няма тежки шкафове и други претрупани мебели.
Колекцията в стил минимализъм е била създадена по поръчка от компания Ex.t (Италия). Произведена е от дъб и нечупливо органично стъкло. Стелажите изглеждат  леко, естетично, но също така са и функционални. Освен това собственикът на мебелите може да ги размества  по свое желание, създавайки различни комбинации.
За жените това е огромен плюс,много от тях мразят еднообразието в интериора,живота и отношенията. Модулните мебели позволяват сами да решите как ще изглеждат най-добре,да се почувствате гениални дизайнери и да променяте света около себе си, щом ви омръзне!

Диван Retrovirus против хронична умора

Необикновеният диван Retrovirus Sofa ще ни помогне да се преборим със  синдрома на хроничната умора, който е познат на жителите на  съвременните мегаполиси.
Създал е този необичаен  предмет от интериора дизайнерът Муштак Кобанли, който е сигурен, че неговият креативен диван е това, което “докторът е предписал”. Той смята, че  след трудов ден на такъв необикновен  диван, който той е нарекъл “Ретровирус”, може напълно да се отпуснеш и добре да си починеш.
Причудливите форми на дивана действително те навеждат на мисълта за вируси-бактерии, но е много удобен и мек.

Масички за списания «Северно сияние»

Светещи масичкиИзвестната мебелна фабрика Lapalma (Италия) съвместно с бижутерийна къща Swarovski са разработили оригинална серия масички за списания. Автор на проекта е японският дизайнер Томоко Азуми.

«Floe» е името на масичките за списания, които се отличават с  необикновена начупена форма и строги геометрични линии. В изработката на масичките са използвани кристали Swarovski, а вградените светодиоди създават ефект на северно сияние.

Позитивни дивани Multilove

Дивани Multilove Мебелите от италианската компания Giovannetti ще станат достойно украшение и в най- изискания дом. Колекциите на тази  компания се  отличават с разнообразие, оригиналност и високо качество.
Журналистите наричат мебелите от Giovannetti “усмихнати пухчовци ” и “мебел за теле -шкембенца”, но немалко музеи със световна  известност са включили екземпляри от мебелите на тази  компания в своите колекции. На аукционите Christie’s и Sotheby’s мебелите на дизайнерите от тази компания се продават  с мълниеносна скорост.
Бенито Луиджи Джованети, основателят на компанията Giovannetti, повече от 50 години руши стереотипите, доказвайки на цял свят, че и несериозният дизайн на мебели е способен да стане истинско изкуство.
Предлагаме Ви да се запознаете с диваните Multilove, цветът на единия от които напомня дъга,а другите два варианта са строги и „сериозни”.

Необикновено  кресло – неваляшка

Мебели НевеляшкаНа изложбата «IMM Cologne 2011»  можеше да се види необикновено кресло, автор на  което е  Марк Хемерлинг. Своята разработка дизайнерът е нарекъл «TriWing».
Този предмет от мебелировката може да се нарече уникален – както и да го обърнете креслото, все ще го използвате  по предназначение, т.е.да седите на него.

Съвременно и стилно кресло – «неваляшка» прекрасно ще подхожда и за апартамент и за офис, и за салон, може да се постави и на вилата, на верандата, в градината.

«TriWing» може да бъде мяса за обяд, така и работно кресло, а още – пейка за влюбени, което зависи от това от коя страна ще го обърнете.Кое е интересното – седалката на креслото може «да се настройва » по теглото на човека, огъвайки се, създавайки по този начин удобство и комфорт.

Изящни полилеи – цветя

Изящни полилеиЦветята за съжаление увяхват бързо, а така ни се иска да ни радват по-дълго.За любителите на цветята дизайнерът Pascale Girardin (Франция) е създал прекрасна инсталация във формата на цветя, които сияят над главата.

Нежните, изящни цветя – полилеи приличат на приказна оранжерия, отгледана от грижовен градинар – вълшебник.  Полилеите с формата на големи  бели цветя са произведени от  кориан, много са красиви, но чупливи.  Printemps (Пролет) – така е  нарекъл авторът своята колекция от”небесни цветя”.

Полюлей Bacterioptica – жив  организъм

Жив организъм- полилейДизайнерите от компания MADLAB са разработили оригинален полюлей с името Bacterioptica. За производството му са използвани четири километра оптическо влакно и 100 чашки Петра.

По мнението на дизайнерите  полюлеят трябва да представлява своеобразен жив организъм, който да може да общува с членовете от семейството.

Благодарение на оригиналната конструкция е възможно полюлеят Bacterioptica да може с времето самостоятелно да променя формата си  и да се премества по тавана. Освен това чашките на Петра понякога издават много оригинални звуци, които приличат на гласа на живо същество.

Вероятно подобен полюлей може може да замени електронното домашно животно.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Сподели със своите приятели:   

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.


Мебели Италия | Дизайнерски Италиански Мебели