Блог на Мебели Италия » Blog Archive » Белите кухни – как да създадем стилен интериор?

Белите кухни – как да създадем стилен интериор?

By Bestfurniture On July 17th, 2011

Кухня в бялоБялата кухня е непрактичен вариант, но невероятно разкошен. Интериорът на кухнята в бели тонове ще се  получи едновременно ярък и неутрален. Такава кухня изглежда свежа, спокойна и хармонична. Белите стени, таванът и светлият под са много добри за  малогабаритна кухня.

 

 

Интериор на кухня в бялоБелият цвят визуално разширява пространството, а също така му добавя лекота и въздушност. Белият винаги е бил  фаворит при декораторите – това е идеален фон за всички цветове. Белоснежният фон «събира» интериора в едно, объединявайки най- различни детайли в хармонично цяло.
Между другото излишъкът на бял цвят в интериора може да се окаже доста коварен. Прекалено много бели повърхности могат да доведат до това, че кухнята ще изглежда  безлика и стерилна. Монотонният интериор без ярки акценти може да  стане много  унил. Впрочем  абсолютното бяло в дизайна на кухнята ще стане абсолютна необходимост, ако останалите стаи на апартамента  или къщата са оформени ярко, биещо на очи, многоцветно.  В този случай кухнята, обзаведена с бяла мебел, ще стане зона  за отдих, релаксация, монохромният интериор ще позволи на очите  почивка и ще ги спаси от цветова умора.

Различните нюанси на бялото в интериора на кухнята

Стилните мебели в кухнятаБелият цвят има много нюанси, именно те позволяват да се направи монохромния интериор по-ярък и експресивен. Цвят на претоплено мляко и слонова кост, млечен, сметанов, кремав – всички тези нюанси на белия цвят идеално ще подхождат на големи  повърхности. Много изискано в интериора на бялата кухня и столова ще изглеждат  сребристи, седефени и елмазни оттенъци.
Може да разнообразите кухнята в бял цвят, играейки си с различни повърхности. Гланцирани и матови, гладки и изпъкнали. Интересни ефекти придават тапетите и плочките, имитиращи различни материали: тъкан, кожа, дърво, камък… Бялата мебел за кухни идеално се съчетава с естествено дърво в  тъмни и светли нюанси. Медните, слънчеви оттенъци на дървесината или ламината правят белоснежния  интериор топъл, мек и уютен. Дървените  елементи с цвят венге ще придадат на пространството яркост и драматизъм, благодарение на които кухнята ще изглежда доста  ефектно. Много красиви в бяла кухня са плотовете  от тъмен естествен или изкуствен камък.
Бялата мебел за кухни е деликатен избор за изтънчения вкус.

 

 

 

 

 

 

Сподели със своите приятели:   

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.


Мебели Италия | Дизайнерски Италиански Мебели