Блог на Мебели Италия » Blog Archive » Как да изберем най-подходящите принадлежности за баня?

Как да изберем най-подходящите принадлежности за баня?

By Bestfurniture On January 21st, 2009


Важно ли е да седнете и да помислите за обзавеждането и декорирането на банята? Нужно ли е да се похабяват толкова време и пари за тези неша? Просто помислете колко много време, особено жените, прекарват в банята и директно ще разберете колко е важно наистина.
Страхотно е да се събудиш сутрин и да влезнеш на място, където ще се ободриш и да получиш добър старт на деня. Организирането на банята е толкова важно, колкото и обзавеждането на всяка друга стая. Просто трябва да следвате няколко определени съвета за това как точно да изберете най-подходящите неща.
Освен фаянсовите издели в банята могат да присъстват и други мебели, като шкафове за кърпи, рафтове за тоалетни принадлежности, огледала, плотове и други.
Започнете с основна тема в интериора и избора на огледало.Факт е, че повечето хора прекарват времето в банята гледайки се в огледалото през по-голямата част, отколкото в използването на всички други неща там. Затова е толкова важно и избирането на подходящо огледало. Освен това, което виждате в огледало, важно е и самото то- размерите му, както и формата и стила на рамката му. В зависимост от това, около огледалото могат да се подредят тоалетни принадлежности, а стила му трябва е в съчетание с останалите неща.
Изберете цветове, материи и стил, които ще подхождат на банята. Всичко трябва да си пасне още от първия път. Когато пазарувате трябва да се съобразявате с това, което вече имате в дома си. Няма смисъл да купувате нещо, което би изглеждало добре само в магазина. Винаги съчетавайте цветовете, за да няма нужда да пребоядисвате след като сложите новите си фаянсови изделия в банята. Освен това, принадлежностите за баня могат да бъдат направени и от дърво, метал и всякакви други материали. Бъдете сигурни, че накрая всичко ще изглежда като част от едно цяло.
Не пренебрегвайте функциите заради формата. Начина, по който изглеждат всички неща е важен, но по-важна е целта, за която служат и от колко от тях наистина имате нужда. Също така помислете за качеството на материалите и бъдете сигурни, че това което купувате наистина отговаря на нуждите ви. Не бива да се лишавате от комфорта заради красотата, поне не и в този случай.
Експериментирайте с материала на шкафовете. Размерите и формите им трябва да са подходящи за това, за което ще ги използвате. Не избирайте прекалено големи неща. Съобразете размерите. Шкафовете са тази част от оборудването на банята, с която можете да експериментирате относно материалите, докато при другите основни неща като мивката и огедалото има ораничени възможности за това. Това е и начин да се позабавлявате докато намирате тези мебели за банята. И все пак заради дръзките си решения не пренбрегвайте и пинципа за хармония и съчетание с останалите фаянсови, стъклени и прочие неща.
В зависимост от това кой използва банята, тя трябва да бъде различна. Баните, които използват малките деца или пък млада влюбена двойка нямат нищо общо. Докато банята на децата може да има игриви елемени или дори анимации като декорация, за влюбените подходящи биха били интензивното червено и страстните извивки. Затова преди да избирате принадлежностите за баня, помислете кой най-често ще я използва.
С пари не може да се купи добър вкус. Затова разумно инвестирайте средствата си.

Сподели със своите приятели:   

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.


Мебели Италия | Дизайнерски Италиански Мебели