Блог на Мебели Италия » Blog Archive » Светло-зелената кухня – свежестта на пролетта в интериора

Светло-зелената кухня – свежестта на пролетта в интериора

By Bestfurniture On May 22nd, 2011

От кухнята в зелен цвят лъха свежест и енергия. Този интериор напомня за пролетта през цялата година. Изящен, полупрозрачен, акварелният нюанс на зеления цвят създава атмосфера на безгрижие, спокойствие и мир. По-сочният и ярък вариант прави интериора ободряващ и жизнерадостен. Вижте нашата селекция от снимки с идеи: стилни и красиви светло- зелени кухни в различни стилове. Съветите на дизайнерите как да използвате светло- зеления цвят в интериора на кухнята.
Кухни Анонс

Цветовото решение на кухни в светло-зелени нюанси е по-подходящо за интериора в модерен стил. Той се характеризира прости геометрични форми и ярки цветови комбинации. Светло-зеленият цвят е присъщ на стила Прованс. Много по-малко светло-зелени нюанси може да се намерят в кухнята или трапезарията в класически стил. Въпреки това в този случай можете да получите много интересен и весел интериор, като се използва подходящ тон, подходящи мебели и материали.

Светло-зеленият цвят в интериора на кухните – фон или мебел?
Основното правило – трябва да бъде ярко едно нещо: или стената, или мебелите. Светло-зелените стени са идеалният фон за светли и за тъмни фасади. Най-важното изискване за обзавеждането е простота и функционалност. Светлите мебели ще направят интериора на кухнята по-свеж и весел и тъмните – ефектен, грандиозен и динамичен. Ако искате да добавите в светла кухня ярки акценти, но се страхувате да не прекалите, направете светло- зелена една от стените – боядисайте я с добра водоустойчива боя или я облепете с флизелинови или винилови тапети. Те могат да бъдат еднотонни или с хубави геометрични или флорални мотиви. Перфектното допълнение към белите мебели са плочки в бледо- зелено. Мебелите с ярко зелена фасада ще бъде доминанта на интериора, така че изискват спокоен фон. Ярките фасади на кухненското обзавеждане заслужават акценти – светло-зелени мотиви на завесите, покривалата за столове, лампите, покривката или съдове .

Как да добавите цвят в светло-зелените кухни?
Лайм е  топъл нюанс на зелено, смес от синьо и жълто, който е доминиран от топли и слънчеви нюанси. “Зеленчуковото ” зелено върви добре с почти всеки цвят, желателно е да се използват топли цветове. Може би единственото ограничение – не трябва да го съчетавате с различни нюанси на лилавото. Тази комбинация от цветове ще направи вашия интериор прекалено тъмен и тревожен. Опитайте се да не се прекалявате с черния цвят. Въпреки това малко черно в комбинация с бяло ще направи вашия интериор  експресивен графично.
Идеалният фон за светло-зеленото е бяло, сметана, сметана и мляко. Светло-зеленият цвят в интериора е особено добър в съседство с цветове от природната гама. Перфектно го допълват всички нюанси на кафявото, пясъчното, бежовото, златистото … Изглежда много хармонично до розовото, тъмно-червеното, оранжевото, жълтото. Стилен интериор може да бъде получен с помощта на монохромната гама – съчетаване на светло-зеления с други нюанси на зеленото, като зехтиновото или цвета на мъха.
Подовите настилки могат да са светли, почти бели плочки и керамика, ламинат или корково покритие, за предпочитане в светли цветове.

 

Сподели със своите приятели:   

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.


Мебели Италия | Дизайнерски Италиански Мебели