Решение за тесния хол

By Bestfurniture On May 29th, 2009

Компактна мека мебел за хола

Компактна мека мебел за хола


Неотдавна Мебели Италия предложи на вашето внимание комплекти ратанови мебели, които могат да бъдат подреждани толкова компактно, че да заемат място колкото само са един фотьойл.
Сега Мебели Италия има честта да ви предложи и едно още по-комфортно решение за вашия дом- същият комплект мебели, прдназначени за интериора. Холната гарнитура е представена от две големи кресла, две по-малки и кръгла масичка за кафе.
Мебелите са тапицирани с дамаска в неангажиращо бледо сиво, а възглавниците за седене са в свежо розово. Масата пък има стабилна метална опора.
Когато нямате нужда от мебелите, можете просто лесно да ги подредите една върху друга и да ги оставите в ъгъла на стаята. Освен, че няма да ви се пречкат, те ще си стоят там винаги на ваше разположение под ръка. А от друга страна тяхната конструкция може да служи и за необичайна украса на хола.
Когато имате нужда да се съберете заедно с цялото семейство, просто ще трябва да разглобите конусовидната конструкция.
Семплата и комфорна форма е изключително подходяща за обзавеждане на тесния апартамент, където няма място за разточителство и пищност.
За да се сдобиете с необикновения комплект мека мебел се свържете с Мебели Италия.

Диван 2254 от Мебели Италия

By Bestfurniture On March 23rd, 2009

Диван 2254 на Мебели Италия

Диван 2254 на Мебели Италия


Ако искате хола Ви да изглежда наистина необичайно, вместо традиционните комплекти мека мебел, изберете мултифункционалния диван 2254.
Тази необикновена мебел по-скоро попада под категорията ъглови дивани, но това не изчерпва всичките му възможности за позициониране. Може да бъде оставена да се извива през центъра на стаята, позволявайки лесен достъп и осигурявайки широко място за сядане. Ъгълът, под който се закрепват една за друга всички отделни модули е плавен и достатъчно широк, за да осигури удобно място, на което да се седне. С това не могат да се похвалят повечето ъглови дивани, които сключват прав ъгъл.
Невероятната съвременна мебел, тапицирана с естествена италианска кожа има впечатляващ 4-в-1 дизайн. 2254 от Мебели Италия е съставен от 4 части, които могат да се поставят по различен начин, като образуват U-образна форма или вълнообразна S-форма. Огромната табуретка може да се използва и за холна масичка или като елегантно извито продължение на мястото за сядане. Подреден в U-образна конструкция, диванът осигурява компактно и уютно място, на което всички да се съберат.
Диван 2254

Диван 2254


Линиите на дивана са елегантни изчистени. Този стилен, модерен дизайн е съчетан с изключителен, класически комфорт, осигурен от подлакътникът на една от страните и облегалките за глава. По този начин на тази нетрадиционна мебел всеки може да намери удобния за себе си начин на сядане.

Диванът Chesterfield

By Bestfurniture On February 24th, 2009

Честърфийлд

Честърфийлд


Класическият дизайн на Chesterfield се е доказал като мебел, която издържа на изпитанието на времето и е актуална дори и в наши дни. Тя е по британски консервативна и едновременно с това предизвикателна. Благдарение на старите си английски корени, тази мебел и досега е съхранила оригиналния си вид, заради пословичното предпочитание на англичаните към националните им продукти. Мебелите тип Chesterfield са автентичен британски продукт, който продължава да владее и доминира в интериорното обзавеждане както в дома, така и в офиса. Тази Англо-мания е присъща на почитателите на автентичния лукс.
Диванът е заслужил достойната си позиция сред нещата, с които е известна “добрата стара Англия” по света. Той е едно от големите й наследства. Той става известен заедно с фотьойла от същия тип първо като мебели за обзавеждане на мъжките клубове и пъбове. По-късно те стават и основна част от обзавеждането на английските и колониални домове. Характерно за този диван е не само ниската облегалка на нивото на подлакъниците, а и дълбоките вдлъбнатини по тапицерията. Освен тези забележителни и отличаващи ги конструктивни елементи, тази мебел е и символ на статуса на притежателя.
Има няколко теории за това как този диван получил името си. Повечето от тях го свързват с географското положение на мястото, където той за първи път е изработен. Графът на Chesterfield (Англия)Филип бил политик и писател. Графството било център на модата през периода, когато той управлявал- 1694г.-1773г. и там се произвеждали такива дивани. Някои хора твърдят, че свързването на името Chesterfield с асоциацията за луксозна, благородническа мебел е само маркетингов способ, а не е истинска мебел, употребявана от хората от висшата класа.
Други хора смятат, че Chesterfield има северно-американски произход. В Канада дори името е синоним на думите за “кушетка”, “диван” и “канапе”.
Освен с географския произход, много хора свързват името Chesterfield точно с тази форма- копчета, дълбоко зашити в меката тапицерия. Други считат, че по-характерни от копчетата са дълбоките седалки и характерните подлакътници на нивото на облегалката.
Откъдето и да идва името обаче, Chesterfield се е превърнал в емблема на елегантността на британската класа. Когато чуем името- веднага го свързваме със стил, отличимост и качество.
Можете да поръчате така емблематична мебел и за собствения си дом от Мебели Италия.

Кожена маса за кафе

By Bestfurniture On February 6th, 2009


Италианските производители много добре познават кожата като материал за производство на мебели. Техните изтънчени колекции са направени и измайсторени с дизайн, който е подобаващ на многото години традиция в производството на кожени мебели и все пак са в съчетание с елегантния съвременен дизайн.
Затова тези производители не се свенят да използват качествената италианска кожа не само за меката мебел като дивани и кресла, а и за холните маси за кафе. Идеята за кожените маси се е появила след като дизайнерите установили, че квадратните кожени табуретки, които са направени от здрав дървен материал, тапициран с естествена кожа, изпъленени с плътна пяна, гладки и модерни могат да се използват и като холни маси. Освен приличащите на табуретки кожени маси, вече на пазара могат да се срещнат все по-често и класически излеждащи тънки маси с дълги крака, облицовани с кожа. Повърхността на масите от кожа трябва много внимателно да се обшива и специално да се третира за устойчивост срещу петна. Това е достатъчно повърхността й да може да се използва за поставяне на чаши с горещо кафе, както и другите съдове за храна и течности.
Красивите кожени табуретки с големи размери осигуряват широко място за сядане. Те, освен всичко друго се предлагат като част от комплектите мека мебел, затова чудесно се съчетават с останалите мебели. Някои хора дори ги наричат кожени пейки, защото те са двойно, дори и повече по-големи от обикновените табуретки.

Сред богатия ни асортимент от кожени табуретки можете да намерите подходящи мебели за всеки интериор. Освен това могат да се използват и като маса за кафе, като пейка, за удължение на ъгловия диван и т.н.

Италиански кожени дивани

By Bestfurniture On January 14th, 2009


За разлика от всички други видове мебели, италианските кожени дивани осигуряват луксозен вид и дизайн, който може да подсили елегантния вид на хола или която и да е друга стая, в която ги поставите. Препоръчително е, преди купуването на такава шикозна мебел да разгледате всички видове, цветове и функции на отделните модели. Това ще ви помогне да изберете правилния кожен диван за дома си, който най-добре би му паснал.
Имаше периоди, през които изборът на кожени дивани беше много ограничен и те бяха много скъпи и трудни за намиране. Промените в технологията, използвана за производство на такива мебели понижи цената и позволи на много дизайнери да представят на пазара различни кожи и цветове.
Днес, имаме възможността да избираме между дивани с падаща облегалка, ъглови, разгъваеми и удобни за спане и много, много други, като при това има и голямо разнообразие и от размери.
Диваните с падаща облегалка: тези нагаждащи се мебеи се търсят отскоро. Те са много удобни, защото не са направени само в една определена позиция, а могат да се настройват на височина и под различен ъгъл,за да може да намерите най-удобната поза. Те са много полулярни и вече могат да се намерят в различни размери, някои имат големи облегалки за ръце и достатъчно място за много хора. Такъв диван може да се направи от няколко единични фотьойла, толкова, колкото желаете.
Ъглова гарнитура:те са сред най-популярните от мебелите за хол. Имат фиксирани размери, могат да бъдат поставяни по различен начин и на различни стени на стаята. Освен това отделите части на дивана могат да се разделят и да се използват поотделно.
Разгъваеми дивани: те обикновено са много широки и на тях може да седнат дори четири души. Както и ъгловите дивани, те са идеални за малки помещения и къщи с малко стаи. Гостите могат да ги използват, за да прекарат удобно нощта и когато дойде сутринта, дивана може отново да бъде сгънат сякаш нищо не се случвало с него.
Когато става въпрос за кожа, очевидно ще искате да изберете точния цвят, който да пасне на останалите мебели в дома ви. Препоръчително е да избирате естествената италианска кожа от висок клас, защото тя е най-твърда и издръжлива от всички. Това също ще окаже влияние и на цената, но ако веднъж дадете тези пари, няма да имате нужда няколко години да харчите други за нова тапицерия. Този материал може да издържи 20-30 години без проблем, а ако започне да се износва, може да се поддържа със специални препарати за третиране на кожа.
Сами можете да се убедите колко дълъг път са изминали мебелите за хол, за да достигнат днешните нива на функционалност, затова изберете най-доброто от тях за дома си.


Мебели Италия | Дизайнерски Италиански Мебели