Стол-капан от Bas Kools

By Bestfurniture On July 17th, 2011

Стол-капанНе, не, това не е някаква дяволска машина-робот, желаеща да завладее света и да пороби човечеството.

Това е обикновен стол, много удобен и лек. Столът-капан може да ви хване в „мрежите си”  и да ви държи в обятията си,докато не реши да ви пусне. Да,той сам ще избере времето  и ще ви позволи да си тръгнете! Засега ви остава само да се отпуснете, да седнете удобно и да получите удоволствие, нали да се седи в него действително е приятно и меко.

Мебели капаниСпомнете си децата, с тях е безполезно да спориш и да им се съпротивяваш!По-добре да отстъпиш и да се съгласиш с техните условия и доводи, отколкото да продължаваш да си изясняваш отношенията. Същото е и с Стола-капан. Седнете спокойно, приемете «ласката» му, сякаш това е любимо дете или домашно животно и се отпуснете, релакс…

Мебел в стил танго

By Bestfurniture On May 25th, 2011

Шикозните столове Red Slice Flanellette Slice Chairs направо ще Ви смаят. Те изглеждат страхотно: стилен силует, ярка огнена тапицерия, тънки стоманени крака, които правят стола визуално, така да се каже да изглежда сякаш  плава във въздуха. Широката седалка и извитата назад облегалка  правят стола и изключително удобен. И в офиса и у дома, тези столове са шик допълнение към обстановката – ярко и страстно. Столът е изработен от хромирана стомана и пяна, тапицирани с ярко кадифе. Мекотата на облегалката и седалката правят стола много комфортен. И все пак асоциациите, които предизвиква са по-скоро чувствени, отколкото уютни. Това се дължи на червеното или на пролетта навън? ..
Цената е 170 $. За два, забележете ! Може би през нощта, когато никой не вижда, столовете се сливат в ритъма на тангото?

 

 

 

 

Може ли стола да има различни лица

By Bestfurniture On April 3rd, 2011

Плетен стол от Bertjan Pot

Плетен дизайнерски столПредставяме ви стол на холандския дизайнер Bertjan Pot. Представен  по време на мебелната изложба в Милано през тази година. «Jumper» е нова британска марка. Столът се състои от стомана и дърво, след това е покрит с материал. Необикновеният мебелен продукт има интересен външен вид. Плетеното  покритие на стола може да се сваля и да се изпира или да се дава на химическо чистене. Копчетата се  използват, за да съединят материала. Неговият вид е необичаен и динамичен, облегалката напомня сърце, а подлакътниците приличат на ръце.

Стол кактус от дизайнера Deger Cengiz

Дизайнерски стол кактусСтолът кактус е провокационен дизайн на стол, разработен от  дизайнера Deger Cengiz. Това е идеален вариант за тези, които обичат кактуси  и се наслаждават на  необикновените  мебели. Столът може да стане централен елемент във всеки съвременен интериор. Столът е направен  от зелено тонирано стъкло с високо качество и истински кактус, обкръжен с  речни камъни.

Стол от Nelson Coconut – мебел на двадесети век

Дизайнерски стол Nelson CoconutВ случая, ако мислите, че столът Кактус е прекалено необикновен за вас, но вие все още искате стол, вдъхновен от  природата, тогава обърнете внимание на стола на Нелсън. Столът изглежда като парче  кокос и е  класик на модернизма в дизайна на  мебели. Първоначално той бил представен от Герман Милър през 1955 година. Столът има прости, ярки форми и е много удобно място за почивка с книга в ръка. Тапицерският материал е черна кожа. Тапицерията е захваната от обикновени, ярки пластмасови обвивки, леки, но здрави. Столът не само осигурява комфортно седене, но и е много здрав.

Смешен стол «Бомба» от дизайнер на Adrenalina

Кресло БомбаКогато за пръв път видях този  стол, си помислих колко е бомбастично страхотен. Този забавен и в стил фънк стол се нарича «бомба» и е на  италианската компания Adrenalina. Точно е наречен на разработения гореупоменат обект, широко използван по време на Втората световна война. Сигурни сме, че всички ваши приятели ще поискат да поседнат на този интересен стол. Вие как смятате?

Кожен стол във вид на футболна топка от дизайнера Паоло Лилус

Стол за футболни маниациМного хора са «приковани» към телевизора, за да гледат футболни мачове и да подкрепят любимия си отбор. Във връзка с това било  разработено креслото във вид на футболна топка  от дизайнера Паоло Лилус. Удобно и красиво, то е посветено на всички футболни запалянковци… вие един от тях ли сте ?

История на стола или как започна всичко

By Bestfurniture On February 18th, 2011

Столът… Такъв  обикновен за нас днес предмет от мебелното обзавеждане е  бил някога достъпен далеч не за всеки. В далечни времена  столът служел за трон, а на него даже царят сядал само в “особени” случаи. Освен това стола го носили със себе си: нали наличието или отсъствието на  стол нагледно демонстрирало кой кой е.

За изобретатели на  стола – седалката с облегалката – смятат древните египтяни. Преди тях можело да сядаш само на пейка  или на табуретка. Трудно е да си  представиш царска особа, седяща на обикновена  табуретка. Но какво да се прави щом столът още не бил изобретен? За троновете  на  своите управляващи древноегипетските дърводелци измислили подлакътници. Отначало това даже изглеждало странно – облегалки, подлакътници. Но тронът се  оказал толкова удобен, че оттогава нито един държавен глава не се отказал от него.

А при  древните  гърци столовете  били основно привилегия на  жените и децата. Ако внимателно  разгледате рисунките  на древногръцките вази, то може да  забележите , че на тях често се  изобразяват жени, възседнали изящни столове. Мъжете предпочитали да се излягат  по време продължителни беседи и пирове.

За древните римляни столът или креслото били показател на  това, колко човек  е преуспял. Важният чиновник не се разделял със своя сглобяем, облицован със слонова кост стол. Носел го неговия послушен роб. На ниска, богато украсена седалка – бисилиум седели само най- уважаваните граждани. А главата на  аристократичното семейство се отпускал  върху  домашния трон от мрамор, направен по образец на  императорския.

Дълго време столът оставал престижна вещ. Особено можели  да се гордеят столовете  с възглавници, та нали на тях имали право да  седят само  членовете на царското  семейство. Тези столове играели много важна роля в дворцовия ритуал и самият им външен вид  – гордо извитата облегалка и пищната седалка – говорят за  това. Знатните се разполагали  на красиви столове украсени с дърворезба и инкрустация, а по-малко родовитите придворни сядали на сглобяеми  седалки. Всички останали  на царския прием задължително трябвало да стоят. Само някои придворни дами се удостоявали от краля  с “правото на  табуретката”, тоест правото да седне на нея.

Людовик XIV особено ценил столовете и за да докаже това заповядал да му направят за двореца  от чисто сребро. Наистина , тези скъпоценни столове съвсем малко просъществували : заради разорителните войни, кралят претопил столовете  на монети.

Дълго време главното, към което се стремели майсторите при производството на стола, бил техният величествен вид. Нека бъде не много удобен, но задължително величав. Например, такъв в стил барок испански стол бил много  неудобен. Той обричал човека да седи в мъчителна поза по време на  многочасовите церемонии, защото така е изглеждал величествено, сякаш управлява огромна държава.

Постепенно това отношение към стола се променяло и накрая виждането за него станало направо противоположно. “Главното е – удобството!” – ето  единодушното мнение на всички , но  то съзряло едва към XVII век. По това време се  появил шезлонгът (дълъг  стол), на който може да  седиш и лежиш. Шезлонгите  били различни по форма – в вид на  лодка или в вид на  “счупената  херцогиня”. Не се  плашете! Освен това трагично име, нищо страшно в този шезлонг не се е случило! ” Счупената  херцогиня “се  състояла от кресло и допряна до него мека табуретка, а понякога  от две кресла и табуретка между тях.

Но гордите столове не един път още са карали хората да се съобразяват с тях. Например, когато мъжете започнали  да носят фракове  и им се наложило да сядат отзад напред  с  лице към облегалката на стола, за да не мачкат  полите на фрака отзад.

Дървен еко стол, който помага да помечтаете

By Bestfurniture On February 10th, 2011

O2 Rocker е еко мебел, изработена изцяло от рециклирани дървени части. Дизайнерът  Hrvoje Vulama е използвал остатъчни материали от дърво, за да създаде дизайна на    O2 Rocker.

Hrvoje Vulama е от Хърватска. Той е дизайнер на мебелно оборудване, който обича да експериментира с дърво и натурални масла.

O2 Rocker има парче на задната част на стола, което спира обратните движения. Ето защо можете спокойно да поседнете с последния роман на Паулу Куелю и да дадете зелен път на позитивните си мисли за една нова вълна еко мода в мебелното обзавеждане.

Малко от Средновековието, в комбинация с азиатски стил

By Bestfurniture On January 26th, 2011

Създаването на този стол за хранене е  вдъхновено от изтънчената форма на буквите от корейската азбука “Zi-Ut”. В него има някакъв игрив баланс между традиционните азиатски форми и холандските средновековни символи. Има в този стол и нещо от Имса. Това е без съмнение един от тези столове, които изглеждат добре от всеки ъгъл. Само погледнете този профил. Отлично

Материал: Дърво

Размери: Ширина – 540 Височина – 755

Дизайнер: Heera Jeong

Най-скъпите офис кресла

By Bestfurniture On April 13th, 2009

Колко време прекарвате в офис стола си? За някои работохолици, удобството на офис стола им е важно колкото това на леглото. Всеки, който работи в офис прекарва повече от половината си ден седнал върху един или друг стол. Ако това е типично и за вас и по някаква причина сте милионери, тогава най-скъпия офис стол на света сигурно е за вас.

Най-скъпият офис стол

Най-скъпият офис стол


Стол струващ $ 1,5 милиона е създаден от италианска фирма за дизайн на луксозни автомобили като Ферари и Кадилак. Aresline Xten може би е най-комфортния офис стол на света, поне така се очаква да бъде. Уникалната система за регулиране на позициите на стола позволяват на този, който го използва да седи в най-комфортната си поза, докато удобният пълнеж на седалката заеме формата на тялото му. Той се предлага само на пазара в Обединените Арабски Емирства, където в Дубай са изложени едни от най-луксозните.
Позлатен офис стол

Позлатен офис стол


Цената на втория най-скъп офис стол в света е само $65 000. Вместо с високотехнологични функции и редки материали, този стол се отличава само с много добър дизайн. Е, разбира се- има и златно покритие. Дизайнерът на позлатения стол е Хади Техерани. Той е обявен за най-скъпото офис кресло, произведено през 2007 година, но вече е изместено от първата си позиция. Дизайнът на десена е вдъхновен от японските кимона, като се предлагат варианти в различни съчетания от цветове. Дори и златното покритие се предлага и във вариант със сребро.
Ако сте едни от благословените финансови магнати, които ежедневно сключват сделки за милиони, тогава точно този стол е трона, на който трябва да седнете.


Мебели Италия | Дизайнерски Италиански Мебели