Стол Odyssey от Alvin Huang

By Bestfurniture On December 18th, 2011

Този стол за релакс наречен е създаден от Сингапурски дизайнер  Alvin Huang, а основният материал е стъклопласт. Столът е вдъховен от движението на вълните, а Алвин е създал повърхности, които сякаш се носят, за да създадат динамична и елегантна форма.

Сгъваемо столче Osso

By Bestfurniture On May 21st, 2011

Сгъваемо столче OssoФренските дизайнери Ronan & Erwan Bouroullec представиха интересен стол Osso, който ще се произвежда от италианската мебелна фабрика Mattiazzi от Милано. Необикновеността му се състои в това, че той е сгъваем-разгъваем. Всичко, което виждате е направено не просто заради оригиналния дизайн.
Всичките части за стола Osso са произведени от дървесина втора употреба. И не е случайно, че разработката на френските дизайнери се е харесала на фабрика Mattiazzi, която работи в ритъма на старите италиански малки семейни компании, произвеждайки както елитни скъпи мебели, така и ето такива обикновени, но оригинални предмети. Самите планки на седалката и облегалката се обработват по програма на дървообработващ стан. Към тях се монтират специални захвати от типа като за панелите на ламината или на паркетната дъска.

По такъв начин такъв стол леко и бързо се сгъва и разгъва и този процес може да се осъществява многократно без вреда за самия предмет. При това разработчиците гарантират, че въпреки външната нежност на конструкцията, столът се получава достатъчно устойчив и здрав след сглобяването. Първо всички дървени части са от преработени дъб или бреза. Второ се използват здрави захвати за крепене от Норвегия. Трето самата геометрия на конструкцията внимателно е проверена и са били изпробвани в стадиите на разработката много междинни решения с цел да се използва най-оптималното.

Видът и функционалните свойства на стола Osso определят сферата на  неговото използване –на вилата, за пикници (в разглобено състояние се получава достатъчно компактна опаковка). Вариантите за използване са  много, още повече че столът изглежда много мило. По желание на поръчващите столовете ще се произвеждат в различни цветови варианти.

 

 

The Poets – удачно дизайнерско решение за четене

By Bestfurniture On February 11th, 2011

Лампата и столът винаги  се съпътстват един друг. Класически пример – четенето нощно време. Понякога те мързи да станеш или светлината  може да пречи  , например, на спящото дете. А на светло и столът, и лампата ще пречат на минаването  и трябва постоянно да ги пренасяш на  друго място.

Този  бяло-зелен предмет от мебелировката , показан на снимката, е наречен  «The Poets». Както  виждате, това е  съчетание на най-обикновената лампа с абажур, закрепена на също толкова обикновен стол. Долу вие виждате електрически шнур и  щепсела  за включване на лампата към електрическата мрежа. Самият  кабел е скрит  в крака на стола и торшера. Това е разбираемо – той постоянно ще се пречка пред ръцете , оплитайки се. Абажурът на  лампата не е с съвсем класическа форма – едната негова част е  скосена. Това е направено по две причини – за да пада цялата светлина само върху читателя и да не  се разсейва на ненужна площ. Също така , за да не пречи  абажурът да се допре сглобения стол до  стената.
«The Poets»е  достъпен в различни цветови вариации.

Табуретка за летящ йога

By Bestfurniture On January 26th, 2011

Запознайте се – Meditation Everyday – един стол, създаващ  впечатлението за възможностите за медитация, йога. Ние сме лично заинтересовани, дали да крепим тялото на стола “с големи размери” само в поза лотос, или човек ще падне при  промяната в теглото от центъра. Но във всеки случай  това е  интересен Хъмпти Дъмпти, който смятаме, че ще се хареса на много хора.

Мебели от кожа: за или против

By Bestfurniture On February 12th, 2010

Бързите темпове на съвременния живот, e изпълнен със стрес и конфликти като правило, ние си запазваме на прага на къщата си, които търсят подслон за спокойствие почивка и отдих. Както останалите? В различните начини: някои хора предпочитат да седят в мълчание, някой да слушат любимата си музика или да участват в любимото си хоби, някои хора които просто да лягат и медитират в мълчание … Тогава какво е почивката? Разбира се, тя е на любимия диван или стол. Сега, когато производителите на мебели предлагат невероятно разнообразие, тъй като отделните елементи са завършени и при двата вида мека мебел, изборът си е само за нас.
Качествената мека мебел трябва да бъде наистина мека и удобна, да не избледнява при излагане на светлина и да е лесна за почистване. Тапицерията на модерната мека мебел, обикновено е изработена от естествени материи, които са подложени на специална химична обработка. Такава подложка не избледнява, и мърсотията лесно да се почистват у дома.
Да поговорим малко повече за мебели от кожата. Кожа – продукт от естествен произход. Но преди да стане мека диван или стол, кожата минава дълъг технологичен процес на обработка, която ще ви кажа с повече подробности. Първо кожата е изложена на химическа обработка. Обработката започва с червеното на кожата, която не позволява на кожата да изгние. Ключови танини – различни химични съединения на хрома. Танините не прониква в дебелата кожа,те са разпространене в околната среда и са безопасни за хората. Проблемите започват, когато остарелият диван или стол по някакъв начин трябва да се бракува. Обикновено, като изходен материал за дъбилни форми, са използвани плодове и листа от дървета, без да причиняват значителни щети на плантациите. Мебелите обработени по такъв начин са абсолютно чисти екологично и съответно скъпи. Качеството на тази кожа не е по-малък от хром кожа, въпреки че кожите, третирани с растителни танини, са с по-ниска устойчивост на светлина. Въпреки това, някои производители на кожени мебели напълно премахват използването на суровини на базата на хрома.
Следващият етап на обработка на кожата -е цветът. Растителните багрила – бежов, черен, кафяв – имат ниска устойчивост на светлина и така бързо избледняват. За по-широка цветова гама, са използвани синтетични багрила, наречена анилин. Въпреки това, анилинът остана само в името на тези багрила, както и преди, използвани за производството им. Сега, вместо анилин се използват по-малко токсични вещества. Технология на цвета на кожата е такава, че порите на кожата остават отворени, добре запазена текстура и структура на кожата
Как да почистите меката мебел от кожа? Много производители на кожа я подлагат на импрегниране със специални химикали, които се противопоставят на различни замърсители. Ако при вас има същия възникнал проблем, опитайте се бързо да отмие петното с чиста кърпа.

Спокойствие

By Bestfurniture On November 17th, 2009


Покажете забавната си страна с този диван от Schoenhuber. Специално направен за двора, тази мебел поддържа самочувствието. На каквото и да е възраст, всеки ще обича да се сгушва в този стол с добра книга в един хубав слънчев следобед. Формата на фотъойлчето естествено ще Ви пази сянка. Дупките на калинката ще Ви охлаждат с лек е свеж въздух. Насладете се на това удобство, докато си почивате от тежък работен ден.

Нестандартни офис столове

By Bestfurniture On November 13th, 2009


Няколко нестандартни идеи за офиса.
Уникалност. Без съмнение, стол със собствено мнение и личност. Той е направен с органични форми, които отразяват човешкото тяло. Столът е резултат от постоянното търсене на връзка между тялото и мебелите. Друго интересно нещо за този стол е използването на специални тампони, които да поддържат гърба.


Този пък изобразява човешкият скелет. Основната идея на този офис стол е много леката конструкция. Използване на природата като модел, столът имитира човешкия гръбнак с ребра, които са на крепежни елементи. Отделните части са изработени в кожа, за да се адаптира тялото и да се гарантира удобство при сядане.

Светещи мебели за градината

By Bestfurniture On November 12th, 2009


Забавни светещи мебели, които ако ги видиш веднъж никога не можеш да забравиш. Осветената гама мебели създава извънредно ефектни групирани в пакети маси, столове и други аксесоари, които пасват страхотно вътре, или навън в градината или на верандата.


Проектирани от Паоло Grasselli, можете да избирате от високи, ниски , кръгли, с дупки или без дупки мебели. Високата маса която има дупка в средата, е перфектна за студени напитки, защото можете да напълите дупката с лед.
Цветни, игриви , красиви и забавни, тези мебели излъчват добро настроения и жажда за купон.

Как да изберем най – подходящия стол за офиса?

By Bestfurniture On October 2nd, 2009

Офис столът не е само част от обзавеждането. Той е отговорен за това да се чувстваме комфортно, докато работим. Това може да повлияе на качеството на работа. Офис столът е причина за нашите настроения и емоции. Неудобният стол в офиса може да предизвика раздразнение и лошо настроение. Затова от голямо значение е да подберем подходящият за работното си място. Многобройни идеи са на разположение, когато купуваме офис стол. Това улеснява купувача в неговия избор. И така, на първо място той трябва да знае какво точно търси и кой е най – подходящия стол за него.

В днешно време работното място заема важна роля в нашия живот – там прекарваме по – голямата част от деня. От работата си човек се прехранва и този факт не бива да бъде пренебрегван. Затова и работното място трябва да осигурява максимален комфорт. Един от начините да направим работното си място по – удобно е да изберем добър стол за офиса.

Хубаво е да направите своя избор много внимателно. Първото нещо, което трябва да имате впредвид, докато го избирате, е той да пасва на теглото ви. Хубаво е, когато сядате, стойката ви да бъде изправена. Освен това столът трябва да е на нивото на ръцете, за да не се изморявате допълнително.

За предпочитане е въртящият се стол. Това улеснява дестинацията ви от едно място на друго. Офис столовете на колела са добра идея, защото могат да се местят без излишни усилия. От естетическа гледна точка за препоръчване е в различните стаи на офиса да има разнообразие от столове. Няколко стаи с по – семпли и изчистени пропорции, а останалите – с по – екстраваганти модели, за да не изглежда офисът еднотипен и скучен. Зад секретарското бюро се препоръчва съвременен и атрактивен офис стол. Меките и удобни столове са подходящи за конферентната зала във вашия офис.
Докато купувате столове за офиса е хубаво да преосмислите мястото, на което ще ги поставите. Размерите също са от голямо значение – необходимо е достатъчно място, за да се движите спокойно около бюрото си. За по – стилно обзавеждане можете да подберете стол, сходен по цвят с бюрото, на което работите. Столът можете да повдигнете до желаната от вас височина, така че да използвате едновременно и бюрото, и компютъра за обработване или преглеждане на документи.

За да направите подходящия избор, не е задължително да купувате най – скъпия стол за офиса. Достатъчно е той да ви осигурява свободни движения по време на работа, тъй като продължителното седене на едно място натоварва допълнително гръбнака, и в края на работния ден се чувствате изморени. Ако столът се наклонява, плъзга и върти, ще бъде изключително удобен за всеки.
Специално внимание обръщаме на материята – важен момент при закупуването на стол за офиса. За по – голямо удобство се предлагат кожени столове с отличен
дизайн, съобразен с тенденциите в модата на международния и световния пазар.
За тези от вас, които все още не са открили столът – мечта, Мебели Италия предлага богато разнообразие от модели и цветове на съвременни и модерни столове за обзавеждането на вашия офис. Лукс, стил и съвършенство – това е печелившата комбинация за осигуряване на един спокоен и приятен работен ден.

Изключителен комплект за трапезария

By Bestfurniture On June 2nd, 2009

Комплект за трапезария

Комплект за трапезария


Трапезарията е една от стаите в дома, към чието обзавеждане трябва да се подходи с изключително внимание. Изискванията към мебелите в това помещение обикновено са много и различни. От една страна, трапезната маса трябва да е издръжлива и стабилна- плотът й да може да устои на последиците от ежедневната му употреба. Столовете също са от мебелите в дома, които се изполват най-често, затова те трябва да са както комфортни, така и качествени. И в допълнение на всичко това, мебелите в трапезарията трябва да са елегентни и стилни, с перфектен външен вид, който да радва всеки прибрал се у дома за вечеря със семейството си.
Най-честият избор за мебели за трапезарията се свежда до голяма дървена маса с няколко стола, като в повечето случаи и те са направени от масивно дърво и много рядко са покрити с тапицерия и кожа. Обикновено към този комплект се добавя и скрин, шкаф или секция със стъклена преграда, която да излага на показ изящните домакински съдове.
Мебели Италия има удоволствието да ви представи един неповторим вариант за пълно обзавеждане на трапезария. Той отговаря на всички тези изисквания. Композицията от мебелите включва всички части на традиционното разбиране за обзавеждане за трапезарията като мебелите са изработени по елегантен начин от изключитени материали.
Изящни и стилни мебели от Мебели Италия

Изящни и стилни мебели от Мебели Италия


Предложението съдържа маса за шестима със столове, два функционални шкафа и количка за сервиране. Предлагат се също така и огледало и поставка за чадъри, които са издържани в същия стил. Мебелите могат да се поръчат в пълния си комплект или само тези от тях, от които се нуждаете.
Изключителната елегантност е постигната от смесването на двата нежни и стилни материали- полиран до огледална повърхност метал и бяла кожа с нюанси на цвят шампанско. Столовете за трапезария имат харакрени облегалки, стигащи до пода, които създават елегантен и изтънчен силует на мебелите. Масата е с напълно изчистена и лека констукция, с метален обков около ръбовете, гарантиращ по-бавното износване.
Бледите нежни цветове създават предразполагаща и спокойна атмосфера.
Към този изключителен комплект можете да вземете още и маса за двама с две луксозни кресла, предназначени за класически традиционното кафе с пура на след вечеря. Към тях има и деликатна настолна лампа, която да създава интимна и спокойна обстановка.
Мебели Италия ви предлага качествена изработка на сложни метални орнаменти и невероятна конструкция на всеки детайл от мебелите.


Мебели Италия | Дизайнерски Италиански Мебели