Ballo: Стол за активно седене

By Bestfurniture On February 21st, 2015

Вдъхновен от топката за упражнения, Don Chadwick проектира Ballo, за фирмата Humanscale, с цел да замени стария си скучен офис стол. Ballo е многофункционален стол, който се движи чрез насърчаване на ниско интензивна физическа активност, подобно на топката за упражнения. Столът има заоблено дъно, което означава, че трябва да използвате вашите крака и тяло, за да остане в изправено положение.

И двата върха и дъното са без приплъзване, „трапчинките” на въздушните куполи, които са изработени от TPV (термопластичен вулканизиран материал), който не съдържа ПВЦ. Конкретна противотежест се намира в долния купол, за да се запази стола в изправено състояние, когато не се седи върху него.
Тежестта на Ballo е само 5кг, която го прави супер лек, така че можете да го движите до мястото, където имате нужда от него.
Той е наличен в 7 цвята: черен, червен, сив, зелен, небесно син, жълт и син.

 

Светодиоден стол

By Bestfurniture On February 18th, 2011

Уникален огледален стол, отразяващ околната среда и ставащ при това невидим. Обаче  той може внезапно да се превърне в оживял от  огньове предмет на интериора, поразяващ с  рефлексивните  повърхности и серии неповторими рисунки, с мамеща оптическа дълбочина. Оригиналният  предмет на интериора поразява със  своята неординарност. Съчетанието на  акрилова боя, огледала, свръхзвукови датчици, светодиоди, и електроника позволява на  подобен стол да  предизвика неописуем възторг и удивление  в околните.

Изображенията върху  стола пулсират с увеличаваща се скорост  в зависимост от приближаването на  човека към него. И напълно се разгорява, когато някой го доближи достатъчно. Ето  какво казва Ben Alun-Jones , създателят на  този незабравим предмет от интериора: «Столът  отразява  нашата взаимовръзка  със светлината и пространството … напомням Ви, че даже ако Ви се струва, че той иска да избяга , столът е здраво  и надеждно  закрепен».

Как да изберем правилните офис мебели

By Bestfurniture On February 13th, 2011

Ако мислите да започвате бизнес или да се захванете  с обзавеждането на офиса, то със сигурност сте изправени пред тежката задача да изберете офис мебели. Добрите мебели за офиса ще Ви помогнат да се чувствате добре на работното място и не е изключено дори да повишат продуктивността на екипа Ви. Има няколко основни офис мебела, които са задължителни за всеки офис.
Първо си поставете реалистичен бюджет. Преди да започнете да избирате модерни офис мебели е добре да дефинирате бюджета си. Решете колко пари можете да си позволите, за да обзаведете добре офиса си. Решете какъв е минимума мебелно обзавеждане. След като сте направили груба сметка на сумата, необходима за закупуване на офис мебели, то вземете решение дали искате да направите покупката наведнъж или на лизинг.
Големи бюра за офиса- (не) доброто решение
Големите бюра в офиса създават комфорт, но има и редица недостатъци, които са съпътствани от такава мащабна покупка. Големите бюра Ви предразполагат да разхвърляте предмети наоколо. От друга страна по-малките или правоъгълни бюра са наистина по-добри, защото обикновено се поддържат по-лесно подредени и чисти.
Правоъгълните офис бюра с чекмеджета са функционални, защото лесно можете да съхранявате офис папките и други важни документи.
Изберете предмети за офиса, които представят типа усещане, което искате да създадете у служителите и клиентите си.
Столовете в офиса може да са тапицирани със синтетична кожа, кожа или интересна, луксозна материя.
Последната дума на технологичните нововъведения смело показва, че офис техниката не е с размерите си от едно време. Да, но всичките тези лаптопи, факс машини и т.н. са обемисти, ако са сложени накуп.
Трябва да замените големите бюра и обемисти столове с елегантна, лека мебел. Съветваме ви да се стремите към минималистичен вид, малки работни станции и компактини компютърни бюра.

По-олекотените като дизайнерско решение мебели са и по-евтини, лесни за транспортиране и внедряването им в офиса е ценово ефективно.

Хибридно Бюро и маса за конферентни зали от Йово Божиновски

By Bestfurniture On January 31st, 2011

Българският дизайнер Йово Божиновски създаде хибридно бюро и маса за конферентни зали, която обра овациите на световния елит в мебелната индустрия. Проектът е резултат от изпълнена поръчка за строителна компания от България. Основната задача е била дизайн на офис, който да се различава от останалите и да се запомни лесно от посетителите. Чрез внимателно обмисляне на функциите, които изпълнява една такава площ, дизайнерите се спират на идеята да направят хибрид между бюрото на мениджъра на компанията и масата за конференции, която често се използва за срещи с важни клиенти, както и работни дискусии със служители. Тази мебел се превръща от една закачка в акцент на офиса и му придава уникален вид.
Водени от фактът, че основната дейност на компанията е строителство, дизайнерите решават, че трябва да проектират продукт, който да бъде ясно изграден с видима конструкция, модерна визия и да въплъщава иновативно мислене за реорганизиране на работното пространство. Дизайнерите са се опитали да използуват основните принципи на работа на тази строителна компания като пресъздадат атмосферата в уникална мебел, която заема централно място в офиса и му придава неповторим вид. По този начин се създава т.нар. ‘работно място’.

Имайки предвид йерархията в компанията, дизайнерите са решили да сложат хибрида на платформа, за да се получи диференциация в нивата между бюрото и масата за конферентни срещи. По този начин управителят на дружеството заема правилното място в центъра и една идея по-високо от останалите. Използвани са метални профили от стомана, за да се изгради рамката и стъклата, с които тя се покрива. Дизайнерите създават един продукт, който освен с външния си вид впечатлява и със своята конструкция.

Табуретка за летящ йога

By Bestfurniture On January 26th, 2011

Запознайте се – Meditation Everyday – един стол, създаващ  впечатлението за възможностите за медитация, йога. Ние сме лично заинтересовани, дали да крепим тялото на стола “с големи размери” само в поза лотос, или човек ще падне при  промяната в теглото от центъра. Но във всеки случай  това е  интересен Хъмпти Дъмпти, който смятаме, че ще се хареса на много хора.

Офис мебелите- в жълто

By Bestfurniture On May 29th, 2009

Конферентната зала в жълто

Конферентната зала в жълто


Фен Шуй може да ви помогне да направите офиса си по- продуктивно и зареждащо с енергия място.
Използвайки подходящият цвят, според тази философия можете да създадете тази енергия, която да ви стимулира за работа. Цветовете на офиса трябва да подсилват енергичността и движението, а в същото време и да намялават стреса. Разбира се, индивидуалните предпочитания също могат да окажат влияние върху избора на цвят. Той трябва да е съобразен и с вида работа, която вършите.
Също както служителите се обличат с подходящи дрехи за работа, така и помещението трябва да е решено по подходящ начин, в подходящите тонове.
Офис столове

Офис столове


Най-добрият избор за цвят според Фен Шуй е жълтото. Жълтият цвят е символ на чистата мисъл и самоуважението. Един от начините да донесете баланс и хармония на работното си място е като заложите на правилния цвят не само в цветовете на стените и аксесоарите, а и в мебелите. Мебели Италияразполага с изключително голям брой офис мебели в този цвят. Вече имате възможност да обзаведете конферентната зала в този слънчев цвят, да създадете спокойна и ведра атмосфера за хората в чакалнята и дори да обзаведете собствения си офис с мебели в подходящия цвят.
Мека мебел в чакалнята

Мека мебел в чакалнята


Мебелите в жълт цвят обикновено са с централно значение за интериора. Затова с тях е лесно да се постигне впечатление за значимост, важност и стабилност на работата у посетителите на работното място.

Луксозните офис мебели

By Bestfurniture On January 13th, 2009


Какво е толкова различно в тях в равнение с другите видове офис мебели? Работното място е там където хората за нещастие (или радост) прекарват повечето от времето си. Луксозното офис обзавеждане е предпочитано, защото освен, че осигурява необходимото удобство, такъв интериор стимулира на по-високо ниво и способностите за работа.
Когато избирате мебели за обзавеждане на работното си място, трябва да ги съчетаете с темпото на работния си ден и позицията, която заемате по време на работа. Президентските кресла са индикатор за статуса на седящия в тях, както и за статуса на цялата компания, ръководена от него. Затова богатата декорация, символ на просперитет би индикирала за високата позиция на някого, докато семплото офис бюро би намекнало за дори по-нисък статус от този на собственика му.
Много популярни днес са президенстските комплекти, които се използват за обзавеждането на работните места на топ мениджърите, големите шефове или дори на държавните глави. Вярва се, че подобно обзавеждане напомня за императорски кабинет. Вземете като пример интериора на Версай, където масивните кабинети са обзаведени с мебели в бароков стил, въпреки, че те дори надвишават това императорско ниво. Стените са покрири с дървени панели. Има и няколко картини с идеални рамки. Видът на масата е богат, но в същото време е и строг. Има и изкусно изработено бюро пред масата и удобен и мек диван за кратки почивки или за предразположение към разговор с гостите. То е акомпанирано от няколко прелестни стола за тези, които посещават собственика на кабинета. Това е начина, по който изглежда кабинета на Крал Луи 14. Луксозният, но строг вид на кабинета му е помогнал да се съсредоточи в намирането на жизненоважни решения за народа и света като цяло.
Съвременните кабинети на топ шефовете следват същата трядиция: обзаведени са с луксозни мебели, които им помагат да демострират тяхното богатство чрез класни, често дори уникални офис мебели, призведени от редки и скъпи материали, изработени ръчно. Когато се избират такива комплекти, всеобщо схващане е, че най-много може да се разчита на италианските и испански производители.
Интересен факт е, че кабинета на Бил Гейтс е обзаведен много просто. Вместо антични скъпи картини, на стените си е окачил най-важните си дипломи и сертификати. Вместо луксозно кожено кресло използва дървени пейки. Но разбира се, той очаква от офиса си не естетика, а високотехологичност.

Няма съмнение, че кабинета на първо време е работно място и начина на декориране и обзавеждане изцяло зависи от желанията на собственика му. Важно условие е първо собственика се чувства удобно в кабинета си и чак след това трябва да е помислено и за удобството а гостите му.


Мебели Италия | Дизайнерски Италиански Мебели