Как да обзаведем офиса с мебели

By Bestfurniture On March 10th, 2011

Избор на офис мебелиЧували сме поговорката, че ако се провалим да планираме, то трябва да планираме да се провалим…
За да постигнем целите си и да пожънем желаните резултати, то трябва добре планираме офис пространството.
Офисът е мястото, където кипи усилен работен процес и често се раждат големи идеи.
Трябва правилно да изберем правилните мебели за офиса, дизайнът, които съответства на стила на работа и работната атмосфера. Има три препоръчителни стъпки, които ще Ви помогнат да изберете офис мебели, съответстващи на нуждите Ви:
1.  Какви задачи ще се изпълняват в офиса и с какво пространство разполагаме- Анализирайте различните работни задачи, които трябва да извършвате в офиса и се заемете с дизайна.
Можете да вземете предвид:

 • Ще водите ли телефонни разговори
 • Ще използвате повече компютри или папки
 • Подготовка на документи, бележки и писма
 • Изпращане на поръчки и постоянна комуникация с куриер или доставчик
 • Пакетиране на материали, които ще бъдат изпращани на адрес
 • Въвеждане на данни, изпращане и получаване на факс
 • Ще посещават ли клиентите офиса или ще могат да разгледат Вашия шоуруум.

2. Обмислете внимателно всеки елемент и мебелно обзавеждане в зависимост от задачите Ви- След като вече сте установили какви задачи ще се извършват, ще можете лесно да прецените какви мебели и компоненти ще са необходими в офиса.

Как да изберем изберем офис мебели И тук обръщаме внимание на:

 • Бюро или писалищна маса
 • Лампи на бюрото и комфортни кресла
 • Компютри и периферия
 • Телефони
 • Шкафове и чекмеджета за съхранение на важни файлове
 • Офис консумативи-папки, моливи, химикали, бележки, хартия, телбод и други
 • Материали за опаковане

3. Оценете работната среда- след като избрали подходящите мебели за офиса и сте ги подредили така че да пасват на интериора, време е да проверите от какво се нуждае работното Ви място.

Например:
Проверка на вентилацията, електричество и захранване, осигуряване на достатъчно светлина, нужда от разделение на пространството или поставяне на изолация

Знаейки какви задачи ще извършвате в офиса, Вие ще сте по уверени в избора на подходящи мебели. Нещо повече, планирането на офис пространството ще Ви помогне да си осигурите приятна работа среда.
Винаги можете да експериментирате с нови мебели и дизайнерски решения, но предварителният план Ви помага да прецените какъв ще е предварителния бюджет.

Хибридно Бюро и маса за конферентни зали от Йово Божиновски

By Bestfurniture On January 31st, 2011

Българският дизайнер Йово Божиновски създаде хибридно бюро и маса за конферентни зали, която обра овациите на световния елит в мебелната индустрия. Проектът е резултат от изпълнена поръчка за строителна компания от България. Основната задача е била дизайн на офис, който да се различава от останалите и да се запомни лесно от посетителите. Чрез внимателно обмисляне на функциите, които изпълнява една такава площ, дизайнерите се спират на идеята да направят хибрид между бюрото на мениджъра на компанията и масата за конференции, която често се използва за срещи с важни клиенти, както и работни дискусии със служители. Тази мебел се превръща от една закачка в акцент на офиса и му придава уникален вид.
Водени от фактът, че основната дейност на компанията е строителство, дизайнерите решават, че трябва да проектират продукт, който да бъде ясно изграден с видима конструкция, модерна визия и да въплъщава иновативно мислене за реорганизиране на работното пространство. Дизайнерите са се опитали да използуват основните принципи на работа на тази строителна компания като пресъздадат атмосферата в уникална мебел, която заема централно място в офиса и му придава неповторим вид. По този начин се създава т.нар. ‘работно място’.

Имайки предвид йерархията в компанията, дизайнерите са решили да сложат хибрида на платформа, за да се получи диференциация в нивата между бюрото и масата за конферентни срещи. По този начин управителят на дружеството заема правилното място в центъра и една идея по-високо от останалите. Използвани са метални профили от стомана, за да се изгради рамката и стъклата, с които тя се покрива. Дизайнерите създават един продукт, който освен с външния си вид впечатлява и със своята конструкция.

Офис мебелите- в жълто

By Bestfurniture On May 29th, 2009

Конферентната зала в жълто

Конферентната зала в жълто


Фен Шуй може да ви помогне да направите офиса си по- продуктивно и зареждащо с енергия място.
Използвайки подходящият цвят, според тази философия можете да създадете тази енергия, която да ви стимулира за работа. Цветовете на офиса трябва да подсилват енергичността и движението, а в същото време и да намялават стреса. Разбира се, индивидуалните предпочитания също могат да окажат влияние върху избора на цвят. Той трябва да е съобразен и с вида работа, която вършите.
Също както служителите се обличат с подходящи дрехи за работа, така и помещението трябва да е решено по подходящ начин, в подходящите тонове.
Офис столове

Офис столове


Най-добрият избор за цвят според Фен Шуй е жълтото. Жълтият цвят е символ на чистата мисъл и самоуважението. Един от начините да донесете баланс и хармония на работното си място е като заложите на правилния цвят не само в цветовете на стените и аксесоарите, а и в мебелите. Мебели Италияразполага с изключително голям брой офис мебели в този цвят. Вече имате възможност да обзаведете конферентната зала в този слънчев цвят, да създадете спокойна и ведра атмосфера за хората в чакалнята и дори да обзаведете собствения си офис с мебели в подходящия цвят.
Мека мебел в чакалнята

Мека мебел в чакалнята


Мебелите в жълт цвят обикновено са с централно значение за интериора. Затова с тях е лесно да се постигне впечатление за значимост, важност и стабилност на работата у посетителите на работното място.

Едно различно обзавеждане на офиса

By Bestfurniture On April 21st, 2009

Офис обзавеждане

Офис обзавеждане


Огромни, дървени офис бюра с десетки чекмеджета и шкафчета, които заемат голямо пространство от кабинета. Масивни офис кресла с почти еднаква конструкция- издължена облегалка за гърба и механизъм за въртене. По този начин изглежда обзавеждането на почти всички офиси. Но има ли нужда от толкова пищност всъщност? Нужни ли са наистина толкова тежки и масивни мебели? Със сигурност- не на всеки.
Един човек, който тежи на мястото си няма нужда от мебели, които да подсилват присъствието му. За хората, които сами са си достатъчни е нужно само семпло кресло, което ще превърнат в трон, когато се “възкачат” на него и празен плот, върху който да поствят табелката с името си. В изчистен от ненужни украси интериор, важните фигури изпъкват още по-добре.
Мебели Италия има две уникални предложения, с които ще ви накара коренно да промените концепцията си за обзавеждане на работното си място. Първият комплект са черно-белите мебели. Креслото е от лачена кожа, а дизайнът му е издържан в ретро стил- облегалките за ръцете продължават отстрани по конструкцията до нивото на главата. Бюрото по-скоро представлява маса с гладки, извити линии в арковидна форма.
Нетрадиционни офис клесла и бюра

Нетрадиционни офис клесла и бюра


За по-тежък и мъжкарски вид пък можете да се спрете на предложението за обзавеждането в тъмнокафяво. Масата при този модел е по-широка, а основната тема на кръглите форми се повтаря както в подлакътниците и облегалката за гърба на стола, така и в опората на масата. Изчистените повърхности и семплите форми се компенсират от тапицерията, наподобяваща крокодилска кожа, която сама по себе си стои достатъчно достойно в интериора.
Това са офис мебели, които могат да отговорят на нуждата от подреденост и спокойствие на работната среда. Наситените материали и едноцветните тонове подсилват семплото, но силно присъствие на офис обзавеждането.

Най-скъпите офис кресла

By Bestfurniture On April 13th, 2009

Колко време прекарвате в офис стола си? За някои работохолици, удобството на офис стола им е важно колкото това на леглото. Всеки, който работи в офис прекарва повече от половината си ден седнал върху един или друг стол. Ако това е типично и за вас и по някаква причина сте милионери, тогава най-скъпия офис стол на света сигурно е за вас.

Най-скъпият офис стол

Най-скъпият офис стол


Стол струващ $ 1,5 милиона е създаден от италианска фирма за дизайн на луксозни автомобили като Ферари и Кадилак. Aresline Xten може би е най-комфортния офис стол на света, поне така се очаква да бъде. Уникалната система за регулиране на позициите на стола позволяват на този, който го използва да седи в най-комфортната си поза, докато удобният пълнеж на седалката заеме формата на тялото му. Той се предлага само на пазара в Обединените Арабски Емирства, където в Дубай са изложени едни от най-луксозните.
Позлатен офис стол

Позлатен офис стол


Цената на втория най-скъп офис стол в света е само $65 000. Вместо с високотехнологични функции и редки материали, този стол се отличава само с много добър дизайн. Е, разбира се- има и златно покритие. Дизайнерът на позлатения стол е Хади Техерани. Той е обявен за най-скъпото офис кресло, произведено през 2007 година, но вече е изместено от първата си позиция. Дизайнът на десена е вдъхновен от японските кимона, като се предлагат варианти в различни съчетания от цветове. Дори и златното покритие се предлага и във вариант със сребро.
Ако сте едни от благословените финансови магнати, които ежедневно сключват сделки за милиони, тогава точно този стол е трона, на който трябва да седнете.


Мебели Италия | Дизайнерски Италиански Мебели