Новаторска колекция от Quinti

By Bestfurniture On April 19th, 2011

Дизайнерски офис мебелиИталианската компания Quinti представи серия офисни мебели Alluminia с нестандартен механизъм за регулиране на височината на  седалката.
В новата серия мебели от компания Quinti влизат кресла за кабинета на ръководителя,за стаята за преговори, а също така столове за посетители. Отличителна особеност на колекцията е отсъствието на привичната ръчка, която активизира механизма за повдигане. Затова за да се вдигне или отпусне седалката е  достатъчно просто да натиснеш копчето. Кабелът, съединяващ механизма с копчето, е скрит в корпуса на креслото и е съвършено незабележим.

Достъпни са версиите на модели с висока или ниска облегалка, върху крак -«примка» или въртяща се опора (както с колелца, така и без тях). Каркасите и всичките механизми на креслата са изпълнени от алуминий, с което и се обяснява името на  серията. Моделите  могат да бъдат тапицирани с  натурална или изкуствена кожа, а също с  екокожа или текстил – може да изберете  от 130 варианта на разцветката.

 

 

 

Съвременни дизайнерски маси за офиса

By Bestfurniture On March 11th, 2011

Офис стол ЕленВ днешно време масите се правят не само от дърво  както преди. На ход са най-новите материали, пък  и самите маси са  мутирали в истински предмети на  изкуството.
Признаваме: това, което разработват креативните съвременни дизайнери, е  способно да украси всеки интериор. И в дома, и в офиса измислените от тях маси ще се впишат органично. Такива шедьоври имат само един съществен минус –скъпи са.
Обосновани ли са цените, които създателите искат  за създадените от тях мебели, и  по-точно  за масите? Какво има в тях необичайно и свръхестествено? Действително ли са удобни, както казват  дизайнерите и продавачите? Да погледнем  пет креативни маси, направени в последно време.
1. «Маса – елен»
Названието не е случайно. Това чудо на съвременната дизайнерска мисъл много напомня благородното животно. Чистата, бяла и даже в нещо футуристична маса със сигурност ще привлича вниманието на посетителите  във всеки  офис.

Масата изглежда крехка и изящна. Да слагате на нея нещо тежко няма да можете, но да четете и пишете върху  такова произведение на  изкуството ще е удоволствие.
2. Офисна маса «Луна»
Офис стол Луна Това име е официално и именно под тази марка масата се продава. Авторството принадлежи на  италианското дизайн-студио Uffix. Това явно е масата на началника, при това мъж, а не обикновен офисен чиновник . Поставен в центъра на кабинета, този предмет от мебелировката е способен направо да потисне психиката на  всеки посетител.

3. Масата на ковчежника

Офис мебели и обзавежданеЕ, на какво прилича …Погледнете само колко различни чекмеджета има: от най-малките  до А2. Може и пари да се трупат, и документи, и просто важни бумаги. Място ще има. Оригинално решение е полупрозрачния покрив, през който отчетливо се вижда: кое къде лежи.

4. Универсална разтегателна маса
Съвременни офис столове Масата е именно разтегателна, а не сгъваема. Идеално подхожда за малки офиси ограничено пространство, където е  неудобно да се осъществи даже монтаж на окачени тавани. Необходимо е да се направи  събрание -моля. Да проведете събеседване с няколко кандидати –веднага! За автора -аплодисменти.

5. Работна маса  Duplex
Офис стол Duplex На пръв поглед проста дървена маса. Но работите по нейното производство  май са много трудоемки. Опитайте да направите ето такъв «капишон»…Това е  стопроцентна офисна маса. Няма в къщи я да вдигате  «гюрука», за да поработите на компютъра. А в офиса това ще  бъде напълно нормално, освен това може да минете за отговорен служител, който толкова е съсредоточен върху изпълнението на  задачите си, че даже се е само изолирал от външната среда.

Как да обзаведем офиса с мебели

By Bestfurniture On March 10th, 2011

Избор на офис мебелиЧували сме поговорката, че ако се провалим да планираме, то трябва да планираме да се провалим…
За да постигнем целите си и да пожънем желаните резултати, то трябва добре планираме офис пространството.
Офисът е мястото, където кипи усилен работен процес и често се раждат големи идеи.
Трябва правилно да изберем правилните мебели за офиса, дизайнът, които съответства на стила на работа и работната атмосфера. Има три препоръчителни стъпки, които ще Ви помогнат да изберете офис мебели, съответстващи на нуждите Ви:
1.  Какви задачи ще се изпълняват в офиса и с какво пространство разполагаме- Анализирайте различните работни задачи, които трябва да извършвате в офиса и се заемете с дизайна.
Можете да вземете предвид:

 • Ще водите ли телефонни разговори
 • Ще използвате повече компютри или папки
 • Подготовка на документи, бележки и писма
 • Изпращане на поръчки и постоянна комуникация с куриер или доставчик
 • Пакетиране на материали, които ще бъдат изпращани на адрес
 • Въвеждане на данни, изпращане и получаване на факс
 • Ще посещават ли клиентите офиса или ще могат да разгледат Вашия шоуруум.

2. Обмислете внимателно всеки елемент и мебелно обзавеждане в зависимост от задачите Ви- След като вече сте установили какви задачи ще се извършват, ще можете лесно да прецените какви мебели и компоненти ще са необходими в офиса.

Как да изберем изберем офис мебели И тук обръщаме внимание на:

 • Бюро или писалищна маса
 • Лампи на бюрото и комфортни кресла
 • Компютри и периферия
 • Телефони
 • Шкафове и чекмеджета за съхранение на важни файлове
 • Офис консумативи-папки, моливи, химикали, бележки, хартия, телбод и други
 • Материали за опаковане

3. Оценете работната среда- след като избрали подходящите мебели за офиса и сте ги подредили така че да пасват на интериора, време е да проверите от какво се нуждае работното Ви място.

Например:
Проверка на вентилацията, електричество и захранване, осигуряване на достатъчно светлина, нужда от разделение на пространството или поставяне на изолация

Знаейки какви задачи ще извършвате в офиса, Вие ще сте по уверени в избора на подходящи мебели. Нещо повече, планирането на офис пространството ще Ви помогне да си осигурите приятна работа среда.
Винаги можете да експериментирате с нови мебели и дизайнерски решения, но предварителният план Ви помага да прецените какъв ще е предварителния бюджет.

Мебелите през портала на времето

By Bestfurniture On February 19th, 2011

Най-древните от известните ни образци мебели са били намерени в Египет в царски погребения от  III век до нашата ера. Това са парчета от кутии  за бижута от черно дърво, инкрустирани със слонова кост, малахит и тюркоаз. Пак там са намерени и първите в историята на човечеството табуретки, една от която била даже сглобяема.

Табуретките  били направени от дърво, а краката им са във вид на  копита на  животни, изрязани от цели слонови бивни. Древните египтяни са също така “автори” на леглата и столовете.

Първата мебел, създадена от човека, била твърда и много функционална. Само египетските фараони можели  да си позволят да  седят в кресло, украсено със  златни орнаменти и сложна дърворезба.

Великите, но не толкова претенциозни  в бита, гърци измислили лари – своеобразни съндъци, служещи едновременно  за лежанки и пейки.

А във дворците и извънградските вили на богатите в древен Рим мебелите били даже много разкошни, украсени с  резба и инкрустации, позлата и цветен емайл. В стремежа си към  лукс римляните използвали и нови материали за мебелното производство – бронз и цветен мрамор, от които правели пейки и маси с мозаични плотове. А римските занаятчии създавали за своите домове удобни и евтини мебели, сплетени от върбови  прътове.

Значително по-късно от стола, масата и кревата се  появил шкафът. Това се случило през  средните векове в готическите замъци на  феодална Европа. За праобраз му послужила кутията за бижута , която се  стараела  да се изтегли нагоре  от изобилието на  пазените вещи и се превърнала в шкаф, веднага заемайки едно от основните места в мебелната йерархия. Шкафът започнал да подражава на  готическите замъци, украсявал се с  подобие на  кулички , колони и даже с дървена скулптура. Много удобният за  използване с различна цел, шкаф станал основател на  цяла мебелна “династия”: от него по-късно  възникнал  бюфетът със стъклени вратички , когато се  научили да  леят стъкло на  голяма площ, а след това се появил и книжният  шкаф – библиотеката . С развитието на мебелния занаят  и фантазията на  човека, се създава хибридът на масата  и шкафа- бюрото.

Меката мебел възникнала в замъците на  европейската аристокрация в периода на  класицизма. Във  Франция, законодателката на  модата  в декора и  интериора, по това време се  строят резиденции на кралете  и на не изоставащите от тях дворцови аристократи. Отначало мебелите, предназначени за сядане просто били тапицирани с тъкан. След това, когато собствениците на замъци все повече свиквали с разкоша и комфорта, а техните дрехи ставали по-леки, по-малко топли и многослойни, да се седи на твърди столове  и дивани се  оказало не много удобно. “Натъпквала се ” меката мебел  с конски косъм, овча козина, лебедов  пух, по-късно започнал да се използва каучук, а в наше време  поролон и синтепон.

Три проекта на оригинални маси

By Bestfurniture On February 18th, 2011

Предлагаме на  Вашето  внимание три оригинални проекта на маси, които могат да  станат неповторимо допълнение в  интериора на  Вашия  дом или офис. Какво е общото между дадените маси? Нищо, освен необикновената оригиналност и уникалност!

Оригинален вариант на маса , напомнящ поформа голяма пачка стикери!

Великолепна  маса , направена от … кухненски прибори! Сякаш стотици  лъжици, вилици  и ножове са  пресовани във формата на маса!

А този вариант на маса  е разработен по такъв начин , че стъкленият плот е монтиран върху … четири велосипедни колела. Стойността на тази маса е приблизително 5000$. В тази сума влизат също няколко запасни колела и по- лекия и красив материал на плота – кристала.

Как да изберем правилните офис мебели

By Bestfurniture On February 13th, 2011

Ако мислите да започвате бизнес или да се захванете  с обзавеждането на офиса, то със сигурност сте изправени пред тежката задача да изберете офис мебели. Добрите мебели за офиса ще Ви помогнат да се чувствате добре на работното място и не е изключено дори да повишат продуктивността на екипа Ви. Има няколко основни офис мебела, които са задължителни за всеки офис.
Първо си поставете реалистичен бюджет. Преди да започнете да избирате модерни офис мебели е добре да дефинирате бюджета си. Решете колко пари можете да си позволите, за да обзаведете добре офиса си. Решете какъв е минимума мебелно обзавеждане. След като сте направили груба сметка на сумата, необходима за закупуване на офис мебели, то вземете решение дали искате да направите покупката наведнъж или на лизинг.
Големи бюра за офиса- (не) доброто решение
Големите бюра в офиса създават комфорт, но има и редица недостатъци, които са съпътствани от такава мащабна покупка. Големите бюра Ви предразполагат да разхвърляте предмети наоколо. От друга страна по-малките или правоъгълни бюра са наистина по-добри, защото обикновено се поддържат по-лесно подредени и чисти.
Правоъгълните офис бюра с чекмеджета са функционални, защото лесно можете да съхранявате офис папките и други важни документи.
Изберете предмети за офиса, които представят типа усещане, което искате да създадете у служителите и клиентите си.
Столовете в офиса може да са тапицирани със синтетична кожа, кожа или интересна, луксозна материя.
Последната дума на технологичните нововъведения смело показва, че офис техниката не е с размерите си от едно време. Да, но всичките тези лаптопи, факс машини и т.н. са обемисти, ако са сложени накуп.
Трябва да замените големите бюра и обемисти столове с елегантна, лека мебел. Съветваме ви да се стремите към минималистичен вид, малки работни станции и компактини компютърни бюра.

По-олекотените като дизайнерско решение мебели са и по-евтини, лесни за транспортиране и внедряването им в офиса е ценово ефективно.

Хибридно Бюро и маса за конферентни зали от Йово Божиновски

By Bestfurniture On January 31st, 2011

Българският дизайнер Йово Божиновски създаде хибридно бюро и маса за конферентни зали, която обра овациите на световния елит в мебелната индустрия. Проектът е резултат от изпълнена поръчка за строителна компания от България. Основната задача е била дизайн на офис, който да се различава от останалите и да се запомни лесно от посетителите. Чрез внимателно обмисляне на функциите, които изпълнява една такава площ, дизайнерите се спират на идеята да направят хибрид между бюрото на мениджъра на компанията и масата за конференции, която често се използва за срещи с важни клиенти, както и работни дискусии със служители. Тази мебел се превръща от една закачка в акцент на офиса и му придава уникален вид.
Водени от фактът, че основната дейност на компанията е строителство, дизайнерите решават, че трябва да проектират продукт, който да бъде ясно изграден с видима конструкция, модерна визия и да въплъщава иновативно мислене за реорганизиране на работното пространство. Дизайнерите са се опитали да използуват основните принципи на работа на тази строителна компания като пресъздадат атмосферата в уникална мебел, която заема централно място в офиса и му придава неповторим вид. По този начин се създава т.нар. ‘работно място’.

Имайки предвид йерархията в компанията, дизайнерите са решили да сложат хибрида на платформа, за да се получи диференциация в нивата между бюрото и масата за конферентни срещи. По този начин управителят на дружеството заема правилното място в центъра и една идея по-високо от останалите. Използвани са метални профили от стомана, за да се изгради рамката и стъклата, с които тя се покрива. Дизайнерите създават един продукт, който освен с външния си вид впечатлява и със своята конструкция.

Нестандартни офис столове

By Bestfurniture On November 13th, 2009


Няколко нестандартни идеи за офиса.
Уникалност. Без съмнение, стол със собствено мнение и личност. Той е направен с органични форми, които отразяват човешкото тяло. Столът е резултат от постоянното търсене на връзка между тялото и мебелите. Друго интересно нещо за този стол е използването на специални тампони, които да поддържат гърба.


Този пък изобразява човешкият скелет. Основната идея на този офис стол е много леката конструкция. Използване на природата като модел, столът имитира човешкия гръбнак с ребра, които са на крепежни елементи. Отделните части са изработени в кожа, за да се адаптира тялото и да се гарантира удобство при сядане.

Модерни библиотеки

By Bestfurniture On October 31st, 2009


Освен практично е и много красиво! Това представлява един елемент за стенна библиотека направен от дъб. Отделната единица е на 90 ° от основният елемент, която цели да създаде безкрайна композиция. Шаблонът е предоставен за свързване към стената.


Itbox е достъпна в широк диапазон от единадесет различни размери и седем различни цвята, които могат да бъдат свободно комбинирани, за да отговарят на дома или офиса, в произволен брой начини.
Itbox е практично парче на мебел, което може да бъде модифицирано, за да отговаря на нуждите на всеки потребител или всяка стая.
Itbox е направен от финно полиран алуминий, който е цветен анодиран. И двата материала и цвята са водоустойчиви и по този начин са подходящи за кухня или баня.
Прикрепени към основата на стената самостоятелно или в състава, Itbox може да се използва за създаване на рафтове, запаметяващи единици, или бюфети.
Когато се пуснат на пода Itbox може да служи като масичка за кафе.

Разположение на работните места в офиса

By Bestfurniture On June 19th, 2009

Работни места

Работни места


Системите за офис обзавеждане имат цел, с която са зъздадени и на която да служат – позволяват на фирмата да използва ефективно вертикалното пространство в офиса и дават шанс да се използва по – малка площ, която има своята висока цена на пазара за недвижими имоти. С поставянето на книги, документи и папки над работната повърхност, бизнесът можа да спести от ценното място на пода и да организира работните места на много хора върху малка площ.

Като на ожесточено сражение, мениджърите на големи корпорации се надпреварват как на по – малко място да натъпкат служтелите си в кубични офиси, за да могат да спестят пари.

Разположение на работните места

Разположение на работните места

Друго голямо предимство на този начин на подреждане на работните места е способността му на направи мястото на работа ергономично и правилно подредено.

Системите за работни места на Мебели Италия са гъвкави и пренастроиваеми, за да могат да отговорят на индивидуалните нужди на всеки.
Служителят може да създаде комфортна среда за работата си като сам определи оптималното разположение на всеки модул от конструкцията. Работният плот е с форми, които да осигуряват възможно най – голямо удобство при седене. Така закръгленостите са не само естетичен елемент от дизайна, а и функционално решение.
Всички допълнения към обзавеждането на всяко едно отделно работно място позволяват лесен достъп.
Интегрирайки ефикасността и удобството, изберете за офиса си тези работни места, които със согурност ще се окажат много ценна инвестиция спрямо спестените ресурси и повишаванто на работоспособността.

Правилното разположение на работните места гарантира плавно движение на ресурсите и нормално протичане на процесите с възможно най – малка продължтеност. Затова по този начин вие пестите и време.
Кооперирането на работни места, между които има чести и многобройни връзки също е ефективен начин за справяне с оптимизирането на работния процес.


Мебели Италия | Дизайнерски Италиански Мебели