Съвременни дизайнерски маси за офиса

By Bestfurniture On March 11th, 2011

Офис стол ЕленВ днешно време масите се правят не само от дърво  както преди. На ход са най-новите материали, пък  и самите маси са  мутирали в истински предмети на  изкуството.
Признаваме: това, което разработват креативните съвременни дизайнери, е  способно да украси всеки интериор. И в дома, и в офиса измислените от тях маси ще се впишат органично. Такива шедьоври имат само един съществен минус –скъпи са.
Обосновани ли са цените, които създателите искат  за създадените от тях мебели, и  по-точно  за масите? Какво има в тях необичайно и свръхестествено? Действително ли са удобни, както казват  дизайнерите и продавачите? Да погледнем  пет креативни маси, направени в последно време.
1. «Маса – елен»
Названието не е случайно. Това чудо на съвременната дизайнерска мисъл много напомня благородното животно. Чистата, бяла и даже в нещо футуристична маса със сигурност ще привлича вниманието на посетителите  във всеки  офис.

Масата изглежда крехка и изящна. Да слагате на нея нещо тежко няма да можете, но да четете и пишете върху  такова произведение на  изкуството ще е удоволствие.
2. Офисна маса «Луна»
Офис стол Луна Това име е официално и именно под тази марка масата се продава. Авторството принадлежи на  италианското дизайн-студио Uffix. Това явно е масата на началника, при това мъж, а не обикновен офисен чиновник . Поставен в центъра на кабинета, този предмет от мебелировката е способен направо да потисне психиката на  всеки посетител.

3. Масата на ковчежника

Офис мебели и обзавежданеЕ, на какво прилича …Погледнете само колко различни чекмеджета има: от най-малките  до А2. Може и пари да се трупат, и документи, и просто важни бумаги. Място ще има. Оригинално решение е полупрозрачния покрив, през който отчетливо се вижда: кое къде лежи.

4. Универсална разтегателна маса
Съвременни офис столове Масата е именно разтегателна, а не сгъваема. Идеално подхожда за малки офиси ограничено пространство, където е  неудобно да се осъществи даже монтаж на окачени тавани. Необходимо е да се направи  събрание -моля. Да проведете събеседване с няколко кандидати –веднага! За автора -аплодисменти.

5. Работна маса  Duplex
Офис стол Duplex На пръв поглед проста дървена маса. Но работите по нейното производство  май са много трудоемки. Опитайте да направите ето такъв «капишон»…Това е  стопроцентна офисна маса. Няма в къщи я да вдигате  «гюрука», за да поработите на компютъра. А в офиса това ще  бъде напълно нормално, освен това може да минете за отговорен служител, който толкова е съсредоточен върху изпълнението на  задачите си, че даже се е само изолирал от външната среда.

Как да изберем правилните офис мебели

By Bestfurniture On February 13th, 2011

Ако мислите да започвате бизнес или да се захванете  с обзавеждането на офиса, то със сигурност сте изправени пред тежката задача да изберете офис мебели. Добрите мебели за офиса ще Ви помогнат да се чувствате добре на работното място и не е изключено дори да повишат продуктивността на екипа Ви. Има няколко основни офис мебела, които са задължителни за всеки офис.
Първо си поставете реалистичен бюджет. Преди да започнете да избирате модерни офис мебели е добре да дефинирате бюджета си. Решете колко пари можете да си позволите, за да обзаведете добре офиса си. Решете какъв е минимума мебелно обзавеждане. След като сте направили груба сметка на сумата, необходима за закупуване на офис мебели, то вземете решение дали искате да направите покупката наведнъж или на лизинг.
Големи бюра за офиса- (не) доброто решение
Големите бюра в офиса създават комфорт, но има и редица недостатъци, които са съпътствани от такава мащабна покупка. Големите бюра Ви предразполагат да разхвърляте предмети наоколо. От друга страна по-малките или правоъгълни бюра са наистина по-добри, защото обикновено се поддържат по-лесно подредени и чисти.
Правоъгълните офис бюра с чекмеджета са функционални, защото лесно можете да съхранявате офис папките и други важни документи.
Изберете предмети за офиса, които представят типа усещане, което искате да създадете у служителите и клиентите си.
Столовете в офиса може да са тапицирани със синтетична кожа, кожа или интересна, луксозна материя.
Последната дума на технологичните нововъведения смело показва, че офис техниката не е с размерите си от едно време. Да, но всичките тези лаптопи, факс машини и т.н. са обемисти, ако са сложени накуп.
Трябва да замените големите бюра и обемисти столове с елегантна, лека мебел. Съветваме ви да се стремите към минималистичен вид, малки работни станции и компактини компютърни бюра.

По-олекотените като дизайнерско решение мебели са и по-евтини, лесни за транспортиране и внедряването им в офиса е ценово ефективно.

Хибридно Бюро и маса за конферентни зали от Йово Божиновски

By Bestfurniture On January 31st, 2011

Българският дизайнер Йово Божиновски създаде хибридно бюро и маса за конферентни зали, която обра овациите на световния елит в мебелната индустрия. Проектът е резултат от изпълнена поръчка за строителна компания от България. Основната задача е била дизайн на офис, който да се различава от останалите и да се запомни лесно от посетителите. Чрез внимателно обмисляне на функциите, които изпълнява една такава площ, дизайнерите се спират на идеята да направят хибрид между бюрото на мениджъра на компанията и масата за конференции, която често се използва за срещи с важни клиенти, както и работни дискусии със служители. Тази мебел се превръща от една закачка в акцент на офиса и му придава уникален вид.
Водени от фактът, че основната дейност на компанията е строителство, дизайнерите решават, че трябва да проектират продукт, който да бъде ясно изграден с видима конструкция, модерна визия и да въплъщава иновативно мислене за реорганизиране на работното пространство. Дизайнерите са се опитали да използуват основните принципи на работа на тази строителна компания като пресъздадат атмосферата в уникална мебел, която заема централно място в офиса и му придава неповторим вид. По този начин се създава т.нар. ‘работно място’.

Имайки предвид йерархията в компанията, дизайнерите са решили да сложат хибрида на платформа, за да се получи диференциация в нивата между бюрото и масата за конферентни срещи. По този начин управителят на дружеството заема правилното място в центъра и една идея по-високо от останалите. Използвани са метални профили от стомана, за да се изгради рамката и стъклата, с които тя се покрива. Дизайнерите създават един продукт, който освен с външния си вид впечатлява и със своята конструкция.

Офис бюро по дизайн на Пининфарина

By Bestfurniture On September 10th, 2009

офис бюро

офис бюро


Произведено в Италия и проектирано от световно известният дизайнер на Ферари, Паоло Пининфарина, бюрото Luna представя новото поколение офис продукти, посветени на мощност, енергия и динамичност.
Резултат на стилната работа на дизайнера, позоваван на оригиналната интерпретация на дизайн, който определя нова концепция на възприятие, форма и функция, Luna е не само мебел, тя е израз на новаторски естетически език.
дизайн на Пининфарина

дизайн на Пининфарина


Италианският стил е синоним на висока естетическа стойност, и абсолютно върхови постижения в стандартите за качество по целия свят. Произведено в Италия, означава не само с опит в областта на техниките и приложните изкуства, но също и израз на една неповторима смесица от историческо и културно минало, и естетическа и творческа чувственост.
Монолитната асиметрична структурна арка от алуминии подчертава елегантността на повърхостта от закалени стъкла, които създават оригинални леки и прозрачни ефекти.
Luna е офис бюрото на модерния, авангарден офис. Бюрата обикновенно са малко скучни, освен ако не се вложи малко въображение в стила.
авангардно офис бюро

авангардно офис бюро


Това е една динамична мебел, внасяща активна енергия, която със сигурност ще подобри производителността.
Още интересни и неповторими офис бюра можете да намерите тук.

Едно различно обзавеждане на офиса

By Bestfurniture On April 21st, 2009

Офис обзавеждане

Офис обзавеждане


Огромни, дървени офис бюра с десетки чекмеджета и шкафчета, които заемат голямо пространство от кабинета. Масивни офис кресла с почти еднаква конструкция- издължена облегалка за гърба и механизъм за въртене. По този начин изглежда обзавеждането на почти всички офиси. Но има ли нужда от толкова пищност всъщност? Нужни ли са наистина толкова тежки и масивни мебели? Със сигурност- не на всеки.
Един човек, който тежи на мястото си няма нужда от мебели, които да подсилват присъствието му. За хората, които сами са си достатъчни е нужно само семпло кресло, което ще превърнат в трон, когато се “възкачат” на него и празен плот, върху който да поствят табелката с името си. В изчистен от ненужни украси интериор, важните фигури изпъкват още по-добре.
Мебели Италия има две уникални предложения, с които ще ви накара коренно да промените концепцията си за обзавеждане на работното си място. Първият комплект са черно-белите мебели. Креслото е от лачена кожа, а дизайнът му е издържан в ретро стил- облегалките за ръцете продължават отстрани по конструкцията до нивото на главата. Бюрото по-скоро представлява маса с гладки, извити линии в арковидна форма.
Нетрадиционни офис клесла и бюра

Нетрадиционни офис клесла и бюра


За по-тежък и мъжкарски вид пък можете да се спрете на предложението за обзавеждането в тъмнокафяво. Масата при този модел е по-широка, а основната тема на кръглите форми се повтаря както в подлакътниците и облегалката за гърба на стола, така и в опората на масата. Изчистените повърхности и семплите форми се компенсират от тапицерията, наподобяваща крокодилска кожа, която сама по себе си стои достатъчно достойно в интериора.
Това са офис мебели, които могат да отговорят на нуждата от подреденост и спокойствие на работната среда. Наситените материали и едноцветните тонове подсилват семплото, но силно присъствие на офис обзавеждането.


Мебели Италия | Дизайнерски Италиански Мебели