Три слънца Le Soleil от Foscarini

By Bestfurniture On April 14th, 2011

Уникални лампи от FoscariniСпециалистите от  италианската компания Foscarini непрекъснато експериментират в областта на формите и материалите. Осветителните тела на фабриката съчетават в себе си креативни идеи, смели решения и интересен дизайн.

Компанията сътрудничи както с опитни, утвърдили се, така и с млади, дръзки дизайнери, благодарение на което моделния диапазон Foscarini постоянно се попълва с разнообразни изделия. Стилна и необичайна е новата лампа от Foscarini «Le Soleil», създадена от известния дизайнер Vicente Jimenez.

Външният вид «Le Soleil»е доста оригинален и своеобразен. Абажурът на  осветителното тяло напомня контура на фасадата на Нюйоркския музей за съвременно изкуство «Соломон Гугенхайм». «Le Soleil» е изпълнен от асиметрични ивици, които задават на сферичната лампа динамика, представяйки я всеки път в нов вид от различни точки на обзора. Благодарение на многослойната структура се създава особена естетика на меката светлина с възходящи и низходящи лъчи, осветяващи всеки слой, които правят  играта на светлината и сенките още по-необикновена.

В превод от френски «Le Soleil» означава слънце, и този модел се нарича така заради изменчивостта на неговото светене, играта на светлината и формата. Навярно затова лампата се произвежда в няколко цвята: бял, червен и изумруден.

Моделът е изпълнен от  поликарбонат, благодарение на което се създава такъв уникален светлинен  ефект. Каркасът на  «Le Soleil»е произведен от неръждаема стомана. Размерът на осветителното тяло е  200×62(диаметър) см. Тази лампа както и всяко друго прекрасно осветително тяло от Foscarini, ще стане светлинен  център на пространството и ще подхожда  както на частен, така и на обществен интериор!

Светещ стол и стилен декор за вълшебни вечери

By Bestfurniture On February 23rd, 2011

Светещ стол за магически вечери
Светещ куб Датската компания ENGELBRECHT е  създала светеща версия на  своя успешен проект — плазмения стол. Плазмата-стол била създадена от дизайнера Ерик Магнусен (Erik Magnussen) и се произвежда от  усилено стъкло найлон, в което при светещата версия е добавен фосфоресциращ материал. Столът прекрасно подхожда за използване в градината: фосфоресциращият  материал събира слънчева светлина през  деня и свети през  нощта.По такъв начин , вечер новият  светещ плазма-стол създава декоративен, скулптурен и почти магически ефект,без да говорим вече за това ,че просто е  удобен. Светещият стол се произвежда само в един цвят — светло-зелен, докато основната колекция плазма-столове се  пуска в  единайсет  разцветки.


Светещи тапети от дизайнера Джонас Самсон

Светещи ретро лампи Промишленият дизайнер Джонас Самсон (Jonas Samson) е разработил много оригинални светещи тапети , в производството на които са  използвани съвременни технологии. Сега за дизайнерите и частните лица е  достъпно още едно много своеобразно визуално средство за създаването на интересни ефекти. Детайлите на производството на  светещите тапети не се разгласяват — може само да се предположи, че е  използван светодиоден « пълнеж ».

Светещ диван за домаКогато тапетите са «изключени», източниците на  светлина върху тях съвършено не се забелязват, и тапетите изглеждат така както сме свикнали  — просто като тапети. Джонас Самсон е холандски дизайнер. Той  живее и работи в славното градче Утрехт и се занимава с разработката на  традиционни осветителни тела, мебели, предмети от  интериора. Неговите « светещи тапети » ще го направят  достатъчно известен, производителите вече са заинтересовани  от работата му .
Размерите на листовете тапети е 240×360 сантиметра.

Романтична лампа за маса за декориране на дома за Свети Валентин

By Bestfurniture On February 13th, 2011

Декорирайте спалнята, всекидневната и терасата с модерни аксесоари, които пасват на настроението ви за Свети Валентин! Ако мислите, че Свети Валентин е денят, на който трябва да обзаведете дома в романтичен стил, то доверете се на тази симпатична, валентинска лампа. Дизайнерите са измислили дръзкото си решение в лампа за стена и такава, която се поставя на масата.

Лампите имат корпуси във форма на конус или тубус, но предоставят възможност да персонализирате Вашата покупка, за да изработите перфектен подарък за Свети Валентин или просто да внесете валентинско настроение в дома си.

Плетена табуретка

By Bestfurniture On February 11th, 2011

Лондонската дизайнерка Клер-Ан  О’Брайън (Claire-Anne O’Brien) е  създала колекция табуретки  с плетени седалки. Получило се е  много оригинално. Наистина не е съвсем ясно , колко удобно ще се седи на такива табуретки , тъй като да се определи мекостта  по снимка е  невъзможно, но външно изглежда привлекателно.

Мебелното обзавеждане или как да преобразим къщата

By Bestfurniture On February 11th, 2011

Къщата е все едно празна без мебели. Зад кратката и събирателна дума ‘мебели’ се крие цял арсенал от подвижни предмети, които подпомагат човешката дейност- седене, спане, обучение, релаксация и т.н.

Мебелите са създадени, за да внесат лекота и удобство в нашия подреден живот. Можете да съхранявате неща, да ги организирате, да ги подреждате, за да си осигурите уют и спокойствие.
Мебелите са проектиран краен продукт, който е своеобразна форма на изкуство. Освен функционалната им роля, те могат да имат и символична или религиозна цел. Мебелите за дома са така проектирани, че да направят къщата по-удобна и да й придадат модерен вид. Мебелното обзавеждане се изработва от различни материали като метал, дърво, пластичен бамбук, мрамор и др. Мебелите са част от нашия живот и те са се установили като такива още със зараждането на номадската култура. Първите следи от мебели откриваме още през Неолита и по-късно вече срещаме цели произведения на изкуството от Античността. Мебелите се срещат и в скулптурите на Помпей, който представя разрушения и частично погребан Римски град. Друго доказателство за ‘дългият’ живот на мебелите се открива проучената част на Египет.
Мебелите през Средновековието са били доста тежки и са включвали издълбани елементи, както и прикачени орнаменти, които са създавали доста примитивна структура. Повечето мебели са били произвеждани от дъбово дърво. По-късно през 18ти век дизайнът се променя много бързо и така започва успешното развитие на мебелното производство. Въпреки че някои използвани стилове са от ранните векове и са съответно типични за някои нации, то други са оформени напълно и въплъщават съвсем нов вид, който остава увековечен по целия свят.
През 19ти век мебелите били дефинирани от хармоничните стилове, повлияни от движението на естетите и занаятчиите. През 20те години като че ли мебелното изкуство се движи към Модернизъм и дизайнерите от това време в някаква степен инициират модернистичното движение, което се пресича с популярното и поставят заедно основите на Италианските стилове в мебелното изкуство. Традиционните мебели също запълнили някои празнини между традиционния и модерния вкус.
С усилията на хората, правителствата и компаниите започва една нова ера на мебелното производство, чиято същина се състои в устойчивостта. Днес наблюдаваме на пазара мебели, които се опитват да комбинират модернистичното мислене с типичния практицизъм на купувача и еко начина на използване на наличните материали.
Мебелите подчертават красотата на нашия дом. Никога не мислете, че онова изящно шкафче за антрето е излишно, ако е грабнало вниманието Ви, а просто се отдайте на порива да създадете  Вашия малък свят у дома.

Енергия- еко лампа

By Bestfurniture On January 26th, 2011

Viva Light Tower –лампа , която е напълно независима от електричеството. Тя черпи силата си от три естествени източници на светлина – слънчева, вятърна и биохимични процеси. Много интересна идея, но  скъпа. Въпреки това, предвид факта, че всички електрическите стълбове и осветителни тела трябва да бъдат се реконструират през 2020 г. за намаляване на емисиите, това може да е един от начините за решаване на проблема.

Дизайнер: Chelles Хаяши дизайни


Мебели Италия | Дизайнерски Италиански Мебели