Marocchino: Полу-шкаф от Rossella Ramanzini

By Bestfurniture On February 23rd, 2015

Marocchino: Уникален шкаф от Rossella Ramanzini
Италианската художничка Rossela Ramanzini е създала уникални портфолия с модерни, ръчно изрисувани мебели, които премахват всички предубеждения на жанра. Marocchino е нейният най-нов проект и това е шкаф, който се различава от това да бъде типичният, а половин шкаф с две врати. Вратата на „полу-шкафа” разполага с подписа на Ramanzini, различни  пластове от пъзело-подобен дизайн.
Вместо обичайната вратата отляво, той е бил заменен със стоманен рафт, където можете да покажете своите съкровища. Другата страна е мястото, където можете да постовите и заключите всички ваши важни неща.

Табуретка-костенурка за хола

By Bestfurniture On March 22nd, 2011

Интересна табуретка-костенуркаАко мислите, че мебели или аксесоари с формата на животно изглеждат добре само в детската стая, вие дълбоко грешите. Така например, тази изящна табуретка или по-скоро пуф като костенурка с името Tortoise Foot Stool от американската компания Horchow идеално се вписва в стилния интериор на не един аристократичен хол.
Освен това не е просто пуф/табуретка – барбарон/, а специална табуретка за крака. И  ако обичате, седейки на мекия диван, да вдигате уморените си крака на поставка   — тази костенурка е именно това, което ви трябва.
Главата на  костенурката, опашката и краката  са направени като лакирана дървена основа. Черупката е изработена от кафява кожа, украсена с метални елементи. С една дума костенурката е  като истинска.

По принцип костенурката се смята за символ на мъдростта и дълголетието, а затова не е лошо да имате поне такъв малък  екземпляр в своя интериор, даже ако тя е само една обикновена и не чак толкова табуретка.

Италианският интериор– I част

By Bestfurniture On February 27th, 2011

Италиански интериор и обзавежданеИталианският дизайн в областта на мебелите и интериора е признат за един от най-добрите в света , и той в много неща  определя облика не само на италианските жилища, но и на  «общоевропейския дом». Понякога Италия по право е наричана столица на световния дизайн. Действително ежегодната пролетна Миланска мебелна изложба формира имиджа на най-стилните домове на  Европа. Седмицата на мебелната мода в Милано, както твърдят ценителите, преди всичко напомня седмицата на висшата мода, нали италианците смятат, че мебелите трябва да прилягат на тялото, както дрехата. Колекциите, които се  показват на Миланската изложба,се стремят да  поразяват посетителите със своето великолепие и изобилие на нови неща.

Старинна италианска конзола

Италианският интериор е разнообразен, както и самата Италия: предпланинската част на Алпите и крайбрежието на  Средиземно море, северните промишлени градове и облените от слънце лозя на юга. Независимо от това една черта обединява всички италианци:те придават много голямо значение на вещите, които ги  обкръжават. Това са и дрехите, и продуктите за хранене и  разбира се техните  жилища. Ако в другите европейски страни ежедневни дрехи на мъжете и жените отдавна са станали удобните дънки и тениски, то италианците предпочитат да се обличат модерно и разнообразно.Смята се, че именно италианците харчат най-много пари за придобиване на модерни дрехи и аксесоари.

Италианско обзавежданеИталианците обичат да се заобикалят с красиви вещи, затова техните интериори са винаги наситени до предел. Това не са само мебели, но и различен интериорен текстил, килими, сувенири и аксесоари. Ярките разцветки и оригиналните форми на мебелите са присъщи на италианското жилище. Италианците винаги придобиват най-модерните нови колекции мебели.

Даже своите врати  италианците са склонни да  «украсяват » в модерни оригинални дрехи: входните врати могат да имат ефектни вложки от кожа, пластика, тъкани. А в старите квартали на Венеция или Падуа, Генуа или Милано можеш да видиш старинни ковани врати, които още изглеждат напълно прилично с оглед  на многовековната история.

Италианските мебели са създадени за това ,за да се наслаждават хората  на живота, те са приятни на допир, меки и удобни. В същото време италианците са  склонни да изобретяват разкошни модели (например, да направят вратичките на шкафа от пухкава кожа или да  прибавят към вратичките на шкафа обшити дръжки от кожа).

Традицията на  италианците да украсяват своя дом с оригинални красиви вещи датира отдавна.

Например, още през епохата на Възраждането в Италия бил създаден оригинален съндък касоне, в който пазели чеиза на  невестата. Този съндък покривали с позлата, инкрустирали и украсявали с тънка изискана дърворезба. Италианците изработвали плота на масите и пейките си от мозайка и мрамор. И днес в италианските кухни може да се види стилна масичка Мадиа — миниатюрна масичка-поставка, в която през средните векове съхранявали хляба.

Стилен италиански стилаж

Италианският дом възникнал благодарение на първокласната италианска архитектура, която създала най-удобните за жилища форми. Основен материал за строителството на жилища в Италия винаги е бил камъкът. Архитектите се опитвали  колкото се може по- удачно да вписват зданията в околния ландшафт. Италианските вили, построени от архитекта на късното Възраждане Андрео Паладио, досега си остават обект за подражание от много съвременни архитекти в целия свят. Обширните тераси под открито небе са характерна черта на голям брой италиански домове. Тези балкони обикновено са обвити със зеленина, и прекрасно служат за почивка: в топлия климат на  Италия на подобни тераси хората прекарват доста време. В съвременните сгради  не редки са и големите прозорци — от пода до тавана. Цветовото решение в интериора на италианските апартаменти и къщи е разнообразно.Това може да бъде  сдържаната прохладна гама или играта на контрасти. Ярките жизнерадостни цветове  и спокойните елегантни тонове често се съчетават при оформянето на различни стаи  в един италиански дом.   Италианците обичат ефектни вещи, затова те задължително придобиват поне няколко вещи, «заявяващи за себе си» — червено кресло или сребрист стилаж, жълт диван или малка масичка от полирано червено дърво. Съвременните градски апартаменти на италианците  са оазиси на душевен покой и равновесие, където всеки човек се връща след работа. Затова  те се стремят да обзаведат своя дом с удобни и качествени красиви вещи.

Невероятните лампи у дома

By Bestfurniture On February 23rd, 2011

Лампа-облак

Лампа с дизайн от МураноАко търсите оригиналност, ще ви бъде трудно да не оцените тази лампа, създадена от  дизайнера Франк Гери (Frank Gehry) за американската компания DESIGN WITHIN REACH. Въздушното като облак осветително тяло ще накара всяко  помещение да се изпълни с прозрачна лекота. Лампата е направена  от полупрозрачен полиестер, който не се бои нито от  огън, нито от мокро почистване. Каркасът е от  поликарбонат.
Франк ,  известен със своите монументални творения, внезапно е обърнал поглед към хартиените  опаковки. Съединявайки ги , дизайнерът изведнъж се изпълнил с вдъхновение, позволило му да  създаде лампа-облак, която, ако е направена от по-продуктивни материали би могла да бъде пусната в масово производство.
По-интересно лампите изглеждат по групи. В компанията на  себеподобни лампи действително много ще приличат на буреносни облаци, ако тяхното докосване не се съпровожда с  леки почуквания.

Лампа-спагети

Лампа с дизайн на спагетиДизайнерите на  италианската фабрика METALSPOT представили на пазара  оригиналните осветителни  тела Kaos. Серията, състояща се  от полилеи , бра и торшери, напомня увиснали спагети, но само че изпълнени от никел.
Множество тънки нишки образуват светещ поток, разпръскващ  ярки лъчи светлина. Сякаш са толкова тънки, че едва се  виждат, между другото със своята основна задача — да осветяват — лампите се  справят великолепно. Толкова забележително изпълняват и функцията си като  елемент от  декора.
Производител на полюлеи, лампи и традиционно осветяване , компанията METALSPOT била създадена в началото на  1960 г. и заема достойно място на пазара при  европейската търговия на дребно . METALSPOT е първата компания, представила в началото на  80-те на пазара  осветителни тела, за които се  използват халогенни лампички с ниско напрежение.

Светлина, обвита в красота- полюлеи, които ще ни вземат ума

By Bestfurniture On February 23rd, 2011

Полюлей-слънце

Осветителните тела у дома- лампи и интересни полюлеиКак ярко свети след буря слънцето, озарявайки света с  лъч вълшебен! Цялата любов на човека към слънцето се е отразила във възхитителния полюлей  Sole от нюйоркската MURANO DESIGNER LIGHTING. Полюлеят е направен от прославените със своите  удивителни творения майстори от остров Мурано с традиционни технологии, изобретени преди много векове. Получило се е  истинско слънце, ослепително в своето сияние!
Полюлеят изглежда направо разкошно. Напомня изображението на слънцето от  старинните гравюри: същите мощни огънати лъчи с различна дължина, форма и оттенък. В същото  време полюлеят е обемен, както и истинското светило. Сиянието му се отличава с удивителна медена мекост. И целият облик на творението на майсторите-стъклари е  пронизано от духа на Италия, изпълнено е със слънчева топлина и светлина.
Дивният полюлей е в пет различни варианта и размери. Цената не се съобщава, но вещите от  Мурано никога не са стрували евтино.
Полюлей -хаос
Лампи и осветителни тела за дома Защо, ако в дома ни изведнъж се случва пълен безпорядък,то винаги ще се намери някой, който ще го нарече творчески? И ще  бъде по своему прав, тъй като в хаоса, понякога, може да се намери и нещо привлекателно. Вие не можете да не се не съгласите с това твърдение, когато видите тези изумителни полилеи Chandelier Le Paradou от американския дизайнер Робърт Кастер  (Robert Kuster). Интернет-салонът Ethel A. Furman & Associates е представил цяла колекция негови полилеи, направени от цветно стъкло.Тези полилеи представляват удачно съчетание на красота и хаос, а именно пъстрото стъклено кълбо, от което се спускат  в различни страни разноцветни ресни, също е изпълнено от разноцветно стъкло. А светлината, лееща се отвътре ,напомня пламтящо огънче, опитващо се да се промъкне през дебелината на стъклото. Невероятно красиво и омагьосващо!
Разбира се, изобразеното на снимката осветително тяло не е съвсем за дома – неговите размери са 45×225 сантиметра. На него му е отредена съдбата да украсява интериора на модерен вашингтонски ресторант. Но  автора има голяма колекция  и винаги  може да се  подбере нещо, подходящо именно за вашия дом.
Светещи слънчогледи
Полюлей MetalspotMetalspotСмята се, че жълтият цвят в интериора повдига настроението и прави помещението просторно. И още: ако вашият интериор е  в тази  цветова гама, вие безусловно сте весел и оптимистичен човек. Добавете още малко слънце в своя дом и придобийте тези чудни халогенни осветителни тела на Girasole Nuovo, приличащи на слънчогледи, от австрийската компания EGLO. Те ще внесат в  интериора ви късче слънчево  лято, даже ако навън още не се е разтопил снега. Серията е представена от полилеи, бра, торшери и настолна лампа, изпълнени в един стил.
Благодарение на  майсторството на  дизайнерите от  EGLO и подбора на цветове за  колекцията осветителните тела Girasole Nuovo изглеждат разкошно и престижно. В нея са  използвани флорентински мотиви, южни нюанси и игрива естетика. Осветителните тела са оцветени ръчно.
Асортиментът на  продукцията, основан през 1969 г.от  компанията EGLO ,включва над 2 000 наименования, пълен спектър от  изделия за осветяване на  жилищни помещения: от модерните високоволтни халогенни осветителни тела, бра, полилеи и флорентински осветителни тела до настолни  лампи, торшери и фенери.

Радиусната мебел –висш пилотаж при преливането на пространството

By Bestfurniture On February 22nd, 2011

Радиусни мебели в интериораВ природата не се срещат правоъгълни  форми. Тази естествена закономерност намира своето успешно приложение при проектирането на  съвременния дизайн в  интериора. Вариантите за  оформяне и декориране на  персонифицирани интериори са много. Един от най-радикалните е  използването  в обстановката на  радиусна мебел и радиусно стъкло.

Какво е радиусна мебел?

Радиусни мебели за нашия интериорТози особен вид мебели в интериора има кръгли (радиусни) форми:изпъкнали , огънати, диагонални и т.н. Сложно е да си представиш  шкаф с огънати вратички  по целия външен периметър. А кръгъл? Независимо от това такъв гардероб в интериора е прекрасен конструктивен похват за  визуална маскировка, например на прав ъгъл или на друга гротексна конструкция. Само един такъв радиусен шкаф е  способен кардинално да преобразува обкръжаващото ни  пространство и да внесе даже в най-тривиалната обстановка елемент на неочакваното и новото.
А радиусните прегради между стаите ? Висш пилотаж на инновационните разработки! Тези нови модерни конструкции са незаменими при създаването на  персонифициран дизайн в интериора. Използването на всякакви  радиусни елементи и аксесоари в интериора  е способно значително  да коригира пространството. Освен това радиусните прегради са удачно конструктивно решение за  зониране на  интериора. Оформени от изпъкнало стъкло, те разширяват пределите при възприятието  на реалността (т.е. – активно работят за визуализацията),с огънато стъкло се прикриват стандартните правоъгълни форми на  помещението.
Радиусни мебели у домаРадиусните изделия и аксесоари се  произвеждат от  закалено стъкло, дебелината на което може да достига 5 см. Стъклото се  декорира според индивидуалния стил на  дизайна  в интериора и може да  бъде всякакво – матово или гланцирано , цветно с орнаменти, прозрачно или полупрозрачно и т.н. Единственият  недостатък на  радиусните изделия (ако това може да се нарече недостатък)е високата им цена . Разработването на  огънато стъкло е  достатъчно скъпоструващ, дълговременен и трудоемък процес. Въобще цялата радиусна мебел в интериора е ефектна, естетична и практична. В коридора, в кухнята или в спалнята –навсякъде тя ще изглежда намястото си, изящно вписвайки се  в обкръжаващата обстановка.

Радиусните изделия имат редица особености и принципни различия.
1. Радиусната мебел в интериора се създава само по поръчка.

Радиусни мебели у домаИндивидуално – по ваше собствено планиране. Атова означава, че всеки предмет в такава разработка е уникален и създаден изключително в съответствие с вашите лични вкусове и предпочитания.
2. Радиусната мебел няма практически никакви ограничения в конфигурацията. Например, ако имате нестандартен под, радиусното изделие може да  повтаря неговите линии. Радиусната преграда може хармонично да се  съчетава с тавана на много нива, повторяйки неговите  релефи.
3. Радиусната мебел се смята за по-функционална и безшумна в използването, отколкото всяка друга мебел.
4. Радиусната мебел е способна  да създава в интериора уникален, неповторим ефект на  своеобразно «преливане » на  пространството. На такава игра с  пропорциите  не е способна никаква друга мебел.
В съвременния свят съществуват множество модификации на  радиусното оформяне. И това действително е крачка в бъдещето. Радиусната мебел, «облечена» в иновационен декор великолепно се вписва във всеки стил в дизайна на интериора, започвайки от лаконичния, «въздушен» хай-тек и  завършвайки с  тържествения, античен неокласицизъм.

Удивителен дизайн на осветителни тела

By Bestfurniture On February 17th, 2011

Осветяването, естествено, играе важна роля в дизайна. С помощта на интересни  осветителни тела  можете да придадете определено настроение на дома си, да поставите  акценти върху тези или онези елементи на  декора,да създадете неповторима атмосфера. По-долу посочените  примери на  различни осветителни тела, сред които ще намерите  интересни  варианти  е възможно да въплътите във Вашия интериор.
Coffee Lights са много забавни оригинални лампи. Те придават неповторима весела атмосфера в кухнята. Разработени са от  Anthology Quartett.
Друг  вариант  на оригинални  лампи ни  напомня за  момента, когато нещо разливаме. Оригинално и забавно е  да използваш този елемент от  интериора. А следващият  вариант  от дизайна на лампа  е основан върху ефекта на  изливането. Дизайнер е  Yeongwoo Kim. А ето и лампа,която  може леко да се трансформира по Ваше желание. Нейните елементи се закрепват с помощта на  магнити. Лампата може да е  не само ярка и красива, но мека и топла! Такава лампа е предназначена за нощно шкафче. Мекото излъчване на  светлина  се съпровожда с  тънък аромат. Интересна е и така наречената  „тревиста лампа” с автор Marko Vuckovic.

Лампата с удивителната форма на попова лъжичка или на капка  може да се  постави върху масичка  или да се използва като осветително тяло на пода. Това е лампа, която не само икономисва свободно място, но и е прекрасен елемент от  декора. Спиралната  настолна лампа е  създадена от  Wendy Tytherleigh. Лампата Troja hansandfranz е  футуристичен торшер за тези, които обичат оригиналните елементи на декора в стил хай-тек.
Bizzotto предлага удивително осветително тяло,което ще привлича учудените погледи и ще поразява с  оригиналността на  идеята. Неповторимият дизайн на лампата е разработен във формата на  мъж, непринудено седящ върху два ярки куфара. Сякаш търпеливо чака влак или самолет.Главата е  скрита от абажура. Този прийом обикновено се  използва в картините на  Rene Magritte, който работи в стила на  сюрреализма.
Тази оригинална лампа създава усещане за  присъствието на  още един човек в стаята . Необикновеният  сюрреалистичен дизайн на  мебелите  са иновационните идеи, прекрасно подхождащи за интериора на  гостна с черти  на минимализма.

The Poets – удачно дизайнерско решение за четене

By Bestfurniture On February 11th, 2011

Лампата и столът винаги  се съпътстват един друг. Класически пример – четенето нощно време. Понякога те мързи да станеш или светлината  може да пречи  , например, на спящото дете. А на светло и столът, и лампата ще пречат на минаването  и трябва постоянно да ги пренасяш на  друго място.

Този  бяло-зелен предмет от мебелировката , показан на снимката, е наречен  «The Poets». Както  виждате, това е  съчетание на най-обикновената лампа с абажур, закрепена на също толкова обикновен стол. Долу вие виждате електрически шнур и  щепсела  за включване на лампата към електрическата мрежа. Самият  кабел е скрит  в крака на стола и торшера. Това е разбираемо – той постоянно ще се пречка пред ръцете , оплитайки се. Абажурът на  лампата не е с съвсем класическа форма – едната негова част е  скосена. Това е направено по две причини – за да пада цялата светлина само върху читателя и да не  се разсейва на ненужна площ. Също така , за да не пречи  абажурът да се допре сглобения стол до  стената.
«The Poets»е  достъпен в различни цветови вариации.

Модерна и стилна архитектура на Вашия дом- Фоайето мечта или реалност

By Bestfurniture On January 31st, 2011

Има определени фактори, които са решаващи в архитектурно отношение и определят дали е възможно да има фоайе в къщата или не. Например, ако разполагате с твърде тясно пространство, не е добре да полагате усилия в изграждането на фойае. Да, но обитателите на този разкош имат голяма къща със земя и много, много пари, за да си удовлетворят каприза. Ето защо няма нищо грешно в това да изградиш фоайе стига да имаш необходимите средства и време. Подредбата е достойна за възхита и е трудно да бъде копирана.

Стаята отразява естетическата стойност, особено ако е подредена по такъв атрактивен начин. Всъщност доста е разпространено и схващането, че подредбата и използването на пространството имат влияние върху настроението на жителите. Ето защо преди да изградите фоайе се фокусирайте на елементите, които заслужават внимание. Първо разгледайте позицията на главната врата и връзката с всекидневната.


Мебели Италия | Дизайнерски Италиански Мебели