10 тъмни стаи, в които се влюбихме

By Bestfurniture On March 3rd, 2015

Изглежда сякаш бялото е в движение-да говорим за цвят за стените и таваните, но като завършващ детайл, черното се промъква в космоса на интериорния дизайн. Въпреки че е в голям контраст от белите, черните и тъмни стаи могат да създадат уют, почти успокояващо усещане. Точно като бялото, другите цветове са склонни да „гърмят” на тъмна база, който го прави идеален неутрален фон за драматично пространство. Обърнете внимание на 10те интериорни пространства, които предлагат тъмни и мрачни емоции и са хит в интериорния дизайн.

Зашеметяващият дом на творческия директор Patrizia Moroso, е проектиран от не кой да е, а от испанския дизайнер Патриция Уркиола. Горния етаж, където се намира хола има тъмни стени и мебели от дизайнери като Ron Arad, които са в синхрон със съвременни ирански килими.

Базираната в Милано компания Studiopepe е проектирало този хол за Spotti Milano който има стена, коята изглежда като ксерокопираните копия на взривени снимки на дървета. Един стол Egg в сиво, заедно с черен диван и дървени шкафове, придават и завършват уюта на стаята.

Този относително малък апартамент в Берлин, проектиран от Peter Fehrentz, има стари дървени подове, боядисани в тъмен цвят патладжан, с което се доближава в обичания розов цвят на кухненските шкафове. Черните плочки и черни стени правят блясъка на розово наистина поп, като същевременно поддържат с мрачна атмосфера.

Проектиран от Architecture за Лондон, тъмните стени и таван в тази уютна спалня в грузинскиа градска къща в Лондон се компенсират с природните етажи, с проста рамка на легло и самото легло, което е страшно колоритно.

Интериорният дизайнер Челси Хинг позволява на зрителите да надникнат  в собствения й апартамент в Мелбърн, Австралия, където тъмнината е водещата темата. Този изпълнен със светлина хол е с тъмносин секционен диван срещу тъмни стени и тъмен килим, които му придават мрачна атмосфера.

От Maison Hand, тази драматична трапезария в апартамент в Lyon Saint Georges прави тъмното и мрачното перфектно. Чрез поддържане на почти всичко в същия тон, в стаята се чувства сплотеност и домашен уют.

Шведският фотограф Jonas Ingerstedt засне този апартамент за шведското списание ELLE. Тази стая изглежда сякаш не може да се удвои като трапезария или да бъде офис. Така или иначе, тъмносивите стените и врати са смесени с леки дървени подове и столчета за създаване на топлина в помещението.

Изисканият апартамен Marine Parade в Брисбейн, проектиран от Джеймс Доусън, разполага с черен дървен фурнир, кухня с ръчно изрисуван графичен тапет върху тавана. Стратегически разположените огледала помагат с озаряването на малкото пространство и дават илюзията, че са по-големи, отколкото са.

 

Друга драматична кухня, която ще Ви представим се нарича Укритието VIPP. VIPP е любимата марка базарана в  Копенхаген, която проектира тези прекрасни кофи за боклук, а сега те са най-големия актуален проект – панелните домове. В интериора е класически VIPP кухненски остров, който е заобиколен от всички черни повърхности с изключение на тъмно сивия под.

В хола на запален колекционер, наречен Alketas Pazis, се набляга на обзавеждане в различни стилове от 1900 – 1950 г., определени с тъмни стени са наистина забележителни.

50 (OK, 10) Нюанса в сиво за дома

By Bestfurniture On March 2nd, 2015

 

О, да. И ние не пропуснахме истерията от дългоочаквания филм и затова решихме да ви предствавим десет мебели в сивата гама, за интериарния дизайн на дома Ви.
Водещите дизайнери казват, че сивото е новият бежово. Когато става въпрос за цялата истерия по нюансити на сиво, ние автоматично се сещаме за модерни продукти за Вашият дом. Вярно, не са толкова секси, колкото филма (или книгата), но те включват повече от един дългосрочен ангажимент, а не само за една нощ.
Не съм сигурена какво наистина е сиво? Е, това не е толкова ясено, колкото черно и бяло. Понякога сивият цвят изглежда черно, понякога синьо, и дори може да изглежда розово или лилаво … Има толкова много нюанси на сивото, когато става въпрос за домашен интериор, обзавеждане и разбира се на боя за стена. Въпросът, който трябва да си зададете, е дали искате да бъде в топлата или студената гама? Искате ли нюансите на сивото, да клонят повече към кафяво или синьо? От там може да се изгради измерение с различни нюанси в мебелното семейство.
Ето и някои от любимите ни сиви продукти там в момента:

1. Haiku Диван от GamFratesi


2. Закачалка за дрехи от Normann Copenhagen


3. Спален комплект от H&M Home


4. Висяща лампа от Muuto

5. Голяма саксия от Ferm Living


6. Голяма закачалка от BluDot


7. Ръчно изработен килим от Urban Outfitters


8. Възглавница Изометричен Урбанизъм от Society6


9. Стол Тоbias


10.Шкаф Moodi от Zweed

Цветя във всяко кътче на вашия дом

By Bestfurniture On October 6th, 2009

Когато мислим за красив и цветен интериор, първото, за което се сещаме е масата във всекидневната. И защо не?
Декорацията с цветя има своята популярност още от древни времена. Цветята са неизменна част от делника и празника на всеки. Освен стандартните цветя и вази, познати от времето на прадедите ни, днес на пазара се предлага невероятно разнообразие от цветя и вази, придаващи екстравагантен вид и стил там, където ги поставите.
Едно от традиционните места за декориране с цветя е фоайето или рецепцията на хотелите. Каква чудесна идея – направете същото и във вашия дом. Наред с мебелите, които имате в антрето или коридора, голямото цвете ще стои така, както черешка върху тортата, а и ще направите приятно впечатление на гостите си.Без значение какъв е стилът ви на обзавеждане, свежите цветя могат да преобразят вашия дом.
Отвъд традицията
Да придадем блясък на всяка стая от нашия дом. Ето няколко полезни идеи за това:
Кухнята: Накарайте кухненският прозорец да сияе с африкански виолетки или иглика. Няколко свежи гербера също биха освежили кухнята. И всеки ден се забавлявате във вашата цветна градина у дома!

Спалнята: Кое е най – подходящото цвете за спалнята, ако не червената роза? Няма да сбъркате, ако изберете фрезии, лилий или някое от екзотичните видове цветя.
Спалнята за гости: Посрещнете гостите си с феерия от свежи цветя. Това ще ги накара да се чувстват специални и уважавани от вас.
Банята: Цветя в банята? Защо не! Прекрасна идея за освежаване на въздуха и допълнителен елемент към интериора. Използвайте ги, когато си взимате гореща вана – няма да съжалявате.
Офиса: Всеки се забавлява работейки, когато обстановката е бодра и атрактивна. А какво по – бодро от ваза с цветя върху бюрото. Пренесете природата във вашия офис и направете себе си по – щастливи и жизнерадостни.
Когато става дума за обзавеждане, не се опирайте само на традицията. Бъдете креативни, мислете позитивно. Не е нужно да сте дизайнери, за да направите дома си неповторим. Не се страхувайте да експериментирате. Колкото по – необичаен и атрактивен е домът ви, толкова по – добро настроение и атмосфера ще царят в него.

Достъпни модерни мебели

By Bestfurniture On October 5th, 2009

Не вярвате? Със сигурност е възможно да закупите елегантни мебели, без да се налага да харчите много от джоба си.
Хората имат всеобщо погрешно мнение за техните собствени мебели, според тях качествено обзавеждане означава на сто процента скъпо. Е, разбира се, ако се хвърлите на първото, което сте видели някъде по време на пазаруването, ясно е, че ще ви се наложи да платите доста солено за него. Но, модерните мебели със сигурност са преминали през дълбоко развитие във времето, и съответно са претърпели много промени. Техният стил, цветове и изглед са напреднали чувствително. Поради удобството и практичността им, вместо да съответстват на по – висока цена, те са много по – достъпни дори за най – обикновените хора.


Модерните и по – стари мебели –каква е разликата:
Основната разлика между съвременните мебели и тези от ранните години на миналите векове е, че модерните са направени от по – евтин материал, като стомана, алуминий, пластмаса и стъкло. Следователно и цената им е по – достъпна. Всеки може да си я позволи.
В по – ранните години мебелите са били направени от по – скъпи материали, здрави са, но те нямат тази използваемост, както при съвременните мебели. Също така са известни множество старинни и оригинални артикули, запазени до днес и достъпни само за представители на висшето общество като например кралски особи.

Евтини и модерни мебели
Съществуват няколко компании като Мебели Италия, които предлагат обзавеждане на достъпни цени. Изработени в стила на италианската мода, техните мебели създават нов тип обзавеждане за дома и офиса. По – евтини са и осигуряват гарантирано удобство и комфорт за всеки купувач. Така че, не се колебайте, а подарете на себе си и цялото семейство един прекрасен подарък – чисто ново обзавеждане на достъпна цена.

Как да изберем най – подходящия стол за офиса?

By Bestfurniture On October 2nd, 2009

Офис столът не е само част от обзавеждането. Той е отговорен за това да се чувстваме комфортно, докато работим. Това може да повлияе на качеството на работа. Офис столът е причина за нашите настроения и емоции. Неудобният стол в офиса може да предизвика раздразнение и лошо настроение. Затова от голямо значение е да подберем подходящият за работното си място. Многобройни идеи са на разположение, когато купуваме офис стол. Това улеснява купувача в неговия избор. И така, на първо място той трябва да знае какво точно търси и кой е най – подходящия стол за него.

В днешно време работното място заема важна роля в нашия живот – там прекарваме по – голямата част от деня. От работата си човек се прехранва и този факт не бива да бъде пренебрегван. Затова и работното място трябва да осигурява максимален комфорт. Един от начините да направим работното си място по – удобно е да изберем добър стол за офиса.

Хубаво е да направите своя избор много внимателно. Първото нещо, което трябва да имате впредвид, докато го избирате, е той да пасва на теглото ви. Хубаво е, когато сядате, стойката ви да бъде изправена. Освен това столът трябва да е на нивото на ръцете, за да не се изморявате допълнително.

За предпочитане е въртящият се стол. Това улеснява дестинацията ви от едно място на друго. Офис столовете на колела са добра идея, защото могат да се местят без излишни усилия. От естетическа гледна точка за препоръчване е в различните стаи на офиса да има разнообразие от столове. Няколко стаи с по – семпли и изчистени пропорции, а останалите – с по – екстраваганти модели, за да не изглежда офисът еднотипен и скучен. Зад секретарското бюро се препоръчва съвременен и атрактивен офис стол. Меките и удобни столове са подходящи за конферентната зала във вашия офис.
Докато купувате столове за офиса е хубаво да преосмислите мястото, на което ще ги поставите. Размерите също са от голямо значение – необходимо е достатъчно място, за да се движите спокойно около бюрото си. За по – стилно обзавеждане можете да подберете стол, сходен по цвят с бюрото, на което работите. Столът можете да повдигнете до желаната от вас височина, така че да използвате едновременно и бюрото, и компютъра за обработване или преглеждане на документи.

За да направите подходящия избор, не е задължително да купувате най – скъпия стол за офиса. Достатъчно е той да ви осигурява свободни движения по време на работа, тъй като продължителното седене на едно място натоварва допълнително гръбнака, и в края на работния ден се чувствате изморени. Ако столът се наклонява, плъзга и върти, ще бъде изключително удобен за всеки.
Специално внимание обръщаме на материята – важен момент при закупуването на стол за офиса. За по – голямо удобство се предлагат кожени столове с отличен
дизайн, съобразен с тенденциите в модата на международния и световния пазар.
За тези от вас, които все още не са открили столът – мечта, Мебели Италия предлага богато разнообразие от модели и цветове на съвременни и модерни столове за обзавеждането на вашия офис. Лукс, стил и съвършенство – това е печелившата комбинация за осигуряване на един спокоен и приятен работен ден.

Офис бюро по дизайн на Пининфарина

By Bestfurniture On September 10th, 2009

офис бюро

офис бюро


Произведено в Италия и проектирано от световно известният дизайнер на Ферари, Паоло Пининфарина, бюрото Luna представя новото поколение офис продукти, посветени на мощност, енергия и динамичност.
Резултат на стилната работа на дизайнера, позоваван на оригиналната интерпретация на дизайн, който определя нова концепция на възприятие, форма и функция, Luna е не само мебел, тя е израз на новаторски естетически език.
дизайн на Пининфарина

дизайн на Пининфарина


Италианският стил е синоним на висока естетическа стойност, и абсолютно върхови постижения в стандартите за качество по целия свят. Произведено в Италия, означава не само с опит в областта на техниките и приложните изкуства, но също и израз на една неповторима смесица от историческо и културно минало, и естетическа и творческа чувственост.
Монолитната асиметрична структурна арка от алуминии подчертава елегантността на повърхостта от закалени стъкла, които създават оригинални леки и прозрачни ефекти.
Luna е офис бюрото на модерния, авангарден офис. Бюрата обикновенно са малко скучни, освен ако не се вложи малко въображение в стила.
авангардно офис бюро

авангардно офис бюро


Това е една динамична мебел, внасяща активна енергия, която със сигурност ще подобри производителността.
Още интересни и неповторими офис бюра можете да намерите тук.

Кухнята – как да изберете дизайн, който да отговаря на вашите нужди

By Bestfurniture On September 3rd, 2009

кухненско обзавеждане

кухненско обзавеждане


Когато погледнете кухнята в някоя голяма и луксозна къща, разбирате колко е лесно да бъдете съблазнени от вида и – просторна и уютна с красиви шкафове, скъп теракот и всичко е изпипано до съвършенство. Дори не обръщате внимание на практическите подробности.
В крайна сметка, обаче, функционалността е много по-важна от излъчването. Ако кухнята във вашият дом не е добре устроена, няма достатъчно свободно пространство, или шкафове, ако не е удобна за всекидневна работа, вие ще я намразите, дори и да изглежда страхотно.
Първата стъпка за правилното организиране на кухнята е да се направи подробна оценка на кухята, която използвате сега. Колкото по-добре знаете какво ви харесва и какво не в нея, толкова по-добре ще можете да направите новата. Като например има ли достатъчно свободно пространство и място, където да организирате всичките си мебели. Ако сравните модерните и луксозни скъпи кухни с вашата по практичност и функционалност, ще видите колко всъщност те си приличат.
Първото нещо, което трябва да проверите е площта на помещението. Дали за приготвянето на храна има достатъчно пространство? Ако повече от един човек ще се изявява в готвенето, дали ще има достатъчно място за двама души да работят удобно?
Най-добрият начин да се отговори на тези въпроси е да се действа чрез пантомима как ще се използва пространството. Уверете се, че полевия тест е включил всички действия, които извършвате в кухнята. Печката, мивката, хладилника и прилежащите им площи за работа трябва да бъдат поставени в близост един до друг, за да не се налага да кръстосвате кухнята по време на работния процес.
Все повече хора предпочитат в кухнята да има и място за хранене.
кухня

кухня


В малките кухни за предпочитане е Г-образното подреждане на мебелите. С тази конфигурация се спестява много пространство в центъра на стаята за маса.
В по-големите къщи кухните се устройват с остров, но за него ви трядват поне 42 инча отстояние от останалите мебели и уреди в стаята.
Разбира се, практичността не е единствената грижа за новия кухненски бокс. След като формирате основите му, така че те да са адекватни към вашите изисквания, трябва да се ориентирате за цвета и стила на кухнята.
За да улесните максимално избора на кухненско обзавеждане се обърнете към Мебели Италия.

Идеи за спестяване на пространство

By Bestfurniture On August 19th, 2009

обзавеждане

обзавеждане


Когато се обзавежда апартамент или по-малко жилище може да бъде предизвикателство да се намери достатъчно място за всичко. Когато семейството расте и потребностите за пространство също се увеличават, и се изисква творчество за да се намери място за всички нужни или не вещи. За щастие мебелите с вградени шкафове решават много от пространствените дилеми.
Входът на дома е мятото, където посрещате близки и приятели и той трябва да бъде спретнат и широк. Хаус от чанти, обувки и връхни дрехи не е препоръчителен. Една интериорна пейка с разделение за обувки под нея е много удобна както за обуване и сабуване, така и за спестяване на пространство. Шкафове без врати за палтата и чантите на всеки от семейството е идеалното решение, за да се направи коридора по-широк.
Всекидневната е стаята, в която цялото семейство се събира, и една от най-просторните стаи. Но когато пространството не е достатъчно може да се използва холна гарнитура с вградени чекмеджета и куха масичка за кафе, които позволяват съхранението на много от вещите. Окачените етажерки също са за предпочитане, защото спестяват от подовото пространство, а и естетически са по-интересни.
дизайнерски мебели

дизайнерски мебели


Във всеки дом спалнята е светилището. Простите допълнителни шкафове, които може да сложите под леглото и да покриете със завивките са много добро допълнение. Разбира се, може да изберете и легло с вградени чекмеджета. Интериорна пейка в края на леглото отнема от пространството, но предлага възможност за разположението на обемисти одеала и допълнителни възглавници. Закачалки за стената също са добра стратегия за спестяване на пространство. На тях може да закачите както дрехите, така и ръчните чанти и по този начин всичко е спретнато и подредено.
спалня

спалня

Безредието в кухнията прави готвенето по-трудно и по-малко забавно. Проблемът в много кухни е не липсата на пространство, а лошото използване на съществуващото. Може да се помисли за окачени шкафове и етажерки за подправки и готварски книги, а също така и за окачени за тавана поставки за чаши и съдове.
Тук можете да намерите много идеи за това как да организирате дома си по последните дизайнерски тенденции.

Грижа и поддръжка за мека мебел

By Bestfurniture On August 5th, 2009

мека мебел

мека мебел


Когато се полагат необходимите грижи за меката мебел, тя отговаря с излъчване, което те кара да се влюбиш, само с един поглед.
С правилно почистване и поддръжка е възможно вашата гарнитура да изглежда като нова за много по-дълго време. Струва си да се полагат необходими грижи, и никак не е трудно да се направи.
Когато избирате подходящата материя за точното място, правите поддръжката на тапицерията лесна задача. Винаги бъдете сигурни, че сте избрали материя, която е подходяща за вашия начин на живот. За пример, синтетичните влакна са по-добър избор за мека мебел, ако тя е в зона на тежко ползване.
ъглова гарнитура

ъглова гарнитура


Голяма част от работата по поддръжката е свършена още във фабриката, когато тапицерията минава процеса на приключване. Обикновенно там тъканите се третират с водни репеленти и инхибитори. Допълнителна структурна защита на меката мебел може да бъде приложена в магазина, от който се купува, или вкъщи.
Макар това да помага разлятите течности да не се абсурбират във влакната на тапицерията веднага, не може да замести задължителното почиствне на петната. Никога не възприемайте фабричната защита като невидим щит за мебелите. Почиствайте своевременно всяко петно и следвайте инструкциите за правилна грижа, които дават производителите.
Изпипан метод за удължаване живота на вашата гарнитура са декоративните възглавнички. С тяхна помощ внасяте разнообразие и същевременно мебелите не гупят своята идентичност, а се постига по-бавно и равномерно износване на тапицерията.
Вакуумирайки меката мебел също я предпазвате от замърсяване.
мебели

мебели


Също така може да се използва четка за нежно отстраняване на замърсените участъци. Важно е четката да е с мек косъм за да не се наранява плата на мебелите.
Тук ще намерите изобилие от модели, чиято грижа и поддръжка ще се превърне в удоволствие за вас.

Всекидневната – уют и изтънченост

By Bestfurniture On July 7th, 2009

всекидневна

всекидневна


Кое е мястото, на което се любуваме най-много в домовете си, и в което прекарваме по – голямата част от времето си? Естествено това е всекидневната. Стаята, която не се нуждае от представяне.
Тенденцията е това да е най – голямата и най – впечатляваща стая в дома, там където намират място всички най – необходими блаженства на съвремието ни. Всекидневната е етикета на целия дом. Всеки иска лъскава и шикозна всекидневна, каквато е гледал по списанията. Мебели Италия предлагат цялостно обзавеждане за интериора, което ще отговори и на най – високите критерии за изящество и вкус.
обзавеждане

обзавеждане


Няма човек, който да не си мечтае за голяма, изпълнена с лукс и удобство стая, на която да се възхищава не само той, но и всеки, който я посети.
Всекидневната е мястото, където наистина разпускаме най – добре, където общуваме с приятели, гледаме телевизия или слушаме музика в компанията на любимият човек. Това е най – многофункционалната стая в целият дом, и си заслужава да бъде винаги модерна и неповторима. Повече идеи за това как да я организирате, можете да намерите тук.


Мебели Италия | Дизайнерски Италиански Мебели