Забавни и модерни модулни люлки от Jäll & Tofta

By Bestfurniture On October 2nd, 2011

Тези модерни люлки, наречени Rocky, са наистина изключителни мебели от ново поколение. Те са мебели, които са предвидени за дългосрочна употреба, защото се адаптират към нуждите на подрастващите деца. Първоначално те са и люлка за децата, след като се превръщат в люлеещ се стол за родители, комбинирани в едно. След като детето порастне люлката може да се завърти на 180 градуса и да се трансформира в детско легло с дължина 140см. Поддържащата релса на леглото може да се използва като преграда за повече сигурност. ‘Бялата, модерна форма и леки извивки позволяват на децата да взаимодействат с мебелите и да се създаде силна връзка между тях. Създателите на тези уникални мебели, млади немски дизайнери, са проектирали тази  ‘люлка’ като модулен тип мебел, който можете да използват във всяко кътче на къщата. Тази съвременна и красива люлка е произведена в Германия след като са били използвани само внимателно подбрани еко материали.

Read the rest of this entry »

Модулни мебели от Noam Fass с възможности за презареждане на мобилни джаджи

By Bestfurniture On August 14th, 2011

Мебели със зарядно за смартфонSegment е концепция за модерни модулни мебели, създадени от Noam Fass така че да могат да се подреждат и пренареждат толкова път, колкото се налага, докато се наместите в най-удобна позиция за седене. Освен че са страшно гъвкави в зависимост от желанието да седнете или легнете, Segment е серия модулни мебели, оборудвана с USB изходи /един порт на сегмент/ и могат да помогнат да презаредите лесно вашите любими джаджи, таблети или смартфони докато си стоите спокойно на стола с книга в ръка.

 

Модулни мебели за домаSegment предлага три позиции: файтон, социална или за сядане. Винаги, когато ви се наложи можете да превърнете мебелите в импровизиран диван, но каквото и да изберете, Segment винаги може да предложи удобни преживявания.

 

 

Мебелен позитивизъм за добро настроение

By Bestfurniture On May 2nd, 2011

Колекция модулни стелажи «Fretwork»

Модерни стелажи за домаПростота, лаконичност и стил е това, което отличава колекцията модулни стелажи  с името «Fretwork» от дизайнерите Jethro Macey и Jonathan Tibbs от Великобритания. Леки стелажи, рафтове това е част от интериора на съвременния апартамент, където няма тежки шкафове и други претрупани мебели.
Колекцията в стил минимализъм е била създадена по поръчка от компания Ex.t (Италия). Произведена е от дъб и нечупливо органично стъкло. Стелажите изглеждат  леко, естетично, но също така са и функционални. Освен това собственикът на мебелите може да ги размества  по свое желание, създавайки различни комбинации.
За жените това е огромен плюс,много от тях мразят еднообразието в интериора,живота и отношенията. Модулните мебели позволяват сами да решите как ще изглеждат най-добре,да се почувствате гениални дизайнери и да променяте света около себе си, щом ви омръзне!

Диван Retrovirus против хронична умора

Необикновеният диван Retrovirus Sofa ще ни помогне да се преборим със  синдрома на хроничната умора, който е познат на жителите на  съвременните мегаполиси.
Създал е този необичаен  предмет от интериора дизайнерът Муштак Кобанли, който е сигурен, че неговият креативен диван е това, което “докторът е предписал”. Той смята, че  след трудов ден на такъв необикновен  диван, който той е нарекъл “Ретровирус”, може напълно да се отпуснеш и добре да си починеш.
Причудливите форми на дивана действително те навеждат на мисълта за вируси-бактерии, но е много удобен и мек.

Масички за списания «Северно сияние»

Светещи масичкиИзвестната мебелна фабрика Lapalma (Италия) съвместно с бижутерийна къща Swarovski са разработили оригинална серия масички за списания. Автор на проекта е японският дизайнер Томоко Азуми.

«Floe» е името на масичките за списания, които се отличават с  необикновена начупена форма и строги геометрични линии. В изработката на масичките са използвани кристали Swarovski, а вградените светодиоди създават ефект на северно сияние.

Позитивни дивани Multilove

Дивани Multilove Мебелите от италианската компания Giovannetti ще станат достойно украшение и в най- изискания дом. Колекциите на тази  компания се  отличават с разнообразие, оригиналност и високо качество.
Журналистите наричат мебелите от Giovannetti “усмихнати пухчовци ” и “мебел за теле -шкембенца”, но немалко музеи със световна  известност са включили екземпляри от мебелите на тази  компания в своите колекции. На аукционите Christie’s и Sotheby’s мебелите на дизайнерите от тази компания се продават  с мълниеносна скорост.
Бенито Луиджи Джованети, основателят на компанията Giovannetti, повече от 50 години руши стереотипите, доказвайки на цял свят, че и несериозният дизайн на мебели е способен да стане истинско изкуство.
Предлагаме Ви да се запознаете с диваните Multilove, цветът на единия от които напомня дъга,а другите два варианта са строги и „сериозни”.

Необикновено  кресло – неваляшка

Мебели НевеляшкаНа изложбата «IMM Cologne 2011»  можеше да се види необикновено кресло, автор на  което е  Марк Хемерлинг. Своята разработка дизайнерът е нарекъл «TriWing».
Този предмет от мебелировката може да се нарече уникален – както и да го обърнете креслото, все ще го използвате  по предназначение, т.е.да седите на него.

Съвременно и стилно кресло – «неваляшка» прекрасно ще подхожда и за апартамент и за офис, и за салон, може да се постави и на вилата, на верандата, в градината.

«TriWing» може да бъде мяса за обяд, така и работно кресло, а още – пейка за влюбени, което зависи от това от коя страна ще го обърнете.Кое е интересното – седалката на креслото може «да се настройва » по теглото на човека, огъвайки се, създавайки по този начин удобство и комфорт.

Изящни полилеи – цветя

Изящни полилеиЦветята за съжаление увяхват бързо, а така ни се иска да ни радват по-дълго.За любителите на цветята дизайнерът Pascale Girardin (Франция) е създал прекрасна инсталация във формата на цветя, които сияят над главата.

Нежните, изящни цветя – полилеи приличат на приказна оранжерия, отгледана от грижовен градинар – вълшебник.  Полилеите с формата на големи  бели цветя са произведени от  кориан, много са красиви, но чупливи.  Printemps (Пролет) – така е  нарекъл авторът своята колекция от”небесни цветя”.

Полюлей Bacterioptica – жив  организъм

Жив организъм- полилейДизайнерите от компания MADLAB са разработили оригинален полюлей с името Bacterioptica. За производството му са използвани четири километра оптическо влакно и 100 чашки Петра.

По мнението на дизайнерите  полюлеят трябва да представлява своеобразен жив организъм, който да може да общува с членовете от семейството.

Благодарение на оригиналната конструкция е възможно полюлеят Bacterioptica да може с времето самостоятелно да променя формата си  и да се премества по тавана. Освен това чашките на Петра понякога издават много оригинални звуци, които приличат на гласа на живо същество.

Вероятно подобен полюлей може може да замени електронното домашно животно.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Мебелна география от Fratelli Barri

By Bestfurniture On April 15th, 2011

Мебели Fratelli BarriКомпанията Fratelli Barri е продължила патриотичната традиция да  посвещава колекциите си мебели на  известни италиански градове. Например  новата серия предмети е посветена на град Римини.
В асортимента на марката Fratelli Barri вече има колекции мебели, породени от красотата на Флоренция, Палермо, Верона, Венеция и Рим. Сега към тях се добавил градът Римини, името на който  носи новата серия предмети за хол, столова, спалня и кабинет.

Fratelli Barri- Мебели колекцияКолекцията Rimini включва мека и корпусна мебел, а също така декоративни аксесоари – например високи свещници.
Предметите са изпълнени с елементи на стила ар деко и съчетават в себе си както класически, така и съвременни черти.
В гарнитурата е използван черен и бял матов лак, отделните детайли са отделени с златен цвят. На фасадите на  предметите се  повтаря «фирмения» декор на колекцията –изкусна рисунка на стилизирани филизи.

 

 

 

 

Зодии и интериор- какво се крие в твоето въображение и съдба

By Bestfurniture On February 28th, 2011

Зодии, мебели и интериорно обзавежданеВсеки от нас се ражда под този или онзи знак на  хороскопа. «Звездният символ» определя нашия характер, а в зависимост от характера, ние избираме стила на помещенията. Как да определим какъв интериор отговаря на  нашата натура?

Овен – силен, енергичен и  в същото  време, весел знак. За жилището на  Овена ще  подхождат светлите стени на  жизнерадостни оттенъци: бледо-оранжеви, жълти, светло сини и т. н. Общ вид на интериора: леки мебели в класически стил, паркет на пода, ниска масичка, всевъзможни стъклени аксесоари. Препоръчват се щори, падащи надолу на пищни плохи, впрочем Овенът по принцип може да мине и без щори.
Телец –независимо от своята сила и твърдост нерядко избират романтични ресни и лентички. Комбинирайки леките пастелни тонове – например, изумруден с оранжев или виолетов с маслинен – Телецът може да постигне  много интересно, необикновено съчетание. За този знак идеално подхожда интериор в стил кънтри.
Близнаци –много променливи хора, затова се нуждаят от  лесно променящ се интериор: в тяхната къща  няма  място за тежки мебели с резбовани крака! Близнаците с двойствената им натура и постоянни търсения на нещо ново, обичат леки, мобилни, ултрасъвременни мебели. Избраният от тях интериор може да се нарече едва ли не еднократен –нали в скоро време Близнаците ще поискат ново, особено съчетание на  цветовете и елементите  – да кажем, стъклено шкафче  и китайска рогозка.
Мебелно обзавеждане и интериор за РакРак – общителен и едновременно романтичен, понякога обича да се уедини в някакво тайно местенце и съответно иска да види дома си като свое убежище. По тази причина Ракът избира  спокойни, сдържани, благородни тонове – син, тъмно-розов, кафяв. Такива цветове добре се съчетават  със светли прозрачни драпировки и аксесоари, потапящи те  в мечти и спомени.
Лъв –обича, когато му се възхищават , следователно всеки гост трябва да се възхити от жилището на  Лъва. Този знак от  Зодиака винаги избира всичко най-добро и най-скъпо, а ако средствата не позволяват – то задължително нещо оригинално, което другите нямат. Това може да е  рядка ваза или текстилно пано на цялата стена, направено по поръчка. В цветовата гама Лъвът предпочита благородните цветове, които лесно се съчетават помежду си  – дълбоко син и теракотен, бежав и кафяв. За типично «лъвския» интериор е  свойствена атмосферата на разкош.
Дева – не се предава на призрачни мечти, а действа. Девите – решителни и практични, обичат точността и яснотата. Интериорът на жилището им се отличава с  преобладаването на  прави линии и геометрични рисунки. Девите имат безупречен вкус, те никога няма да съчетаят несъчетаемото. Затова в дома им  присътства и цветова, и стилна хармония: всички оттенъци на кремавото и кафявото (за топлата гама)или  синьо и сиво (за студената), строг минималистичен, но функционален интериор.
Везни – уравновесени хора, близък им е  спокойният интериор, не «изпадащ»в никакви крайности. Затова в дома на Везните често цари уют и хармония. Топла гама – класическите оттенъци кафе с мляко, студена – тъмно-син,светло син , лилав, сив, розов (пастелни и сдържани тонове). Но понякога Везните се двоумят между разни стилове в интериора, тъй като не обичат еклектиката, затова за тях е достатъчно сложно да определят обстановката. Често това са  класически мебели или съвременни, но без «прекалени натруфености».
Мебелно обзавеждане и интериор- СкорпионСкорпион – силен и властен знак, обича енергията,  на такива хора им е  близък яркият наситен червен цвят. В интериора те обикновено избират  оттенъците на червеното и  теракотеното. На  чувствителните Скорпиони се препоръчват по-спокойни, не дразнещи очите цветове – червеното в интериора може да бъде използвано в аксесоарите,да играе само  второстепенна роля. Скорпионите предпочитат класическия стил мебели, понякога –малко екзотика.
Стрелец – капризни натури, дай им постоянно движение напред. Именно за тях е била измислена мобилната мебел, лесно променяща формата и положението си. Често това са  съвременни масички, столове и кресла на леки метални крака и стелажи на колелца. В интериора Стрелецът предпочита жизнерадостни, «целеустремени» цветове – синьото, оттенъците на  жълтото и кремавото, бледо-зеленото, понякога оранжевото.
Козирог –за разлика от Стрелеца е голям консерватор. Обича класическия стил – и в дрехите, и при  мебелите, и в начина на живот. След похода по музеите  Козирогът много лесно променя своя интериор –нали именно в музея се черпят неостаряващите идеи на класиката. Идеално съчетание на цветовете за Козирога – черно, бяло и червено (зелено, синьо, бежаво и всеки друг харесал им се  цвят). Доминиращият цвят разнообразява черно-бялата гама и изглежда  печеливш в класическия интериор.
Водолей – никога няма да избере скучна цветова гама или обикновен, банален интериор. В неговия дом винаги ще срещнеш  неочаквани детайли в обстановката (ваза с интересна форма , «крива» маса, столове с еднакъв цвят и разни стилове в една стая) и ново интересно съчетание на цветовете студено бледо-виолетово и топло хаки, цвят на слонова кост, синьо и оранжево). Водолеят винаги се хвърля в крайности и представителите на  този знак трябва да обърнат внимание на съставящите обстановката елементи –съгласуване на предметите от  мебелировката по стил и т. н.
Рибите – впечатлителни, романтични особи. Интериорът, създаден от  Рибите, винаги е обвит с ореол на тайнственост. Рибите обичат «реснички  и панделки»от  стила кънтри, но близки са им и загадъчните мотиви на страните от Изтока. Хармонията на  леки пастелни цветове в техния дом прекрасно се съчетава с обикновени, но качествени и функционални мебели. Хората от този знак обичат уюта и простора, но склонността им към всевъзможни сувенирчета и дреболийки може да доведе до претрупване на  жизненото пространство.

The Faz Collection- Модулните мебели, които вдъхновяват

By Bestfurniture On February 10th, 2011

Представяме Ви Faz, колекция от модерно решение за външно мебелно обзавеждане. Тази колекция се състои от модулни парчета, които могат да бъдат конфигурирани по различни начини, както е посочено на снимките.
Faz има и други части като лежанка, масички за кафе, саксии. Всеки елемент е подходящ и за външно, и за вътрешно обзавеждане.

Колекцията Faz прелива в различни цветове и е проектирана от Ramon Esteve. Мислите ли, че тази колекция създава настроение през лятото?


Мебели Италия | Дизайнерски Италиански Мебели