Стилен ход – кръгъл шкаф

By Bestfurniture On March 24th, 2011

Как модерно да обзаведете  апартамента? С кръгли форми…..
Кой е казал, че креватите и шкафовете задължително трябва да бъдат правоъгълни? На  мода са най-екзотичните форми. Независимо от това съвременната мебел е многофункционална.

Търкаля се – търкаля се настрани дивана

Модерни дивани за домадомаКолкото повече възможности има отоманката, толкова по-добре. От малкото диванче след няколко паса се  получава огромно спално поле – отлично.
Писък на модата е  диванът, който се състои от няколко отделни  части на колелца. Можеш да го местиш, преместваш и даже да го пратиш в съседната стая. Към закръглените краища на  дивана идеално «се присламчва » такава масичка  или кресло. Някъде между възглавниците  просто може «да се спотаи » таен бар, а към облегалката е монтирана лампа.
Ако  за такъв дом-диван нямате средства, не е проблем. Сега е актуален и минимализма. Еднотонни дивани без крака, но пък  с необикновена тапицерия и оптимална форма. За ефект хвърлете върху тях няколко възглавници.
Тапицерията може да бъде всякаква. Но по-добре – естествена кожа или плат.

Креслата са « болни  » от минимализъм

Опъвате върху желязна основа бял плат, прибавяте възглавница и се получава отговарящо на всички съвременни изисквания  място за седене. Ако креслото няма подлакътници, то се смята за не без ръце, а модерно.Още по-добре ще е, ако се разпъва и се превръща в кушетка.
Впрочем  както  винаги е актуална и класиката. Още нито един хол в света не разваля масивното дървено кресло с кожена или копринена тапицерия.

Вместо килими- телешки  кожи

Меки и удобни легла за домаПодовете сега е прието да се «оголват». Нито килими , нито други подови покрития. Затова навсякъде – от детската до банята – се търкалят под краката кожи. Естествени и не толкова. Боядисани като«крава», «зебра», «леопард». С неравни, разкъсани краища. Кожите по поръчка могат да се впишат в общия фон на интериора. За да ходите по апартамента боси и да се чувствате като хищник.
Кръгла спалня…
Огромните железни скелети и лакирани табли на креватите се изпращат в извънградските вили. А спалното място в апартамента, наопаки ни напомня извънградски пейзаж. Например плаж. Вместо обикновеното легло- голям кожен пуф петдесет на два метра. Или лежанка, сглобена от няколко меки възглавници.
Да свиете в спалнята уютно гнезденце  сега е много просто: трябва да поставите там кръгло легло. Желателно е също да е по-голямо – за да стигне мястото и за краката. Такова легло даже има възглавници, като камъчетата в морето: кръгли и плоски.
Модата е  идеална за лениви стопанки : няма крака, не трябва да миете пода под кревата!
Кръглата тематика е актуална и за шкафовете. Вписаните в железен кръг рафтове навяват мисли за спорта. А полукръглият шкаф повече напомня люлка. Чупливи предмети в такъв шкаф по-добре  не пазете!

Популярни цветове за сезона

Модерни цветове за сезона Макар че сме в годината на Заека  не е задължително да превръщате апартамента в гора. Цветът подбираме по сърцето.
1. Скандинавски син. Актуален е и светло- синият, и тъмно-синият в съчетание с белия. Последната тенденция е съчетанието с кафяв  цвят.
2. Екзотично червено. Чувства се в него влиянието върху нас на Изтока и веселите нюанси на далечните петдесетте. Ако пък изберете този цвят, то нека да е като основен (диван, маса, гарнитура), а не в детайли (табуретки, рафтове,лампи).
3. Съвременен зелен. Включва в себе си жълто-зелени и синьо-зелени тонове. И хармонира на белия и кафявия.
4. Сочен и бледо жълт. Добре се комбинира с черен. Идва при нас  от семдесетте години. А той отново е на мода.
5. Черно-бяло кино. Това съчетание все по-често се прилага от дизайнерите на интериори. Особено от тези, които се  увличат по  Италия.

10 креативни мебели

By Bestfurniture On February 28th, 2011

Маси с кракаОбикновено производителите на  мебели поставят функционалността по-високо от дизайна, а напразно. Необикновените мебели
радват очите и привличат вниманието. И аз просто вярвам, че дом,
обзаведен със съвременни, красиви и екстравагантни мебели придава на стопанина си по-голям статус, отколкото Ягуар в гаража.

1. Маси с необичайни крака

Идеята за създаването на масички с крака, които
напомнят извиващи се змии или пипалата на октопод, е хрумнала на
дизайнера Chul An Kwak, под впечатлението от гледането на картини с бягащи коне. Необикновената мебел се изготвя от дърво и въпреки огънатите крака на масите, предаващи кинетика и движение, горната
работна повърхност на масите е абсолютно плоска.

Кресло за безделници2. Креслото на  безделника
Това кресло е направено не за работа. Основното му предназначение е да подари на човека усещане за безтегловност и лекота, което естествено не предразполага към плодотворна работа. Макар че и такава функция креслото има – може да се закрепи за работа към масата.

3. Мебели-привидения, които могат да се предвижват

Призрачни мебелиТова е удивителна и изключителна идея – да направиш мебели, които на пръв поглед някъде се прокрадват. Създателите на  необичайните мебели Reudler съзнателно са се отказали от идеята да  проектират мебелите на компютър и може би не е случайно.

4. Мултифункционално диванче Calypso
Диван Calypso Чудно, но все пак красивото диванче може много: това е и кушетка, и масичка за списания и вестници и просто място за почивка . Съвременните мебели трябва да бъдат  не само красиви, удобни, но и да са многофункционални и този диван-маса-кушетка е подтвърждение за това .

5. Стол за мъжското  достойнство

Идеален вариант за мъже, необичащи ограничението на дрехите и
предпочитащи да прекарват времето си с  чашка кафе или четенето на  сутрешната преса разголени.

За съжаление да станеш притежател  на ергономичния стол, отчитащ всички нюанси на анатомията на мъжете, на този етап е невъзможно, тъй като това е само прототип, въпреки че производителят на този необикновен стол  твърди, че скоро ще бъде пуснат в свободна продажба, така че наредете се на опашката . :)

6. Креативни мебели  от Ли Брум

Светещи мебелиМебелите могат да бъдат меки, скъпи, удобни или напротив. Но Ли Брум е решил да придаде на мебелите още едно качество – светенето.  Английският дизайнер придал на своята колекция от  мебели романтичност и загадъчност със светенето на специални лампи, които придават чар на стаята. По такъв начин, ако обикновените мебели в нощния сумрак престават да красят вашия дом, то произведенията на Ли Брум ще се  погрижат за интериора ви даже през нощта.

7. Мебели от сняг Мебели от снягсняг
Студентът от  факултета за хуманитарни науки Hongtao Zhou в университета Уисконсин-Мадисън решил да създаде мебели, направени от лед и сняг на езерото Mendota, Уисконсин, USA. Също така Zhou създал много оригинални маса и столове с формата на снежни топки.

8. Необикновена мебел от  бъдещето за тинейджъри
Мебели за тийнейджъри Бразилският дизайнер Роберта Раме е представила необикновена концептуална ергономична  мебел Wave Chaise за любителите на компактността. Ето такава мебел на бъдещето а-ла «всичко в едно», предназначена за тинейджъри и младежи. Интересна е с това, че по принцип един предмет от  мебелировката обединява в себе си всичко, което е  нужно на съвременния подрастващ: и компютърна маса за учене и игри, и рафт за книги или учебници, и импровизиран «диван», лежейки на  който може да гледаш телевизор или DVD (които са вградени ,както и уредбата ), да слушаш музика или да четеш (осветителни тела също има ). Добрите мебели съединяват в себе си красотата, комфорта и функционалността, те съответстват на интересите и потребностите.
Представете си  колко удобно е това изобретение за малкогабаритни жилища!
Wave Chaise е красив и елегантен предмет от интериора, икономисва място в стаята и съществува в два варианта –за момчета и за момичета. Изглежда успехът на Wave Chaise е предварително осигурен, само с една уговорка: ако диванът вътре в него бъде удобен!

9. Легло”Капан”

Легло капанИскате ли да спите под навес, който напомня огромен капан за мишки? Може някой и да поиска да изпита нервите си, но лично на мен би ми било малко страшно да спя в това легло-капан. Проектът на това объркващо легло за двама  е бил показан на изложба, посветена на изкуството за обзавеждане на хотели….

10. Необичайна пейкаНеобичайни пейки

Нещо нередно веднага бие на очи. Вярно е –това не е комплект столове, а една пейка, в която са се „враснали”столове. Интригуваща идея за банкетни зали или може би за чакални. Кой знае?

Жан-Пол Готие с нова колекция ….сексуални мебели

By Bestfurniture On February 26th, 2011

Дизайнерски мебели от gaultier Известният френски моделиер Жан-Пол Готие се раздели с парижката модна къща Hermes. Готие признава, че малко се е поуморил от създаването на модерни дрехи и иска да се пробва като дизайнер на интериор.
Моделиерът представи в Ню Йорк своята първа колекция съвременни мебели и аксесоари за дома, която пуска съвместно с лидера на  френския пазар Roche Bobois.Тя отразява неговия фирмен сексуален стил.

«За  мен целият  живот е самоизразяване, казва Готие пред вестника New York Post.  Не е важно, в какво се проявява това  – в предмети за вашето тяло или за вашия дом. Създадох колекция мебели и аксесоари за интериора със сексапилен подтекст. Надявам се, че моят пръв опит ще намери своите почитатели».

В колекцията е  представен секционен диван със сексуален вид: неговите матраци са украсени с  фирмените знаци на Готие във вид на  татуировки и морски райета, а също така с портрет на  целуващи се влюбени. Този диван ще превърне всяка стая в спалня.

Дизайнерски мебели от ГотиеДизайнерски Критиците на  модата високо оценяват мебелите от Готие. Мебелите на Готие повтарят фирмената сексапилна естетика на моделиера, признават те. Отличителни черти са еротичните украси и картини върху тапицерията на диваните и креслата, гобленовите портрети на  влюбени двойки  и амурчета. Всички тези романтични украшения превръщат гостната и спалнята в разкошен будоар. Освен това в колекцията присъства и обичаната от моделиерите морска тематика – морски райета, които на времето са  прославили Готие в света на модата.

Модерни мебели или антики- какво да изберем

By Bestfurniture On February 13th, 2011

Не може да имаме всичко. Независимо дали сме алчен фен на антиките /в добрия смисъл/ или фанатик на тема модерен дизайн, или двете, Gumdesign’s IL Capo е връх на стилистичното решение с невероятни детайли в бароков стил. Модерната маса Gumdesign’s IL Capo разкрива незабравимия характер на противоположностите и екстремните точки. Това е характер, който предлага функционалност и традиционна ползваемост чрез силни динамики, които възвръщат живата обстановка на заобикалящите предмети. Противоположностите се привличат и това е основната тема на Gumdesign’s IL Capo.

Модерни мебели за любителите на сладкишите

By Bestfurniture On February 13th, 2011

За пореден път светът на дизайнерската модерна мебел доказва, че дизайът не познава граници или правила. Доказателството, което е ядрото на дизайна на мебели в наши дни и динамичното му влияние са определени от средата и обстоятелствата. В този случай резултатът от непрестанната еволюция на дизайн е реализиран чрез невероятни продукти, които са модерни, но и точни що се отнася до пресъздаването на реалното.
Всъщност, ако не бе стила и размера на тези мебели, някой би ги сбъркал с вкусни сладкиши. В навечерието на празника, на който отпразнуваме любовта именно с шоколад, тези модерни мебели могат да станат неизменна част от нашия розов ден.

Мебели от бъдещето

By Bestfurniture On February 11th, 2011

На пръв поглед това, как може да се  използват тези мебели ни  говори, че тези  мебели са дошли  от  бъдещето. А само трябвало да се  вземе  италиански дизайн, малко механика, ум на  инженер, качествено всичко  това се смесва  и на изхода се  получава ето такъв резултат.

Практичността на инженерите в комплект с изкуството на  дизайнерите почти са достигнали съвършенство. В крайна сметка, много   хора твърдят, че това е  повече, отколкото мебел. Мебел-трансформър, мебел, състояща се  от модули заема малко място, но напълно удовлетворява  всички изисквания на живущите. Още повече , че тя  позволява да се  икономиса площ. Да, разбираш  защо създателите са  патентовали това чудо-изделие. За  съжаление, мебелите имат един недостатък. Това е достатъчно високата цена. Уви, дизайнерските  мебели, при това и с  високо качество,  не могат  да струват евтино.

В такъв случай дайте просто да погледнем  снимките на многофункционалните мебели. Може би , някой  от вас  ще си хареса нещо и, прилагайки  златните си  ръце, може да направи  нещо «по образ и подобие».


Мебели Италия | Дизайнерски Италиански Мебели