Сellular Сhair: Клетъчен стол по проект на Матиас Бентсън

By Bestfurniture On May 28th, 2011

 Датчанин по произход и лондончанин  по дух и получено образование, дизайнерът Матиас Бентсън (Mathias Bengtsson) представи  проекта си Сellular Сhair – леко и стилно кресло на основата на епоксидни смоли. То не само изглежда като причудлива форма на органичен живот, но и в своята конструкция се  базира върху принципите на ръста на костите на човешкия скелет.
Външният слой на креслото е зададен от формата на отливката, затова вътрешната структура и геометрия на «клетките»е  съвършено уникална и е зададена от  компютърен симулатор за генерация на клетките. Програмата приема геометрията на прес-форма за базовия каркас и на неговата основа започва «да нараства » пориста субстанция, осигурявайки нейната устойчивост и здравината на цялата конструкция.
Матиас Бентсън коментира своята работа: «Аз исках да се избавя от клишетата и да разруши границата между дизайна, занаята и цифровите технологии, комбинирайки най-неочакваните инструменти в работата над този проект. Две неща, които винаги ме очароват– това са технологиите и еволюцията, а също така съчетанието на тези понятия».
Проектът Сellular Сhair е представен на Седмицата на дизайна в Милано, в секцията на датския дизайн и занаят Mindcraft 11.

10 креативни мебели

By Bestfurniture On February 28th, 2011

Маси с кракаОбикновено производителите на  мебели поставят функционалността по-високо от дизайна, а напразно. Необикновените мебели
радват очите и привличат вниманието. И аз просто вярвам, че дом,
обзаведен със съвременни, красиви и екстравагантни мебели придава на стопанина си по-голям статус, отколкото Ягуар в гаража.

1. Маси с необичайни крака

Идеята за създаването на масички с крака, които
напомнят извиващи се змии или пипалата на октопод, е хрумнала на
дизайнера Chul An Kwak, под впечатлението от гледането на картини с бягащи коне. Необикновената мебел се изготвя от дърво и въпреки огънатите крака на масите, предаващи кинетика и движение, горната
работна повърхност на масите е абсолютно плоска.

Кресло за безделници2. Креслото на  безделника
Това кресло е направено не за работа. Основното му предназначение е да подари на човека усещане за безтегловност и лекота, което естествено не предразполага към плодотворна работа. Макар че и такава функция креслото има – може да се закрепи за работа към масата.

3. Мебели-привидения, които могат да се предвижват

Призрачни мебелиТова е удивителна и изключителна идея – да направиш мебели, които на пръв поглед някъде се прокрадват. Създателите на  необичайните мебели Reudler съзнателно са се отказали от идеята да  проектират мебелите на компютър и може би не е случайно.

4. Мултифункционално диванче Calypso
Диван Calypso Чудно, но все пак красивото диванче може много: това е и кушетка, и масичка за списания и вестници и просто място за почивка . Съвременните мебели трябва да бъдат  не само красиви, удобни, но и да са многофункционални и този диван-маса-кушетка е подтвърждение за това .

5. Стол за мъжското  достойнство

Идеален вариант за мъже, необичащи ограничението на дрехите и
предпочитащи да прекарват времето си с  чашка кафе или четенето на  сутрешната преса разголени.

За съжаление да станеш притежател  на ергономичния стол, отчитащ всички нюанси на анатомията на мъжете, на този етап е невъзможно, тъй като това е само прототип, въпреки че производителят на този необикновен стол  твърди, че скоро ще бъде пуснат в свободна продажба, така че наредете се на опашката . :)

6. Креативни мебели  от Ли Брум

Светещи мебелиМебелите могат да бъдат меки, скъпи, удобни или напротив. Но Ли Брум е решил да придаде на мебелите още едно качество – светенето.  Английският дизайнер придал на своята колекция от  мебели романтичност и загадъчност със светенето на специални лампи, които придават чар на стаята. По такъв начин, ако обикновените мебели в нощния сумрак престават да красят вашия дом, то произведенията на Ли Брум ще се  погрижат за интериора ви даже през нощта.

7. Мебели от сняг Мебели от снягсняг
Студентът от  факултета за хуманитарни науки Hongtao Zhou в университета Уисконсин-Мадисън решил да създаде мебели, направени от лед и сняг на езерото Mendota, Уисконсин, USA. Също така Zhou създал много оригинални маса и столове с формата на снежни топки.

8. Необикновена мебел от  бъдещето за тинейджъри
Мебели за тийнейджъри Бразилският дизайнер Роберта Раме е представила необикновена концептуална ергономична  мебел Wave Chaise за любителите на компактността. Ето такава мебел на бъдещето а-ла «всичко в едно», предназначена за тинейджъри и младежи. Интересна е с това, че по принцип един предмет от  мебелировката обединява в себе си всичко, което е  нужно на съвременния подрастващ: и компютърна маса за учене и игри, и рафт за книги или учебници, и импровизиран «диван», лежейки на  който може да гледаш телевизор или DVD (които са вградени ,както и уредбата ), да слушаш музика или да четеш (осветителни тела също има ). Добрите мебели съединяват в себе си красотата, комфорта и функционалността, те съответстват на интересите и потребностите.
Представете си  колко удобно е това изобретение за малкогабаритни жилища!
Wave Chaise е красив и елегантен предмет от интериора, икономисва място в стаята и съществува в два варианта –за момчета и за момичета. Изглежда успехът на Wave Chaise е предварително осигурен, само с една уговорка: ако диванът вътре в него бъде удобен!

9. Легло”Капан”

Легло капанИскате ли да спите под навес, който напомня огромен капан за мишки? Може някой и да поиска да изпита нервите си, но лично на мен би ми било малко страшно да спя в това легло-капан. Проектът на това объркващо легло за двама  е бил показан на изложба, посветена на изкуството за обзавеждане на хотели….

10. Необичайна пейкаНеобичайни пейки

Нещо нередно веднага бие на очи. Вярно е –това не е комплект столове, а една пейка, в която са се „враснали”столове. Интригуваща идея за банкетни зали или може би за чакални. Кой знае?

Жан-Пол Готие с нова колекция ….сексуални мебели

By Bestfurniture On February 26th, 2011

Дизайнерски мебели от gaultier Известният френски моделиер Жан-Пол Готие се раздели с парижката модна къща Hermes. Готие признава, че малко се е поуморил от създаването на модерни дрехи и иска да се пробва като дизайнер на интериор.
Моделиерът представи в Ню Йорк своята първа колекция съвременни мебели и аксесоари за дома, която пуска съвместно с лидера на  френския пазар Roche Bobois.Тя отразява неговия фирмен сексуален стил.

«За  мен целият  живот е самоизразяване, казва Готие пред вестника New York Post.  Не е важно, в какво се проявява това  – в предмети за вашето тяло или за вашия дом. Създадох колекция мебели и аксесоари за интериора със сексапилен подтекст. Надявам се, че моят пръв опит ще намери своите почитатели».

В колекцията е  представен секционен диван със сексуален вид: неговите матраци са украсени с  фирмените знаци на Готие във вид на  татуировки и морски райета, а също така с портрет на  целуващи се влюбени. Този диван ще превърне всяка стая в спалня.

Дизайнерски мебели от ГотиеДизайнерски Критиците на  модата високо оценяват мебелите от Готие. Мебелите на Готие повтарят фирмената сексапилна естетика на моделиера, признават те. Отличителни черти са еротичните украси и картини върху тапицерията на диваните и креслата, гобленовите портрети на  влюбени двойки  и амурчета. Всички тези романтични украшения превръщат гостната и спалнята в разкошен будоар. Освен това в колекцията присъства и обичаната от моделиерите морска тематика – морски райета, които на времето са  прославили Готие в света на модата.

Мебели за вашия дом (коридор, хол, детска стая, спалня)

By Bestfurniture On March 2nd, 2010

Антре. Входно антре – е първата стая, в която ние попадаме,влизащи в къщата. Обикновено, антрето, в много случаи представлява тесен коридор на малка площ. Визуалното пространство може да бъде удължено,с висящи от едната страна на коридора големи огледала, а на другата стена с фотоси на морски или планински пейзаж. На тавана е необходимо ярко осветление, така че да преоблечете удобно облеклото и обувките.Ако ширината на коридора позволява, може и от двете страни на стените в шахматен ред допълнително да монтирате да висят няколко лампи.Във вашия интериор на коридора може да сложите полукръгли арки, които могат да стоят в края или началото на коридора.Сега, да погледнем на дрехите,не икономисвайте мебели за коридора. Главното условие – мебелите за антрето трябва да бъдат в хармония с останалата част от обзавеждането в дома, и освен това да са компактни и с достатъчна вместимост. Детска стая.В момента, обзавеждането на детската стая е най-бързо развиващият се сегмент на пазара на мебели.Детската стая расте и се променя заедно с детето Ви, и има за много функции – това е една спалня и стая за игри, това е работното място на ученика и творчески лабораторни изследвания и много повече.Психолозите съветват да промени интериора в стаята на детето 3-4 пъти: Препоръчва се за новородено да се направи добър ремонт, покупката на нови и екологично чисти мебели.След 2-3 годишна възраст, когато детето вече ходи уверено, можете да премахнете масата на пода, което е основното място за игри, с постелки с мек и пухкав килим. За предучилищника е нуждо маса или бюро за моделиране, рисуване, проектиране. Има специализирани комплекти корпусна мебел с секции в които може да се съхраняват дрехи и играчки. Мебелите за деца трябва да възбуждат положителни емоции в детето – да са светли, красиви, здрави, лесни за трансформиране (например, в къща за животни или космически кораб), и разбира се безопасностни. В училище основно място в стаята на детето става работна зона с маса за писане,книжни стелажи, бюро за компютър. Обърнете внимание на сигурността в стаята на детето си: елиминирайте всякакъв пряк достъп до всички уреди, които работят с ток или напрежение.Създайте в стаята комфортна температура и подходяща вентилация. Уверете се, че всички прозорци и врати имат изправни брави и ключове. Ако имате две или повече деца, трябва да зонирате пространството да е отделно от общите части (за игри, творческа) да подсигурите на всяко дете лична баня. А добро решение на този проблем може да бъде цветовото разделение на личното пространство и дори отделните елементи на мебелите – ясли, детски столчета, и всяко дете може да изберете цвят, който той харесва. Дневна – визитната картичка на дома ни. Тук ние почиваме, прекарваме време със семейството си и посрещаме гости.Дневната – е отражение на вътрешния свят на хората, живеещи в дома, техните вкусове, предпочитания, фантазии.Съвременните стаи обикновено имат две основни проложения – кът за хранене (столова) и зона за отдих.Понятието “Мебели за хола” е доста обширно – тук се включват мебели като трапезария, мека мебел и мобилни мебели.Корпусната мебел е разнообразна, библиотеки, шкафове, библиотеки, шкафове, бюфети и др.Мобилните мебели имат ролки или колела (шкафове, маси), кресла, мека мебел, столове и т.н., и по този начин може лесно да се предвижват.Светлината – важен елемент от всяка стая.В дневната е препоръчително да има поне три нива на осветеност с различна интензивност на източници на светлина. Комбинацията от ралични варианти от нива на осветеност ще превърне вашия хол в празнична банкетна зала, място за настроение или романтична вечеря на свещи. Не забравяйте, аксесоарите, които ще се засилят още повече стила на вашия хол. Изборът на аксесоари е огромен: статуи, картини, снимки, вази, релефи, съдове, аквариуми, живи растения в саксии, завеси, щори. Най-важното — умело и с вкус ги разместите в пространството на вашата дневна.Сега е модерно да се планира стаята “от центъра.” Центърът може да бъде маса или домашен кинотеатър. Около центъра са поставени мека мебел, други мебели, интериор, аксесоари. Опитайте се да пофантазирате,възможно е цялото семейство да намерите неочаквано и интересно решение. Понякога е обичайно черно-бяла фотография или копринен плат в проста рамка може да бъде връхната точка на интериора на вашия хол.А отделен е разговора за стила на дневната. Сега вече можете да намерите почти всякакъв стил на обзавеждане – от класиката до японски минимализъм, от ранен на барок до модерна и Арт Деко. Но не забравяйте, че колкото повече мебели имате в хола, толкова по-малко място за вас и вашите гости. Спалня.Модерното производство на мебели предлага разнообразен избор на спални в различни стилове. Ще разкажем накратко за тях. Класически. На първо място, те са с естествени материали, използвани за мебели – Дърво, метал,натурално или изкуствено състарени, благороден порцелан, множеството огледала, свещници. Много продукти на мебелите и аксесоарите са направени на ръка.
Хай-тек. Начин на живот Рационалисти на Новият век и модерни технологии.
Мебелите са изработени от хром, стомана и пластмаса. Вашата спалня е подобна на съвременните космически кораби. Основните цветове – студен метал Минимализъм. Няма нищо излишно. Изчистени линии, голямо пространство, хармонични и акцентирани предмети в интериора. Откритата корпусна мебел, които се използват в спалните от този тип, акцентира на космоса, безтегловността на космоса. Практически всички мебели се предвижват, движение в хоризонтална и вертикална посока. Постмодернизъм.Постмодернизма се характеризира с използването на елементи от миналото, като бароков и класически стил. Елементи на хипербола, известна театралност, ирония ще направят уникален контраст в една подредена простота от модерните стилове.
Арт Деко.Арт-деко стил се характеризира със строгите вертикални линии, заоблени ъгли, визуално “отстъпващи” форми. Много от декоративните детайли са в във формата на зигзаг, кръгове, триъгълници. Тъй като използваните материали са от рядка порода дървесина. хром, неръждаема стомана, ламиниран пластмаса.
Като избирате спалня, имайте предвид, че около една трета от живота си ще прекарате в нея (именно толкова време от живота си човек прекарва в сън), Затова тя трябва да бъде удобна и уютна.

Мебели от кожа: за или против

By Bestfurniture On February 12th, 2010

Бързите темпове на съвременния живот, e изпълнен със стрес и конфликти като правило, ние си запазваме на прага на къщата си, които търсят подслон за спокойствие почивка и отдих. Както останалите? В различните начини: някои хора предпочитат да седят в мълчание, някой да слушат любимата си музика или да участват в любимото си хоби, някои хора които просто да лягат и медитират в мълчание … Тогава какво е почивката? Разбира се, тя е на любимия диван или стол. Сега, когато производителите на мебели предлагат невероятно разнообразие, тъй като отделните елементи са завършени и при двата вида мека мебел, изборът си е само за нас.
Качествената мека мебел трябва да бъде наистина мека и удобна, да не избледнява при излагане на светлина и да е лесна за почистване. Тапицерията на модерната мека мебел, обикновено е изработена от естествени материи, които са подложени на специална химична обработка. Такава подложка не избледнява, и мърсотията лесно да се почистват у дома.
Да поговорим малко повече за мебели от кожата. Кожа – продукт от естествен произход. Но преди да стане мека диван или стол, кожата минава дълъг технологичен процес на обработка, която ще ви кажа с повече подробности. Първо кожата е изложена на химическа обработка. Обработката започва с червеното на кожата, която не позволява на кожата да изгние. Ключови танини – различни химични съединения на хрома. Танините не прониква в дебелата кожа,те са разпространене в околната среда и са безопасни за хората. Проблемите започват, когато остарелият диван или стол по някакъв начин трябва да се бракува. Обикновено, като изходен материал за дъбилни форми, са използвани плодове и листа от дървета, без да причиняват значителни щети на плантациите. Мебелите обработени по такъв начин са абсолютно чисти екологично и съответно скъпи. Качеството на тази кожа не е по-малък от хром кожа, въпреки че кожите, третирани с растителни танини, са с по-ниска устойчивост на светлина. Въпреки това, някои производители на кожени мебели напълно премахват използването на суровини на базата на хрома.
Следващият етап на обработка на кожата -е цветът. Растителните багрила – бежов, черен, кафяв – имат ниска устойчивост на светлина и така бързо избледняват. За по-широка цветова гама, са използвани синтетични багрила, наречена анилин. Въпреки това, анилинът остана само в името на тези багрила, както и преди, използвани за производството им. Сега, вместо анилин се използват по-малко токсични вещества. Технология на цвета на кожата е такава, че порите на кожата остават отворени, добре запазена текстура и структура на кожата
Как да почистите меката мебел от кожа? Много производители на кожа я подлагат на импрегниране със специални химикали, които се противопоставят на различни замърсители. Ако при вас има същия възникнал проблем, опитайте се бързо да отмие петното с чиста кърпа.

Грижа и поддръжка за мека мебел

By Bestfurniture On August 5th, 2009

мека мебел

мека мебел


Когато се полагат необходимите грижи за меката мебел, тя отговаря с излъчване, което те кара да се влюбиш, само с един поглед.
С правилно почистване и поддръжка е възможно вашата гарнитура да изглежда като нова за много по-дълго време. Струва си да се полагат необходими грижи, и никак не е трудно да се направи.
Когато избирате подходящата материя за точното място, правите поддръжката на тапицерията лесна задача. Винаги бъдете сигурни, че сте избрали материя, която е подходяща за вашия начин на живот. За пример, синтетичните влакна са по-добър избор за мека мебел, ако тя е в зона на тежко ползване.
ъглова гарнитура

ъглова гарнитура


Голяма част от работата по поддръжката е свършена още във фабриката, когато тапицерията минава процеса на приключване. Обикновенно там тъканите се третират с водни репеленти и инхибитори. Допълнителна структурна защита на меката мебел може да бъде приложена в магазина, от който се купува, или вкъщи.
Макар това да помага разлятите течности да не се абсурбират във влакната на тапицерията веднага, не може да замести задължителното почиствне на петната. Никога не възприемайте фабричната защита като невидим щит за мебелите. Почиствайте своевременно всяко петно и следвайте инструкциите за правилна грижа, които дават производителите.
Изпипан метод за удължаване живота на вашата гарнитура са декоративните възглавнички. С тяхна помощ внасяте разнообразие и същевременно мебелите не гупят своята идентичност, а се постига по-бавно и равномерно износване на тапицерията.
Вакуумирайки меката мебел също я предпазвате от замърсяване.
мебели

мебели


Също така може да се използва четка за нежно отстраняване на замърсените участъци. Важно е четката да е с мек косъм за да не се наранява плата на мебелите.
Тук ще намерите изобилие от модели, чиято грижа и поддръжка ще се превърне в удоволствие за вас.

Ъглов диван в кадифе и кожа

By Bestfurniture On June 22nd, 2009

Диван в кадифе и кожа

Диван в кадифе и кожа


Обзавеждането в хола е едно от основните и първи мебели, които избираме за дома си. То трябва да е удобно и изключително финкционално, за да може да отговори на необходимостите на всеки отделен човек, който го използва и освен това трябва да създава интерес в интериора. Една мека мебел задължително трябва да бъде с естетичен външен вид.
Мебели Италия е отдавна специализирана във вноса и дистрибуциятя на мека мебел. По–голяма част от нашите модели са изработени с висококачествена италианска кожа, но сега искаме да ви предложим едно нестравнимо съчетание на плюшено кадифе и кожа.
Цветовете на ъгловия диван са бледолилаво за меката кадифена тапицерия и нежно сиво с лилави нюанси за тапицерията от кожа. Предлагаме ви невероятно добро съчетание в крак с последните модни тенденции.
В комплект с ъгловия диван можете да вземете и холна маса, която повтаря декорациите от меката мебел. Към това също предлагаме и съвременна лежанка с ултра модерна форма.
Стилен ъглов диван

Стилен ъглов диван


Само с това предложение можете да съчетаете романтиката на мекото кадифе и блясъка на кожата. Ако не сте се спрели на специален традиционен или модерен стил за обзавеждането си сега можете да постигнете чудесна комбинация и от двете с предложението за мека мебел от Мебели Италия.
Елегантните и нежни цветове са подсилени от чистите линии и финия дизайн. Уникалната декорация от ивицата плетка по продължение на дивана и масата създава усещане за завършен и цялостен декор.
Освен с уникален превъзходен външен вид, дивана е и с изключително комфортна конструкция, предлагаща широко място за сядане на голям брой души, както и вградена лежанка.
Ако разполагате с още пространство в хола си, можете да се обзаведете и с конзолната маса от същия комплект.

VIP колекцията се обогатява

By Bestfurniture On June 2nd, 2009

VIP мека мебел

VIP мека мебел


В новия сайт на Мебели Италия можете да се насладите на новата, още по-богата колекция VIP мека мебел.
Нови, още по- перфектни форми и нови, по-разнообразни и наситени цветове. Към това богатство от форми и барги на меката мебел, сега има и още предложения. Мебели Италия предлага цялостно обзавеждане за дома от VIP колекцията. Сега можете да допълните обзавеждането на дома си със спалня, шкафове, маса и столове за трапезария, лежанки и кресла.
VIP мебели за трапезария

VIP мебели за трапезария


Не пропускайте шанса да се възползвате от предложение от подобен род. Стабилните и масивни мебели са изработени с почерка на изключителни професионалисти. Дебелата 4 mm естествена кожа е оформена по перфектен начин, нейната издръжливост и качество се допълват от невероятният й външен вид. Извивките са очарователно изящни.
Изборът на начина на изработка варира от модели с изцяло кожена тапицерия, такива с комбинация от кожа и дамаска, модели с изцяло тапицирана конструкция, както и такива с орнаменти от дърво.
Възползвайте се от това голямо разнообразие от възможности, които Мебели Италия предлага.

Разтегателни ъглови дивани

By Bestfurniture On June 1st, 2009

Кожен ъглов диван

Кожен ъглов диван


В условията на съвременните тесни жилища, изборът на мека мебел е нелесна задача. Все по-често се наблюдава тенденцията към изоставяне на комплектите от дивани и фотьойли и насочване към модерната ъглова мека мебел. Освен че заема по- малко пространство отколкото комплектите мека мебел, настаняващи същият брой хора, ъгловият диван има и редица други предимства.
Обикновено, съобразно нуждите на по-голяма част от потребителите, ъгловите дивани се изработват така, че едната част от тях да изпълнява и функциите на кушетка- за отпочиване и излежаване през деня. Тази част – лежанката може да се използва както за сядане на няколко човека, когато са събрани да изпият следобедното си кафе, така и за излежаване пред телевизора, когато сте уморени късно вечер.
Разтегателен ъглов диван

Разтегателен ъглов диван


Мебели Италия предлага един още по-функционален вид ъглови дивани- с широко място за складиране под лежанката и разтегателен механизъм за спане под двойният диван. Много често, потребителите не се осмеляват да изоствят остарелите големи тройни дивани точно заради това тяхно предимство- че се разтягат и се превръщат в удобно легло. Диванът 7155-vp има и тази практична функция. В допълнение към това изключително удобство е и допълнителната табуретка, чийто капак също може да се повдига и под него да се държат вестници и списания например.
Ако все още се колебаете какъв вид мека мебел да изберете за хола си, ние улесняваме вашият избор с това комфортно и едновременно естетично предложение на разумна цена.

Офис мебелите- в жълто

By Bestfurniture On May 29th, 2009

Конферентната зала в жълто

Конферентната зала в жълто


Фен Шуй може да ви помогне да направите офиса си по- продуктивно и зареждащо с енергия място.
Използвайки подходящият цвят, според тази философия можете да създадете тази енергия, която да ви стимулира за работа. Цветовете на офиса трябва да подсилват енергичността и движението, а в същото време и да намялават стреса. Разбира се, индивидуалните предпочитания също могат да окажат влияние върху избора на цвят. Той трябва да е съобразен и с вида работа, която вършите.
Също както служителите се обличат с подходящи дрехи за работа, така и помещението трябва да е решено по подходящ начин, в подходящите тонове.
Офис столове

Офис столове


Най-добрият избор за цвят според Фен Шуй е жълтото. Жълтият цвят е символ на чистата мисъл и самоуважението. Един от начините да донесете баланс и хармония на работното си място е като заложите на правилния цвят не само в цветовете на стените и аксесоарите, а и в мебелите. Мебели Италияразполага с изключително голям брой офис мебели в този цвят. Вече имате възможност да обзаведете конферентната зала в този слънчев цвят, да създадете спокойна и ведра атмосфера за хората в чакалнята и дори да обзаведете собствения си офис с мебели в подходящия цвят.
Мека мебел в чакалнята

Мека мебел в чакалнята


Мебелите в жълт цвят обикновено са с централно значение за интериора. Затова с тях е лесно да се постигне впечатление за значимост, важност и стабилност на работата у посетителите на работното място.


Мебели Италия | Дизайнерски Италиански Мебели