10 тъмни стаи, в които се влюбихме

By Bestfurniture On March 3rd, 2015

Изглежда сякаш бялото е в движение-да говорим за цвят за стените и таваните, но като завършващ детайл, черното се промъква в космоса на интериорния дизайн. Въпреки че е в голям контраст от белите, черните и тъмни стаи могат да създадат уют, почти успокояващо усещане. Точно като бялото, другите цветове са склонни да „гърмят” на тъмна база, който го прави идеален неутрален фон за драматично пространство. Обърнете внимание на 10те интериорни пространства, които предлагат тъмни и мрачни емоции и са хит в интериорния дизайн.

Зашеметяващият дом на творческия директор Patrizia Moroso, е проектиран от не кой да е, а от испанския дизайнер Патриция Уркиола. Горния етаж, където се намира хола има тъмни стени и мебели от дизайнери като Ron Arad, които са в синхрон със съвременни ирански килими.

Базираната в Милано компания Studiopepe е проектирало този хол за Spotti Milano който има стена, коята изглежда като ксерокопираните копия на взривени снимки на дървета. Един стол Egg в сиво, заедно с черен диван и дървени шкафове, придават и завършват уюта на стаята.

Този относително малък апартамент в Берлин, проектиран от Peter Fehrentz, има стари дървени подове, боядисани в тъмен цвят патладжан, с което се доближава в обичания розов цвят на кухненските шкафове. Черните плочки и черни стени правят блясъка на розово наистина поп, като същевременно поддържат с мрачна атмосфера.

Проектиран от Architecture за Лондон, тъмните стени и таван в тази уютна спалня в грузинскиа градска къща в Лондон се компенсират с природните етажи, с проста рамка на легло и самото легло, което е страшно колоритно.

Интериорният дизайнер Челси Хинг позволява на зрителите да надникнат  в собствения й апартамент в Мелбърн, Австралия, където тъмнината е водещата темата. Този изпълнен със светлина хол е с тъмносин секционен диван срещу тъмни стени и тъмен килим, които му придават мрачна атмосфера.

От Maison Hand, тази драматична трапезария в апартамент в Lyon Saint Georges прави тъмното и мрачното перфектно. Чрез поддържане на почти всичко в същия тон, в стаята се чувства сплотеност и домашен уют.

Шведският фотограф Jonas Ingerstedt засне този апартамент за шведското списание ELLE. Тази стая изглежда сякаш не може да се удвои като трапезария или да бъде офис. Така или иначе, тъмносивите стените и врати са смесени с леки дървени подове и столчета за създаване на топлина в помещението.

Изисканият апартамен Marine Parade в Брисбейн, проектиран от Джеймс Доусън, разполага с черен дървен фурнир, кухня с ръчно изрисуван графичен тапет върху тавана. Стратегически разположените огледала помагат с озаряването на малкото пространство и дават илюзията, че са по-големи, отколкото са.

 

Друга драматична кухня, която ще Ви представим се нарича Укритието VIPP. VIPP е любимата марка базарана в  Копенхаген, която проектира тези прекрасни кофи за боклук, а сега те са най-големия актуален проект – панелните домове. В интериора е класически VIPP кухненски остров, който е заобиколен от всички черни повърхности с изключение на тъмно сивия под.

В хола на запален колекционер, наречен Alketas Pazis, се набляга на обзавеждане в различни стилове от 1900 – 1950 г., определени с тъмни стени са наистина забележителни.

Стол Odyssey от Alvin Huang

By Bestfurniture On December 18th, 2011

Този стол за релакс наречен е създаден от Сингапурски дизайнер  Alvin Huang, а основният материал е стъклопласт. Столът е вдъховен от движението на вълните, а Алвин е създал повърхности, които сякаш се носят, за да създадат динамична и елегантна форма.

Скулптури и био- мебели от дърво

By Bestfurniture On March 8th, 2011

Еко скулптури от дървоИталианският дизайнер Giancarlo Zema за Avanzini представи тези великолепни кресла и столове от колекцията  «Лъчезарно дърво» (Bright Woods)на мебелната изложба в Милано 2010 г. За дизайнера са характерни био- формите, затова създадените от него мебели изглеждат изключително хармонично и естествено.  Интересно е, че тези мебели подхождат както за интериори така и за открити пространства.
Тази оригинална мебел с илюминация притежава невероятно обаяние – при включена светлина  в тъмнината тези симпатични конструкции, които напомнят пънове от гората сияят с оранжеви, жълти, бели, зелени и виолетови райета, приемайки оригинален, дискотечен вид.

Светещи дизайнерски еко мебелиКолекцията Smokin’ style Bright Woods е изпълнена от натурално дърво, а светещите  райета от естествена дървесна смола. Комплектът включва  120 стола  и 60 масички за кафе.

Steam Furniture е колекция мебели,създадена от корейските дизайнери, великолепно вписваща се в съвременния дизайн на интериора. Тези вещи напомнят влакна, те започват в твърдата част на дървото, след това на вълни се преплитат между себе си, създавайки уникална форма на седалката и облегалката.  Майсторски изпълнени те не могат да не ни се харесат.

Дървени еко мебелиMatthias Pleissnig е известен със своите луксозни мебели. Той е създал нова серия дивани и кресла и я нарекъл Providence. Всички изделия имат плавни форми, седалките-морфи се сливат в един обем, позволявайки да седнат двама човека от различни страни, те идеално подхождат за почивка. Великолепната работа с дървото, оригиналната дизайнерска идея, безусловната екологичност  прави тези мебели неповторими.

Интересни факти за «известните» и техните фобии от мебели

By Bestfurniture On February 27th, 2011

Били Боб е алергичен към антични мебелиВсички известни хора имат свои тайни страсти и явни пристрастия като всеки един от нас, но понякога странни и учудващи.
А за най-абсурдни «звездни» фобии (за много, от които няма даже измислено име– толкова са редки) смятат :

– страх от стари мебели –от него страда Били Боб Торнтън, задушава се в стая, където има антиквариат;

страх от въртящи се врати  – нещастният Матю Маконъхи кMатю има страх от въртящи се вратиак ли се справя  с този страх?

Своята първа крона основателят на  компанията IKEA и най-богатият швед Ингвар Кампрад (неговото състояние се  оценява на  28 милиарда долара) е спечелил в началните класове на училището. Купувал моливи и гуми на едро, а след това бъдещият мебелен магнат ги продавал три пъти по-скъпо на съучениците си. А парите спестявал. Той е известен с това, че даже сега се храни  в евтини ресторанти, лети с намаление , вози се на автобус и отсяда в тризвездни хотели.А отпуската си прекарва с въдица на брега на някоя река  в родната Швеция.

От своите подчинени Ингвар изисква да използват и двете страни на хартиения лист. Всичките  мебели в неговия дом са  от магазина IKEA, с изключение на “старо кресло и прекрасен часовник”. Освен това Ингвар 32 години използва едно и също кресло: “Аз го ползвам 32 години. Жена ми смята , че ми е нужно ново, защото материалът се е замърсил. Но в останалото то не е по-лошо  от новото”.

Сергей Брин и мебелните му пристрастияОснователят на  една от най-популярните интернет-търсачки  Google 33-годишният  Сергей Брин е спечелил  около 11 милиарда долара. Но живее в малък тристаен апартамент, кара не скъпа, но еко  работеща Toyota, движеща се не само с бензин, но с електричество. И това е така,въпреки че Google получава пари за всяко кликване на рекламен линк.  “Неправилният милиардер” няма нито яхти, нито вили. На работа, както и много други директори на  Google, той често пристига на ролкови кънки, а по време на почивките играе на паркинга за коли на хокей с кънки. Казват още, че честичко посещава многобройните руски ресторанти в  Сан Франциско, по-специално “Катината чайна”.

Марк Цукерберг
Откъде да започнем, говорейки за основателя на Facebook? На неговата възраст —той е на около 25 — Цукерберг откровено е неадекватен в социален план. От неговото минало е известно, че е предизвиквал колегите си -разработчици на фехтовални дуели без някакви видими причини. Съобщава се, че  в неговия дом няма други мебели, освен легло и две масички , да и при това е под наем. Телевизор също няма. Сега, когато филмът«Социална мрежа» стана летопис на неговите странности, той ни дава свобода на въображението.

Джеймс Леброн работи върху разработване на мебели

By Bestfurniture On February 25th, 2011

Джеймс Леброн прави колекция мебелиСупер звездата на  американския баскетбол Джеймс Леброн се захвана с разработването на мебели. В това ще му асистира мебелната компания American Signature. Също така при създаването на  предмети от интериора ще участва собствената  компания на  Леброн LRMR Marketing и неговата бивша приятелка Савана Бринсон.
Както съобщава USA Today, баскетболистът възнамерява да «сподели своя стил на живот с поклонниците си  и други купувачи». Да се докоснете до стила му  ще можете още това лято, когато измислената от Леброн мебелна колекция ще  постъпи в продажба в американските магазини.
За American Signature това ще  бъде пръв опит на работа със звезда. Обаче  това не е първият експеримент на спортни звезди по създаването на  мебели. Така, бившият куотърбек Джон Елуей е  създал колекция мебели за Bassett. Леброн няма засега подобен опит, но вече му се е налагало да лицензира своето име за  други производители: Nike произвежда маратонки, носещи името на  баскетболиста.

Charles Pollock- френски и чувствен разкош

By Bestfurniture On February 23rd, 2011

Разкошно мебелно обзавеждане от Charles PollockИмето на  декоратора Чарлз Полък, брат на известния художник Джексън Полък, е неотделимо от Холивуд. Списъкът на неговите клиенти е като титри на  художествен филм, където звездните имена следват едно след друго: Бети Дейвис, Мериън Дейвис, Ли Марвин, Пол Нюман, Джек Лемън, Хенри Фонда, Арнолд Шварценегер.
Полък  безусловно знае, какво е разкош, улавя предпочитанията на  “холивудските галеници “. Изисканата фантазия на неговите  интериори напомня същата онази приказка, заради която милиони хора отиват на кино, за да избягат от сивото ежедневие и да помечтаят за красив живот.

Полък твърди: “Домът не е музей, а репродукцията не е имитация на оригинала”. Враг на всичко обикновено, той се възхищава на английските и френските мебели от 17-18 в. Отдавайки дължимото на класиката, той променя пропорции, акцентира на  детайлите, създава нещо ново.

Дизайнерско мебелно обзавеждане за холивудски звездимебелно В началото та  60-те Чарлз Полък открива своя пръв магазин на булевард Робертсън, благодарение на което мястото станало известно като “декораторски ред”. Вторият магазин, получил името Мел Роуз Плейз (Melrose Place)  е един от най-реномираните и известни по Западното крайбрежие на САЩ.
Създаденото от Полък кресло за ръководителя “Pollock Chair” е  най-продаваното кресло за цялата история на дизайна при офисните мебели. За пръв “Pollock Chair” бил представен през  1965 г. и сега заема почетно място в най-престижния музей на света – френския Лувър.

Мебелите на Чарлз Полък са съчетание на  френската елегантност, разкоша на барока от  17-и век и чувствеността на  арт-нуво. Полък лично е подбирал антични вещи за  своята колекция.Според него класическите репродукции трябва да бъдат преди всичко репродукции, а не имитации на  оригинала. Детайлите, пропорциите са  променени с оглед на времето, и по такъв начин се вписват в интериора.

История на стола или как започна всичко

By Bestfurniture On February 18th, 2011

Столът… Такъв  обикновен за нас днес предмет от мебелното обзавеждане е  бил някога достъпен далеч не за всеки. В далечни времена  столът служел за трон, а на него даже царят сядал само в “особени” случаи. Освен това стола го носили със себе си: нали наличието или отсъствието на  стол нагледно демонстрирало кой кой е.

За изобретатели на  стола – седалката с облегалката – смятат древните египтяни. Преди тях можело да сядаш само на пейка  или на табуретка. Трудно е да си  представиш царска особа, седяща на обикновена  табуретка. Но какво да се прави щом столът още не бил изобретен? За троновете  на  своите управляващи древноегипетските дърводелци измислили подлакътници. Отначало това даже изглеждало странно – облегалки, подлакътници. Но тронът се  оказал толкова удобен, че оттогава нито един държавен глава не се отказал от него.

А при  древните  гърци столовете  били основно привилегия на  жените и децата. Ако внимателно  разгледате рисунките  на древногръцките вази, то може да  забележите , че на тях често се  изобразяват жени, възседнали изящни столове. Мъжете предпочитали да се излягат  по време продължителни беседи и пирове.

За древните римляни столът или креслото били показател на  това, колко човек  е преуспял. Важният чиновник не се разделял със своя сглобяем, облицован със слонова кост стол. Носел го неговия послушен роб. На ниска, богато украсена седалка – бисилиум седели само най- уважаваните граждани. А главата на  аристократичното семейство се отпускал  върху  домашния трон от мрамор, направен по образец на  императорския.

Дълго време столът оставал престижна вещ. Особено можели  да се гордеят столовете  с възглавници, та нали на тях имали право да  седят само  членовете на царското  семейство. Тези столове играели много важна роля в дворцовия ритуал и самият им външен вид  – гордо извитата облегалка и пищната седалка – говорят за  това. Знатните се разполагали  на красиви столове украсени с дърворезба и инкрустация, а по-малко родовитите придворни сядали на сглобяеми  седалки. Всички останали  на царския прием задължително трябвало да стоят. Само някои придворни дами се удостоявали от краля  с “правото на  табуретката”, тоест правото да седне на нея.

Людовик XIV особено ценил столовете и за да докаже това заповядал да му направят за двореца  от чисто сребро. Наистина , тези скъпоценни столове съвсем малко просъществували : заради разорителните войни, кралят претопил столовете  на монети.

Дълго време главното, към което се стремели майсторите при производството на стола, бил техният величествен вид. Нека бъде не много удобен, но задължително величав. Например, такъв в стил барок испански стол бил много  неудобен. Той обричал човека да седи в мъчителна поза по време на  многочасовите церемонии, защото така е изглеждал величествено, сякаш управлява огромна държава.

Постепенно това отношение към стола се променяло и накрая виждането за него станало направо противоположно. “Главното е – удобството!” – ето  единодушното мнение на всички , но  то съзряло едва към XVII век. По това време се  появил шезлонгът (дълъг  стол), на който може да  седиш и лежиш. Шезлонгите  били различни по форма – в вид на  лодка или в вид на  “счупената  херцогиня”. Не се  плашете! Освен това трагично име, нищо страшно в този шезлонг не се е случило! ” Счупената  херцогиня “се  състояла от кресло и допряна до него мека табуретка, а понякога  от две кресла и табуретка между тях.

Но гордите столове не един път още са карали хората да се съобразяват с тях. Например, когато мъжете започнали  да носят фракове  и им се наложило да сядат отзад напред  с  лице към облегалката на стола, за да не мачкат  полите на фрака отзад.


Мебели Италия | Дизайнерски Италиански Мебели