Изключителен комплект за трапезария

By Bestfurniture On June 2nd, 2009

Комплект за трапезария

Комплект за трапезария


Трапезарията е една от стаите в дома, към чието обзавеждане трябва да се подходи с изключително внимание. Изискванията към мебелите в това помещение обикновено са много и различни. От една страна, трапезната маса трябва да е издръжлива и стабилна- плотът й да може да устои на последиците от ежедневната му употреба. Столовете също са от мебелите в дома, които се изполват най-често, затова те трябва да са както комфортни, така и качествени. И в допълнение на всичко това, мебелите в трапезарията трябва да са елегентни и стилни, с перфектен външен вид, който да радва всеки прибрал се у дома за вечеря със семейството си.
Най-честият избор за мебели за трапезарията се свежда до голяма дървена маса с няколко стола, като в повечето случаи и те са направени от масивно дърво и много рядко са покрити с тапицерия и кожа. Обикновено към този комплект се добавя и скрин, шкаф или секция със стъклена преграда, която да излага на показ изящните домакински съдове.
Мебели Италия има удоволствието да ви представи един неповторим вариант за пълно обзавеждане на трапезария. Той отговаря на всички тези изисквания. Композицията от мебелите включва всички части на традиционното разбиране за обзавеждане за трапезарията като мебелите са изработени по елегантен начин от изключитени материали.
Изящни и стилни мебели от Мебели Италия

Изящни и стилни мебели от Мебели Италия


Предложението съдържа маса за шестима със столове, два функционални шкафа и количка за сервиране. Предлагат се също така и огледало и поставка за чадъри, които са издържани в същия стил. Мебелите могат да се поръчат в пълния си комплект или само тези от тях, от които се нуждаете.
Изключителната елегантност е постигната от смесването на двата нежни и стилни материали- полиран до огледална повърхност метал и бяла кожа с нюанси на цвят шампанско. Столовете за трапезария имат харакрени облегалки, стигащи до пода, които създават елегантен и изтънчен силует на мебелите. Масата е с напълно изчистена и лека констукция, с метален обков около ръбовете, гарантиращ по-бавното износване.
Бледите нежни цветове създават предразполагаща и спокойна атмосфера.
Към този изключителен комплект можете да вземете още и маса за двама с две луксозни кресла, предназначени за класически традиционното кафе с пура на след вечеря. Към тях има и деликатна настолна лампа, която да създава интимна и спокойна обстановка.
Мебели Италия ви предлага качествена изработка на сложни метални орнаменти и невероятна конструкция на всеки детайл от мебелите.

Най-скъпите офис кресла

By Bestfurniture On April 13th, 2009

Колко време прекарвате в офис стола си? За някои работохолици, удобството на офис стола им е важно колкото това на леглото. Всеки, който работи в офис прекарва повече от половината си ден седнал върху един или друг стол. Ако това е типично и за вас и по някаква причина сте милионери, тогава най-скъпия офис стол на света сигурно е за вас.

Най-скъпият офис стол

Най-скъпият офис стол


Стол струващ $ 1,5 милиона е създаден от италианска фирма за дизайн на луксозни автомобили като Ферари и Кадилак. Aresline Xten може би е най-комфортния офис стол на света, поне така се очаква да бъде. Уникалната система за регулиране на позициите на стола позволяват на този, който го използва да седи в най-комфортната си поза, докато удобният пълнеж на седалката заеме формата на тялото му. Той се предлага само на пазара в Обединените Арабски Емирства, където в Дубай са изложени едни от най-луксозните.
Позлатен офис стол

Позлатен офис стол


Цената на втория най-скъп офис стол в света е само $65 000. Вместо с високотехнологични функции и редки материали, този стол се отличава само с много добър дизайн. Е, разбира се- има и златно покритие. Дизайнерът на позлатения стол е Хади Техерани. Той е обявен за най-скъпото офис кресло, произведено през 2007 година, но вече е изместено от първата си позиция. Дизайнът на десена е вдъхновен от японските кимона, като се предлагат варианти в различни съчетания от цветове. Дори и златното покритие се предлага и във вариант със сребро.
Ако сте едни от благословените финансови магнати, които ежедневно сключват сделки за милиони, тогава точно този стол е трона, на който трябва да седнете.

Поставката за телевизор

By Bestfurniture On April 8th, 2009

Шкаф за телевизор

Шкаф за телевизор


Да се избере най-подходящата поставка за телевизора у дома е много важно. Най-важното е да си вземете шкаф, който със сигурност ще може да става за вашия телевизор. Независимо какъв телевизор имате, за всички видове има подходящи шкафове на пазара. Другото важно изискване към този вид мебели е да са напълно безопасни и да осигуряват сигурност за техниката в дома ви. Капацитета на натоварване, който може всяка посавка да издържи и размерите й също не са за пренебрегване. И накрая, външния вид на мебелите, които съставляват отделните части на стенда за телевизор трябва да е естетически издържан. По тази причина цвета и материала също трябва да са важни фактори, определящи вашия избор.
В зависимост от вида на телевизора– това е едно от най-лесните неща, които се решават преди да се купи тази специфична мебел, ссобено ако все още не сте се спрели на типа телевизор, а първо купувате шкафа. Ето едни от най-разпространените видове телевизори са тези с плосък екран- LCD, плазмен или DLP. За тях са необходими мебели с голяма широчина и съвсем малък размер на дълбочината. Телевизорите с големи кутии, изпъкнали отзад имат кубична форма и са едни от най-тежките, дори и да имат много малки размери. Затова издръжливостта на шкафа е много важна. За сметка на тези неудобни рамери, те са най-стабилни от всички видове телевизори.
Мебели за системата за домашно кино

Мебели за системата за домашно кино


Размерите на шкафа трябва да съвпадат с тези на телевизора, без той да се издава от някоя негова страна. Също така телевизорът трябва да се позиционира точно в центъра на стелажа за него. За малките по размери телевизори можете дори да изберете и по-големи шкафове, върху които да поставите и допълнителни декоративни аксесоари.
В зависимост от дизайна– освен, че трябва да отговаря на всички ваши предпочитания, шкафа за телезивора трябва да е в унисон с останалото обзавеждане на стаята. Най-популярният избор е черният цвят. Не само защото черното лесно се съчетава с останалите мебели в други цветове, но и защото повечето телевизори също са черни. Сребристото е друг често правен избор, защото обикновено, ако телевизора не е черен, той със сигурност е сребристо-сив. Повечето стелажи за телевизори са изработени от стъкло, метал или дърво. Като голяма част от тези мебели са с комбинация от два от тези материала. Стъклените са от много здрав материал, така че само петната от пръсти могат да будят тревожност, металните от своя страна предоставят по-добра акустика за звука, а дървените могат да с класически или модерен дизайн.
В зависимост от функционалните възможности на тази мебел се предлагат изумяващи разновидности. Едни от шкафовете за телевизор, най-подходящи за обзавеждане на спалнята са тези, които имат вида на гардероб и могат да скрият телевизора от погледа ви, когато не искате да го използвате. Освен това,повечето такива мебели имат и чекмеджета, които могат да се използват да поставяне на DVD Player и други уреди. Друг вид мебели, използвани за поставка на телевизора са масивните шкафове с чекмеджета. Ако обаче не искате да скриете телевизора, а да се вижда непрекъснато, тогава отворените лавици с рафтове са подходящите за вас мебели. Благодарение на тях лесно можете да достигате до кабелите на всеки уред, да изложите на показ декоративни предмети, да поставите телевизора в стая, която е неподходяща за това заради големите си прозорци например. Ъгловата етажерка за телевизор, поставена между две стени пести от пространството на стаята и съсредоточава фокуса на вниманието върху себе си.
Разгледайте уникалните ТV шкафове на Мебели Италия, декорирани с естествена кожа

Шкаф за вино

By Bestfurniture On April 8th, 2009

Вграден шкаф за бутилки вино

Вграден шкаф за бутилки вино


Традиционните стелажи, рафтове и шкафове за вино са мебели, които позволяват на любителите на божествената напитка да притежават изкусно изглеждащи “хранилище” за бутилки. Класическите шкафове за вино са вградени в стените или в други по-големи мебели. Те могат да складират от 10 до 100 броя бутилки в зависимост от индивидуалните нужди и възможности на всеки човек, както и в зависимост от пространството, с което се разполага.
За бутилките с вино е необходимо да бъде отделено подходящо място за съхранение, за да е сигурно, че виното ще остане с най-добър вкус. Всеки заинтересован от виното би трябвало да знае, че най-правилният и същевременно удобен и рационален начин за съхранение на бутилки вино е в хоризонтално положение. С помощта на стелажите за вино всяка отделна бутилка има отделна сигурна подпора от всички страни.
Винарна

Винарна

Подредбата на бутилките е задължителна по няколко причини. Първо, когато една бутилка е поставена легнала, утайката, която се получава през годините на отлежаване е по-добре разпределена в целия обем на течността и така помага виното да задържи колкото може повече от оригиналния си вкус. Като допълнение, етикетитите и корковите тапи се запазват в по-добро състояние.
Като цяло по-голямата част от този вид мебели са направени от дърво. Те, освен че изглеждат добре, също така и лесно се сглобяват. С повечето шкафове за вино лесно се манипулира, освен това не са тежки, за сметка на теглото на многото бутилки, които могат да понесат. Има още едно предимство на дървените шкафове за вино и това е, че ако случайно поставите бутилката с вино малко по-силно и я ударите някъде, твърде малко вероятно е тя да се счупи.
Ако и вие сте сред почитателите на тази напитка, сигурно имате нужда от вградения шкаф за вино в изящен кухненски плот на Мебели Италия.

Изберете подходящия тип легло

By Bestfurniture On April 7th, 2009

Видовете легла

Видовете легла


Има изключително много видове легла, от които да избираме в днешно време. Наистина трябва да имате предвид бюджета, с който разполагате когато си купувате леглo, защото от особено значение са и разходите за допълнителни аксесоари към леглото. Помнете, че не само леглото има значение за добрия сън, а също така и удобните завивки и възглавници и разбира се- матракът.
Най-важният избор е вида на леглото. Има много опции които се предлгата- ниски легла тип платформа, такива с функии за нагласяне в различни позициии, двуетажни легла, такива, които се вдигат и прибират вертикално до стената, сгъваеми, които могат да се използват и като диван. Изборът е богат. За да разберете кой тип легло най-много ви допада, вижте поотделно предимствата на всяко едно от тях:
-Леглото тип платформа. То главно може да се намери направено от дърво или кожа и се предлага в почти всякакви размери. Има характерни гладки линии и дизайн с нисък профил, който помага спалнята ви да изглежда по-просторна. Те за разлика от традиционните легла нямат никакви пружини и затова са малко по-твърди от тях. Някои платформени легла дори имат и функция за съхранение, която може да спести поставянето на шкафове в спалнята.
-Едно от най-големите предимства пък на пренастроиваемите легла е, че осигуряват упора на естествената форма на тялото, което помага за добрия сън и почивка. Когато имате възможност да настроите леглото си в позоция, която е най-комфортна можете да си спестите и болките и схващанията от спането в неудобна позиция. Те също са полезни и когато трябва да служат за упора на гърба, когато искате да седнете и да гледате телевизия в леглото.
Легла

Легла


-Ако купувате двуетажни легла, тогава със сигурност може би ги избирате за децата си. Повечето деца обожават двуетажните легла и без съмнение биха били нетърпеливи да легнат да спят в тях. Но въпреки това всяка година има и по няколко инцидента с тях. Ако сте решили вече да купите такова легло на децата си, бъдете сигурни, че ще отделите специално внимание, за да ги убедите да не си играят по леглата. Дори е по-разумно да вземете за децата си по-ниски двуетажни легла.
-Леглата, които се повдигат и се прибират плътно до стената или дори в някой шкаф. Тази тяхна функция ги прави екстремно полезни, ако разполагате с малка стая. Когато не ги използвате, можете просто да ги оставите някъде настрани, което ви дава много повече място за използване през деня. Ще откриете че тези легла се предлагат в много различни размери.
-Сгъваемите легла пък могат да бъдат сгънати и да се използват също и като диван, на който да седите през деня. Те съвсем не са и скъпи и са особено подходящи са преспиване вкъщи на гости.
Когато си купувате легло, бъдете сигурни, че леглото, което сте си избрали е качествено. Все пак това е достатъчно голяма инвестиция. Добрите производители дават гаранции за 10-20 години употреба. Едни от най-висококачествените легла на българския пазар са тези на Мебели Италия.

Диван 2254 от Мебели Италия

By Bestfurniture On March 23rd, 2009

Диван 2254 на Мебели Италия

Диван 2254 на Мебели Италия


Ако искате хола Ви да изглежда наистина необичайно, вместо традиционните комплекти мека мебел, изберете мултифункционалния диван 2254.
Тази необикновена мебел по-скоро попада под категорията ъглови дивани, но това не изчерпва всичките му възможности за позициониране. Може да бъде оставена да се извива през центъра на стаята, позволявайки лесен достъп и осигурявайки широко място за сядане. Ъгълът, под който се закрепват една за друга всички отделни модули е плавен и достатъчно широк, за да осигури удобно място, на което да се седне. С това не могат да се похвалят повечето ъглови дивани, които сключват прав ъгъл.
Невероятната съвременна мебел, тапицирана с естествена италианска кожа има впечатляващ 4-в-1 дизайн. 2254 от Мебели Италия е съставен от 4 части, които могат да се поставят по различен начин, като образуват U-образна форма или вълнообразна S-форма. Огромната табуретка може да се използва и за холна масичка или като елегантно извито продължение на мястото за сядане. Подреден в U-образна конструкция, диванът осигурява компактно и уютно място, на което всички да се съберат.
Диван 2254

Диван 2254


Линиите на дивана са елегантни изчистени. Този стилен, модерен дизайн е съчетан с изключителен, класически комфорт, осигурен от подлакътникът на една от страните и облегалките за глава. По този начин на тази нетрадиционна мебел всеки може да намери удобния за себе си начин на сядане.

Диванът Chesterfield

By Bestfurniture On February 24th, 2009

Честърфийлд

Честърфийлд


Класическият дизайн на Chesterfield се е доказал като мебел, която издържа на изпитанието на времето и е актуална дори и в наши дни. Тя е по британски консервативна и едновременно с това предизвикателна. Благдарение на старите си английски корени, тази мебел и досега е съхранила оригиналния си вид, заради пословичното предпочитание на англичаните към националните им продукти. Мебелите тип Chesterfield са автентичен британски продукт, който продължава да владее и доминира в интериорното обзавеждане както в дома, така и в офиса. Тази Англо-мания е присъща на почитателите на автентичния лукс.
Диванът е заслужил достойната си позиция сред нещата, с които е известна “добрата стара Англия” по света. Той е едно от големите й наследства. Той става известен заедно с фотьойла от същия тип първо като мебели за обзавеждане на мъжките клубове и пъбове. По-късно те стават и основна част от обзавеждането на английските и колониални домове. Характерно за този диван е не само ниската облегалка на нивото на подлакъниците, а и дълбоките вдлъбнатини по тапицерията. Освен тези забележителни и отличаващи ги конструктивни елементи, тази мебел е и символ на статуса на притежателя.
Има няколко теории за това как този диван получил името си. Повечето от тях го свързват с географското положение на мястото, където той за първи път е изработен. Графът на Chesterfield (Англия)Филип бил политик и писател. Графството било център на модата през периода, когато той управлявал- 1694г.-1773г. и там се произвеждали такива дивани. Някои хора твърдят, че свързването на името Chesterfield с асоциацията за луксозна, благородническа мебел е само маркетингов способ, а не е истинска мебел, употребявана от хората от висшата класа.
Други хора смятат, че Chesterfield има северно-американски произход. В Канада дори името е синоним на думите за “кушетка”, “диван” и “канапе”.
Освен с географския произход, много хора свързват името Chesterfield точно с тази форма- копчета, дълбоко зашити в меката тапицерия. Други считат, че по-характерни от копчетата са дълбоките седалки и характерните подлакътници на нивото на облегалката.
Откъдето и да идва името обаче, Chesterfield се е превърнал в емблема на елегантността на британската класа. Когато чуем името- веднага го свързваме със стил, отличимост и качество.
Можете да поръчате така емблематична мебел и за собствения си дом от Мебели Италия.

Лежанка във френски стил

By Bestfurniture On February 18th, 2009


Лежанките символизират лукс, екстравагантност и охолство. Никоя женска спалня няма да е напълно завършена без една такава мебел. Може и не всеки да има специална стая в дома си, в която да подготвя тоалета си, но всяка жена със сигурност си е отделила такова малко място в някоя стая.
Лежанките са чаровно допълнение към бодуара на една изискана дама, чиято основна функция е да разглезват жените. Но освен това те са практични от гледна точка на това, че осигуряват удобно място, на което да се седне пред огледалото или да се поставят дрехите.
Освен, че можете с часове да се приготвяте на лежанката, като бонус можете да я използвате и като място, където да почетете книга например.
Лежанката всъщност е мебел, която по функции е нещо средно между кушетката и стола. В буквален превод от френски означава “дълъг стол“ или с други думи лежанката е кресло с удължена форма.
Артистизмът във Франция се е отразил и върху дизайна на мебелите и така лежанката е станала известна част от обзавеждането в стил Рококо. Характерни за него са асиметричните форми и контраста на елементи, които не са балансирани.
Лежанките достигнали своята широка популярност в края а 18-ти век.
Викторианският стил лежанки са един често срещан варант. Този тип лежанки обикновено имат закръглени рамки от махагон, докато съвременните често са без всякакви рамки. Старинни лежанки могат и да се намерят в антикварните магазини, но те обикновено са претапицирани и пребоядисани. Много по-добро решение е купуването на нова мебел, която дори и с помощта на съвременните методи е направена в стар френски стил.
Като материал за тапициране кадифето, което изглежда толкова меко и плюшено е изключително подходящо. Това е страхотен избор за по-романтично настроените дами. Златистите цветове на рамката допълнително допринасят за бляскавия вид на такава чаровна мебел.
Но най-величествена сред всички типове лежанки е кожената. Нито един елегантно обзаведен дом не бива да се лишава от такава мебел. Те се срещат по-рядко, вероятно заради изкусната и трудна изработка, но изглеждат изключително, а пък и се поддържат по-лесно.

Защо кожено легло?

By Bestfurniture On January 14th, 2009


Ако търсите удобно легло, което в същото време да е и стилно, трябва да обмислите сериозно купуването на кожено легло. Класически и елегантни, кожените легла добре се връзват с почти всеки тип дизайн на спанята, особено с тези, които имат по-съвременен вид. Висококачественото кожено легло ще добави шик в стаята. Ако избере модела внимателно, той дълго време може да остане в крак с модата.
Кожените легла може би са малко по-скъпи от другите видове легла. Въпреки това, инвестицията в него многократно ще се възвърне, след като установите колко по-издръжливо е то от обикновените легла. Кожените легла си заслужават всяка стотинка, похарчена за тях, защото освен всичко друго те са и устойчиви на огън, топлина и пряка светлина.
На пазара има огромно разнообразие от различни модели, които можете да разглеждате и сравнявате. Призводителите предлагат много различни конструкции, които освен на вкуса ви ще паснат и на бюджета ви.
Много модели на кожени легла са направени така, че да са удобни за съвременните малки спални, те предлагат различни начини за складиране на разни неща чрез подвижи конструкции под матрака или чекмеджета.
Грижа за коженото легло
Ако току-що сте си купили такова легло имате пълното право да сте горди с това. Но въпреки всичко, това е голяма инвестиция и за да заслужи всеки даден лев, естествено е да се постараете да положите усилия да защитите материята, за да осигурите дълъг живот на вашата мебел.
Най-доброто нещо, което можете да направите е да държите леглото си далеч от радиатори за отопление, камини и силна слънчева светлина. Въпреки, че кожата е резистентна срещу тях, добрата експлоатация ще удължи възможността за по-дългото й използване.
Почистването става с мека кърпа. А за упорити петна можете да използвате и малко сапун. За петна, чието премахване е много трудно трябва да се използват специални препарати за почистване на кожа. Освен това, съществуват т.нар. балсами за кожа, които просто поддържaт добрите качества на кожата- нанасят се периодично преди използването на леглото.
Коженото легло в спалнята
Традиционното схващане, че мястото на кожената мека мебел е в хола вече не е актуално.
Коженото легло внася стил и изтънченост в спалнята. Атмосферата на стаята става по-мека и уютна чрез добавянето на такава чаровна мебел. Освен зашеметяващ център на интериора на спалнята, коженото легло е и свръхудобно, защото всяка част от него (дори рамките) е мека и гладка.


Мебели Италия | Дизайнерски Италиански Мебели