St В Книгата на рекордите на Гинес e фиксирана най-бързата маса

By Bestfurniture On April 21st, 2011

Маса в рекордите на ГинесМаса за хранене, която може да се движи със скорост до 209 км / ч , е  призната за най-бързата мебел и е вписана в книгата на рекордите на Гинес. Изобретил я Пери Уоткинс от Великобритания. Той комбинира привидно несъвместими неща – маса с двуместен състезателен автомобил. Самата маса е затрупана  с камуфлаж като прибори за празничната трапеза и разпределени около нея столове. Заслужава да се отбележи, че всеки детайл от масата има своята функция. Преди това почетното място е заемала “най-бързата мебел” – диван, който  развивал скорост до 148 км / ч.

 

Малка масичка за 12 персони

By Bestfurniture On April 19th, 2011

Италиански масички BaulineИталианската компания Bauline предлага елегантно решение за малки гостни и столови – обедна маса Opera за две персони. При необходимост малката кръгла маса може да се разпъне така че на нея може комфортно да се разположи компания от 12 човека. Кръглият плот се  опира  на изящен, напомнящ колона, постамент, вътре в който се крие допълнителен крак. В резултат на това решение масата в разгънато  състояние има три устойчиви опори.

Компанията предлага няколко модела  в зависимост от количеството предполагаеми гости и следователно  дължината на плота. Максималният размер на масата е  4 метра. В този случай допълнителният плот има 6 модула по 45 см на ширина. Всеки от тези модули е предвиден за две персони.
Масата е направена от дървесината на ясен.

 

Ние сме от джунглите

By Bestfurniture On April 11th, 2011

Стилаж от джунглатаСтилажът Cabana братята Кампана са измислили за своя стар партньор – компанията Edra. Посетителите на щанда на Edra в iSaloni отначало не разбирали какви са тези купи сено  разположени  по периметъра на площадката. Всъщност вътре в тези мини-хижи са скрити рафтове(и те трябва да служат за стилаж). Само че да се промъкнеш до тях трябва едва ли не през храсталаци.
В храсталаците е скрита алуминиева колона-стилаж с пет рафта. Завесата, напомняща несресана буйна коса, изпълнява тук ролята на своего рода вратички. Направени са тези парчета от влакна рафия – палма, която расте на африканския континент и в Мадагаскар. За да не се превърне стилажът изведнъж в езически огън, влакната са  покрити със специален огнеупорен състав. По принцип от рафията правят изтривалки. Използват влакната и за покриването на покриви. А братята Кампана им намерили такова нестандартно приложение. Също така колекцията на  Edra дизайнерите допълнили с маси от блокове теракот, алуминиеви лампи сякаш от счупено стъкло. На някого Cabana напомня хижа, на друг кокетната глава на блондинка, на трети скалп на победените врагове. Самите братя Кампана казват, че ги е вдъхновила флората на Амазонка, където ето такива храсталаци има навсякъде. Колекцията, в която влизат стилажите, е наречена красноречиво – Barbarians, варвари.

Изумителна маса

By Bestfurniture On April 8th, 2011

Маса на токчетаМомичета, тя е само за вас! Фантастична и умопомрачителна маса, наречена «Стилето» от Сплинтер Воркс, вдъхновена елегантните  извивки на тези прекрасни обувки. Дизайнът е  невероятно сексуален! Масата със своя един «крак », направен от дървесината на гръцки орех, подразбира много висок „женствен” ток. Долната страна е оформена от червен  акрил, което така напомня модерните обувки на Christian Louboutin.

Дамски обувки на токчета или мебелиПовърхността и втората поставка на масата са гарнирани с шпон и са тапицирани с плат. В страничната отсечка са скрити няколко удобни чекмеджета. Така масата ще ви вдъхнови и ще демонстрира вашето усещане за  последните течения на модата. Създадени са  различни  размери и цветови решения на тази обувка-маса.
Съгласете се: отличен избор! Особено за момичешка стая.

10 оригинални дизайна на маси

By Bestfurniture On February 18th, 2011

Ето още няколко оригинални дизайна на маси, които задължително ще се впишат във всеки  интериор.

Тези уникални и многофункционални маси се ползват с голяма  популярност на пазара. Те са не само елегантни и съвременни, но и много креативни и необичайни.

Оригинална маса  е разработил Wouter Scheubin.

Масата , действително, може да ходи! При прилагането на  някакви усилия  масата започва да мести крака. По такъв начин  не трябва да се пренася, а просто я побутнете и тя ще дойде сама! Съществува източно поверие за това, че малките изменения в живота на  човека могат да засегнат обществото като цяло чрез ефекта на  ‘набраздената водна повърхност ‘.

Предлагаме дизайнерската работа на  Jeonghwa Seo & Hanna Chung. Принципът на  пъзела е  използван в дизайна на  дадения вид маса. Креативно и оригинално! Ако Вие  сте любител на видеоигрите, то непременно ще Ви хареса тази маса. Тя има  формата на  джойстик  на видеоиграта Playstation. Другата маса има формата на  куб. От своя страна тя се състои от  64 куба,като  нито един от които не се докосва до другия и до  пода. Удивителното свойство на  магнетизма е  използвано при създаването на това чудо на  дизайнерската идея. Искате ли да направите впечатление със своята нова Елмазена маса за списания? Тогава се снабдете с този оригинален елемент  на интериора.

Дизайнерът Nenad Kostadinov е  измислил великолепна и много оригинална маса с въртящи се чекмеджета! Няма нищо по-добро за пикник, отколкото тази великолепна маса. Тя компактно се сгъва и приема формата на куфар. Тази оригинална маса подхожда за човек с всякакъв ръст! Затова ще  бъде удобно на всеки член от Вашето семейство!

На кафе

By Bestfurniture On November 2nd, 2009


Трапезарни кафе маси с крака на алуминий. Когато стартира през ’94 FlightDeck раздвижи скандинавският дизайн със сблъсъка си на материали и плаващи монолитни плочи. Всеки плот и краката на масата са ръчно изработени, осигурявайки уникален характер на всяка маса. FlightDeck идва в четири размера и е на разположение и в бетон. Повърхността на масата както и крака й могат да бъдат в хром, злато, полиран мат или полирано покритие.


Тези забележителни стъклени гарнирани ниски маси се появиха благодарение на богатия опит на дизайнера Michael Young от Азия. Чрез използване на древна техника за сгъване на хартия, този прогресивен проект използва артистизъм и практичен дизайн. Отделните компоненти хартия и трикотажни заедно образуват яке за базата на масата, като създават визуални модели които могат да се видят от прозрачния плот.


Кръгла ниски маси предлагани в две височини с върха и в краката с дебелина 8 mm. Базата е във форма издухано стъкло, с гравирани украшения на повърхността.


Мебели Италия | Дизайнерски Италиански Мебели