Уникална кръгла сгъваема маса “RoTension”, изработена във формата на годишните кръгове на дърво

By Bestfurniture On April 11th, 2011

Компактна сгъваема кръгла масаПомните ли как в детството си с любопитство сте се заглеждали в  годишните кръгове на отрязаните дървета? Дизайнерката Isariya Boon (Исария Бун)е  въплътила в живота един от детските си спомени, създавайки кръглата сгъваема маса “RoTension”, която не само се трансформира по уникален начин, но и показва живота на дървото  във вид на  годишни кръгове.

При създаването на сгъваемата маса  “RoTension”е  бил обмислен всеки детайл: от свързващите механизми и обикновените метални поддържащи опори до дървения плот, който в пряк и преносен смисъл остава централно украшение. Подобно изпълнение на плота предизвиква необходимото впечатление върху всеки и неволно кара погледът да се задържа върху него.

Масата може хармонично да се впише в интериора както в сглобен вид, така и в разпънато положение.
Конструкцията й  позволява да се създават различни форми. Всичко, което се изисква е просто да се обърнат сгъваемите части както ви харесва, регулирайки при това положение металните крачета.

Тази сгъваема маса може да се постави във всяка част на стаята, при това всеки път ще се  създава нов оригинален ефект. Ако само всеки предмет от мебелировката можеше да се сгъне на две както тази маса -трансформ “RoTension” и при това да остава толкова  изящен.

Как се е появила масата- необикновената история на нещо обикновено- първа част

By Bestfurniture On February 15th, 2011

Може би  си струва да се разсеем от ежедневните грижи и по нов начин да  оценим красотата и удивителността на обичайните неща ?!

Има изобретения, които живеят вечно. Например, най-обикновената маса. Този чудесен шедьовър на мебелното изкуство като   правоъгълна дъска с четири крака от незапомнени  времена е  служила на човека.  На масата по-удобно било да се яде, готви, да се майстори нещо …

Масата играе особена роля в дома, нали върху нея се случва великото тайнство на приемането на храната. Не случайно в христианската традиция едно от най-сериозните провинения било оскверняването на масата. Табута, имащи  в Средните векове сакрален смисъл, са дошли до нас в нормите от етикета: на масата не трябва да се караме и да ругаем, да се подпираме с лакти и гръд,оше повече —да сядаме на нея или да си качваме краката. Нали масата едновременно символизирала и щедрата земя, и благословените дарове на  Бог, тя напомняла на  европейците за масата  на Тайната Вечеря, на която се решила съдбата на  Христос… Разположението на  гостите и домакините  на масата също имало (и има до днес  ) дълбоко значение: зад кръглата маса на  легендарния Артур всички  били равни. А ето реалните короновани Карловци и Людовиковци, сядайки начело на правоъгълна маса, подчертавали с това своето господстващо положение. Още повече ,че голямата част от гостите им въобще не се удостоявали с покана на кралската маса — това  било привилегия на  особено важни и знатни персони. Така се е  проявявала още една символична функция на масата — обединяване  на избрани хора  за общуване. А нали общуването е намиране на общото.

Любовта и уважението към този предмет- мебел се изразявали  и в желанието  всячески да го  украсят: с резба, инкрустация, скъпи тъкани —покривки , живи цветя, изискани съдове… Така че, сядайки на празничната  маса, знайте, че всъщност, вие  извършвате  няколко «обряда»: поддържате своя живот (храните се ), обединявате се с близки хора(общувате) и се докосвате до красотата (любувате се на подредената маса).

Как е започнало всичко?

В древността хората  седяли на голата земя и ядяли храната,намираща се също тамс ръце. Явно това напълно ги устройвало   — как иначе да си обясним, че много хилядолетия  от съществуването на  homo sapiens не била измислена такава проста вещ като масата. Вече в епохата на  Мемфис се  появили първите образци на тази  мебел. В тези времена те нямали първостепенно значение нито  в стопанството, нито при обредите. Затова не ги изработвали с такъв разкош, като леглата  или саркофазите.

Отначало хората използвали  като маси големи камъни с плоска повърхност или плосък камък,сложен върху три-четири други не много големи камъка.

В Древен Египет се  появяват маси от дърво, но били ниски ,тъй като седяли зад тях на възглавници. Древните маси по-нищо не се отличавали от сегашните.

Гърците усъвършенствали египетските маси. Направили ги по-спретнати , «ергономични» и красиви. Съществува мнение, че първата гръцка маса била  табуретката, която украсили с такава сложна дърворезба, че да  сидиш зад нея било  просто неловко…

Масите се използвали само за ядене. Затова най-важните характеристики на тази мебел били мобилността и лекотата: след обяда масичките били изнасяни от стаите. Бронзът, дървото и мрамора  били най-популярните материали за изработката на маси.
Древните гърци, славещи се  със своя либерализъм и ораторско изкуство, при провеждането на  преговори за пръв път решили да закръглят ъглите на масата  и  я поставили върху извити крака . Така се появила кръглата маса . Кръгла маса е исторически и политически термин за обозначаване на равноправни съвещания и преговори, използва се и преносно, за мирен начин за достигане на компромисно решение. Днес кръгли маси се използват в двустранни и многостранни преговори и конференции.

Тъй като използваната маса е кръгла,  то тя няма „главно“ и „странични“ места, поради което никой от седящите край нея няма привилегирована позиция и всички се считат за равнопоставени. Идеята се свързва и с легендата за крал Артур и рицарите на Кръглата маса в Камелот.

Интересно ли Ви е да надникнете в света и историята на масата, прочетете Втора част на ‘история на масата’!

Маса- изложба

By Bestfurniture On January 26th, 2011

Маса– изложба на книги  – това е доста оригинално и нестандартно решение. Състои се от  вдлъбнатини, които могат  да поберат книги, списания, разделени по   теми – посетителите ще трябва да изберат само нужния слот. Тази маса ви позволява да изложите много по-голям брой различни книги и осигурява достатъчно място за всички читатели, които искат да намерят колекцията. Тази маса ще изглежда страхотно в училищата и на  панаири на книгата.

Неръждаема стомана и бронз

By Bestfurniture On January 26th, 2011

Дизайнерът Дан Макейб описва “двете лица” на  ултрамодерната си  масичка за кафе. Близостта на неръждаема стомана и богато украсени рамки на силициев бронз, е наистина уникална. Има в тази маса нещо странно. Не мога да кажа със сигурност какво, но то те кара да я докоснеш. Цветът е невероятен. 16 “X 52” X 20 W “D

Супер лукс

By Bestfurniture On November 16th, 2009


Уникалната маса за хранене, е специално предназначена за тези, които търсят контраст и нещо по-различно от стандартните мебели за трапезария, със сигурност Вашите гости ще бъдат впечатлени. Представете си контраст, движение,, динамика -това може да създаде тази маса във Вашата трапезария.


Нищо не е по-красиво, от тази изключително модерна дизайнерска маса. Черният и бял цвят умело създават този луксозен модел маса, една наистина зашеметяваща маса, която отлично ще пасне във Вашия ресторант, фоайе или лична трапезария.

Светещи мебели за градината

By Bestfurniture On November 12th, 2009


Забавни светещи мебели, които ако ги видиш веднъж никога не можеш да забравиш. Осветената гама мебели създава извънредно ефектни групирани в пакети маси, столове и други аксесоари, които пасват страхотно вътре, или навън в градината или на верандата.


Проектирани от Паоло Grasselli, можете да избирате от високи, ниски , кръгли, с дупки или без дупки мебели. Високата маса която има дупка в средата, е перфектна за студени напитки, защото можете да напълите дупката с лед.
Цветни, игриви , красиви и забавни, тези мебели излъчват добро настроения и жажда за купон.

Изключителен комплект за трапезария

By Bestfurniture On June 2nd, 2009

Комплект за трапезария

Комплект за трапезария


Трапезарията е една от стаите в дома, към чието обзавеждане трябва да се подходи с изключително внимание. Изискванията към мебелите в това помещение обикновено са много и различни. От една страна, трапезната маса трябва да е издръжлива и стабилна- плотът й да може да устои на последиците от ежедневната му употреба. Столовете също са от мебелите в дома, които се изполват най-често, затова те трябва да са както комфортни, така и качествени. И в допълнение на всичко това, мебелите в трапезарията трябва да са елегентни и стилни, с перфектен външен вид, който да радва всеки прибрал се у дома за вечеря със семейството си.
Най-честият избор за мебели за трапезарията се свежда до голяма дървена маса с няколко стола, като в повечето случаи и те са направени от масивно дърво и много рядко са покрити с тапицерия и кожа. Обикновено към този комплект се добавя и скрин, шкаф или секция със стъклена преграда, която да излага на показ изящните домакински съдове.
Мебели Италия има удоволствието да ви представи един неповторим вариант за пълно обзавеждане на трапезария. Той отговаря на всички тези изисквания. Композицията от мебелите включва всички части на традиционното разбиране за обзавеждане за трапезарията като мебелите са изработени по елегантен начин от изключитени материали.
Изящни и стилни мебели от Мебели Италия

Изящни и стилни мебели от Мебели Италия


Предложението съдържа маса за шестима със столове, два функционални шкафа и количка за сервиране. Предлагат се също така и огледало и поставка за чадъри, които са издържани в същия стил. Мебелите могат да се поръчат в пълния си комплект или само тези от тях, от които се нуждаете.
Изключителната елегантност е постигната от смесването на двата нежни и стилни материали- полиран до огледална повърхност метал и бяла кожа с нюанси на цвят шампанско. Столовете за трапезария имат харакрени облегалки, стигащи до пода, които създават елегантен и изтънчен силует на мебелите. Масата е с напълно изчистена и лека констукция, с метален обков около ръбовете, гарантиращ по-бавното износване.
Бледите нежни цветове създават предразполагаща и спокойна атмосфера.
Към този изключителен комплект можете да вземете още и маса за двама с две луксозни кресла, предназначени за класически традиционното кафе с пура на след вечеря. Към тях има и деликатна настолна лампа, която да създава интимна и спокойна обстановка.
Мебели Италия ви предлага качествена изработка на сложни метални орнаменти и невероятна конструкция на всеки детайл от мебелите.

Офис мебелите- в жълто

By Bestfurniture On May 29th, 2009

Конферентната зала в жълто

Конферентната зала в жълто


Фен Шуй може да ви помогне да направите офиса си по- продуктивно и зареждащо с енергия място.
Използвайки подходящият цвят, според тази философия можете да създадете тази енергия, която да ви стимулира за работа. Цветовете на офиса трябва да подсилват енергичността и движението, а в същото време и да намялават стреса. Разбира се, индивидуалните предпочитания също могат да окажат влияние върху избора на цвят. Той трябва да е съобразен и с вида работа, която вършите.
Също както служителите се обличат с подходящи дрехи за работа, така и помещението трябва да е решено по подходящ начин, в подходящите тонове.
Офис столове

Офис столове


Най-добрият избор за цвят според Фен Шуй е жълтото. Жълтият цвят е символ на чистата мисъл и самоуважението. Един от начините да донесете баланс и хармония на работното си място е като заложите на правилния цвят не само в цветовете на стените и аксесоарите, а и в мебелите. Мебели Италияразполага с изключително голям брой офис мебели в този цвят. Вече имате възможност да обзаведете конферентната зала в този слънчев цвят, да създадете спокойна и ведра атмосфера за хората в чакалнята и дори да обзаведете собствения си офис с мебели в подходящия цвят.
Мека мебел в чакалнята

Мека мебел в чакалнята


Мебелите в жълт цвят обикновено са с централно значение за интериора. Затова с тях е лесно да се постигне впечатление за значимост, важност и стабилност на работата у посетителите на работното място.

Лукс и практичност в едно

By Bestfurniture On April 21st, 2009

Луксозен комплект от маса и два стола

Луксозен комплект от маса и два стола


Това е малка кръгла маса за кафе, която обаче трудно може да с разпознае каква мебел е когато столовете са прибрани към нея.
За мебелите е важно не само да са с невероятен дизайн, а също така и да се представят в интериора в най-добрата си светлина.
Уникалният комплект може да се прибере компактно, заради овалната форма на масата, която чудесно пасва с овалната форма на облегалките за гърба на столовете. Това плътно прибиране от друга страна е възможно и благодарение на сякаш разрязаната на две конструкция на столчетата, които се допълват в едно цяло. Основата им има и кухина, която побира основата на масата. Масата от своя страна се държи на опора само от един централен крак с фина конструкция.
Компактен комплект мебели за двама

Компактен комплект мебели за двама


Освен практични и компактни тези мебели са и изключително луксозни. Външната им конструкция имитира ковано желязо, а от вътре столовете имат мека тапицерия. За да може лесно да се преместват към масата, столовете имат изящни златисти дръжки по цялата задна страна на облегалките си.
Към комплектите се предлагат и лампи, изработени в същия стил.
За тези от вас, които искат да си имат специално място у дома, където да останат само с любимия човек в интимна обстановка- този невероятен комплект от Мебели Италия е подходящата за това мебел. Това кокетно бижу може да намери място дори и в спалнята.

Компактни комплекти ратанови мебели

By Bestfurniture On April 21st, 2009

Компактен комплект от ратанови мебели

Компактен комплект от ратанови мебели


Това са един наистина поразителни комплекти от екстериорни мебели, които от друга страна са с толкова съвременен дизайн, който им позволява да бъдат използвани дори и вътре в дома. До сега изборът от плетени мебели се свеждаше до почти еднотипти модели, но това вече ще се промени с ноеите предложения на Мебели Италия.
Това е комплект от четири стола и една маса, които когато не се използват могат да се приберат компактно и да се подредят във висока кула с яйцевидна форма. На теория идеята е великолепна. А вече и на практика чрез Мебели Италия можете да поръчате тези комплекти. С тази си форма, мебелите могат да заемат много малка част от пространството- такова, което е необходимо да се сложи само един от тези столове, защото всъщност столът е основата на цялата конструкция.
Конструкциите на останалите подобни ратанови мебели в затворено положение имат формата на сфера или цилиндър. Отделните комплекти се предлагата както с четири, така и с два стола.
Екстериорни мебели от ратан

Екстериорни мебели от ратан


Всеки стол има мека тапицерия, която в зависимост от собствените ви нужди може да бъде изработена в различни цветове. Креслата също така имат и удобни облегалки за гърба. В зависимост от предпочитанията си към формата, големината и основата на масата, можете да се спрете на различните модели.
Но независимо кой от всички комплекти изберете, ще подсилите ведрото си лятно настроение и ще се сдобиете с изключително практични мебели за двора.
Практични комплекти мебели

Практични комплекти мебели


Мебели Италия | Дизайнерски Италиански Мебели