Мебелите от лукс класа

By Bestfurniture On April 1st, 2011

Луксозни мебели ИталияКонцептуално мебелите може да се разделят на два вида: мебели за бита и друга мебел- за очите, за душата.
Едните мебели са предназначени за това да удовлетворяват елементарните потребности на човека, натрапени от  западната цивилизация: да се яде на маса, да се спи нависоко ,да се слагат ризите на закачалки в гардероба. Такъв род мебели се избират по съотношението цена-качество. Тоест оптимален вариант е  средно качество на приемлива цена. Естетическите изисквания към  такива мебели са минимални: да не бие на очи, в най-добрия случай да е в тон с тапетите.

Има мебел от съвсем друг сорт. Мебел, която е знак за вкуса и положението на своя стопанин.Такива  мебели не се продават в магазини за всички и не се произвеждат във фабриките в  милионни партиди. Наричат ги мебели с  класа “лукс”.
В очите на еснафа  за мебелите с класа “лукс” са характерни преди всичко, оригинална концепция и използването на естествени  материали – дърво, кожа, естествени тъкани, цветни метали за гарнитура. И естествено – задоблачната стойност на стоката  “не е за всички”.
Отношението към мебелите не винаги се определя от  материалното състояние, а по-скоро от мирогледните позиции. Този, който иска да превърне мястото за живеене  в дома на своите мечти, едва ще ли почне да икономисва от интериора.

Разкошни мебели и стил от ИталияНезависимо от  времето и развитието на  мебелната индустрия както отвътре (усъвършенстването на технологиите и материалите), така и настрани (излизането на мебелния пазар на все нови компании и страни), световен лидер на пазара на  елитни мебели остава Италия.
“Luxury” – разкош – винаги е била определяща характеристика на италианските мебели. Но днес мебелите с  класа “лукс” се отличават не само  и не толкова по цената, колкото с други качества.

Модерни мебели от ИталияИзследователите на пазара  на италианските мебели сред останалите черти отбелязват, колкото и да е парадоксално да звучи, достъпността. Тоест все по-голям брой хора  са способни да  украсят своя бит с истински качествени мебели. Казвайки”мебели”, имаме предвид, в това число, осветителни тела, аксесоари, текстил, сребърни прибори – всички подвижни предмети от дизайна в интериора.
За последните няколко години се наблюдават промени в определението “лукс” в дизайна на интериора и мебелите, които не са свързани с модата. Категорията лукс се определя вече не от стойността и майсторството на производителите, а по други критерии, които някога били признати за вторични: възпроизводство на нравствени ценности, успехи в изследването на материалите, екологичност и други. Всички тези качества не бият на очи, но значително повишават ценността както на всеки  предмет от мебелировката, така и единната композиция на дизайна на интериора. При това важни съставящи качества на елитните мебели остават оригиналността, новото, красотата и преди всичко функционалността.
Оказва се,че  мебелите от класа “лукс” служат не само на имиджа на собственика , но и изпълняват функции на мебелите въобще – осигуряват уют и комфорт в дома. Днес функционалността на  мебелите подразбира двустранна връзка между дизайнера и потребителя. Дизайнерите вече не гонят  екстремално  нови форми, а се стремят да направят стилната красива мебел максимално ергономична. С тази цел се създават нови креативни решения и се актуализират образците от класическия дизайн.
Не се стеснявайте от  разкоша. Нали мебелите  не са само за тялото, но и за душата!

Колекция мебели от Филип Старк

By Bestfurniture On March 22nd, 2011

Колекцията на тези скъпи мебели се състои от два вида предмети, стол и кресло, които символизират Каприза и Страстта.

Дизайнерски мебелиПостоянно напомняйки си за ученията на Жан-Майкъл Франк (Jean-Michel Frank), Пиер Шаро (Pierre Chareau), Жак-Емил Рулман (Jacques-Emile Ruhlmann) и много други дизайнери и художници, Филип Старк (Philippe Starck) е създал два такива компактни предмета от мебелировката. Те сякаш ви приветстват и канят да седнете, техните строги и ясни линии са съединени с великолепно покритие в мозайка от кожа и мека тъкан. Изящните, красиви форми така  и ви молят да поседнете поне за малко.

Дизайнерски мебелни решения от Филип СтаркРешението да  създаде такава колекция било предизвикано от съвременните тенденции на пазара , нали времето  не стои на едно място. В дизайна на тези мебели съвместно съществуват както традиционни идеи, така и иновационни, погледнете. Старк се опитва да угоди на всеки, да изпълни желанието на всички почитатели на своя талант и изглежда това му се удава. Сядайте, опънете се в цял ръст, свийте се на кълбо…на тези мебели можеш да си  позволиш каквото поискаш.Даже малко да безделничиш, отпускайки се върху  мекия диван. Нали нищо не е забранено, а значи е разрешено.

Заедно с традиционното диванче с множество меки възглавници и подлакътници за ръце има голяма площ, напълно освМодерно мебелно обзавеждане за домаободена от тях.

Можете да я вдигате или сваляте на такава височина, каквато искате, там има специални подпори и ръчки, с помощта на  които нейното положение може да се променя.

Зодии и интериор- какво се крие в твоето въображение и съдба

By Bestfurniture On February 28th, 2011

Зодии, мебели и интериорно обзавежданеВсеки от нас се ражда под този или онзи знак на  хороскопа. «Звездният символ» определя нашия характер, а в зависимост от характера, ние избираме стила на помещенията. Как да определим какъв интериор отговаря на  нашата натура?

Овен – силен, енергичен и  в същото  време, весел знак. За жилището на  Овена ще  подхождат светлите стени на  жизнерадостни оттенъци: бледо-оранжеви, жълти, светло сини и т. н. Общ вид на интериора: леки мебели в класически стил, паркет на пода, ниска масичка, всевъзможни стъклени аксесоари. Препоръчват се щори, падащи надолу на пищни плохи, впрочем Овенът по принцип може да мине и без щори.
Телец –независимо от своята сила и твърдост нерядко избират романтични ресни и лентички. Комбинирайки леките пастелни тонове – например, изумруден с оранжев или виолетов с маслинен – Телецът може да постигне  много интересно, необикновено съчетание. За този знак идеално подхожда интериор в стил кънтри.
Близнаци –много променливи хора, затова се нуждаят от  лесно променящ се интериор: в тяхната къща  няма  място за тежки мебели с резбовани крака! Близнаците с двойствената им натура и постоянни търсения на нещо ново, обичат леки, мобилни, ултрасъвременни мебели. Избраният от тях интериор може да се нарече едва ли не еднократен –нали в скоро време Близнаците ще поискат ново, особено съчетание на  цветовете и елементите  – да кажем, стъклено шкафче  и китайска рогозка.
Мебелно обзавеждане и интериор за РакРак – общителен и едновременно романтичен, понякога обича да се уедини в някакво тайно местенце и съответно иска да види дома си като свое убежище. По тази причина Ракът избира  спокойни, сдържани, благородни тонове – син, тъмно-розов, кафяв. Такива цветове добре се съчетават  със светли прозрачни драпировки и аксесоари, потапящи те  в мечти и спомени.
Лъв –обича, когато му се възхищават , следователно всеки гост трябва да се възхити от жилището на  Лъва. Този знак от  Зодиака винаги избира всичко най-добро и най-скъпо, а ако средствата не позволяват – то задължително нещо оригинално, което другите нямат. Това може да е  рядка ваза или текстилно пано на цялата стена, направено по поръчка. В цветовата гама Лъвът предпочита благородните цветове, които лесно се съчетават помежду си  – дълбоко син и теракотен, бежав и кафяв. За типично «лъвския» интериор е  свойствена атмосферата на разкош.
Дева – не се предава на призрачни мечти, а действа. Девите – решителни и практични, обичат точността и яснотата. Интериорът на жилището им се отличава с  преобладаването на  прави линии и геометрични рисунки. Девите имат безупречен вкус, те никога няма да съчетаят несъчетаемото. Затова в дома им  присътства и цветова, и стилна хармония: всички оттенъци на кремавото и кафявото (за топлата гама)или  синьо и сиво (за студената), строг минималистичен, но функционален интериор.
Везни – уравновесени хора, близък им е  спокойният интериор, не «изпадащ»в никакви крайности. Затова в дома на Везните често цари уют и хармония. Топла гама – класическите оттенъци кафе с мляко, студена – тъмно-син,светло син , лилав, сив, розов (пастелни и сдържани тонове). Но понякога Везните се двоумят между разни стилове в интериора, тъй като не обичат еклектиката, затова за тях е достатъчно сложно да определят обстановката. Често това са  класически мебели или съвременни, но без «прекалени натруфености».
Мебелно обзавеждане и интериор- СкорпионСкорпион – силен и властен знак, обича енергията,  на такива хора им е  близък яркият наситен червен цвят. В интериора те обикновено избират  оттенъците на червеното и  теракотеното. На  чувствителните Скорпиони се препоръчват по-спокойни, не дразнещи очите цветове – червеното в интериора може да бъде използвано в аксесоарите,да играе само  второстепенна роля. Скорпионите предпочитат класическия стил мебели, понякога –малко екзотика.
Стрелец – капризни натури, дай им постоянно движение напред. Именно за тях е била измислена мобилната мебел, лесно променяща формата и положението си. Често това са  съвременни масички, столове и кресла на леки метални крака и стелажи на колелца. В интериора Стрелецът предпочита жизнерадостни, «целеустремени» цветове – синьото, оттенъците на  жълтото и кремавото, бледо-зеленото, понякога оранжевото.
Козирог –за разлика от Стрелеца е голям консерватор. Обича класическия стил – и в дрехите, и при  мебелите, и в начина на живот. След похода по музеите  Козирогът много лесно променя своя интериор –нали именно в музея се черпят неостаряващите идеи на класиката. Идеално съчетание на цветовете за Козирога – черно, бяло и червено (зелено, синьо, бежаво и всеки друг харесал им се  цвят). Доминиращият цвят разнообразява черно-бялата гама и изглежда  печеливш в класическия интериор.
Водолей – никога няма да избере скучна цветова гама или обикновен, банален интериор. В неговия дом винаги ще срещнеш  неочаквани детайли в обстановката (ваза с интересна форма , «крива» маса, столове с еднакъв цвят и разни стилове в една стая) и ново интересно съчетание на цветовете студено бледо-виолетово и топло хаки, цвят на слонова кост, синьо и оранжево). Водолеят винаги се хвърля в крайности и представителите на  този знак трябва да обърнат внимание на съставящите обстановката елементи –съгласуване на предметите от  мебелировката по стил и т. н.
Рибите – впечатлителни, романтични особи. Интериорът, създаден от  Рибите, винаги е обвит с ореол на тайнственост. Рибите обичат «реснички  и панделки»от  стила кънтри, но близки са им и загадъчните мотиви на страните от Изтока. Хармонията на  леки пастелни цветове в техния дом прекрасно се съчетава с обикновени, но качествени и функционални мебели. Хората от този знак обичат уюта и простора, но склонността им към всевъзможни сувенирчета и дреболийки може да доведе до претрупване на  жизненото пространство.

Мебелните капризи на звездите и милионерите

By Bestfurniture On February 26th, 2011

Мебели от колекцията на Майкъл ДжексънЗвездите и милионерите се побъркват по красиви и скъпи мебели. Кресло с дракони , работа на  Айлин Грей (1917-19), било продадено на рекордна сума за цялата история на  съществуването на  креслата – 21,9 милиона евро. Купили го  съпружеската двойка милиардери Робърт и Чески Валуа. Най-скъпата мебел за  2010 година си отишла от търговете Сотбис (Sotheby’s) за 5 милиона и триста хиляди долара. Рекордьор на годината станал ексклузивният шкаф  Harrington, поставил световен рекорд в стойността на  английските мебели.Този шкаф , създаден от  Томас Чипендейл (Thomas Chippendale), датира от  1770 г. А най-скъпият шкаф- секретар, принадлежал някога на френския  крал Людовик XVI, бил неотдавна продаден за 3 милиона 217 хиляди. Казват,че в този секретар Людовик пазел писмата от своите многочислени любовници.

Луксозните мебели на ДжексънМебелите от  лондонския дом на Майкъл Джексън, направени по поръчка от изпълнителя, ще бъдат продадени на аукцион. Разкошните   и уникални мебели са от къщата ,където певецът възнамерявал да живее по време на  турнето “This Is It”. Италианската марка Colombostile произвела за Майкъл разкошни дивани, инкрустирани с  кристали кресла, маса със секретни отделения и много други предмети от  интериора. Едно от креслата Майкъл уж бил купил специално за приятелката си   Елизабет Тейлър, за да можела да се чувства уютно на гости при него.

Майкъл така и не успял да се  полюбува на поръчката – починал преди мебелите да са  готови. Дизайнерите уж са върнали на майката на  поп-краля Катрин 700 хил. долара – обаче  юристите на  последната настояват, че това е  лъжлива информация, и жената нищо не е чувала за тези хора и не е получила нито цент. Тя решила, че толкова екстравагантна обстановка съвсем не е по вкуса й  и мисли да ги предложи на търг.
На търг отиват 22 предмета – например, стол с тапицерия  от кожата на леопарда, украсен с щраусови пера, или две кадифени  кресла, покрити със златна украса във вид на орли.

Барбара Стрейзанд е похарчила цяло състояние за своята колекция мебели в стил «арт-деко» от 30-те години на  миналия век.

Джесика Алба се увлича от събирането на  стари мебели. Актрисата признава, че в свободното си  от снимки време обича да се рови във вестникарските и интернет-обяви за  продажба на стари мебели. Джес много обича да украсява дома си  нестандартно.

Дизайнерски мебели за дома на Майкъл Джексън“70% от  мебелите съм  купила от вестника за електронни обяви Craigslist, заявила Алба. – Там толкова страхотни вещи намерих- маси, лампи, кушетки, дивани. Харесвам стари мебели, зад тях винаги  има някаква история”.

Джорджо Армани има  три къщи  в Италия, една на Лазурния бряг, но неговото най-любимо жилище е  пентхауса в Ню Йорк. Дона Каран, също има пентхаус, но там е много мрачно: всичко е  черно, даже покривалата на дивана.
Колекцията мебели от лондонския дом на  рок-звездата Елтън Джон била продадена на търг за 2,3 милиона долара, макар че по признание на  легендарния певец, самият той е  похарчил за нея «десет хиляди, при това голяма част ми е подарена». Съвършено е очевидно, че  цената в дадения случай (както и в много подобни) определят не достойнствата на масите  или леглото, а техния «звезден ореол». Малко преди това примерно такова  съотношение между изходната и крайната цена имало при разпродажбата на с нищо не отличаваща се обстановка, някога принадлежала на  трима прославени испански тореадора. И все пак световен рекорд за цена бил поставен тази есен на аукциона Кристи «мебелите, като такива»: лице, пожелало да  остане анонимно, изложило за продажба комплект мебели от осемнадесети век, в който влизало позлатено кресло от епохата на Людовик XVI, с поразително изкуство изготвено от орехово дърво с изящни скулптурни украшения. Това чудо на мебелното изкуство било придобито от европейски колекционер за 690.250 евро, а за целия комплект били получени 4,5 млн. евро.

Луксозния диван в дома на Филип КиркоровФилип Киркоров поръчал разкошни мебели при знаменития дизайнер Phillipp Plein за своя нов апартамент в България само за 1 млн. евро!  С една дума е решил да поживее по-царски – за такива златни дивани и кристални полилеи би му завидял самият Людовик XIV!

Мебелните пристрастия на звездите са стигнали  и до техните концертни райдери.
Американският изпълнител Prince, например, изисква всички  мебели в неговите хотелски стаи да бъдат само в черен цвят.

Джеймс Леброн работи върху разработване на мебели

By Bestfurniture On February 25th, 2011

Джеймс Леброн прави колекция мебелиСупер звездата на  американския баскетбол Джеймс Леброн се захвана с разработването на мебели. В това ще му асистира мебелната компания American Signature. Също така при създаването на  предмети от интериора ще участва собствената  компания на  Леброн LRMR Marketing и неговата бивша приятелка Савана Бринсон.
Както съобщава USA Today, баскетболистът възнамерява да «сподели своя стил на живот с поклонниците си  и други купувачи». Да се докоснете до стила му  ще можете още това лято, когато измислената от Леброн мебелна колекция ще  постъпи в продажба в американските магазини.
За American Signature това ще  бъде пръв опит на работа със звезда. Обаче  това не е първият експеримент на спортни звезди по създаването на  мебели. Така, бившият куотърбек Джон Елуей е  създал колекция мебели за Bassett. Леброн няма засега подобен опит, но вече му се е налагало да лицензира своето име за  други производители: Nike произвежда маратонки, носещи името на  баскетболиста.

Разкошът на римския барок, изяществото на венецианците и любовта на италианците към мебелите

By Bestfurniture On February 22nd, 2011

Римският барок

Топлина в дома с мебели от ИталияРимският дизайн на мебелите барок често включва в себе си аспектите на  католическото изкуство и архитектура. В 21-и век, Sotheby’s е продал шкаф от италианския барок, богато украсен със злато, с изображения на  църквите в Рим. Тъй като италианските производители на мебели от епохата барок работели  основно в католическо общество, религиозните теми повлияли на техните дизайнерски решения и избора при  украсата на  мебелите.

Богатство на украсата
Всеки предмет от украсата  в стил Барок включва много скъпи и внушителни части. Покупката на предмети за обстановката на  дома от италиански майстори изисквала съществени инвестиции. За обзавеждането на цяла къща или дворец в италианския стил Барок било необходимо цяло състояние. Мебелите били достъпни само за високопоставени представители на църквата, богати търговци, банкери,  дипломати и аристократи.

Венецианският стил
Между 18-тото и 19-тото столетие, Италия се разпаднала на отделни държави, и всяка от тях имала собствен стил. Производителите на  мебели във Венеция развивали един от най-известните стилове. Венецианските майстори се  съсредоточили върху производството на  мебели за кабинети, и особено на огледала . Дърворезбарите използвали такива материали  като орех или маслина. Причината за  популярността на този тип мебели се състояла в разнообразието на  формите и схемите за  художественото оформяне, които така лесно се  съгласували с другата обстановка на стаята.
Даденият  стил произлязъл от смесването на  стилове от  Испания, Франция и Англия, но и не бил тяхно копие. Той бил създаден от изискванията на времето и фриволния живот, които жадували цвят, веселие и преди всичко нещо ново. При някои от креслата и столовете е  очевидно английското влияние. Облегалките на стола със закръглени ъгли, централните греди, огънатите крака с фантастична форма. В ръцете на венецианския занаятчия  тъмният и цветен орех  бил преобразуван от блестящия лак във вермильон или в дълбок богат зелен цвят, който е толкова характерен за мебелите от тази епоха, в последствие станал известен като “венециански зелен цвят”.

Мебели и интериорно обзавеждане от ИталияПериод на  лекомислие и безгрижен живот. Мъжете и жените безделничели през деня и нощта с приеми на  гости, фестивали, театри, частни театрални постановки във великолепните дворци. Великото венецианско общество било в своя упадък, даже науката и изкуството станали изключително «за да се отбележат», а не  резултат на сериозни усилия. Венецианските  мебели отразяват целия този блажен живот, който независимо от  дребнавостта , притежавал различия и изящно майсторство. Без оглед на леконравния фон на венецианското изкуство през отминалите столетия, тези кабинети, столове, маси,огледала и други предмети се вписват в нашите съвременни интериори със забележителна  непринуденост, правейки очарователни декоративни ансамбли за спални, холове, гостни. Част от венецианските декоративни мебели  прекрасно подхожда на кабинетите, даже ако придобиете нещо не много скъпо, тъй като даже по-малко сериозно изпълнените предмети притежават изисканост и индивидуалност.

Обикновените, прави форми на червеното дърво  или мебелите от орех на  английските или колониалните американски традиции са  заменени с  фантазиите на  формите, които са достигнали апогея си в дните на  Луи XV.

Кожата на щрауса-екзотична и модерна

By Bestfurniture On February 20th, 2011

Мебели от щраусова кожаВсе с  по-голяма популярност при дизайнерите от цял свят се ползва рядката и екзотична кожа на щраусите. Уникалната структура, мекост и гъвкавост на щраусовата кожа я правят  отличен материал за произвоството на  дрехи, обувки и галантерия. На световния пазар щраусовата кожа е доста скъпоструваща и търсена продукция.

Кресло от кожа на щраусаИзделията от  кожата на  щраус, заедно с изделията от крокодилска и змийска кожа, заемат първите места в световния списък на разкошните  предмети. Главни потребители на кожата на  щрауса в света са Франция, Италия, Испания, Япония и САЩ.Щраусовата кожа се смята за  най- красива и качествена. Възможностите за  използването на  кожата на  щрауса от  областта на гърба и гръдната част на  птицата практически са безгранични:якета, шлифери, поли, жакети,ръкавиции, портфейли,чанти, обувки, колани, тапициране на мебели – далеч не е пълното изброяване на  произвежданите от нея  стоки. Кожата на  щрауса от краката на птицата идеално подхожда за производството на обувки, колани , чанти и други аксесоарои.

Средната площ на кожата е  0,7 – 1,5 квадратни метра. Кожата на  щрауса от гръбначната и гръдната област се  характеризира с  мехуреста украса  на фоликулите. Кожата на  щрауса от краката пък има своя неповторима люспеста  структура.
Кожата на  щрауса превъзхожда по качество кожата на  слоновете и крокодилите. Тя много добре се носи и е по-устойчива към водата, отколкото крокодилската. Кожата на  щрауса принадлежи към продуктите с  най-висше качество и в последно време с успех измества от пазара кожите на  животните, причислени към списъка на  застрашените видове . Нейната особеност е в това,че повърхността на  кожата е гладка, мека, гъвкава, но нееднородна. Най-голямо търсене има кожата от областта на  гърдите и гърба, тъй като е украсена с дребни, равномерно разположени издутинки – фоликули, образуващи се в основата на перото. Колкото по-отчетлив и плътен е рисунъкът на фоликулите върху кожата, толкова по-висока е цената й . Кожата на  щрауса е уникална –независимо от дебелината си , тя е поразително мека, чрезвичайно дълговечна и еластична. Например, изделие от кожата на  щраус ще се използва средно 30 години, в същото време пък изделието от кожата на  теле само примерно 5-6 години. Трябва да се отбележи,че кожата на  щрауса е невероятно еластична и водоустойчива, в сравнение с крокодилската, с нея е  лесно да се  работи, да се оцветява и да се шие ръчно, при това тя прекрасно се поддава на  обработка – това качество особено привлича дизайнерите, такива като Prada, Marcela Calvet, Botega Venetta и Gucci. Лесно се различава от имитацията, защото имитираните фоликули не се издигат над повърхността на кожата и не издават характерното поскърцване, което се чува когато  поглаждаш  истинската кожа с пръстите си .

Търговията с  кожата на  щрауса днес в света не се подлага на  ограничения, тъй като тази птица е домашна, отглеждана в условията на  ферма изключително за потребителски цели. За това знаят потребителите на  изисканата галантерия -ръкавици, чанти, колани , якета – и даже мебели. Кожата на  щрауса  се подлага на оцветяване, благодарение на което  изработваните от нея изделия имат над сто цветови оттенъци. Освен моделиерите, автомобилната промишленост е  крупен потребител на  щраусовата кожа. Автомобилните седалки, приборните панели, седалките на мотоциклета и гарнитурата на панелите на вратите –  всички могат да  бъдат покрити или комбинирани с кожата на  щрауса. Много от производителите на коли предлагат като повишена комфортност седалки от кожата на  щраус.

Тази практика е особено популярна сега в европейските страни. Най-много след пазара на автомобили и мотори кожата на  щрауса се използва в мебелните работилници  за тапициране на дивани и пр.
Изделията, произведени от кожата на  щраус , принадлежат към групата на  дефицитните стоки в цяла  Европа, което е свързано с модата на  изделия от щраусова кожа в страните от  Западна Европа.

Вълшебна маса, която се разтяга на всички страни

By Bestfurniture On February 15th, 2011

Пред вас е  единствената в света кръгла маса , която може да променя  своята “вместимост” от 6 на 12 човека, раздувайки се  в диаметър, но оставайки  при това безупречно- кръгла. И макар че разтегателните маси обикновено се асоциират с недостатъчно жилищно пространство и принуден стремеж  към компромиси, даденото изделие е предназначено за милионери.
Хората купуват скъпи вещи по ред причини.Първо, скъпата вещ е престиж, част от  имиджа, както прическата или маниерите на  поведение. Второ  такава вещ е  създадена от  известен бренд, а значи е  изпълнена качествено и от екологически чисти материали. Трето, скъпата вещ може да е  е  създадена от конкретен дизайнер или художник, в такъв случай тя е  произведение на  изкуството и може да  достави на притежателя си   с нищо несравнимо естетическо удоволствие.
Мебелите от компанията  DB Fletcher, базираща се в САЩ и Великобритания , са ексклузивни, дизайнерски, изготвени ръчно  вещи, разработени от  художника Дейвид Флетчър (David Fletcher). Както е редно за скъпите изделия те са изработени от ценни породи масивно дърво , отличават се с феноменална  здравина, надеждност при експлоатацията, прекрасен дизайн   и модерен облик. Но нас ни заинтригува в тях  нещо друго.

Много изделия  на DB Fletcher се отличават още и с доста оригинална конструкция. Както, например, уникалната “Маса  -кабестан на Флетчър” (Fletcher Capstan Table). Fletcher Capstan Table е произведение на  изкуството, както от гледна точка на дизайна    така и по отношение на инженерната мисъл.

Това трябва да се види: отначало пред вас е кръгла маса, но ако  я хванете за края и го завъртите срещу часовниковата стрелка на 30 градуса, плотът “се разделя ” на шест части.

Тези сектори се приповдигат на няколко сантиметра нагоре, едновременно разтягайки се встрани   под тях изпълзяват допълнителни шест прави  секции и централна 12-ъгълна  звездичка. Всички  панели  се поставят на едно равнище и пред нас е отново кръгла маса, само че с по-голям диаметър. Става това много бързо , целият процес отнема около четири секунди. Механизмът работи много съгласувано и точно, единственият му  недостатък е шумът, предизвикан от трансформацията на плота.

Fletcher Capstan Table се предлага в няколко варианта, отличаващи се по размер  и по породата на  дървото. Но във всички  размери разпънатата маса е  практически два пъти по-голяма от неразпънатата.
Някои модели на  Capstan Table са предвидени  за използване  на борда на разкошни яхти, при това  — на открита палуба. И затова техните повърхности противостоят  на пръските и влажния солен морски въздух.

Самият Дейвид Флетчър не един път е заявявал, че неговите мебели могат  да се придобият само от много богати и успяли хора. Мебелите на този майстор не са за всеки,  но не престават да поразяват  нашето въображение с изключителни дизайнерски и инжeнерни находки.

Мебели за луксозна всекидневна – най-скъпият аквариум от 24k злато

By Bestfurniture On February 13th, 2011

Искате ли луксозна мебел за красивия си дом? На вниманието Ви е най-модерният и скъп предмет в луксозния дом– аквариум от 24каратово злато. Панорамният аквариум, който се закрепя за стената, има рамка от солидно, чисто злато 24 карата и конструкцията тежи около 68кг.
Вградени в рамката са два странични фурнира от истински бивник на мамут с уникална част от кост на динозавър.

Уникално проектиран  и изработен  от Стюарт Хюз за Aquavista, този аквариум функция се характеризира с малка в ценово отношение поддръжка, създаден с цел да опрости живота ви, Aquavista аквариумът изисква по-малко от 15 минути на месец. Забравете и за ежедневните грижи, оборудван със система за автоматично захранване, обслужващо всекидневния живот на рибките, този аквариум изисква само да запълвате периодично филъра и да се наслаждавате на грациозните рибки в аквариума!

Този уникален аквариум е оборудван с двойна система за филтриране на водата, нагревател, аератор, осветление и автоматичен филър, който се управлява от лесно програмируем тъчскрийн контрол, който опростява всички функции.

Модерни мебели или антики- какво да изберем

By Bestfurniture On February 13th, 2011

Не може да имаме всичко. Независимо дали сме алчен фен на антиките /в добрия смисъл/ или фанатик на тема модерен дизайн, или двете, Gumdesign’s IL Capo е връх на стилистичното решение с невероятни детайли в бароков стил. Модерната маса Gumdesign’s IL Capo разкрива незабравимия характер на противоположностите и екстремните точки. Това е характер, който предлага функционалност и традиционна ползваемост чрез силни динамики, които възвръщат живата обстановка на заобикалящите предмети. Противоположностите се привличат и това е основната тема на Gumdesign’s IL Capo.


Мебели Италия | Дизайнерски Италиански Мебели