Да осветим градината с вкус

By Bestfurniture On July 2nd, 2011

Външното осветяване на двора може да е трудна задача, защото никой не иска да прави компромис с качество и устойчивост. Лампата, която е идеалното решение за градината, е чудесен пример за това как формата и функционалността не са взаимоизключващи се опции. Съвременна и модерна, тази лампа може да бъде  монтирана и на стена. Имате възможност да поставите и халогенни крушки, както и да се спрете на бронзови оттенъци или сребърно като част от текстурата.

“Футболна” лампа от дизайнера Саймън Еневър (Simon Enever)

By Bestfurniture On March 29th, 2011

Дизайнерска футболна лампаКой мъж не обича спорта, а още повече футбола? И дизайнерите – не са изключение. Така в  детството си  Саймън Еневър (Simon Enever) сигурно е пазил в шкафа си футболна фанелка с фамилията на  любим играч на гърба, а пораствайки, дизайнерът е направил принос по силите си в развитието на  футболната индустрия, създавайки оригиналната лампа с името Football shaped lamp.

“Футболната” лампа може да се използва като настолна, така и в качеството на  нощна, или като декоративен аксесоар. Нали освен, че многогранният девайс може да се постави на маса под всякакъв ъгъл, може да се окачи на тавана, превръщайки го в необикновен полюлей.

Футболна лампа от Саймън Еневър  Към всичко друго  интересно – лампата е  програмирана така, че светлината й може да променя цвета и интензивността си в зависимост от желанието на собственика.  Така само едно копче на пулта за управление ще направи светлината ярка или успокояваща, интимна или умиротворяваща. В общи линии да създава и променя настроението като по вълшебство.

Дизайнерски футболни лампиОсвен “жичните”, авторът възнамерява да произвежда и безжични лампи Football shaped lamp  със зарядни устройства, “примагнитени” към върха им.

Удивителен дизайн на осветителни тела

By Bestfurniture On February 17th, 2011

Осветяването, естествено, играе важна роля в дизайна. С помощта на интересни  осветителни тела  можете да придадете определено настроение на дома си, да поставите  акценти върху тези или онези елементи на  декора,да създадете неповторима атмосфера. По-долу посочените  примери на  различни осветителни тела, сред които ще намерите  интересни  варианти  е възможно да въплътите във Вашия интериор.
Coffee Lights са много забавни оригинални лампи. Те придават неповторима весела атмосфера в кухнята. Разработени са от  Anthology Quartett.
Друг  вариант  на оригинални  лампи ни  напомня за  момента, когато нещо разливаме. Оригинално и забавно е  да използваш този елемент от  интериора. А следващият  вариант  от дизайна на лампа  е основан върху ефекта на  изливането. Дизайнер е  Yeongwoo Kim. А ето и лампа,която  може леко да се трансформира по Ваше желание. Нейните елементи се закрепват с помощта на  магнити. Лампата може да е  не само ярка и красива, но мека и топла! Такава лампа е предназначена за нощно шкафче. Мекото излъчване на  светлина  се съпровожда с  тънък аромат. Интересна е и така наречената  „тревиста лампа” с автор Marko Vuckovic.

Лампата с удивителната форма на попова лъжичка или на капка  може да се  постави върху масичка  или да се използва като осветително тяло на пода. Това е лампа, която не само икономисва свободно място, но и е прекрасен елемент от  декора. Спиралната  настолна лампа е  създадена от  Wendy Tytherleigh. Лампата Troja hansandfranz е  футуристичен торшер за тези, които обичат оригиналните елементи на декора в стил хай-тек.
Bizzotto предлага удивително осветително тяло,което ще привлича учудените погледи и ще поразява с  оригиналността на  идеята. Неповторимият дизайн на лампата е разработен във формата на  мъж, непринудено седящ върху два ярки куфара. Сякаш търпеливо чака влак или самолет.Главата е  скрита от абажура. Този прийом обикновено се  използва в картините на  Rene Magritte, който работи в стила на  сюрреализма.
Тази оригинална лампа създава усещане за  присъствието на  още един човек в стаята . Необикновеният  сюрреалистичен дизайн на  мебелите  са иновационните идеи, прекрасно подхождащи за интериора на  гостна с черти  на минимализма.

Енергия- еко лампа

By Bestfurniture On January 26th, 2011

Viva Light Tower –лампа , която е напълно независима от електричеството. Тя черпи силата си от три естествени източници на светлина – слънчева, вятърна и биохимични процеси. Много интересна идея, но  скъпа. Въпреки това, предвид факта, че всички електрическите стълбове и осветителни тела трябва да бъдат се реконструират през 2020 г. за намаляване на емисиите, това може да е един от начините за решаване на проблема.

Дизайнер: Chelles Хаяши дизайни

Декоративни светлини

By Bestfurniture On November 17th, 2009


Осветлението е едно от нещата които най-често се пренебрегват, но то изпълнява важна роля в цялостното обзавеждане на един апартамент. Декоративното осветление “Marmo” има всичко необходимо, за да накара помещенията Ви да заблестят. То е подходящо както за вътрешен, така и за външен дизайн.


Има различни категории, като например – Метеори, Звезди и Светлинки. Със звездичките може да украсите детска стая или коридор. Съчетаването на Метеори ще определи Вашият интериор. Може да си ги изберете в различни цветове, като по този начин можете да промените стила си. Светлинките се предлагат в по-модерен вид на декоративни ленти дотъпни в бяло, червено, синьо или лилаво, идеални за всеки тип стая.

Практични аксесоари

By Bestfurniture On October 31st, 2009


Ето как две полезни неща могат да се съчетаят в едно.
Еднорогът е създаден от международния известен дизайнер Карим Рашид, и е една уникална и забавна лампа, стилна и пъстра за всякакъв тип съвременна стая. Произведен от оцветена пластмаса, Еднорогът излъчва много привлекателна светлина и може да се използва и като закачалка за палта.


Освен кръгли огледала с рамка в пепел и метална подкрепа за стена, този интересен модел е оборудван и с куки за дрехи.
Не сте ли се чудили къде да намерите толкова много място в коридора хем за огледало, хем за закачалка за дрехи. Е, не се чудете повече. Сега и Вие може да обновите своя коридор и да го направите интересен, атрактивен и практичен.

Нощните лампи

By Bestfurniture On June 22nd, 2009

Нощна лампа

Нощна лампа


Светлината от нощната лампа не само е една необходимост, а и възможност за декорация. С нея можете да акцентирате на специални места от интериора и да постигнете неповторима атмосфера. Светлината обикновено трябва да е много добре съобразена с големината на помещението, което осветява, както и с цветовете, в които е реализиран интериора.
По правило светлината в спалнята не бива да е силна и остра, за да не дразни очите. Обикновено тя е нужна за книгата, която ще прочетете преди лягане, затова трябва да е нежна и дори приспивна.
Осветлението в спалнята

Осветлението в спалнята


Типът лампа, който ще поставите на нощното си шкафче е декоративен елемент, който трябва да се съчетае със самия модел на нощното шкафче и цялостната визия на спалнята – с дизайна на леглото и вида на завивките върху него.
Също така нощната лампа трябва да е в унисон с останалото осветление в спалнята. Обикновено свелината на нощната лампа е мека и слаба, ненатрапчива – просто нежно допълнение към основното осветление.
Осветителни тела

Осветителни тела


Като част от декорацията на стаята нощната лапма трябва да се избере в зависимост от другите декоративни елементи като укращенията, поставени по шкафовете, завесите на прозорците, килимите и други.
Мебели Италия разполага с богат каталог от различни нощни лампи. Те са подходящо съчетани с вида на нощното шкафче и някои от тях се предлагат в комплект с мебелите за обзавеждане на спалнята.
При нас можете да намерите различни лампи в разнообразни стилове, които да се впишат в избраната от вас тема за интериора. Ако искате да съчетаете видовете осветителни тела в дома си, можете да се възползвате от нашите предложения за цялостно осветително оборудване. Комплектите от лампи включват голямо разнообразие от полилеи и други по-семпли видове централно осветление и разбира се нощни лампи.
Лампа в спалнята

Лампа в спалнята


За тези от вас, които харесват не толкова широко разпространените настолни лампи върху високи основи, Мебели Италия може да предложи и такъв тип осветление.
Можете да придадете уникална и индивидуална атмосфера на дома си избирайки между десетките материали, цветове и форми на нощните лампи, с които можете да декорирате не само в спалнята, а и хола, кабинета и антрето си.


Мебели Италия | Дизайнерски Италиански Мебели