Модерна кухня и вкусни приключения

By Bestfurniture On April 21st, 2011

Спестявайки  пространство, не жалете сантиметри

Кухненски интериорНай-оптималното решение за създаване на най-функционална кухня в ограничено пространство е  да се разположат всички битови уреди под плота. Рационално да се разпореждате с всеки сантиметър, а значи да създате на интересни и уникални кухненски композиции  позволява вградената техника. Това е малко по-скъпа опция, отколкото използването на  корпусна техника, но цената е повече от оправдана от възможността да реализирате мечтата си за удобна и красива кухня в ограничена от типовия стандарт площ.
Дизайнерите отбелязват, че за да създадете оригинална композиция в малката кухня е много по-трудно. И ако придобитата техника, не съответства на дизайна и най-вече на вашите цели, то сладката, уютна кухня няма да се получи. Ето защо, ако намерението ви е основно да промените външния вид на вашата кухня, най-добре да се започнете с покана към компетентен дизайнер. Той ще проектира  самата кухня,ще ви помогне да вземете решение за нейното проектиране,ще ви посъветва каква техника е за предпочитане. В крайна сметка днешният пазар на домакински уреди, предлага изобилие от компактни модели, работещи на принципа “три в едно”, като котлони, фурна и съдомиялна машина в едно цяло. Има миялни машини, които могат да бъдат вградени вътре в шкафа и хладилници, скрити зад вратите на високи шкафове. Вграденият хладилник  не е евтин, но в класическия стил  на кухнята е необходим. Ако мебелите са от съвременни  форми по-подходящ в кухнята е корпусен хладилник. На пазара се предлагат хладилници в различни цветове, които могат да се впишат практически във всеки дизайн. Смята се, че стоманата в дизайна не е за малки пространства. Но ако наистина искате да създадете кухня с намек за високите технологии, да се предаде стил на обзавеждането, въплътявайки в него съвременни тенденции, можете да си позволите да изберете хладилник с цвят от неръждаема стомана и друго оборудване като неръждаема печка, абсорбатор, аксесоари.

Не се увличайте от габаритни форми

Интериор на модерната кухняЖеланието да поберете в кухнята си, колкото е възможно повече функционални елементи, е разбираемо.
И разбира се всяка стопанка  иска да разполага с грандиозна две, трикамерна мивка. Тя е толкова красива и удобна … Но! Помислете за метража на кухнята си! Дори опитен дизайнер не е в състояние да въплъти в малко метри  абсолютно всичките ви фантазии. Така че при избора на мивка, не се увличайте от големи форми и си поставяйте реални задачи. В противен случай габаритите на симпатичното ви оборудване ще излязат извън  стените, около които трябва да се разположат. Особено ако придобивате уреди за вграждане и мивка поетапно, отделно от мебелите и без да се консултирате със специалист.

Какво най-много може да възхищава в модерната кухня? Разбира се скритият ред, който предвижда вътрешен пълнеж на шкафовете, чекмеджетата, шкафовете и безупречната работа на механиката. Става дума за възможността за съхранение на голям брой кухненски прибори, уреди, съдове, продукти. Високотехнологичните подвижни чекмеджета,касетници, ъглови въртящи се шкафове с голяма вместимост , така примамливи и невероятно функционални, по мнението на специалистите не са съвсем удобни за ползване, когато се опитваме да оборудваме малка кухня. Не трябва да се отказваме от тях, но разумно е да се ограничим до минимум. За съхранението на прибори подвижните чекмеджета са необходими, но големи подвижни конструкции едва ли са уместни.  В края на краищата те трябва някъде да се преместват, а така ограничавате собствена си свобода за движение в кухнята. Същото е и с плъзгащите ъглови елементи. Ако сте ги сложили плътно до стената, те ще я наранят.
И още за модерните  днес големи форми. Малко вероятно е, в малка кухня да се намери стена, около която може да се изгради кухня за повече от два и половина метра. От тях се изваждат шестдесет сантиметра за мивката, толкова за печката, остава около половин метър. Така че, трябва да се откажете от големи площи, които изискват големи и обемисти чекмеджета, сложни разтегателни елементи, трансформиращи се повърхности, окачени панели. Разумно е да се ограничите с летящи врати и фиксирани полици, което между другото е много по-евтино.

Съвременна кухняЩо се отнася до горните шкафове, то днес в кухненските програми на производителите може да изберете елементите на дизайна, с неговите врати, сгъваеми като акордеон, фасади, отварящи се нагоре вратички жалузи. В малки стаи те дават добър ефект.
В малка кухня може и трябва да се използва максимално пространството между долните шкафове и стенните. Когато пространството е ограничено е разумно да се заложи на парапети, рейлинги и всякакви допълнителни компоненти, които не само ще създадат приличен интериор, но и ще доведат до още по-големи функционални ползи. Стенните леки рафтове, кошници, държачи за ножове, кутии за подправки, модерният висящ сушилник, които освобождават капацитета на традиционните шкафове за сушене над мивката за други цели, всичко това не е само модерният в интериора метал, но и много допълнителни удобства и възможности.

Място за семейни трапези

Луксозни мебели за домаБез значение колко малка е кухнята със сигурност ще искате обособяване на място, където бихте могли да поставите маса за семейни закуски и вечери. При компетентно оформление може да се помести в кухнята дори пълноценна маса с размер 40×70 см, вярно ще трябва да жертвате някоя от нейните страни, слагайки масата до стената. Въпреки това опитен дизайнер ще ви предложи и комбинирани варианти. Например плотът на масата за хранене  да се направи като продължение на работната повърхност и от същия материал. Освен това е възможно да се постави във всяка близка на сърцето ви конфигурация. А колко е  удобен и компактен сгъваем плот, който започва под прозореца, все едно че продължава перваза на прозореца! Плотът може да бъде в непосредствена близост до шкафовете, работната повърхност. С една дума  вариантите за дислокацията на масата за хранене дори и в малка кухня са много. Изборът на най-добрият определя необходимият брой места за сядане.
Създаването на малка, но стилна и функционална кухня е пътят на компромисите. Проектирането на красива и удобна кухня на ограничено пространство със сигурност не е лесно, но е реално. Ползата от възможностите на пазара за кухни  позволява на нашите съвременници, дори и в типов апартамент да имат кухнята, с която можем да се гордеем, с пълно основание твърдейки, че друга такава просто няма.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Планираниране на кухнята. Компромис между желаемото и възможното

By Bestfurniture On April 21st, 2011

Кухненско обзавеждане и интериори Всеки жанр има свои собствени закони и форми, те трябва да бъдат взети под внимание при  създаването на кухнята на мечтите ни, така че не да познаем горчивината на разочарованието. Например в една малка стая не може кухнята да е в тъмно дърво. И странното е, че именно между притежателите на типичните апартаменти повечето са фенове на класически мебели от хубаво тъмно дърво. От това е по-мъдро да се откажат, както и от всички надвесени структури под формата на фризове, корнизи.Този, който е игнорирал тези съвети на специалистите, има възможност да види колко много място заемат тъмните дървени мебели в малка кухня, как “потискат” високите шкафове  и как изведнъж много бързо изчезва кулинарното въображение.

Откажете се от тъмните тонове

Гореизложеното обаче не означава, че дървената кухня е не на място в затворено помещение.
И класиката, и дървото при  правилен подход тук могат да бъдат много органични. Само дървото е най-добре да изберете светло или оцветено в пастелни цветове – нежно розово, бледо синьо, бежаво или сметаново. Светлите петна в проектирането на класическата кухня позволяват да се намери компромис между  желаемото и възможното. Веднага ще забележите как се местят стените на малкия ви кухненски бокс, таванът сякаш се вдига нагоре  и сега тук ще се диша по-лесно и приятно ще се работи. И още един съвет: избягвайте в малката кухня ярките контрастни цветове. В затворено помещение те бързо започват да ви ядосват независимо от стила на обзавеждане.
Има различни техники за дизайн, които можете да използвате за подчертаване красотата на природните материали във вашата дървена кухня. Например използването на цветови акцент под формата на светла, дори  бяла рамка, върху която ефектно ще изпъкне текстурата на естественото дърво.

Модерна кухня и домСветлите фасади модерно подчертават от тъмните корнизи и первази, откритите дървени рафтове. В този случай дори при минималната площ на класическата кухня  от масивно естествено дърво няма да потиска. Отворените рафтове по стенните шкафове, имащи както функционална, така и декоративна стойност, можете също да подчертаете с цвят. Но ако на някого много му се иска в стандартен апартамент да има тъмна кухня, без допълнително натоварване на мястото, то трябва да се откаже от високи шкафове.
Между другото големите фенове на традиционната кухня, германците, предпочитат ниска мебел, оставяйки само високи шкафове от типа на бюфета  и то само в комбинация с леки конструкционни елементи. И това е доста обещаваща тенденция в съвременното обзавеждане на кухнята.  Горните рафтове постепенно се спускат по-близо до работната повърхност. И колкото рафтовете са по-ниско,толкова по-малка трябва да бъде тяхната дълбочина.

 

 

 

 

 

 

Почистване на Кухня

By Bestfurniture On February 25th, 2010

Тази статия е направена да се даде информация,с което да научите повече за Кухня ASTRA, така че можете да я поддържате в добра форма, дори и след години на покупката. Това е така, защото най-голямо внимание се отделя на функционалноста и производителноста, за безопасното използване на кухнята и външната среда.
структура
Почистване на структури с меламин, използвайте влажна кърпа. При по-трудните петна, можете да използвате топла вода, неутрален почистващ препарат или вода и алкохол, а след това забършете със суха кърпа. Да не се почиства с почистващ препарат-базирани киселина (солна киселина, лимонена киселина). За почистване на страни лакирани или боядисани използвайте само влажна кърпа. Дъното на мивката и колоната на хладилника е покрита с лист от алуминий, за защита срещу евентуалното проникване на вода.Препоръчва се да изсъхне от влагата и да се провери дали няма пробиви от тръбите на мивката
полимери
Тази материали се противопоставят на водата много добре и се почистват много лесно. За почистване свободно може да използвате неутрални течни перилни препарати.
Не използвайте разтворители (ацетон, трихлороетилен), детергенти базирани алкални (сода каустик, амоняк), абразивни почистващи средства, прах или паста.
алуминиеви профили и компоненти:
За почистване на рамките на кухнята можете да използвате алкохол базирани перилни препарати, вода или неутрален почистващ препарат. Не използвайте почистващ препарат-базирани киселина (солна киселина, лимонена киселина), тъй като петно на повърхността. Не използвайте абразивни почистващи средства (прах или паста), за абразивни материали (люспи), тъй като линиите на профила.
стъкло
Стъклото може да се монтира на рамката на различни материали: дърво, алуминий, ламиниран паркет и др .. За почистване се използва вода или специфични продукти на пазара. Когато приключите, изсъхне напълно, за да се предотврати вода инфилтрат в рамката. Не използвайте разтворители, перилни препарати основна киселина (солна киселина, лимонена киселина), алкална основа почистващи средства (амоняк, сода каустик), перилни препарати и абразивни материали (пасти, прахове, люспи).
дръжки и копчета

* Неръждаема: Чисто с мек перилен препарат и без абразивни и сухо. Не използвайте измиване тампони или абразивни материали, киселина, съдържащи хлор.
* Метални месинг завърши: Чисто използват оцет, сол (натриев хлорид), царевично брашно, сода или специалност. Не използвайте измиване тампони или прахове.
* Хром или никел покритие: Използвайте вода и неутрални почистващи препарати. Не използвайте измиване тампони или прахове.
* Алуминиеви: Чисто с вода и неутрални почистващи препарати. Не използвайте измиване тампони или прахове.
* Дървен материал: Чисто с влажна кърпа и изсъхне напълно.
* Керамика: Използване на общи домакински почистващи средства, както добре.
* Метакрилат: PI могат да използват обща почистващи домакинство.

Мивки и уреди
За правилното използване и правилното поддържане, внимателно следвайте инструкциите, предоставени от производителя в книжката, придружаващи уреда.
Редовна поддръжка гарантира дълъг живот, малки вниманието на всеки ден осигурява добра работа в продължение на години и години.

Кухнята – как да изберете дизайн, който да отговаря на вашите нужди

By Bestfurniture On September 3rd, 2009

кухненско обзавеждане

кухненско обзавеждане


Когато погледнете кухнята в някоя голяма и луксозна къща, разбирате колко е лесно да бъдете съблазнени от вида и – просторна и уютна с красиви шкафове, скъп теракот и всичко е изпипано до съвършенство. Дори не обръщате внимание на практическите подробности.
В крайна сметка, обаче, функционалността е много по-важна от излъчването. Ако кухнята във вашият дом не е добре устроена, няма достатъчно свободно пространство, или шкафове, ако не е удобна за всекидневна работа, вие ще я намразите, дори и да изглежда страхотно.
Първата стъпка за правилното организиране на кухнята е да се направи подробна оценка на кухята, която използвате сега. Колкото по-добре знаете какво ви харесва и какво не в нея, толкова по-добре ще можете да направите новата. Като например има ли достатъчно свободно пространство и място, където да организирате всичките си мебели. Ако сравните модерните и луксозни скъпи кухни с вашата по практичност и функционалност, ще видите колко всъщност те си приличат.
Първото нещо, което трябва да проверите е площта на помещението. Дали за приготвянето на храна има достатъчно пространство? Ако повече от един човек ще се изявява в готвенето, дали ще има достатъчно място за двама души да работят удобно?
Най-добрият начин да се отговори на тези въпроси е да се действа чрез пантомима как ще се използва пространството. Уверете се, че полевия тест е включил всички действия, които извършвате в кухнята. Печката, мивката, хладилника и прилежащите им площи за работа трябва да бъдат поставени в близост един до друг, за да не се налага да кръстосвате кухнята по време на работния процес.
Все повече хора предпочитат в кухнята да има и място за хранене.
кухня

кухня


В малките кухни за предпочитане е Г-образното подреждане на мебелите. С тази конфигурация се спестява много пространство в центъра на стаята за маса.
В по-големите къщи кухните се устройват с остров, но за него ви трядват поне 42 инча отстояние от останалите мебели и уреди в стаята.
Разбира се, практичността не е единствената грижа за новия кухненски бокс. След като формирате основите му, така че те да са адекватни към вашите изисквания, трябва да се ориентирате за цвета и стила на кухнята.
За да улесните максимално избора на кухненско обзавеждане се обърнете към Мебели Италия.

Нов облик на кухнята

By Bestfurniture On August 31st, 2009

кухненски мебели

кухненски мебели


Независимо от различния начин на живот, който налага трансформиране на ежедневието ни през последните няколко десетилетия, кухнята остава сърцето на всеки дом.
Кухнята е мястото, където се създавет много прекрасни мигове и спомени – приготвянето на храна за специални случаи и специални хора. За това при обновяването на интериора, кухнята е най-трудната част от дома. Важно е кухнята да бъде направена точно така, както всяка домакиня я вижда в представите си, за да допринася за спокойствието и хармонията в къщи.
Важен елемент от обзавеждането на дома е пространството – дали разполагате с достатъчно място за широка и просторна кухня, или ще се борите с малко пространство за големи нужди.
кухня

кухня


Тенденция сред интериорните дизайнери, работещи в малки кухни е да се инсталират по-малко шкафове и да се използва повече осветление, за да се създаде по-просторен изглед.
Ако сте ограничени по площ просто погледнете нагоре – открива се много свободно пространство между тавана и хладилника, където може да се монтира кухненски шкаф. Има много такива малки хитринки, които се използват при обновяването на малка кухня.
Но ако разполагате с достатъчно място за всичко, трябва да помислите какви точно да бъдат мебелите и как да бъдат подредени те. Можете да се обърнете към специалист, или да изберете комплект мебели, заедно с уреди за вграждане.
кухненско обзавеждане

кухненско обзавеждане


Тези комплекти са голямо улеснение – предлагат всички мебели, които са нужни за кухнята, в един стил и по ваш избор.
Комплект кухненско обзавеждане вече може да намерите в Мебели Италия. Можете да избирате от широк спектър кухни за вграждане – от модерните тенденции до вечните класически стилове, а умело структорираната гама от видове позволява индивидуализирани дизайнерски решения, съобразени с условията и нуждите на потребителите.

Как да направите така, че малката кухня да изглежда по-широка

By Bestfurniture On April 17th, 2009

Преобразете кухнята

Преобразете кухнята


Къде прекарвате повечето си време когато сте в къщи? Ако и вашето семейство е като повечето, вероятно това място е кухнята. Независимо колко широка е кухнята, тя никога не се оказва достатъчно голяма. Събаряне на стените между кухнята и другите стаи, инсталиране на прозорци над мивката на нивото на плота около нея, добавяне на островче в средата с място за столове и място за приготвяне на храната – ето няколко идеи за това как да направите тясната кухня да изглежда голяма.Разбира се, не е нужно да реализирате всички от тях. Всяко едно от тези предложения може да направи огромна промяна.
Обзавеждане на кухнята

Обзавеждане на кухнята


Създайте повече място за складиране, за да си направите по-големи площи с празно пространство. Инсталирайте основен шкаф с рафтове вътре. Складирайте най-често използваните си принадлежности в удобния шкаф. Когато рафтовете се издърпат, лесно можете да достигнете всяко нещо, поставено вътре, дори и в дъното на шкафа.
Преобразете шкафовете. Добавете стъкло на предната страна на вратичките им. Това отваря пространството и то изглежда по-голямо, освен това създава впечатлението, че разстоянието до тях е по-голямо.
Добавете светлина. Обмислете поставянето на лампички под кухненския плот, така кухнята ще изглежда по-голяма. Също, използвайте светли цветове за плотовете и шкафовете.
Съдайте височина с тънки и дълги шкафове. Нека те да стигат чак до тавана. Или можете да ги поставите стъпалообразно. Оставете един много висок шкаф и след това до него поставете редица от такива с все по-малка височина. В празното пространство над ниските шкафове можете да сложите декоративни аксесоари, панери с плодове, чайници и т.н. Рядко използваните си скъпи прибори за сервиране можете да поставите във високия шкаф, където трудно се достигат.
Внесете екстериора вътре. Където е възможно това- уголемете прозорците. Нека слънчевата светлина и свежия въздух от вън да влезне и във кухнята.
Модернизирайте кухнята си. Както правите и с дрехите си един или два пъти годишно и изхвърляте неща, от които повече няма да имате нужда. Това трябва да правите и с кухнята си. Просто реорганизирайте кухнята си и се отървете от неща, които не използвате. Претъпканата кухня изглежда по-малка, а едно подредено място създава впечатление за повече широчина.
Направете си полезен кухненски плот. Ако освен, че готвите в кухнята я използвате и като трапезария и се храните в нея, помислете за това да замените кухненската маса с плот. Така на него ще можете да се храните, а в пространството под него можете да вградите шкафове, в които да поставяте домакинските си принадлежности. За да може столовете да се събират около импровизираната маса, върху шкафа, който ще служи за основа поставете плот, който е с няколко сантиметра по-широк от него.
Отворете стените на кухнята. Ако към малката ви кухничка има и допълнителна трапезария, помислете за това да премахнете стената между двете стаи. Това, разбира се може да се случи само със стени, които не са от т. нар. носещи.
Създайте отворена и светла атмосфера– Можете да премахнете дори вратичките на шкафовете и да боядисате рафтовете отвътре в светли цветове. След това изложете на показ най-цветния си порцелан, за да създадете развеселяваща свежа атмосфера.
Кухненският плот

Кухненският плот


Най-практичния начин да се складират домакински съдове е в рафтове с конструкция, подобна на тази на сушилнята за съдове. Освен това, тъй като за всяка чиния е отделено определено място, на което да се постави нейното изваждане обратно също е изключително лесно.

Пейка за масата в кухнята

By Bestfurniture On March 17th, 2009

Пейка в кухнята

Пейка в кухнята


Повечето днешни тесни градски апартаменти нямат отделна стая, предназначена за трапезария, където семейството да се храни на голяма и удобна маса. За целта кухнята служи освен за място, където се приготва храната и за място където тя се сервира. Вместяването на толкова много функции само в една стая прави задачата по обзавеждането й трудна.
Обикновено в кухнята се отделя един кът, където се слага масата за хранене. Но във вече, така или иначе, претъпканата кухня е много трудно да се въдвори ред, особено ако из нея са пръснати и столовете от комплекта за трапезария. За да се постигне комфорт и уют в такава кухня, на помощ идва старомодната дървена пейка. Тя е много компактна мебел, която осигурява достатъчно място за сядане на много хора. Освен това дизайнът й е семпъл и изчистен. Но освен нея на пазара има и много други модели на пейки с подобрен дизайн- тапицерия от естествена кожа, удобни подлакътници и облегалки, подвижна седалка с ракла за съхранение.
И тъй като обикновено мястото за хранене заема определен ъгъл от стаята, още по-пестяща пространството мебел е ъгловата пейка. Тя до някъде наподобява и ъглов диван и затова може да се използва и като такъв. Ъгловият кухненски кът, от друга страна, е причина за възникването на вградените в стената пейки, най-често поставяни в антрето.
Модерните кухненски пейки имат изключително елегантна и заедно с това компактна форма. В комплект с масата за хранене, те създават чаровен елемент от интериорния декор и отделно уютно място, сплотяващо семейството по време на вечеря. А когато не се използват, иновативните конструкции на пейките могат така да се прибират около масата, че да заемат възможно най-малко пространство.


Мебели Италия | Дизайнерски Италиански Мебели