Стилни кухни от Gabriele Centazzo

By Bestfurniture On December 27th, 2011

Velcucine винаги е била фокусирана върху доволните клиенти. Рядко може да очакваме такова произведение на изкуството и то у дома. Съгласете, че това е изкуство, което те кара да помечтаеш за стил и лукс.
Дизайнът е много опростен. Всъщност много ни допада минималистичния дизайн. Кухнята е традиционен стил, но излъчва модерно усещане и е напълно фукционална.  стилна и цветна тази кухня е всичко, за което може да си помечтаете. Използвайки модерния дизайн създателите успяват да я превърнат в нещо наистина уникално и непотворимо като определено е обърнато внимание на взаимодействието между ползвателите и пространството на тази просторна кухня.
Tази кухня определено крие нещо тайнствено и именно то ни привлича, като всички кухненски принадлежности са надлежно скрити от любопитните погледи и остава само възможността да се полюбуваме на мебелите за кухня като изкуство, както и на интериорния дизайн.
Можете да намерите всичко, което търсите и където желаете, както и умело да скриете всичко, което не ви трябва в момента. Тази кухня е иновативна, гениална и много функционална. определено този дизайн би допълнил красотата на всяка кухня.

Кухня и столова в средневековен стил от актрисата Холи Бери

By Bestfurniture On May 21st, 2011

Кухнята на Холи БериАктрисата Холи Бери се различава със завиден предприемачески дух в сферата на недвижимите имоти. Звездата по различно време много изгодно купува и продава няколко къщи в Лос Анджелис. Според американските таблоиди, сега първата чернокожа притежателка на “Оскар” има четири недвижими имота. Актрисата е собственик на къща в Малибу, две къщи в Бевърли Хилс и къща за почивка в Канада.
Една от къщите на актрисата, намираща се в престижния Бевърли Хилс, преди известно време, е обявена за продажба. Брокерите оценяват очарователната вила с две спални, разположена на хълм, на  5 милиона$ . Владенията на Холи Бери са заобиколени от залесена красива площ, в двора е разположена невероятна градина и се създава цялостно впечатление, че къщата е потънала в зеленина и цветя. Нещо като замък от приказка, напълно откъснат от останалата част на света с каменна ограда и порти  от ковано желязо.
Тази къща е в традиционен средиземноморски стил, построена е през 1948 година. Въпреки това, от една страна, благодарение на здравите каменни стени и високото качество на зидарията е напълно запазена. И второ, преди няколко години, тя е напълно реконструирана и внимателно възстановена. В същото време предизвиква невероятно впечатление на „къща с история ” . Това усещане се подкрепя от естествените материали и умишлено грубата текстура.
В интериора се използват активно традиционните за дом в селски  стил материали – дърво, метал, керамика. Дървени подове от широки дъски, масивни греди на тавана, обикновени бели стени, старинни дървени врати и красиви акценти  от ковано желязо – дръжка, скара, полилеи, лампи …
Тясната малката кухня е впечатляваща: зад средновековния антураж е скрит супер модерен пълнеж. Абсолютно всички уреди  са  с блестяща хромирана повърхност цвят металик. Тя контрастира много ефектно с по-масивните мебели за кухня, стилизирани като стари и с  естествени каменни плотове.

Поглеждайки дървените шкафове в кухнята и мебелите в трапезарията по поръчка, изглежда  те сякаш са действително направени от средновековни майстори. Това впечатление се подсилва от тясната и груба дървена маса, от високите столчета, с тесни облегалки, и от полилеите и свещите, от каменната зидария, както и от липсата на пердета.
В тази къща има малко неща и детайли, но те са много на място. Резултатът е блестящ, жив, необичаен и много комфортен интериор, къща със свой  характер!
Ето как изглеждат  кухнята, трапезарията и мястото за отдих в близост до къщата.

 

 

 

 

Модерни кухни – топ-10 тенденции за 2011година

By Bestfurniture On May 2nd, 2011

Модерна кухня – особености на планирането

Кухненско обзавеждане- тенденции1. Дизайнерите на интериори все по-често правят кухнята част от обединено пространство. Кухня-столова-гостна, оформена в един стил, можеш да срещнеш в еднотипните градски апартаменти с  различни размери и в къщите, построени по индивидуален проект.
Тенденцията поддържат и производителите на кухненски мебели. Италианските, чешските, немските мебелни фабрики предлагат колекции кухненски  гарнитури, допълнени с елементи за гостна в същия стил и от същите материали.
Характерна черта на такива мебели са стенните и за под шкафове с непрозрачни гладки фасади. Те маскират кухненските съдове и други «битови» подробности. Нерядко гарнитурите за  кухня-гостна се допълват с отворени  стъклени рафтове  с красиво осветление.
Визуална граница между зоните на кухнята и гостната обикновено става кухненският «остров» или стойката за бар.
2. Мебелите от светло дърво постепенно отстъпват позиции на тъмната дървесина в наситени нюанси. Дълбоките тонове на тъмното дърво прекрасно ще подчертаят изразителността на изработката на фасадите и красотата на гарнитурата. Ефектно допълнение за такива гарнитури ще станат елементите от стъкло и стомана.
3. Фасадите от  естествено дърво  стават по-популярни, отколкото гладките цветни повърхности. Модата  на естествените материали или на тяхната качествена имитация набира сила и екостилът в интериора става все по-актуален. С голяма популярност сред купувачите на кухненски гарнитури се ползва и патината, която придава на мебелите благороден състарен вид.
Кухни от Италия и обзавеждане4. Предпочитат се обедни маси-трансформъри и маси с необикновени крачета и място под плота. Колкото по-сложна и необикновена е  основата,толкова по-добре. Сгъваемите маси  производителите на мебели снабдяват с все по-сложни механизми за трансформация. Обаче такива модели  като правило са много  прости и удобни за ползване.
5. Вместо табуретки дизайнерите предлагат да се даде предпочитание на удобните столове-кресла с подлакътници или без. Задължителен елемент са меките и комфортни седалки.
Модерни  облицовъчни материали за кухня
6. Много актуални са  крупноформатните плочки или мозайки. Ултрамодерен вариант е  печка ,боядисана като мозайка и мозаични декори. Фоновата керамична плочка или керамогранитът с обикновени размери  много приличат на мозайка, при това струват по-евтино и по-лесно се поставят.

Модерна кухня = стилно осветление

7. Оригиналните осветителни тела и полилеи в кухнята отново са на мода. Модерното осветително тяло е достатъчно голямо, има биеща на очи форма и е направено от технологични материали. Таванните осветителни тела и полилеи трябва да привличат  вниманието. Именно те стават ярък визуален акцент в  интериора на кухнята или столовата.
8. Важен елемент в осветлението на кухната е  цветното осветление на гарнитурите и шкафовете със светодиодни лампички. Кухненската мебел с «клубно» дизайнерско осветление изглежда много стилно. При това е доста функционално и може да се използва за допълнително осветление на работната зона или на вътрешната част на кухненските шкафове.

Цветът  в интериора на кухнята – модерни трендове

Кухненско обзавеждане и италиански мебели 9. Най-модерният цвят в дизайна на кухнята-2011 е белият и множеството му нюанси. Той триумфално шества и по модните подиуми, и е популярен сред дизайнерите на мебели. Бялата кухня е мебел извън времето. Тя дълго няма да излезе от мода и ще стане прекрасен фон за  ярки акценти и модерен текстил.
10. Ярките принтове върху тапетите, текстила и елементите от декора са отражение на друга модна тенденция: разноцветието на нюанси и феерията на ярки багри. Фаворитите на модерната палитра 2011 са ярко-розовото, синьото, лимонено жълтото и наситено зеленото. На мода са забавните «вкусни принтове» – изображения на банани, лимони, портокали, много популярни са цветните мотиви.
Не е трудно да добавите яркост на еднотонната кухня: щорите с красива рисунка, парчето модерен плат вместо покривка  и декоративните стенни чинии с фантастични принтове ще преобразят всеки интериор.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Кухненският минимализъм на Ernestomeda

By Bestfurniture On April 24th, 2011

Кухня с особен характер

Компанията Ernestomeda, известен производител на кухненски мебели, пусна нова колекциКухненско обзавеждане от Ernestomeda я от кухненски мебели под името Emetrica. Тя се отличава с елегантни линии, хармония, необичайна структура и отличителни белези. Разработена е от дизайнерите на студио Andreucci & Hoisl, изпълнена е в строг лаконичен стил. По мнението на авторите това създава визуален ефект на лекота.
Кухненският дизайн е много прост, но има някои много интересни подробности. Например шкафовете са създадени с дръжки по цялата дължина на вратите, които идеално се вписват в дизайна на кухнята. Елементите от дърво допълват атмосферата на топлина и уют. Говорейки за особения характер на тази колекция, не можем да не споменем, че, заедно с мебелите може да се поръчат цокли,гарнитури и даже дръжки за врати  в същия стил и форми.  Обработката на предметите от  колекцията Emetrica  са матов лак, меламиново покритие, имитиращо дърво.

Тази кухня е идеална за апартаменти с отворено планиране и за любителите на простотата в дизайна.

Планираниране на кухнята. Компромис между желаемото и възможното

By Bestfurniture On April 21st, 2011

Кухненско обзавеждане и интериори Всеки жанр има свои собствени закони и форми, те трябва да бъдат взети под внимание при  създаването на кухнята на мечтите ни, така че не да познаем горчивината на разочарованието. Например в една малка стая не може кухнята да е в тъмно дърво. И странното е, че именно между притежателите на типичните апартаменти повечето са фенове на класически мебели от хубаво тъмно дърво. От това е по-мъдро да се откажат, както и от всички надвесени структури под формата на фризове, корнизи.Този, който е игнорирал тези съвети на специалистите, има възможност да види колко много място заемат тъмните дървени мебели в малка кухня, как “потискат” високите шкафове  и как изведнъж много бързо изчезва кулинарното въображение.

Откажете се от тъмните тонове

Гореизложеното обаче не означава, че дървената кухня е не на място в затворено помещение.
И класиката, и дървото при  правилен подход тук могат да бъдат много органични. Само дървото е най-добре да изберете светло или оцветено в пастелни цветове – нежно розово, бледо синьо, бежаво или сметаново. Светлите петна в проектирането на класическата кухня позволяват да се намери компромис между  желаемото и възможното. Веднага ще забележите как се местят стените на малкия ви кухненски бокс, таванът сякаш се вдига нагоре  и сега тук ще се диша по-лесно и приятно ще се работи. И още един съвет: избягвайте в малката кухня ярките контрастни цветове. В затворено помещение те бързо започват да ви ядосват независимо от стила на обзавеждане.
Има различни техники за дизайн, които можете да използвате за подчертаване красотата на природните материали във вашата дървена кухня. Например използването на цветови акцент под формата на светла, дори  бяла рамка, върху която ефектно ще изпъкне текстурата на естественото дърво.

Модерна кухня и домСветлите фасади модерно подчертават от тъмните корнизи и первази, откритите дървени рафтове. В този случай дори при минималната площ на класическата кухня  от масивно естествено дърво няма да потиска. Отворените рафтове по стенните шкафове, имащи както функционална, така и декоративна стойност, можете също да подчертаете с цвят. Но ако на някого много му се иска в стандартен апартамент да има тъмна кухня, без допълнително натоварване на мястото, то трябва да се откаже от високи шкафове.
Между другото големите фенове на традиционната кухня, германците, предпочитат ниска мебел, оставяйки само високи шкафове от типа на бюфета  и то само в комбинация с леки конструкционни елементи. И това е доста обещаваща тенденция в съвременното обзавеждане на кухнята.  Горните рафтове постепенно се спускат по-близо до работната повърхност. И колкото рафтовете са по-ниско,толкова по-малка трябва да бъде тяхната дълбочина.

 

 

 

 

 

 

Minotticucine и приказката на една кухня

By Bestfurniture On April 19th, 2011

Дизайнерска идея за кухня MinottiНа пръв поглед тази кухня ни се струва цялостно парче камък. Наистина знаменитият италиански архитект си е издигнал монумент приживе. При това неговата цялостност нищо не нарушава: нито дръжките, ни битовата техника, нито даже мивката: при поднасянето  на ръцете фотоелемент подава сигнал, и водата потича направо през прорези в камъка.
Аналогична е ситуацията с техниката и местата за  прибиране на съдовете: плотът и мивката са скрити под подвижна каменна плоча, а всичко останало надеждно е скрито в стена-килер.
Със самия камък историята е друга. TERRA е монолит от лабрадорит, който се смята за полускъпоценен, а по-късната версия NAZCA е направена от светлосин бразилски гранит с омагьосваща рисунка.

Майсторството на тези, които са го  обработвали, предизвиква искрено уважение: жилките са подбрани една към друга, а всички свързвания са направени така, сякаш камъкът не е истински, а пластичен изкуствен.
Основателят на компанията Алберто Миноти е убеден, че е настъпила епохата на неоминимализма, когато синоним на лукса стават скъпите  екзотични материали, а формите при това могат да бъдат  най-аскетични. Специалният изложбен образец NAZCA е  ода на  тази философия: всяка фасада е направена от тази или онази  рядка разновидност на мрамора, и цялата композиция те кара отново да откриеш за себе си  красотата на природния камък.

 

 

Червено-черната кухня – 8 идеи за ефектен интериор

By Bestfurniture On April 11th, 2011

Идеи за ефектна кухняКомбинацията от червен и черен цвят изглежда ярко, драматично и много ефектно. Такъв интериор едва ли може да се нарече обикновен, и да се срещне в реалния живот, а не на страниците на дизайнерските каталози може доста рядко. Червена кухня особено в комбинация с черно избират  импулсивните и самоуверени натури. Такива хора са склонни да действат спонтанно и често са склонни към приключения. Черно-червената кухня може би не е най-добрият вариант за уютни празници на семейството. Тя е по-подходяща за бърза закуска, параден обяд  или за романтична вечеря на свещи. “Пламъците на огъня” дават много специална енергетика, а контрастните комбинации създават атмосфера на тържественост.

Най-яркия контраст на червения и черния цветове в кухнята идеално смекчават бялото и неговите нюанси, например сметана, мляко, бежаво и слонова кост. Светлият фон създава илюзията за пространство, помага да избегнете умората и визуално разширява  обема на помещението. Наситеният черен придава на интериора вътрешната динамика и графичност.

Кухня в елегантно червеноЕфектно допълнение към кухнята в съвременен стил са  елементите от хром и неръждаема стомана. Добре се вписват в такъв интериор матираното и прозрачно стъкло, блестящите лакови фронтове. Много необичайно впечатление в  съчетание с червено и черно ще предизвиква естественото дърво в светли и тъмни нюанси или неговата  имитация. Например керамично покритие или ламинат, формата и текстурата на които са много реалистично възпроизвеждане на естествено дърво.

Идеи за красива кухняСпециално в черния и червен интериор изглеждат кристалните акценти и огледалните повърхности – осветителни тела, съдове за сервиране и декорация с кристали и лъскави акценти.
Активните и контрастни цветове изискват минималистична рамка. Обикновени форми, лаконични очертания, контрастиращи текстури – това е стилният и хармоничен интериор на кухнята в червени и черни тонове.

Млечен път

By Bestfurniture On April 8th, 2011

Луксозна кухня млечен пътКухнята Z.Island е направена от дизайнерката Заха Хадид за известната италианска фабрики Ernestomeda. На iSaloni (а по-точно на Eurocucina, кухненското  подразделение на Миланския мебелен салон) са я показали още през в 2006-а. Кухнята  в духа на технофутуризма веднага била наречена една от главните новости на годината. Z.Island е белязана с почерка  на Хадид. Плавните форми и кипящо-белият цвят предизвикват асоциации с космическите далечини.
Тази кухня е  аналог на умния дом. И на звук реагира, и се управлява със  сензорен панел. Хадид заявява, че Z.Island е проект по борбата със синините. Тя преднамерено е загладила ъглите  и е закръглила линиите. «Докога можеш да удряш лактите си и колената! А децата? Помислете за децата! – възкликва дизайнерката.
Кухнята, което е необичайно, се  състои от два острова (в по-стандартните модели островът като правило е един). На единия остров е зоната за  готвене, на втория –миенето(тук се намират мивките и вградената съдомиялна машина).
Двата острова, а също стенните панели и модулните шкафове, са разработени от  Хадид, са направени от материала DuPont™ Corian®. Отчасти именно на свойствата на кориана кухнята е задължена  за своите плавни форми. Това е материал, който  позволява да се  създават безшевни конструкции с всякаква форма.
Към  Z.Island може да се включи iPod, също така е предвидена възможността за влизане  в интернет. Кухнята даже има свой…парфюм. Тя притежава системата Oikos Fragrances, позволяваща да се заобиколите с любимите си  аромати.

Кухня в жълт цвят – енергията на слънцето в интериора

By Bestfurniture On April 5th, 2011

Енергията на слънцето и кухнята в жълтоЖълтата кухня е най-доброто средство срещу  мрачното време, сезонната депресия и киселото настроение. Топлият и енергичен жълт цвят напълно запълва липсата на слънчева светлина. Кухнята и трапезарията в златисти тонове изглеждат много уютно. Тук е приятно да прекарвате времето, да  се насладите на спокойното хранене със семейството и с приятелите. Жълтото има едно много ценно предимство – то визуално увеличава  малкото пространство .Искате ли да създадете слънчево настроение в кухнята си?

Жълтият цвят е много активен. Той подобрява апетита и активизира производството на стомашен сок. Ако сте на диета често и смело се борите с желанието да похапнете, не изкушавайте  тялото си – по-добре изберете за мебели и оцветяването на стените в по-неутрален и безопасен за фигурата ви цвят. Но в кухнята можете спокойно да използвате жълти акценти. Те правят светъл и тих интериора, по-жив и изразителен. Освен това, можете да използвате в дизайна на кухнята спокойното горчично-жълто или прохладните жълто-сиви нюанси.

Палитрата от нюанси на жълтото е много разнообразна. Сред тях със сигурност ще намерите този, който ще предизвика у вас само приятни усещания. Много естествено в интериора на кухнята ще изглеждат нежните, полупрозрачни нюанси на жълтия цвят. Например  класическият кремав  или златистият. Те ще ви доставят  удоволствие в продължение на години, без да предизвикват излишен стрес. Ето защо те са най-подходящи за кухненски мебели. За стените, можете да изберете боя или тапети в по-ярки жълти нюанси. Но е важно да не се прекалява, важно е да се придържаме към правилата: колкото  по-ярки са  цветовете, толкова по-малка трябва да бъде  заеманата площ. Един добър вариант е да се направи ярка акцентна стена и останалата част от повърхността  да се остави неутрално-бяла. Много сочните, киселинно жълти нюанси са особено добри за  кухнята в съвременен стил. По-спокойни –  в класическа обстановка. Още един детайл – от два харесани  нюанса е винаги по-добре да изберете този, който е по-светъл.

Жълта кухня – успешни комбинации

Модерно съчетание на жълти нюанси в кухнятаЕдна от най-подходящите цветови комбинации за позитивен  интериор е съчетанието на  яркия и сочен жълт цвят и сияещия кипящо бял, сметанов или млечен. Жълтото е добро с това, че върви добре с много ярки и експресивни цветове.
Жълтото в кухнята перфектно допълват:
– всички нюанси на зеленото
– сивото и среброто
– синьото
– розовото
– спокойно червеното
– кафявото
– черното
Златисто жълтият плюс червения придава на  кухнята лек ориенталски ритъм. Такъв  интериор изглежда луксозно, но и уютно. Много естествено, хармонично съчетание, сътворено от природата е  жълтото плюс кафяво. Добавяме малко зелено и ще получим  стилен и много актуален интериор в стил  Еко.

Кухня-островче от категорията “всичко в едно”

By Bestfurniture On April 3rd, 2011

Кухня-островче SoriaАко живеете в неголям апартамент, «кухнята-островче» от категорията «всичко в едно»ще  стане за вас истинска находка. Напълно функционалната « кухня-островче » Soria представлява  полусфера – в такъв вид тя заема минимум място и в същото време вмества в себе си  всичко необходимо. На повърхността на полусферата са  разположени 4 котлона  и мивка, и още остава място да се поставят тенджери,чинии, дъски за рязане  и т.н. Вътрешният обем на полусферата заемат рафтове и подвижни шкафчета. Освен това от полусферата се  предвижва плотът, тоест ползвателят може да икономиса място и за кухненска маса също. Отлична концепция!


Мебели Италия | Дизайнерски Италиански Мебели