Светло-зелената кухня – свежестта на пролетта в интериора

By Bestfurniture On May 22nd, 2011

От кухнята в зелен цвят лъха свежест и енергия. Този интериор напомня за пролетта през цялата година. Изящен, полупрозрачен, акварелният нюанс на зеления цвят създава атмосфера на безгрижие, спокойствие и мир. По-сочният и ярък вариант прави интериора ободряващ и жизнерадостен. Вижте нашата селекция от снимки с идеи: стилни и красиви светло- зелени кухни в различни стилове. Съветите на дизайнерите как да използвате светло- зеления цвят в интериора на кухнята.
Кухни Анонс

Цветовото решение на кухни в светло-зелени нюанси е по-подходящо за интериора в модерен стил. Той се характеризира прости геометрични форми и ярки цветови комбинации. Светло-зеленият цвят е присъщ на стила Прованс. Много по-малко светло-зелени нюанси може да се намерят в кухнята или трапезарията в класически стил. Въпреки това в този случай можете да получите много интересен и весел интериор, като се използва подходящ тон, подходящи мебели и материали.

Светло-зеленият цвят в интериора на кухните – фон или мебел?
Основното правило – трябва да бъде ярко едно нещо: или стената, или мебелите. Светло-зелените стени са идеалният фон за светли и за тъмни фасади. Най-важното изискване за обзавеждането е простота и функционалност. Светлите мебели ще направят интериора на кухнята по-свеж и весел и тъмните – ефектен, грандиозен и динамичен. Ако искате да добавите в светла кухня ярки акценти, но се страхувате да не прекалите, направете светло- зелена една от стените – боядисайте я с добра водоустойчива боя или я облепете с флизелинови или винилови тапети. Те могат да бъдат еднотонни или с хубави геометрични или флорални мотиви. Перфектното допълнение към белите мебели са плочки в бледо- зелено. Мебелите с ярко зелена фасада ще бъде доминанта на интериора, така че изискват спокоен фон. Ярките фасади на кухненското обзавеждане заслужават акценти – светло-зелени мотиви на завесите, покривалата за столове, лампите, покривката или съдове .

Как да добавите цвят в светло-зелените кухни?
Лайм е  топъл нюанс на зелено, смес от синьо и жълто, който е доминиран от топли и слънчеви нюанси. “Зеленчуковото ” зелено върви добре с почти всеки цвят, желателно е да се използват топли цветове. Може би единственото ограничение – не трябва да го съчетавате с различни нюанси на лилавото. Тази комбинация от цветове ще направи вашия интериор прекалено тъмен и тревожен. Опитайте се да не се прекалявате с черния цвят. Въпреки това малко черно в комбинация с бяло ще направи вашия интериор  експресивен графично.
Идеалният фон за светло-зеленото е бяло, сметана, сметана и мляко. Светло-зеленият цвят в интериора е особено добър в съседство с цветове от природната гама. Перфектно го допълват всички нюанси на кафявото, пясъчното, бежовото, златистото … Изглежда много хармонично до розовото, тъмно-червеното, оранжевото, жълтото. Стилен интериор може да бъде получен с помощта на монохромната гама – съчетаване на светло-зеления с други нюанси на зеленото, като зехтиновото или цвета на мъха.
Подовите настилки могат да са светли, почти бели плочки и керамика, ламинат или корково покритие, за предпочитане в светли цветове.

 

Read the rest of this entry »

Модерна кухня и вкусни приключения

By Bestfurniture On April 21st, 2011

Спестявайки  пространство, не жалете сантиметри

Кухненски интериорНай-оптималното решение за създаване на най-функционална кухня в ограничено пространство е  да се разположат всички битови уреди под плота. Рационално да се разпореждате с всеки сантиметър, а значи да създате на интересни и уникални кухненски композиции  позволява вградената техника. Това е малко по-скъпа опция, отколкото използването на  корпусна техника, но цената е повече от оправдана от възможността да реализирате мечтата си за удобна и красива кухня в ограничена от типовия стандарт площ.
Дизайнерите отбелязват, че за да създадете оригинална композиция в малката кухня е много по-трудно. И ако придобитата техника, не съответства на дизайна и най-вече на вашите цели, то сладката, уютна кухня няма да се получи. Ето защо, ако намерението ви е основно да промените външния вид на вашата кухня, най-добре да се започнете с покана към компетентен дизайнер. Той ще проектира  самата кухня,ще ви помогне да вземете решение за нейното проектиране,ще ви посъветва каква техника е за предпочитане. В крайна сметка днешният пазар на домакински уреди, предлага изобилие от компактни модели, работещи на принципа “три в едно”, като котлони, фурна и съдомиялна машина в едно цяло. Има миялни машини, които могат да бъдат вградени вътре в шкафа и хладилници, скрити зад вратите на високи шкафове. Вграденият хладилник  не е евтин, но в класическия стил  на кухнята е необходим. Ако мебелите са от съвременни  форми по-подходящ в кухнята е корпусен хладилник. На пазара се предлагат хладилници в различни цветове, които могат да се впишат практически във всеки дизайн. Смята се, че стоманата в дизайна не е за малки пространства. Но ако наистина искате да създадете кухня с намек за високите технологии, да се предаде стил на обзавеждането, въплътявайки в него съвременни тенденции, можете да си позволите да изберете хладилник с цвят от неръждаема стомана и друго оборудване като неръждаема печка, абсорбатор, аксесоари.

Не се увличайте от габаритни форми

Интериор на модерната кухняЖеланието да поберете в кухнята си, колкото е възможно повече функционални елементи, е разбираемо.
И разбира се всяка стопанка  иска да разполага с грандиозна две, трикамерна мивка. Тя е толкова красива и удобна … Но! Помислете за метража на кухнята си! Дори опитен дизайнер не е в състояние да въплъти в малко метри  абсолютно всичките ви фантазии. Така че при избора на мивка, не се увличайте от големи форми и си поставяйте реални задачи. В противен случай габаритите на симпатичното ви оборудване ще излязат извън  стените, около които трябва да се разположат. Особено ако придобивате уреди за вграждане и мивка поетапно, отделно от мебелите и без да се консултирате със специалист.

Какво най-много може да възхищава в модерната кухня? Разбира се скритият ред, който предвижда вътрешен пълнеж на шкафовете, чекмеджетата, шкафовете и безупречната работа на механиката. Става дума за възможността за съхранение на голям брой кухненски прибори, уреди, съдове, продукти. Високотехнологичните подвижни чекмеджета,касетници, ъглови въртящи се шкафове с голяма вместимост , така примамливи и невероятно функционални, по мнението на специалистите не са съвсем удобни за ползване, когато се опитваме да оборудваме малка кухня. Не трябва да се отказваме от тях, но разумно е да се ограничим до минимум. За съхранението на прибори подвижните чекмеджета са необходими, но големи подвижни конструкции едва ли са уместни.  В края на краищата те трябва някъде да се преместват, а така ограничавате собствена си свобода за движение в кухнята. Същото е и с плъзгащите ъглови елементи. Ако сте ги сложили плътно до стената, те ще я наранят.
И още за модерните  днес големи форми. Малко вероятно е, в малка кухня да се намери стена, около която може да се изгради кухня за повече от два и половина метра. От тях се изваждат шестдесет сантиметра за мивката, толкова за печката, остава около половин метър. Така че, трябва да се откажете от големи площи, които изискват големи и обемисти чекмеджета, сложни разтегателни елементи, трансформиращи се повърхности, окачени панели. Разумно е да се ограничите с летящи врати и фиксирани полици, което между другото е много по-евтино.

Съвременна кухняЩо се отнася до горните шкафове, то днес в кухненските програми на производителите може да изберете елементите на дизайна, с неговите врати, сгъваеми като акордеон, фасади, отварящи се нагоре вратички жалузи. В малки стаи те дават добър ефект.
В малка кухня може и трябва да се използва максимално пространството между долните шкафове и стенните. Когато пространството е ограничено е разумно да се заложи на парапети, рейлинги и всякакви допълнителни компоненти, които не само ще създадат приличен интериор, но и ще доведат до още по-големи функционални ползи. Стенните леки рафтове, кошници, държачи за ножове, кутии за подправки, модерният висящ сушилник, които освобождават капацитета на традиционните шкафове за сушене над мивката за други цели, всичко това не е само модерният в интериора метал, но и много допълнителни удобства и възможности.

Място за семейни трапези

Луксозни мебели за домаБез значение колко малка е кухнята със сигурност ще искате обособяване на място, където бихте могли да поставите маса за семейни закуски и вечери. При компетентно оформление може да се помести в кухнята дори пълноценна маса с размер 40×70 см, вярно ще трябва да жертвате някоя от нейните страни, слагайки масата до стената. Въпреки това опитен дизайнер ще ви предложи и комбинирани варианти. Например плотът на масата за хранене  да се направи като продължение на работната повърхност и от същия материал. Освен това е възможно да се постави във всяка близка на сърцето ви конфигурация. А колко е  удобен и компактен сгъваем плот, който започва под прозореца, все едно че продължава перваза на прозореца! Плотът може да бъде в непосредствена близост до шкафовете, работната повърхност. С една дума  вариантите за дислокацията на масата за хранене дори и в малка кухня са много. Изборът на най-добрият определя необходимият брой места за сядане.
Създаването на малка, но стилна и функционална кухня е пътят на компромисите. Проектирането на красива и удобна кухня на ограничено пространство със сигурност не е лесно, но е реално. Ползата от възможностите на пазара за кухни  позволява на нашите съвременници, дори и в типов апартамент да имат кухнята, с която можем да се гордеем, с пълно основание твърдейки, че друга такава просто няма.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Планираниране на кухнята. Компромис между желаемото и възможното

By Bestfurniture On April 21st, 2011

Кухненско обзавеждане и интериори Всеки жанр има свои собствени закони и форми, те трябва да бъдат взети под внимание при  създаването на кухнята на мечтите ни, така че не да познаем горчивината на разочарованието. Например в една малка стая не може кухнята да е в тъмно дърво. И странното е, че именно между притежателите на типичните апартаменти повечето са фенове на класически мебели от хубаво тъмно дърво. От това е по-мъдро да се откажат, както и от всички надвесени структури под формата на фризове, корнизи.Този, който е игнорирал тези съвети на специалистите, има възможност да види колко много място заемат тъмните дървени мебели в малка кухня, как “потискат” високите шкафове  и как изведнъж много бързо изчезва кулинарното въображение.

Откажете се от тъмните тонове

Гореизложеното обаче не означава, че дървената кухня е не на място в затворено помещение.
И класиката, и дървото при  правилен подход тук могат да бъдат много органични. Само дървото е най-добре да изберете светло или оцветено в пастелни цветове – нежно розово, бледо синьо, бежаво или сметаново. Светлите петна в проектирането на класическата кухня позволяват да се намери компромис между  желаемото и възможното. Веднага ще забележите как се местят стените на малкия ви кухненски бокс, таванът сякаш се вдига нагоре  и сега тук ще се диша по-лесно и приятно ще се работи. И още един съвет: избягвайте в малката кухня ярките контрастни цветове. В затворено помещение те бързо започват да ви ядосват независимо от стила на обзавеждане.
Има различни техники за дизайн, които можете да използвате за подчертаване красотата на природните материали във вашата дървена кухня. Например използването на цветови акцент под формата на светла, дори  бяла рамка, върху която ефектно ще изпъкне текстурата на естественото дърво.

Модерна кухня и домСветлите фасади модерно подчертават от тъмните корнизи и первази, откритите дървени рафтове. В този случай дори при минималната площ на класическата кухня  от масивно естествено дърво няма да потиска. Отворените рафтове по стенните шкафове, имащи както функционална, така и декоративна стойност, можете също да подчертаете с цвят. Но ако на някого много му се иска в стандартен апартамент да има тъмна кухня, без допълнително натоварване на мястото, то трябва да се откаже от високи шкафове.
Между другото големите фенове на традиционната кухня, германците, предпочитат ниска мебел, оставяйки само високи шкафове от типа на бюфета  и то само в комбинация с леки конструкционни елементи. И това е доста обещаваща тенденция в съвременното обзавеждане на кухнята.  Горните рафтове постепенно се спускат по-близо до работната повърхност. И колкото рафтовете са по-ниско,толкова по-малка трябва да бъде тяхната дълбочина.

 

 

 

 

 

 

Червено-черната кухня – 8 идеи за ефектен интериор

By Bestfurniture On April 11th, 2011

Идеи за ефектна кухняКомбинацията от червен и черен цвят изглежда ярко, драматично и много ефектно. Такъв интериор едва ли може да се нарече обикновен, и да се срещне в реалния живот, а не на страниците на дизайнерските каталози може доста рядко. Червена кухня особено в комбинация с черно избират  импулсивните и самоуверени натури. Такива хора са склонни да действат спонтанно и често са склонни към приключения. Черно-червената кухня може би не е най-добрият вариант за уютни празници на семейството. Тя е по-подходяща за бърза закуска, параден обяд  или за романтична вечеря на свещи. “Пламъците на огъня” дават много специална енергетика, а контрастните комбинации създават атмосфера на тържественост.

Най-яркия контраст на червения и черния цветове в кухнята идеално смекчават бялото и неговите нюанси, например сметана, мляко, бежаво и слонова кост. Светлият фон създава илюзията за пространство, помага да избегнете умората и визуално разширява  обема на помещението. Наситеният черен придава на интериора вътрешната динамика и графичност.

Кухня в елегантно червеноЕфектно допълнение към кухнята в съвременен стил са  елементите от хром и неръждаема стомана. Добре се вписват в такъв интериор матираното и прозрачно стъкло, блестящите лакови фронтове. Много необичайно впечатление в  съчетание с червено и черно ще предизвиква естественото дърво в светли и тъмни нюанси или неговата  имитация. Например керамично покритие или ламинат, формата и текстурата на които са много реалистично възпроизвеждане на естествено дърво.

Идеи за красива кухняСпециално в черния и червен интериор изглеждат кристалните акценти и огледалните повърхности – осветителни тела, съдове за сервиране и декорация с кристали и лъскави акценти.
Активните и контрастни цветове изискват минималистична рамка. Обикновени форми, лаконични очертания, контрастиращи текстури – това е стилният и хармоничен интериор на кухнята в червени и черни тонове.

Най-ергономичната кухненска мивка BLANCORONIS

By Bestfurniture On March 31st, 2011

Ергономична мивкаКолкото и да е голяма кухнята, в нея винаги мястото е малко. Тенджери, дъски за рязане, мивка, печка, поставки за ножове и кърпи – за да не се объркаш в цялото това разнообразие, трябва да бъдеш наистина майстор на  домашния ред. Или да се обзаведеш със свръхергономична кухненска мивка BLANCORONIS, която ще  икономиса на кухнята много безценни квадратни дециметъра.

Еколози, социолози, дизайнери и даже художници от цял свят тръбят за заплахата от воден глад и за това, колко е важно да се икономисва водата. Но кухнята със сигурност  не е това място, където трябва да се пести водата: всяка икономия на водата тук се обръща в антисанитарност. А пространството, заемано от съдовете, може и трябва да се икономисва – за това  собствено известната немска фирма BLANCO и е създала сферичната кухненска мивка.

Тази мивка е оборудвана с полукръгъл капак , който  заедно с това служи като  дъска за рязане. Щом нарежете  зеленчуците на такава дъска, можете веднага да ги измиете с течаща вода, която сама ще се стече надолу. При това капакът ,плъзгащ се по рамката на мивката, може да се разтвори на 360 градуса, за да се работи по-удобно.Освен капака  в мивката се поставя специална табла за нарязаните продукти. Там могат да се монтират и сита, за да се промиват зеленчуците или чинии, за да се поставят там. След това таблата може да се извади от мивката  и да се постави наблизо  или да се извадят чините с вече измитите салати, аспержи или краставици и да се сменят с нови.

Кухненско обзавеждане и ергономичен дизайнДизайнерите от BLANCO не са създали футуристично чудо от  кухненския интериор (такъв  като например живата нано-кухня). Затова пък тяхната мивка  действително може да икономиса на стопанките не малко място и време, което преди е отивало за преместване върху дългата маса. Отделно грабва класическият, строг, но независимо от това интересен дизайн на кухненската мивка BLANCORONIS – впрочем  постоянните читатели на  „Мебели Италия” е трудно да удивиш с добър дизайн, защото са свикнали с разкоша.

Стилна кухня и столова в къщата на актрисата Уинона Райдър

By Bestfurniture On March 24th, 2011

Кухните на Уинона РайдърХоливудската актриса Уинона Райдър е обявила за продан своята къща в Лос Анжелис, която е  купила още през 1998 г. Уютният и просторен дом, разположен в комфортен район от Града на Ангелите, е оценен  на четири и отгоре милиона долара. А ние  отново ще се възползваме от удобния случай, за да погледнем няколко любопитни идеи за оформянето на кухненския интериор и столова в стила на  холивудската знаменитост.
В дома има  четири спални и четири бани, голяма парадна гостна, столова, отделна стая за домашен бар и невероятно уютно дворче-патио с камина, столова на открит въздух и басейн. Вътрешен  двор, изграден с тухли, напълно затворен  от чужди очи дом и гараж и обкръжен с буйна южна растителност.
Къщата е в испански стил, каквито са немалко в Лос Анжелис, построена е през 1936 г. Създавайки интериора за  Уинона, архитектът и дизайнерът са се постарали да  съхранят в дома колкото се може повече оригинални детайли. Именно затова къщата е съхранила винтяжното очарование и притежава особен чар.

Кухнята в стил Уинона – мебел плюс акценти

Стените, изградени със старинни тухли, придават на тази кухня лек повей на старина, а ултрасъвременната техника с блестяща метална повърхност я прави  много съвременна. Подът е покрит с широки масивни дъски с  топъл жълт оттенък. Повърхността на дъските е  деликатно реставрирана. Структурата на  състарената дървесина добавя на кухнята уют и усилва обаянието на «дома с история».

Кухненско обзавеждане Уинона РайдърКухненската гарнитура е  подчертано лаконична. Простите бели дървени  фасади оживяват само оригиналните кръгли метални ръчки. Плотът в работната  зона и на кухненския остров е направена от натурален мрамор с  топъл пясъчен нюанс. Актрисата предпочита да оборудва кухнята с  вградена техника, която напълно хармонично се  вписва в традиционния интериор с нотки кънтри и при това е много функционална.
Кухнята и столовата се съединяват с полукръгъл отвор в стената, оформен със същия стар кирпич. Долната част на стената е  задействана по максимума –плотът служи за  барна стойка, а под него са се  разположили доста обемни шкафове  за кухненски съдове и запаси.

Дизайнът на  столовата в духа на  Уинона Райдър – простота и елегантност
Дизайнерите предложили да се обзаведат в дома две столови зони. Първата, по-малката, е разположена между кухнята и изхода в двора-патио и най-често служи за място за закуски и скромни семейни вечери. Дървеният  под с  меден оттенък, кръгла маса  със стъклен плот, строгите дървени столове  със седалки, тапицирани с тъмна кожа, кованата лампа и огледалото в масивна рамка от плочки – такава обстановка на столовата изглежда много елегантно. За приема на гости и тържествени маси служи просторната столова, разположена по съседство. Дълга  масивна маса от тъмно-кафяво дърво, столове, тапицирани с плътен светъл плат, елегантен килим и стилни декоративни акценти на белите стени – интериорът се получил строг, графичен и много експресивен.

И в кухнята, и в столовата дизайнерът е  предложил да се използват шкафове-ниши от гипсокартон. Те са боядисани със същата бяла боя, която са  използвали за стените и тавана. Получило се е и много  стилно, изразително и при това уютно пространство, изпълнено със светлина и въздух.

Оранжевата кухня – мебели, аксесоари

By Bestfurniture On March 22nd, 2011

Искате ли да направите кухнята си весела ?

Оранжевите кухни внасят настроение в домаОранжевите кухни са  невероятно ярки, слънчеви, топли и позитивни. Интериорът на  кухнята с  оранжев цвят ободрява и тонизира и в мрачна сутрин, и  вечерта след  тежък работен ден.. Смел вариант  е  да  си купите кухненска гарнитура с лакирани оранжеви фасади. Неутрално решение е да  украсите кухнята и столовата с  текстил, домакински съдове  и аксесоари с цвят на портокал.
Прочетете съветите на декораторите за модерните кухни в оранжево и се заредете със слънчево настроение!

Психолозите твърдят: интензивността на топло оранжевото е  най-добрият лек за мрачното настроение и  душевната потиснатост. Такъв интериор ще ви избави от сезонната депресия, апатията и негативните преживявания.

Стилно и модерно кухненско обзавежданеСпоред мнението на  хромотерапевтите – специалисти, които лекуват с цвят,  оранжевият цвят притежава невероятната способност да задейства процесите за възстановяване на организма.
Смята се, че помага да се справяте с различни заболявания, особено с тези, свързани с пикочно-половата система, далака и храносмилането.
Този цвят повишава тонуса, ускорява пулса, усилва производството на ендорфини – хормоните на удоволствието, кръвта се предвижва по-бързо  в организма, подобрява се храносмилането и усвояването на хранителни вещества и витамини от храната.

Именно затова пребиваването  в оранжевата кухня е  превъзходен енергезатор, придаващ сили. Главното е да изберете  този оттенък, който ви се струва най- приятен. Важно е само  да не изглежда много ярък. Оранжевият е много активен цвят. Неговият излишък може лесно да доведе до умора и раздразнение. Освен това, той има едно коварно свойство – възбужда  апетита и увеличава удоволствието от яденето.  Така че, ако често спазвате диети, трябва да изберете кухня в по-спокойни и неутрални цветове.

Кухня в оранжев цвят  – избираме  мебели

Ярките гланцирани или полугланцирани фасади са  много подходящи за кухни в съвременен стил. Най-често се използват за фасади МДФ или ДСП в съчетание с  фолио, пластмаси или емайл.  Обикновено ярките мебели се отличават с  лаконични форми – главната роля тук принадлежи на цвета. Невероятно стилно и ефектно изглеждат извитите фасади със заоблени контури.

Избор на мебели за кухнята в оранжевоКухненските шкафове могат да бъдат изцяло оранжеви, но можете да направите ярки  само горните или долните плотове. Комбинацията с по-спокойни цветове – избелен дъб, венге и зебрано – ще направи интериора по-хармоничен. Ако ви смущава сочното оранжево, не трябва да се отказвате от мечтата за светла и слънчева кухня. Достатъчно е да подберете по-спокоен, приглушен нюанс на този цвят –  по-близо до жълтия и кайсиевия. Твърде интензивният цвят е добре да се разрежда с бял – нека да бъдат една маса и столове, абажур, покривката или порцелана на масата.

Италианският стил в интериора на кухнята – очарованието на традициите

By Bestfurniture On March 15th, 2011

Италиански стил в кухнятаИталианският стил е мир и спокойствие, семейни връзки и твърди традиции. Той дарява едно удивително  усещане за дом и уют, защото италианският стил в интериора на кухнята изглежда много органично.

Италиански стил – довършителни работи

Традиционният италиански стил, който често може да се срещне в селата на Тоскана, е да се използват само естествени и екологично чисти материали. В такъв интериор на кухнята трябва да има много естествено дърво, камък или неговата високо качествена имитация от тъмен метал.
Подът е покрит с дървени дъски, декоративен камък или плочки. На стените ще изглежда чудесно декоративната мазилка в комбинация със зидария  от камък или тухла. Ако височината на тавана позволява, можете да украсите с дървена ламперия или декоративни греди. Всичко това внася в дизайна на кухнята, онзи особен чар, който е силно свързан с италианския стил в интериора. Италианският стил е  игра на контрастни цветове и текстури. Грубата мазилка на стените подчертава елегантността на украсата на красивите плочки за кухня и гладкостта на плота от  естествен камък.
При избора на цвят за декориране на кухнята, отдавайте предпочитание на наситените природни нюанси. На дълбокия светлосин  цвят на италианското небе и море и сочната зеленина на тосканските хълмове. На лавандуловия нюанс на цъфналите ливади и ярките полъхвания на дивите цветя. Топлина на интериора  в италианския стил придават наситените червен, оранжев и жълт цветове. Тъмното дърво напомня за стари маслинови дървета, дъбове и лози, а кърваво-червеният и бордото за известни италиански вина.

Италианският стил в интериора – кухненски мебели

Стилните италиански кухниИталианската кухня е масивна дървена мебел от естествено дърво,покоряваща със своята строгост, мраморен плот и сложни метални части. За италианския стил е важно усещането,че кухненските мебели са се предавали в семейството ви от поколение на поколение. Масивната маса за хранене е сърцето на италианската кухня, дървените столове или дългите пейки са идеални за семейни тържества и приятелски събирания по италиански. Истинските италиански мебели за кухни често са украсени с дърворезби, изобразяващи маслини, пшеница, или животни. За прибирането на тенджери и тигани е много добър просторният шкаф. Италианските мебели добре допълват кухненски уреди с метални цветове. Истинската кухня в италиански стил е трудно да си представим без камина, може и електрическа, но  направена от естествен камък.

Италианският стил на обзавеждане – декор

Специален чар на италианските кухни добавят елементите “с художествен безпорядък “. Именно благодарение на тях кухнята изглежда  обитавана и много уютна. Тук кухненските прибори стават пълноправен декор. Те не се крият в шкафа, а умишлено се поставят на видно място на специално пригодени за целта закачалки за тенджери и тигани.
В италианският интериор на кухнята са уместни медта и месинга, глината и теракота. Италианският стил перфектно допълват метални украшения в старинен стил. Кухнята и дори подът се декорират с ярко украсени рисувани керамични плочки. Най-чест мотив е традиционната италианска храна и всичко свързано с нея: маслини, големи тумбести бутилки със зехтин, кани с вино, плодове, чесън и традиционни селски ястия. Като допълнителен декор служат  плетени кошници,в които е удобно да се държат много необходими неща. Такава кухня, украсена с всякакви  ръчно изработени изделия – бродирани кърпи и салфетки, черги и декоративни възглавници, калъфи за столове и покривки за маса.

Осветлението на кухнята в италиански стил

Комфорт на италианската кухня придава меката странична светлина. Перфектното осветление на кухнята в италиански стил ще бъдат осветителни тела, имитиращи свещи и антични фенери. По-добре е  да се използват много светлини разпръснати в различни функционални зони. Много красиво изглеждат стилните старинни полилеи и свещници на масата за хранене или върху барната стойка, стенните осветителни тела и дори  малката настолна лампа на рафта или работния плот.
Основно правило на италианския стил в интериора е, че трябва да бъде уютен и привлекателен. Така че не се страхувайте да експериментирате. Уместно е всичко, което прави кухненския интериор удобен за вас и вашите близки и дава прекрасното чувство за щастие само от факта, че сте си у дома.


Мебели Италия | Дизайнерски Италиански Мебели