Съвременна кухня- Carola и съвършенството

By Bestfurniture On July 2nd, 2011

Carola не представя обикновен дизайн на кухня. Различното и учудващо за тази кухня е, че тя е перфектна комбинация от модерен и традиционен стил, но също така е било необходимо и голямо майсторство за нейното създаване. Carola е направена от солиден дъб и е част от последната колекция на италианския производител Arrex.
Този дизайн е много интересен от гледна точка на пренасянето на традиционния дизайн в модерния начин на живот. Традиционният италиански стил се усеща от материалите като например дъбовото дърво, естествените нюанси и цялостното оформление. След като естетическия, традиционен стил е бил завършен, дизайнерите са решили да използват детайли и да приложат последните иновационни нововъведения.
Модерните елементи, които са били използвани, включват LED светлини, автоматично задействащи се чекмеджета и врати. По този начин се получава отличен краен продукт, който е и функционален, и напълно завършен в естетическо отношение.

Read the rest of this entry »

Acoustable: «Акустична маса» по проект на Jerome Spriet + Wolfgang Bregentzer

By Bestfurniture On May 28th, 2011

Акустична масичкаЗа много хора музиката, а по-точно музикалната среда е задължителна част от средата  на  обитаване. Правилният подбор на композициите и качественото звучене създават атмосфера на дома, помагат да се настройвате за работа и отдих. Не по-малко важна и широко разпространена съставна част на интериора е зоната за почивка или работното място с масичка за кафе.
Белгийските дизайнери Джером Сприт и Волфганг Брегентцър са съединили тези два елемента на средата за живот в хибридния проект Acoustable – Акустична масичка. Вътре в плота на Acoustable е скрита мощна стереосистема. Работната повърхност на кръглата масичка е произведена от полимербетон и има диаметър около 120 см. Стереосистемата е  скрита в конусообразната основа на масичката на три крака и съвършено е незабележима отвън. Тя е снабдена с колонки, нискочестотен репродуктор  и стереоусилвател и има гнезда за USB и iPod.

 

Сгъваемо столче Osso

By Bestfurniture On May 21st, 2011

Сгъваемо столче OssoФренските дизайнери Ronan & Erwan Bouroullec представиха интересен стол Osso, който ще се произвежда от италианската мебелна фабрика Mattiazzi от Милано. Необикновеността му се състои в това, че той е сгъваем-разгъваем. Всичко, което виждате е направено не просто заради оригиналния дизайн.
Всичките части за стола Osso са произведени от дървесина втора употреба. И не е случайно, че разработката на френските дизайнери се е харесала на фабрика Mattiazzi, която работи в ритъма на старите италиански малки семейни компании, произвеждайки както елитни скъпи мебели, така и ето такива обикновени, но оригинални предмети. Самите планки на седалката и облегалката се обработват по програма на дървообработващ стан. Към тях се монтират специални захвати от типа като за панелите на ламината или на паркетната дъска.

По такъв начин такъв стол леко и бързо се сгъва и разгъва и този процес може да се осъществява многократно без вреда за самия предмет. При това разработчиците гарантират, че въпреки външната нежност на конструкцията, столът се получава достатъчно устойчив и здрав след сглобяването. Първо всички дървени части са от преработени дъб или бреза. Второ се използват здрави захвати за крепене от Норвегия. Трето самата геометрия на конструкцията внимателно е проверена и са били изпробвани в стадиите на разработката много междинни решения с цел да се използва най-оптималното.

Видът и функционалните свойства на стола Osso определят сферата на  неговото използване –на вилата, за пикници (в разглобено състояние се получава достатъчно компактна опаковка). Вариантите за използване са  много, още повече че столът изглежда много мило. По желание на поръчващите столовете ще се произвеждат в различни цветови варианти.

 

 

Миланска приказка от Moschino – симбиоза на разкош, стил и фантазия

By Bestfurniture On April 7th, 2011

Италиански хотел и дизайн MoschinoСвоят пръв фешън хотел знаменитият италиански бренд Москино (Moschino) открива в Милано – столицата на италианската мода. Хотелът се намира недалеч от историческия център на Милано, квартала на модата «Монтенаполеоне» и театъра «Ла Скала», близо до известния бутик Corso Como 10, замъка Сфорцеско и района на Брера, където е разположена картинната галерия.

Разкошни мебели ИталияMaison Moschino е бивша железопътна гара от  1840 година. Фасадата на старинното здание на пръв поглед  не привлича вниманието.  Дизайнерите са запазили външния вид на постройката от 19 век.

Естетиката в дизайна на интериора на къщата е пропита от духа на сюрреализма. Това е последният проект на Стефано Уголино от групата Hotelphilosophy.  Творческият екип на Moschino с дизайнера Росела Жардини Уголини са създали уникален креативен проект.
На четири етажа се разполагат 63хотелски стаи и 2 малки апартамента за деца с имената”Червената шапчица”, “Тайнствената гора ” и “Сън в бална рокля”. Всяка стая е оформена в определен, не повтарящ се стил.Такова удоволствие струва  270 евро за денонощие.

Вкусен полилей MoschinoУвлечението на  Moschino по сюрреализма се изразява в интересния декор на този хотел. Още щом влезеш те впечатляват  въздушните торшери-рокли, леките облачета на тавана и креслото  от “овча кожа”. Идеята на архитектите и дизайнерите е да се  пренесе всеки турист в приказка, в фантастичния свят на мечтата. Можеш да запазиш стаята  “Сън в бална рокля”– стая-символ на хотела Maison Moschino: възглавието на кревата е направено като огромна червена рокля.

Дизайнерски мебели сладки от moschinoИли туристите-любители на сладкото  могат  да нощуват в «Стаята на сладкишите », където възглавниците са с формата на кейкове,торти и на полюлея висят гирлянди от стъклени бонбони и карамелчета. Може да избереш  « Стаята на  Алиса» или стаята «Животът е легло от рози», където креватът е  «обсипан » с листенца червени рози от кадифе. Полюлей с падащи копринени алени листенца, легло-розариум и кресло във формата на  роза.
За любителите на  изискания  разкош дизайнерите са  създали «Златната стая », а за тези, които предпочитат лаконичната класика –стаята «Сенки».

Вкусна Миланска приказка и мебели изненади В хотела има свой ресторант, който вече е спечелил  слава (под ръководството на chef-готвача Морено Чедрони); център SPA с фитнес зала и масаж. И тъй като хотелът е създаден от дома на модата «Москино», то тук са открили и бутик на марката – Boutique Maison Moschino, където можете да си купите вещи за в къщи, например, покривало от рози, което така ви е харесало, или кресло с формата на  роза, или абажур-рокля.

Шкаф-купе – отличното решение

By Bestfurniture On April 3rd, 2011

Оригинален шкаф-купе
Шкаф купе- интересно дизайнерско решениеОтносително неотдавна мебелният  асортимент се попълни с нов предмет, който веднага заинтересува потребителя. Това е шкафът-купе.
Находката на  американските мебелисти толкова е обикновена и забележителна, че да не я използваме в наши дни става достатъчно сложно. Защо? Защото достойна алтернатива просто няма.
Достойнствата на  вградените мебели са очевидни: удобство, вместимост, практичност, надеждност, елегантност, оригинален дизайн ( разработен по ваш вкус).
Като допълнение на всичко това  такъв шкаф икономисва много място. Конструкцията позволява да го разположим  в такива места, където вратите на обикновения  шкаф просто не биха се отворили.
Интересен вариант на  такива мебели може да бъде използването на стените и таваните  в помещенияте като стени на шкафа. Това ще позволи да се икономисат  материали, а също така ще опрости сглобяването и при  случай необходимостта от  разглобяване.
Варианти за  осъществяване на  дизайнерските фантазии в  шкафовете-купе също са множество. На предния  панел може да се нанасят различни украси , рисунки. Красиво ще изглежда  например голямо огледало, което визуално ще увеличи пространството.
При производството на това изделие има  възможност да се  използват различни материали и цветови гами. При това и цената, разбира се ще варира.
Най-евтин вариант ще бъде шкафът от  метален профил. Алуминиевият шкаф ще излезе по-скъп, но затова пък и по-качествен. Оскъпяват конструкцията и специалните шумопоглъщащи, прахозащитни и противоударни детайли.
Фурнитурата се произвежда  в много страни, но по качество и  съответно по цена те  съществено се отличават.
Западноевропейските и американските производители на фурнитура биха се препоръчали  като най-скъпоструващи , но и качеството на  продукцията им е най- високо. Китайските и източно-европейските (Полша, Чехия,България, Румъния) мебелисти  правят своите стоки  значително по-евтино и по цена и по качеството на  изпълнението. Макар че както е  известно, могат да правят и скъпи вещи.
По такъв начин шкафът-купе е идеално компактен вариант за обновяване на  интериора на  вашето жилище на разумни пари.

Мебелите от лукс класа

By Bestfurniture On April 1st, 2011

Луксозни мебели ИталияКонцептуално мебелите може да се разделят на два вида: мебели за бита и друга мебел- за очите, за душата.
Едните мебели са предназначени за това да удовлетворяват елементарните потребности на човека, натрапени от  западната цивилизация: да се яде на маса, да се спи нависоко ,да се слагат ризите на закачалки в гардероба. Такъв род мебели се избират по съотношението цена-качество. Тоест оптимален вариант е  средно качество на приемлива цена. Естетическите изисквания към  такива мебели са минимални: да не бие на очи, в най-добрия случай да е в тон с тапетите.

Има мебел от съвсем друг сорт. Мебел, която е знак за вкуса и положението на своя стопанин.Такива  мебели не се продават в магазини за всички и не се произвеждат във фабриките в  милионни партиди. Наричат ги мебели с  класа “лукс”.
В очите на еснафа  за мебелите с класа “лукс” са характерни преди всичко, оригинална концепция и използването на естествени  материали – дърво, кожа, естествени тъкани, цветни метали за гарнитура. И естествено – задоблачната стойност на стоката  “не е за всички”.
Отношението към мебелите не винаги се определя от  материалното състояние, а по-скоро от мирогледните позиции. Този, който иска да превърне мястото за живеене  в дома на своите мечти, едва ще ли почне да икономисва от интериора.

Разкошни мебели и стил от ИталияНезависимо от  времето и развитието на  мебелната индустрия както отвътре (усъвършенстването на технологиите и материалите), така и настрани (излизането на мебелния пазар на все нови компании и страни), световен лидер на пазара на  елитни мебели остава Италия.
“Luxury” – разкош – винаги е била определяща характеристика на италианските мебели. Но днес мебелите с  класа “лукс” се отличават не само  и не толкова по цената, колкото с други качества.

Модерни мебели от ИталияИзследователите на пазара  на италианските мебели сред останалите черти отбелязват, колкото и да е парадоксално да звучи, достъпността. Тоест все по-голям брой хора  са способни да  украсят своя бит с истински качествени мебели. Казвайки”мебели”, имаме предвид, в това число, осветителни тела, аксесоари, текстил, сребърни прибори – всички подвижни предмети от дизайна в интериора.
За последните няколко години се наблюдават промени в определението “лукс” в дизайна на интериора и мебелите, които не са свързани с модата. Категорията лукс се определя вече не от стойността и майсторството на производителите, а по други критерии, които някога били признати за вторични: възпроизводство на нравствени ценности, успехи в изследването на материалите, екологичност и други. Всички тези качества не бият на очи, но значително повишават ценността както на всеки  предмет от мебелировката, така и единната композиция на дизайна на интериора. При това важни съставящи качества на елитните мебели остават оригиналността, новото, красотата и преди всичко функционалността.
Оказва се,че  мебелите от класа “лукс” служат не само на имиджа на собственика , но и изпълняват функции на мебелите въобще – осигуряват уют и комфорт в дома. Днес функционалността на  мебелите подразбира двустранна връзка между дизайнера и потребителя. Дизайнерите вече не гонят  екстремално  нови форми, а се стремят да направят стилната красива мебел максимално ергономична. С тази цел се създават нови креативни решения и се актуализират образците от класическия дизайн.
Не се стеснявайте от  разкоша. Нали мебелите  не са само за тялото, но и за душата!

Скулптури и био- мебели от дърво

By Bestfurniture On March 8th, 2011

Еко скулптури от дървоИталианският дизайнер Giancarlo Zema за Avanzini представи тези великолепни кресла и столове от колекцията  «Лъчезарно дърво» (Bright Woods)на мебелната изложба в Милано 2010 г. За дизайнера са характерни био- формите, затова създадените от него мебели изглеждат изключително хармонично и естествено.  Интересно е, че тези мебели подхождат както за интериори така и за открити пространства.
Тази оригинална мебел с илюминация притежава невероятно обаяние – при включена светлина  в тъмнината тези симпатични конструкции, които напомнят пънове от гората сияят с оранжеви, жълти, бели, зелени и виолетови райета, приемайки оригинален, дискотечен вид.

Светещи дизайнерски еко мебелиКолекцията Smokin’ style Bright Woods е изпълнена от натурално дърво, а светещите  райета от естествена дървесна смола. Комплектът включва  120 стола  и 60 масички за кафе.

Steam Furniture е колекция мебели,създадена от корейските дизайнери, великолепно вписваща се в съвременния дизайн на интериора. Тези вещи напомнят влакна, те започват в твърдата част на дървото, след това на вълни се преплитат между себе си, създавайки уникална форма на седалката и облегалката.  Майсторски изпълнени те не могат да не ни се харесат.

Дървени еко мебелиMatthias Pleissnig е известен със своите луксозни мебели. Той е създал нова серия дивани и кресла и я нарекъл Providence. Всички изделия имат плавни форми, седалките-морфи се сливат в един обем, позволявайки да седнат двама човека от различни страни, те идеално подхождат за почивка. Великолепната работа с дървото, оригиналната дизайнерска идея, безусловната екологичност  прави тези мебели неповторими.

Италианските мебели през призмата на интериорните стилове- IIчаст

By Bestfurniture On March 1st, 2011

Модерн.

Стилове в модерната италианска мебелИталианските мебели в стил модерн
Модернът дава старт на появата и развитието на  съвременни концепции на  дизайна в интериора и архитектурата. Заедно с това той съдържа в себе си  много черти на  класическия стил. Ако трябва да се опише модерна с една дума , то това ще  бъде «протестант» – в него няма да намерите  разкош, а самодостатъчност.
На пръв поглед може да ви се стори, че модерните мебели се отнасят към класическия дизайн. Но това не е така. Нали модерн в превод от  английски означава «нов, съвременен». Да, може би сега той изглежда малко остарял, но нищо не е вечно.
Отличителна особеност на мебелите в стил модерн е функционалността. Декорът отива на втори план, характерна е простотата  в изработването, напред излиза предназначението, начинът на използване. Формите стават по-праволинейни,по-обикновени.
Резюме: без значение, че  италианските мебели в стил модерн могат да се  отнесат към  съвременни дизайнерски концепции, тяхното използване  в съвременния интериор не е  желателно –те просто ще отпаднат от общата картина.
Постмодернизъм

Модерните стилове в обзавеждането от ИталияИталианските мебели в стил  постмодернизъм
Голяма епоха. Супер-продуктивна епоха. Застойна епоха. Големи противоречия в дизайна на мебели не е имало никога преди това. Постмодернизмът е нашето с вас време, това е сега.
Постмодернизмът лично способства за развитието в дизайна на интериора на редица нови направления, например – хай-тека.Заедно с това,след бързото развитие той  спира сам в себе си  и от безизходността се  ражда фюжън /в превод означава стопяване, разтопяване, сливане, синтез /като способ на търсене на нови нестандартни варианти по  пътя на простото комбиниране на варианти. Нещо а-ла кубик Рубик.
Резюме: италианските мебели в стил постмодернизъм  могат повсеместно да се използват във всеки съвременен  интериор.
Хай-тек.
Италианските мебели в стил  хай-тек
Нов стил в дизайна на интериора на  новото време. Своеобразен и честно казано не съвсем уютен. Някак си нечовешки. Главна особеност на дадения стил е изкарването на пръв план на артефакти на човешката дейност – технически комуникации, устройства, инженерни и архитектурно-строителни решения. Тук царува метала, бетона и телта.
Съответно, мебелите в стил хай-тек са достатъчно специфични. В дизайна се  използва много стомана  и пластмаса. Често можеш да срещнеш  светодиодно осветяване.
Резюме: италианските мебели в стил хай-тек не са много, все пак  италианците  предпочитат по-изящни стилове. Подобни мебели се препоръчва  да се използват изключително в рамките на  настоящото интериорно направление.
Минимализъм

Високи технологии и мебелно обзавежданеИталианските мебели в стил  минимализъм
Идейното обосноваване на  стила е също толкова  древно, както и античната архитектура. Но въпреки това  той получава широко разпространение в света едва в последните десятилетия. Следва да  различаваме два вида минимализъм – традиционен японски и европейски.
Японският минимализъм (японският стил) достатъчно е колоритен, много са го  виждали във филмите. По-интересен е рафинираният и преобразуван европейски вариант.
Европейският минимализъм по своята същност е  видоизменен постмодернизъм с едно  само изключение – в минимализма господства функционалност и простор.
Оттук произтичат главните особености на минималистичните мебели – пълно отсъствие на декор, простота и строгост на формите, използване на само строги природни цветове и оттенъци. Кресло-квадрат, легло-правоъгълник, стол-куб –това е събирателният образ на подобни мебели. Като правило те не са високи.
Резюме: минималистичните италиански мебели си струва да се  използват или по предназначение или в смели архитектурни експерименти.
За пръв път новият поглед върху мебелния дизайн бил предложен на европейското  общество на изложбата “ Saloni Milano” през 1961 г. Тази изложба хвърля в шок всички, това  бил истински преврат в историята на  проектирането  и производството на  италианските мебели.

Стил и Италианските мебелиФилмите за  Джеймс Бонд или Барбарела с Джейн Фонда. Помните ли  какви мебели са използвали в декорациите към тях? Това са  първите образци на новите италиански мебели, образци на  «новия поглед».
Главен двигател на  прогреса за съвременните италиански мебели става Поп-Арта, който се  противопоставя на  понятието «хубави  мебели». Той е насмешка над класическата мебел, така да се каже «антидизайн».
Резултат на тази голяма  мебелна революция станало формирането на принципно нов подход към проектирането на мебели. Между другото много от тези образци, които на времето си  били представени на «Saloni Milano», днес се намират в много музеи на света.

Разкошът на римския барок, изяществото на венецианците и любовта на италианците към мебелите

By Bestfurniture On February 22nd, 2011

Римският барок

Топлина в дома с мебели от ИталияРимският дизайн на мебелите барок често включва в себе си аспектите на  католическото изкуство и архитектура. В 21-и век, Sotheby’s е продал шкаф от италианския барок, богато украсен със злато, с изображения на  църквите в Рим. Тъй като италианските производители на мебели от епохата барок работели  основно в католическо общество, религиозните теми повлияли на техните дизайнерски решения и избора при  украсата на  мебелите.

Богатство на украсата
Всеки предмет от украсата  в стил Барок включва много скъпи и внушителни части. Покупката на предмети за обстановката на  дома от италиански майстори изисквала съществени инвестиции. За обзавеждането на цяла къща или дворец в италианския стил Барок било необходимо цяло състояние. Мебелите били достъпни само за високопоставени представители на църквата, богати търговци, банкери,  дипломати и аристократи.

Венецианският стил
Между 18-тото и 19-тото столетие, Италия се разпаднала на отделни държави, и всяка от тях имала собствен стил. Производителите на  мебели във Венеция развивали един от най-известните стилове. Венецианските майстори се  съсредоточили върху производството на  мебели за кабинети, и особено на огледала . Дърворезбарите използвали такива материали  като орех или маслина. Причината за  популярността на този тип мебели се състояла в разнообразието на  формите и схемите за  художественото оформяне, които така лесно се  съгласували с другата обстановка на стаята.
Даденият  стил произлязъл от смесването на  стилове от  Испания, Франция и Англия, но и не бил тяхно копие. Той бил създаден от изискванията на времето и фриволния живот, които жадували цвят, веселие и преди всичко нещо ново. При някои от креслата и столовете е  очевидно английското влияние. Облегалките на стола със закръглени ъгли, централните греди, огънатите крака с фантастична форма. В ръцете на венецианския занаятчия  тъмният и цветен орех  бил преобразуван от блестящия лак във вермильон или в дълбок богат зелен цвят, който е толкова характерен за мебелите от тази епоха, в последствие станал известен като “венециански зелен цвят”.

Мебели и интериорно обзавеждане от ИталияПериод на  лекомислие и безгрижен живот. Мъжете и жените безделничели през деня и нощта с приеми на  гости, фестивали, театри, частни театрални постановки във великолепните дворци. Великото венецианско общество било в своя упадък, даже науката и изкуството станали изключително «за да се отбележат», а не  резултат на сериозни усилия. Венецианските  мебели отразяват целия този блажен живот, който независимо от  дребнавостта , притежавал различия и изящно майсторство. Без оглед на леконравния фон на венецианското изкуство през отминалите столетия, тези кабинети, столове, маси,огледала и други предмети се вписват в нашите съвременни интериори със забележителна  непринуденост, правейки очарователни декоративни ансамбли за спални, холове, гостни. Част от венецианските декоративни мебели  прекрасно подхожда на кабинетите, даже ако придобиете нещо не много скъпо, тъй като даже по-малко сериозно изпълнените предмети притежават изисканост и индивидуалност.

Обикновените, прави форми на червеното дърво  или мебелите от орех на  английските или колониалните американски традиции са  заменени с  фантазиите на  формите, които са достигнали апогея си в дните на  Луи XV.

Пътешествие през времето с италианските мебели

By Bestfurniture On February 22nd, 2011

История на италианската мебелРанните  италиански мебели

Ранните италиански мебели са изискани, желани от мнозина заради своето великолепно качество, с акцента си  при сглобяването , винаги остават  популярни както за създаването на  уют в дома, така за създаването на  колекции. Наистина традициите в  производството на  италиански мебели имат стара  и сложна история с корени в гръко-римската античност и раждане в епохата на  Възраждането.

Началото на  италианския Ренесанс
През 14-ото столетие Италия станала първата европейска страна, която разкъсала възелите на сивото  средновековие и се обърнала за вдъхновение към ерата на  Древна Гърция и Рим. Тази промяна започнала да се забелязва в архитектурата, но скоро се разпространила и върху  мебелите. Фактически магазините за  мебели и техните производители работели и си  сътрудничели с проектантите и архитектите на сгради. След грандиозните и величествени здания започнали да се появяват импозантни мебели с големи размери. Резбарите произвеждали всички мебели с крака във формата на  дорийските и ионийските колони  в гръцките храмове.

Материали
Римски барок и мебелното обзавеждане По време на италианския Ренесанс, както вече разбрахме, се увеличило търсенето и предлагането на мебели от висока класа, и производителите разбирали, че мебелите трябва да бъдат не само  внушителни и здрави, но също така и декоративни. Някои части правели много детайлизирано и ги  инкрустирали, изрязвали от мрамор, черно дърво, и слонова кост. Производителите на  мебели създавали красиви образци от камъни, внимателно групирани по цвят. Те оставили традиционния дъб в полза на  ярки образци дървета, такива като кестена, червеното дърво и ореха. Също така включили нови елементи и материали, такива като желязо, кожа. Използвали контрастни по цвят породи дървета, за да създадат потресаващ визуален ефект.

Типични модели, отнасящи се към епохата на  Възраждането
Кутии за бижута или инкрустирани съндъци, илюстрират италианските мебели,отнасящи се към началото на  Възраждането. Това били първите типични модели, които се произвеждали под архитектурното влияние на  древността, а понякога се изпълнявали  в стила на  римските саркофази. Други популярни модели включвали портативни сгъваеми столове, на които седалките били  направени от кожа, върху метални крачета.

Италианските  мебели  в стил барок
Мебелите по време на по-късния период Барок (1600  – 1700 г.) изглеждали по-мащабни от времето на италианския Ренесанс. Тогава Католическата църква се опитвала да използва мебелите  и архитектурата за вдъхновено оръжие против нахлуващата заплаха на протестантството. Дърворезбарите правели частите на  мебелите в симетрични форми, с подчертан контраст на светли и тъмни тонове, и включвали в производството  много украшения, такива като C-форми, S-извивки. Всичко това било  предначено, за да предизвика движение, но по-късно  даденото направление получило името “misshapen pearl”, което значи -“деформирана перла”. Европейските производители на мебели оставили Ренесанса, и хуманизма, римските и гръцките елементи, които по- рано влияели на тяхната работа и се поддали на нови влияния.

Влиянието на  Азия
Развитието на търговията със стоки по цял свят, довело до влиянието на  индийския и източноазиатския дизайн на  мебели върху европейския, по време на  италианския период на Барока, съгласно Енциклопедията Britannica. Например, производителите на мебели добавили такива особености, като лака и декоративните образи на цветя върху мебелите.

Помпозните мебели

Италианските мебели и красотата у домаМасивните  мебели на Барока служили като символ на  статуса. Например, облегалката на дивана от орех е внушаващ предмет от мебелировката  със сложни резбовани фигурки и с художествено оформление, направено на ръка. Когато ви попадне предмет от италианския  барок, забележете изящното внимание на майстора към детайлите, които го правят едновременно безвкусен и изящен.

Позлата


Мебелите на Барока
, също отразяват украсяването на интериора и архитектурните стилове от  европейската ера на  Барока. Например, използването на позлата, за да се украсят  мебелите подобно украсяването на таваните.


Мебели Италия | Дизайнерски Италиански Мебели