10 тъмни стаи, в които се влюбихме

By Bestfurniture On March 3rd, 2015

Изглежда сякаш бялото е в движение-да говорим за цвят за стените и таваните, но като завършващ детайл, черното се промъква в космоса на интериорния дизайн. Въпреки че е в голям контраст от белите, черните и тъмни стаи могат да създадат уют, почти успокояващо усещане. Точно като бялото, другите цветове са склонни да „гърмят” на тъмна база, който го прави идеален неутрален фон за драматично пространство. Обърнете внимание на 10те интериорни пространства, които предлагат тъмни и мрачни емоции и са хит в интериорния дизайн.

Зашеметяващият дом на творческия директор Patrizia Moroso, е проектиран от не кой да е, а от испанския дизайнер Патриция Уркиола. Горния етаж, където се намира хола има тъмни стени и мебели от дизайнери като Ron Arad, които са в синхрон със съвременни ирански килими.

Базираната в Милано компания Studiopepe е проектирало този хол за Spotti Milano който има стена, коята изглежда като ксерокопираните копия на взривени снимки на дървета. Един стол Egg в сиво, заедно с черен диван и дървени шкафове, придават и завършват уюта на стаята.

Този относително малък апартамент в Берлин, проектиран от Peter Fehrentz, има стари дървени подове, боядисани в тъмен цвят патладжан, с което се доближава в обичания розов цвят на кухненските шкафове. Черните плочки и черни стени правят блясъка на розово наистина поп, като същевременно поддържат с мрачна атмосфера.

Проектиран от Architecture за Лондон, тъмните стени и таван в тази уютна спалня в грузинскиа градска къща в Лондон се компенсират с природните етажи, с проста рамка на легло и самото легло, което е страшно колоритно.

Интериорният дизайнер Челси Хинг позволява на зрителите да надникнат  в собствения й апартамент в Мелбърн, Австралия, където тъмнината е водещата темата. Този изпълнен със светлина хол е с тъмносин секционен диван срещу тъмни стени и тъмен килим, които му придават мрачна атмосфера.

От Maison Hand, тази драматична трапезария в апартамент в Lyon Saint Georges прави тъмното и мрачното перфектно. Чрез поддържане на почти всичко в същия тон, в стаята се чувства сплотеност и домашен уют.

Шведският фотограф Jonas Ingerstedt засне този апартамент за шведското списание ELLE. Тази стая изглежда сякаш не може да се удвои като трапезария или да бъде офис. Така или иначе, тъмносивите стените и врати са смесени с леки дървени подове и столчета за създаване на топлина в помещението.

Изисканият апартамен Marine Parade в Брисбейн, проектиран от Джеймс Доусън, разполага с черен дървен фурнир, кухня с ръчно изрисуван графичен тапет върху тавана. Стратегически разположените огледала помагат с озаряването на малкото пространство и дават илюзията, че са по-големи, отколкото са.

 

Друга драматична кухня, която ще Ви представим се нарича Укритието VIPP. VIPP е любимата марка базарана в  Копенхаген, която проектира тези прекрасни кофи за боклук, а сега те са най-големия актуален проект – панелните домове. В интериора е класически VIPP кухненски остров, който е заобиколен от всички черни повърхности с изключение на тъмно сивия под.

В хола на запален колекционер, наречен Alketas Pazis, се набляга на обзавеждане в различни стилове от 1900 – 1950 г., определени с тъмни стени са наистина забележителни.

50 (OK, 10) Нюанса в сиво за дома

By Bestfurniture On March 2nd, 2015

 

О, да. И ние не пропуснахме истерията от дългоочаквания филм и затова решихме да ви предствавим десет мебели в сивата гама, за интериарния дизайн на дома Ви.
Водещите дизайнери казват, че сивото е новият бежово. Когато става въпрос за цялата истерия по нюансити на сиво, ние автоматично се сещаме за модерни продукти за Вашият дом. Вярно, не са толкова секси, колкото филма (или книгата), но те включват повече от един дългосрочен ангажимент, а не само за една нощ.
Не съм сигурена какво наистина е сиво? Е, това не е толкова ясено, колкото черно и бяло. Понякога сивият цвят изглежда черно, понякога синьо, и дори може да изглежда розово или лилаво … Има толкова много нюанси на сивото, когато става въпрос за домашен интериор, обзавеждане и разбира се на боя за стена. Въпросът, който трябва да си зададете, е дали искате да бъде в топлата или студената гама? Искате ли нюансите на сивото, да клонят повече към кафяво или синьо? От там може да се изгради измерение с различни нюанси в мебелното семейство.
Ето и някои от любимите ни сиви продукти там в момента:

1. Haiku Диван от GamFratesi


2. Закачалка за дрехи от Normann Copenhagen


3. Спален комплект от H&M Home


4. Висяща лампа от Muuto

5. Голяма саксия от Ferm Living


6. Голяма закачалка от BluDot


7. Ръчно изработен килим от Urban Outfitters


8. Възглавница Изометричен Урбанизъм от Society6


9. Стол Тоbias


10.Шкаф Moodi от Zweed

Елегантно огледало Bixby

By Bestfurniture On December 20th, 2011

Дали от суета или суеверност, огледалата имат влияние върху обществото и културата ни. През годините това изобретение се трансформира от луксозен предмет в дома до нещо, без което не можем в офиса, дома. Методите за производство на огледала са се променили с годините и огледалата имат влияние към различните аспекти на живота ни от науката до изкуството.
Огледалото, което ви представяме, носи кокетното име Bixby и е предмет, който може да трансформира дома ви. С такава дръзка квадратна рамка и елегантни изчистени линии, това чудесно огледало е рядък диамант, нежен израз на стил. Дървената рамка има позлатен завършек, лъскаво покритие в черно и кафяво. Можете да поставите огледалото навсякъде у дома и бъдете сигурни, че всеки ще се възхити пред това произведение на изкуството. По този начин създавате  и илюзия за по-голямо пространство и ето защо огледалото е перфектно за малки пространства.
 
 
В наши дни огледалата се използват не само за украса у дома, но имат и различни технически и научни приложения. Въпреки, че Bixby е само едно огледало, то безспорно е красив елемент у дома.

Женски истории от студио Front

By Bestfurniture On April 24th, 2011

Дизайнерски вазички за домаШведската марка Front показа в Милано нова колекция вази под името Story Vases, в създаването на които се използва традиционната за зулусите техника на низане с мъниста.
Вазите «разказват» за съдбата на пет жени, живеещи в отдалечено село в южно-африканската провинция Квазулу-Натал.

Историите, записани от дизайнерите, представляват уникални свидетелства за ежедневния селски живот на пост-апартейдната Южна Африка. Както казват  дизайнерите: «това са  истории, които рядко разказват и рядко чуват».

Проектът започва с няколко разговори между Анна, София и Шарлота (студио Front) и африканските жени, които са разказали на дизайнерките за  своя живот, своите мъже и деца. Те са споделили с девойките своите надежди и мечти, размишлявали са за любовта, живота и смъртта. Засегнали са и такива сериозни теми, като вируса на СПИН, бедността, безработицата и други проблеми на своята страна. Жените разказали и за това, какво е за тях низането на мъниста,което не само осигурява на много местни жени  работа, но е и за тях важно средство за самоизразяване.

След това дизайнерите и разказвачите заедно избрали частите от  разговорите, с които им предстояло да работят по-нататък.Думите от получения текст всяка от жените набрала от мъниста, нанизвайки ги на метална тел.   От тази тел били формирани форми във вид на вази, в които след това се надувало стъклото.

Мистика и светлина в нови превъплъщения

By Bestfurniture On February 23rd, 2011

Светещи… пердета

Светещ цветен душ- интериор за банятаПоявила се е нова уникална разработка от областта на  алтернативното осветяване — Energy Curtain. Това е тъкан, която  притежава маса вградени елементи, способни през  деня да  събират  слънчева енергия, а през нощта да я  връщат като осветяват. Произвежда такъв плат изследователският център INTERACTIVESTUDIO, разположен в Швеция. Този оригинален плат е достатъчно гъвкав, в сравнение с традиционните слънчеви батерии, достатъчно светъл, за да играе ролята на пердета, не «затъмнявайки» помещението с мрачни тонове, а  нощно време позволява без допълнителни загуби на  електроенергия да се създава  в стаята  достатъчно ниво на осветеност, за да не се спъваш в мебелировката и да не жумиш след сън, чакайки докато очите ти свикнат с ярката светлина.
Светещ винтаж / предмет от миналото в съвременна интерпретация/

Светещи столовеИ отново ретро —този път светещо. Бруклинският дизайнер Никола Фароу (Nicholas Furrow) е създал нова винтажна лампа с доста необичаен  вид. Стъклените абажури  от 70-те години игриво са преосмислени и закрепени  така, че да  образуват своего рода стъклени колони. Държат се върху  акрилов стожер, който също гори и сияе. Лампите са  достъпни в два цвята: червен и кехлибарен. Лампичката е само половин  волт и  гори слабо, придавайки на  лампата ефект на  скромно огънче в нощта, не претендиращо за разсейване на тъмнината. Дизайнерът предлага лампи в  три различни размери: малка настолна, голяма настолна и за под. Краката на лампите са гумени. Лампите изглеждат    много мило, но практическата им  полза, както  ни се струва е близка до нула.
Светещ душ
Светещ интериор за домадома Идеята да се  създаде  душ със светлини  не е нова и е била вече нееднократно въплъщавана в живота. Но този душ е нещо особено. Да, той също е със светлини, но техният  цвят ще се променя в зависимост от температурата на  водата! Това ще бъде не само красиво, но заедно с това ще позволи, знаейки какъв цвят на  каква температура съответства, лесно да се  определи и регулира температурата в зависимост от цвета, което е също достатъчно удобно. Е, разбира се  естетическото удоволствие с такъв душ е напълно осигурено. При това с  никакви допълнителни кабели или батерии —този душ работи за сметка на налягането на  самата  вода.
Светещ куб
Светещи тапети Верандата на вашата извънградска вила  ще бъде по-красива, ако по-добре и по-интересно е осветена. Необикновените източници на светлина ще позволят да се създаде съвършено мистично впечатление. От всяка палма можете самостоятелно да  сътворите Бялото Дърво от  легендите на  Толкин, ако я поставите в светещия куб Lux-us Lighted cube от известния немски дизайнер Макс Кистнер (Max Kistner). Идеята действително е  добра, тъй като подобно осветително тяло дава мека приглушена светлина, която изпълва вечерта с  мистичност и романтика. Ако се използват няколко такива осветителни тела , може да се  създаде истинска вълшебна гора  наистина с дивна красота.
Кубът Lux-us Lighted cube може да се  използва не само като кашпа, но и за други  цели. Например, ако се съберат няколко изделия и се  поставят напречно ще се  получат много красиви светещи стелажи. Също кубът  ще подхожда на детската — на него може да се  седи, да се прибират играчките, а детето няма да остава само  в тъмнината.
В изделието е  използвана флуоресцентна лампа.

Невероятните лампи у дома

By Bestfurniture On February 23rd, 2011

Лампа-облак

Лампа с дизайн от МураноАко търсите оригиналност, ще ви бъде трудно да не оцените тази лампа, създадена от  дизайнера Франк Гери (Frank Gehry) за американската компания DESIGN WITHIN REACH. Въздушното като облак осветително тяло ще накара всяко  помещение да се изпълни с прозрачна лекота. Лампата е направена  от полупрозрачен полиестер, който не се бои нито от  огън, нито от мокро почистване. Каркасът е от  поликарбонат.
Франк ,  известен със своите монументални творения, внезапно е обърнал поглед към хартиените  опаковки. Съединявайки ги , дизайнерът изведнъж се изпълнил с вдъхновение, позволило му да  създаде лампа-облак, която, ако е направена от по-продуктивни материали би могла да бъде пусната в масово производство.
По-интересно лампите изглеждат по групи. В компанията на  себеподобни лампи действително много ще приличат на буреносни облаци, ако тяхното докосване не се съпровожда с  леки почуквания.

Лампа-спагети

Лампа с дизайн на спагетиДизайнерите на  италианската фабрика METALSPOT представили на пазара  оригиналните осветителни  тела Kaos. Серията, състояща се  от полилеи , бра и торшери, напомня увиснали спагети, но само че изпълнени от никел.
Множество тънки нишки образуват светещ поток, разпръскващ  ярки лъчи светлина. Сякаш са толкова тънки, че едва се  виждат, между другото със своята основна задача — да осветяват — лампите се  справят великолепно. Толкова забележително изпълняват и функцията си като  елемент от  декора.
Производител на полюлеи, лампи и традиционно осветяване , компанията METALSPOT била създадена в началото на  1960 г. и заема достойно място на пазара при  европейската търговия на дребно . METALSPOT е първата компания, представила в началото на  80-те на пазара  осветителни тела, за които се  използват халогенни лампички с ниско напрежение.

Мебели за вашия дом (коридор, хол, детска стая, спалня)

By Bestfurniture On March 2nd, 2010

Антре. Входно антре – е първата стая, в която ние попадаме,влизащи в къщата. Обикновено, антрето, в много случаи представлява тесен коридор на малка площ. Визуалното пространство може да бъде удължено,с висящи от едната страна на коридора големи огледала, а на другата стена с фотоси на морски или планински пейзаж. На тавана е необходимо ярко осветление, така че да преоблечете удобно облеклото и обувките.Ако ширината на коридора позволява, може и от двете страни на стените в шахматен ред допълнително да монтирате да висят няколко лампи.Във вашия интериор на коридора може да сложите полукръгли арки, които могат да стоят в края или началото на коридора.Сега, да погледнем на дрехите,не икономисвайте мебели за коридора. Главното условие – мебелите за антрето трябва да бъдат в хармония с останалата част от обзавеждането в дома, и освен това да са компактни и с достатъчна вместимост. Детска стая.В момента, обзавеждането на детската стая е най-бързо развиващият се сегмент на пазара на мебели.Детската стая расте и се променя заедно с детето Ви, и има за много функции – това е една спалня и стая за игри, това е работното място на ученика и творчески лабораторни изследвания и много повече.Психолозите съветват да промени интериора в стаята на детето 3-4 пъти: Препоръчва се за новородено да се направи добър ремонт, покупката на нови и екологично чисти мебели.След 2-3 годишна възраст, когато детето вече ходи уверено, можете да премахнете масата на пода, което е основното място за игри, с постелки с мек и пухкав килим. За предучилищника е нуждо маса или бюро за моделиране, рисуване, проектиране. Има специализирани комплекти корпусна мебел с секции в които може да се съхраняват дрехи и играчки. Мебелите за деца трябва да възбуждат положителни емоции в детето – да са светли, красиви, здрави, лесни за трансформиране (например, в къща за животни или космически кораб), и разбира се безопасностни. В училище основно място в стаята на детето става работна зона с маса за писане,книжни стелажи, бюро за компютър. Обърнете внимание на сигурността в стаята на детето си: елиминирайте всякакъв пряк достъп до всички уреди, които работят с ток или напрежение.Създайте в стаята комфортна температура и подходяща вентилация. Уверете се, че всички прозорци и врати имат изправни брави и ключове. Ако имате две или повече деца, трябва да зонирате пространството да е отделно от общите части (за игри, творческа) да подсигурите на всяко дете лична баня. А добро решение на този проблем може да бъде цветовото разделение на личното пространство и дори отделните елементи на мебелите – ясли, детски столчета, и всяко дете може да изберете цвят, който той харесва. Дневна – визитната картичка на дома ни. Тук ние почиваме, прекарваме време със семейството си и посрещаме гости.Дневната – е отражение на вътрешния свят на хората, живеещи в дома, техните вкусове, предпочитания, фантазии.Съвременните стаи обикновено имат две основни проложения – кът за хранене (столова) и зона за отдих.Понятието “Мебели за хола” е доста обширно – тук се включват мебели като трапезария, мека мебел и мобилни мебели.Корпусната мебел е разнообразна, библиотеки, шкафове, библиотеки, шкафове, бюфети и др.Мобилните мебели имат ролки или колела (шкафове, маси), кресла, мека мебел, столове и т.н., и по този начин може лесно да се предвижват.Светлината – важен елемент от всяка стая.В дневната е препоръчително да има поне три нива на осветеност с различна интензивност на източници на светлина. Комбинацията от ралични варианти от нива на осветеност ще превърне вашия хол в празнична банкетна зала, място за настроение или романтична вечеря на свещи. Не забравяйте, аксесоарите, които ще се засилят още повече стила на вашия хол. Изборът на аксесоари е огромен: статуи, картини, снимки, вази, релефи, съдове, аквариуми, живи растения в саксии, завеси, щори. Най-важното — умело и с вкус ги разместите в пространството на вашата дневна.Сега е модерно да се планира стаята “от центъра.” Центърът може да бъде маса или домашен кинотеатър. Около центъра са поставени мека мебел, други мебели, интериор, аксесоари. Опитайте се да пофантазирате,възможно е цялото семейство да намерите неочаквано и интересно решение. Понякога е обичайно черно-бяла фотография или копринен плат в проста рамка може да бъде връхната точка на интериора на вашия хол.А отделен е разговора за стила на дневната. Сега вече можете да намерите почти всякакъв стил на обзавеждане – от класиката до японски минимализъм, от ранен на барок до модерна и Арт Деко. Но не забравяйте, че колкото повече мебели имате в хола, толкова по-малко място за вас и вашите гости. Спалня.Модерното производство на мебели предлага разнообразен избор на спални в различни стилове. Ще разкажем накратко за тях. Класически. На първо място, те са с естествени материали, използвани за мебели – Дърво, метал,натурално или изкуствено състарени, благороден порцелан, множеството огледала, свещници. Много продукти на мебелите и аксесоарите са направени на ръка.
Хай-тек. Начин на живот Рационалисти на Новият век и модерни технологии.
Мебелите са изработени от хром, стомана и пластмаса. Вашата спалня е подобна на съвременните космически кораби. Основните цветове – студен метал Минимализъм. Няма нищо излишно. Изчистени линии, голямо пространство, хармонични и акцентирани предмети в интериора. Откритата корпусна мебел, които се използват в спалните от този тип, акцентира на космоса, безтегловността на космоса. Практически всички мебели се предвижват, движение в хоризонтална и вертикална посока. Постмодернизъм.Постмодернизма се характеризира с използването на елементи от миналото, като бароков и класически стил. Елементи на хипербола, известна театралност, ирония ще направят уникален контраст в една подредена простота от модерните стилове.
Арт Деко.Арт-деко стил се характеризира със строгите вертикални линии, заоблени ъгли, визуално “отстъпващи” форми. Много от декоративните детайли са в във формата на зигзаг, кръгове, триъгълници. Тъй като използваните материали са от рядка порода дървесина. хром, неръждаема стомана, ламиниран пластмаса.
Като избирате спалня, имайте предвид, че около една трета от живота си ще прекарате в нея (именно толкова време от живота си човек прекарва в сън), Затова тя трябва да бъде удобна и уютна.

Цветя във всяко кътче на вашия дом

By Bestfurniture On October 6th, 2009

Когато мислим за красив и цветен интериор, първото, за което се сещаме е масата във всекидневната. И защо не?
Декорацията с цветя има своята популярност още от древни времена. Цветята са неизменна част от делника и празника на всеки. Освен стандартните цветя и вази, познати от времето на прадедите ни, днес на пазара се предлага невероятно разнообразие от цветя и вази, придаващи екстравагантен вид и стил там, където ги поставите.
Едно от традиционните места за декориране с цветя е фоайето или рецепцията на хотелите. Каква чудесна идея – направете същото и във вашия дом. Наред с мебелите, които имате в антрето или коридора, голямото цвете ще стои така, както черешка върху тортата, а и ще направите приятно впечатление на гостите си.Без значение какъв е стилът ви на обзавеждане, свежите цветя могат да преобразят вашия дом.
Отвъд традицията
Да придадем блясък на всяка стая от нашия дом. Ето няколко полезни идеи за това:
Кухнята: Накарайте кухненският прозорец да сияе с африкански виолетки или иглика. Няколко свежи гербера също биха освежили кухнята. И всеки ден се забавлявате във вашата цветна градина у дома!

Спалнята: Кое е най – подходящото цвете за спалнята, ако не червената роза? Няма да сбъркате, ако изберете фрезии, лилий или някое от екзотичните видове цветя.
Спалнята за гости: Посрещнете гостите си с феерия от свежи цветя. Това ще ги накара да се чувстват специални и уважавани от вас.
Банята: Цветя в банята? Защо не! Прекрасна идея за освежаване на въздуха и допълнителен елемент към интериора. Използвайте ги, когато си взимате гореща вана – няма да съжалявате.
Офиса: Всеки се забавлява работейки, когато обстановката е бодра и атрактивна. А какво по – бодро от ваза с цветя върху бюрото. Пренесете природата във вашия офис и направете себе си по – щастливи и жизнерадостни.
Когато става дума за обзавеждане, не се опирайте само на традицията. Бъдете креативни, мислете позитивно. Не е нужно да сте дизайнери, за да направите дома си неповторим. Не се страхувайте да експериментирате. Колкото по – необичаен и атрактивен е домът ви, толкова по – добро настроение и атмосфера ще царят в него.

Идеи за спестяване на пространство

By Bestfurniture On August 19th, 2009

обзавеждане

обзавеждане


Когато се обзавежда апартамент или по-малко жилище може да бъде предизвикателство да се намери достатъчно място за всичко. Когато семейството расте и потребностите за пространство също се увеличават, и се изисква творчество за да се намери място за всички нужни или не вещи. За щастие мебелите с вградени шкафове решават много от пространствените дилеми.
Входът на дома е мятото, където посрещате близки и приятели и той трябва да бъде спретнат и широк. Хаус от чанти, обувки и връхни дрехи не е препоръчителен. Една интериорна пейка с разделение за обувки под нея е много удобна както за обуване и сабуване, така и за спестяване на пространство. Шкафове без врати за палтата и чантите на всеки от семейството е идеалното решение, за да се направи коридора по-широк.
Всекидневната е стаята, в която цялото семейство се събира, и една от най-просторните стаи. Но когато пространството не е достатъчно може да се използва холна гарнитура с вградени чекмеджета и куха масичка за кафе, които позволяват съхранението на много от вещите. Окачените етажерки също са за предпочитане, защото спестяват от подовото пространство, а и естетически са по-интересни.
дизайнерски мебели

дизайнерски мебели


Във всеки дом спалнята е светилището. Простите допълнителни шкафове, които може да сложите под леглото и да покриете със завивките са много добро допълнение. Разбира се, може да изберете и легло с вградени чекмеджета. Интериорна пейка в края на леглото отнема от пространството, но предлага възможност за разположението на обемисти одеала и допълнителни възглавници. Закачалки за стената също са добра стратегия за спестяване на пространство. На тях може да закачите както дрехите, така и ръчните чанти и по този начин всичко е спретнато и подредено.
спалня

спалня

Безредието в кухнията прави готвенето по-трудно и по-малко забавно. Проблемът в много кухни е не липсата на пространство, а лошото използване на съществуващото. Може да се помисли за окачени шкафове и етажерки за подправки и готварски книги, а също така и за окачени за тавана поставки за чаши и съдове.
Тук можете да намерите много идеи за това как да организирате дома си по последните дизайнерски тенденции.

Всекидневната – уют и изтънченост

By Bestfurniture On July 7th, 2009

всекидневна

всекидневна


Кое е мястото, на което се любуваме най-много в домовете си, и в което прекарваме по – голямата част от времето си? Естествено това е всекидневната. Стаята, която не се нуждае от представяне.
Тенденцията е това да е най – голямата и най – впечатляваща стая в дома, там където намират място всички най – необходими блаженства на съвремието ни. Всекидневната е етикета на целия дом. Всеки иска лъскава и шикозна всекидневна, каквато е гледал по списанията. Мебели Италия предлагат цялостно обзавеждане за интериора, което ще отговори и на най – високите критерии за изящество и вкус.
обзавеждане

обзавеждане


Няма човек, който да не си мечтае за голяма, изпълнена с лукс и удобство стая, на която да се възхищава не само той, но и всеки, който я посети.
Всекидневната е мястото, където наистина разпускаме най – добре, където общуваме с приятели, гледаме телевизия или слушаме музика в компанията на любимият човек. Това е най – многофункционалната стая в целият дом, и си заслужава да бъде винаги модерна и неповторима. Повече идеи за това как да я организирате, можете да намерите тук.


Мебели Италия | Дизайнерски Италиански Мебели