DEDON: Първите Висящи Градински Мебели

By Bestfurniture On February 23rd, 2015

 

DEDON и дизайнера Daniel Pouzet грабнаха нашите сърца с първите по рода си люлеещи се градински мебели SwingMe  и SwingUs.
Градините не се статични, затова Pouzet създава концепцията за висящи от дърветата градински мебели.
Можете да изберете единични мебели (single-seater) или да се люлеете с вашия любим/а (loveseat).

 

Ballo: Стол за активно седене

By Bestfurniture On February 21st, 2015

Вдъхновен от топката за упражнения, Don Chadwick проектира Ballo, за фирмата Humanscale, с цел да замени стария си скучен офис стол. Ballo е многофункционален стол, който се движи чрез насърчаване на ниско интензивна физическа активност, подобно на топката за упражнения. Столът има заоблено дъно, което означава, че трябва да използвате вашите крака и тяло, за да остане в изправено положение.

И двата върха и дъното са без приплъзване, „трапчинките” на въздушните куполи, които са изработени от TPV (термопластичен вулканизиран материал), който не съдържа ПВЦ. Конкретна противотежест се намира в долния купол, за да се запази стола в изправено състояние, когато не се седи върху него.
Тежестта на Ballo е само 5кг, която го прави супер лек, така че можете да го движите до мястото, където имате нужда от него.
Той е наличен в 7 цвята: черен, червен, сив, зелен, небесно син, жълт и син.

 

Стол Papa Bear от Hans J. Wegner

By Bestfurniture On February 11th, 2015

Докато повечето от 500те дизайнерски стола на Hans J. Wegner са вдъхновени от историята, това не винаги е било така, дизайнерът разчупва концепцията си – The Flag Halyard Chair, който в момента е достъпен, е в резултат на семейна екскурзия до плажа – докато един най-нови столове – Papa Bear Chair – черпи вдъхновение от скромното мече.
За повечето хора, плюшено мече е свързано с комфорт; да има нещо, което да гушка, когато бяхме деца. Столът Papa Bear е предназначен да Ви обгърне напълно, да Ви накара да се чувствате уютно и луксозно, чрез своите размери, възглавници от пяна на седалката, на ръцете и гърба, напълнени с естествени влакна за допълнително уплътнение. Това не е всичко; Papa Bear Chair, разполага с големи подлакътници във формата на мечешки лапи, които ви обгръщат когато седите. Тапицерията е в пълен контраст от масивната дървесина във формата на “лапи”.
Докато голяма част от модернистичната ера за мебели бе проектирана в стил, който е смел и ярък, редица проекти на Вегнер показа, че модернизма и чувство за уют и релаксация може да са рамо до рамо в една и съща фигура. Няма съмнение, че столът Papa Bear е създаден за комфорт.

Ефект на прозрачността от Casamania

By Bestfurniture On April 24th, 2011

Еротични мебелиМарката Casamania е обновила «очовечения» стол, измислен от авангардния  дизайнер Фабио Новембре. И е представила «обезцветената» версия на модела.
Разработеният от дизайнера Фабио Новембре (Fabio Novembre) провокационен стол Her (англ. – «За нея ») от компании Casamania постоянно обновява своя външен вид. Пуснатият в производство през 2008 година модел вече е «пребоядисван» в различни цветове, правели са неговата повърхност матова и са я покривали с гланциран лак.
Сега столът е станал още по-«откровен»: пусната е прозрачна версия под името Trans Her (от. англ. transparent, т.е. «прозрачен»). Моделът изглежда  така сякаш е произведен от стъкло (безцветно или опушено), обаче всъщност  материалът е поликарбонат. Независимо от външната крехкост и чупливост, той е много здрав и издържа на сериозно натоварване.

Столове «За него и за нея » от Фабио Новамбер(Fabio Novembre)Италия

By Bestfurniture On April 13th, 2011

Дизайнерски столове за него и неяМебелите преди всичко трябва да са удобни. Именно за това те и са  били създадени – за да не ни се налага да седим/спим/ядем /да почиваме  на голия под. И каквито и да са, има много примери, че освен  красива «обвивка» понякога те нищо друго не представляват. И такива има за съжаление. Но сега ще ви разкажем за противоположен предмет, за такъв, който не може да не бъде неудобен. Една от работите на италианския дизайнер Фабио Новамбер(Fabio Novembre), са столовете «За него и за нея ». Това са столове, вдъхновени от формите на мъжкото и женското тяло за компанията Casamania. На пръв поглед са обикновени, но щом ги погледнеш отзад веднага ти става ясно какво ги отличава от другите подобни изделия.

Фабио Новембре и столовете за неяНа миланската изложба  i Saloni публиката даже почервенявала. Плахите девойки не се решавали да седнат на стола HER от Casamania с облегалката  във формата на женско дупе, затова пък  новостта одобрили младите хора. Столът ” За нея” е в бял цвят, а ” За него ” в черен. Височина 85cm ,дълбочина 62cm и  ширина 51cm.Направени са от стъклопласт, много са здрави, отлети във форми които специфично приспособяват мъжкото или женското тяло, осигурявайки комфорт. Те се произвеждат в разнообразни цветове, лъскави и матови. Те изглеждат умоляващи по двойки  и позволяват на хората да се възхищават от формата на човешкото тяло.

МОДЕРНИ СТОЛОВЕ: креативна мебел от дизайн-студиото на Деджена Кебилджо

By Bestfurniture On April 5th, 2011

Дизайнерски стол с косаОтличен начин да привлечеш вниманието  към интериора на своя дом или офис предлага дизайн-студиото на  Деджена Кебилджо. Майсторите на това студио са  изложили първите екземпляри на столове от серията PrettyРretty, които се отличават от обикновените  табуретки по «подстрижката». Колекцията PrettyРretty се състои от няколко барни стола, кресло и пуфик. Тя е  хумористична и казва, че макар по този начин мъжете могат да седнат върху главите на жените  за разнообразие :)

Дизайнерски стол с интересна концепцияВсички столове от тази колекция са  покрити с изкуствени коси с различна  дължина и структура. Между другото тези столове ще бъдат полезни за начинаещите фризьори- на тях ще могат да се тренират в плетенето на коса, фризиране и подстрижки. Столовете вече са придобити за украса на интериора на нов хотел в Бевърли Хилс.
Известният дизайнер Филип Старк (Philippe Starck) е направил този интересен избор. По неговото мнение, това ще бъде отлична маневра за привличане на вниманието както на пресата, така и на потенциалните посетители.

Прическа за стола. Дизайн-инсталация Hair Chair от арт-студио Baron & Baron

By Bestfurniture On April 5th, 2011

Дизайнерски стол с прическаКосматите столове със стилни прически  не са резултат на дълги и упорити изследвания и опити на ниво генно инженерство. И даже този факт, че те напомнят роднините на братовчеда То от “Семейство Адамс”, абсолютно нищо не значи. Hair Chair не е нищо друго, освен плод на творчеството на дизайнерския отбор Baron & Baron. Такава необичайна дизайн-инсталация е  представена на London Design Festival.

Как авторите на проекта виждат своето космато дете в интериора, и в интериора на какви собствено  помещения е загадка. Неизвестно е също така, какво означава тази така наречена скулптура. Ясно е едно – да  седиш на такъв стол не се препоръчва. Едва ли е удобно, пък и прическата на “госпожицата” може доста да развалиш.

Както варианта да украсиш с  такъв косматко творческото ателие на гения-новатор, или да го използваш като арт-обект във фризьорски салони,хотели,изложбени  зали, демонстрационни зали и подобни помещения, където се събират неординарни хора с чувство за хумор.

Може ли стола да има различни лица

By Bestfurniture On April 3rd, 2011

Плетен стол от Bertjan Pot

Плетен дизайнерски столПредставяме ви стол на холандския дизайнер Bertjan Pot. Представен  по време на мебелната изложба в Милано през тази година. «Jumper» е нова британска марка. Столът се състои от стомана и дърво, след това е покрит с материал. Необикновеният мебелен продукт има интересен външен вид. Плетеното  покритие на стола може да се сваля и да се изпира или да се дава на химическо чистене. Копчетата се  използват, за да съединят материала. Неговият вид е необичаен и динамичен, облегалката напомня сърце, а подлакътниците приличат на ръце.

Стол кактус от дизайнера Deger Cengiz

Дизайнерски стол кактусСтолът кактус е провокационен дизайн на стол, разработен от  дизайнера Deger Cengiz. Това е идеален вариант за тези, които обичат кактуси  и се наслаждават на  необикновените  мебели. Столът може да стане централен елемент във всеки съвременен интериор. Столът е направен  от зелено тонирано стъкло с високо качество и истински кактус, обкръжен с  речни камъни.

Стол от Nelson Coconut – мебел на двадесети век

Дизайнерски стол Nelson CoconutВ случая, ако мислите, че столът Кактус е прекалено необикновен за вас, но вие все още искате стол, вдъхновен от  природата, тогава обърнете внимание на стола на Нелсън. Столът изглежда като парче  кокос и е  класик на модернизма в дизайна на  мебели. Първоначално той бил представен от Герман Милър през 1955 година. Столът има прости, ярки форми и е много удобно място за почивка с книга в ръка. Тапицерският материал е черна кожа. Тапицерията е захваната от обикновени, ярки пластмасови обвивки, леки, но здрави. Столът не само осигурява комфортно седене, но и е много здрав.

Смешен стол «Бомба» от дизайнер на Adrenalina

Кресло БомбаКогато за пръв път видях този  стол, си помислих колко е бомбастично страхотен. Този забавен и в стил фънк стол се нарича «бомба» и е на  италианската компания Adrenalina. Точно е наречен на разработения гореупоменат обект, широко използван по време на Втората световна война. Сигурни сме, че всички ваши приятели ще поискат да поседнат на този интересен стол. Вие как смятате?

Кожен стол във вид на футболна топка от дизайнера Паоло Лилус

Стол за футболни маниациМного хора са «приковани» към телевизора, за да гледат футболни мачове и да подкрепят любимия си отбор. Във връзка с това било  разработено креслото във вид на футболна топка  от дизайнера Паоло Лилус. Удобно и красиво, то е посветено на всички футболни запалянковци… вие един от тях ли сте ?

Светодиоден стол

By Bestfurniture On February 18th, 2011

Уникален огледален стол, отразяващ околната среда и ставащ при това невидим. Обаче  той може внезапно да се превърне в оживял от  огньове предмет на интериора, поразяващ с  рефлексивните  повърхности и серии неповторими рисунки, с мамеща оптическа дълбочина. Оригиналният  предмет на интериора поразява със  своята неординарност. Съчетанието на  акрилова боя, огледала, свръхзвукови датчици, светодиоди, и електроника позволява на  подобен стол да  предизвика неописуем възторг и удивление  в околните.

Изображенията върху  стола пулсират с увеличаваща се скорост  в зависимост от приближаването на  човека към него. И напълно се разгорява, когато някой го доближи достатъчно. Ето  какво казва Ben Alun-Jones , създателят на  този незабравим предмет от интериора: «Столът  отразява  нашата взаимовръзка  със светлината и пространството … напомням Ви, че даже ако Ви се струва, че той иска да избяга , столът е здраво  и надеждно  закрепен».

Малко от Средновековието, в комбинация с азиатски стил

By Bestfurniture On January 26th, 2011

Създаването на този стол за хранене е  вдъхновено от изтънчената форма на буквите от корейската азбука “Zi-Ut”. В него има някакъв игрив баланс между традиционните азиатски форми и холандските средновековни символи. Има в този стол и нещо от Имса. Това е без съмнение един от тези столове, които изглеждат добре от всеки ъгъл. Само погледнете този профил. Отлично

Материал: Дърво

Размери: Ширина – 540 Височина – 755

Дизайнер: Heera Jeong


Мебели Италия | Дизайнерски Италиански Мебели