10 тъмни стаи, в които се влюбихме

By Bestfurniture On March 3rd, 2015

Изглежда сякаш бялото е в движение-да говорим за цвят за стените и таваните, но като завършващ детайл, черното се промъква в космоса на интериорния дизайн. Въпреки че е в голям контраст от белите, черните и тъмни стаи могат да създадат уют, почти успокояващо усещане. Точно като бялото, другите цветове са склонни да „гърмят” на тъмна база, който го прави идеален неутрален фон за драматично пространство. Обърнете внимание на 10те интериорни пространства, които предлагат тъмни и мрачни емоции и са хит в интериорния дизайн.

Зашеметяващият дом на творческия директор Patrizia Moroso, е проектиран от не кой да е, а от испанския дизайнер Патриция Уркиола. Горния етаж, където се намира хола има тъмни стени и мебели от дизайнери като Ron Arad, които са в синхрон със съвременни ирански килими.

Базираната в Милано компания Studiopepe е проектирало този хол за Spotti Milano който има стена, коята изглежда като ксерокопираните копия на взривени снимки на дървета. Един стол Egg в сиво, заедно с черен диван и дървени шкафове, придават и завършват уюта на стаята.

Този относително малък апартамент в Берлин, проектиран от Peter Fehrentz, има стари дървени подове, боядисани в тъмен цвят патладжан, с което се доближава в обичания розов цвят на кухненските шкафове. Черните плочки и черни стени правят блясъка на розово наистина поп, като същевременно поддържат с мрачна атмосфера.

Проектиран от Architecture за Лондон, тъмните стени и таван в тази уютна спалня в грузинскиа градска къща в Лондон се компенсират с природните етажи, с проста рамка на легло и самото легло, което е страшно колоритно.

Интериорният дизайнер Челси Хинг позволява на зрителите да надникнат  в собствения й апартамент в Мелбърн, Австралия, където тъмнината е водещата темата. Този изпълнен със светлина хол е с тъмносин секционен диван срещу тъмни стени и тъмен килим, които му придават мрачна атмосфера.

От Maison Hand, тази драматична трапезария в апартамент в Lyon Saint Georges прави тъмното и мрачното перфектно. Чрез поддържане на почти всичко в същия тон, в стаята се чувства сплотеност и домашен уют.

Шведският фотограф Jonas Ingerstedt засне този апартамент за шведското списание ELLE. Тази стая изглежда сякаш не може да се удвои като трапезария или да бъде офис. Така или иначе, тъмносивите стените и врати са смесени с леки дървени подове и столчета за създаване на топлина в помещението.

Изисканият апартамен Marine Parade в Брисбейн, проектиран от Джеймс Доусън, разполага с черен дървен фурнир, кухня с ръчно изрисуван графичен тапет върху тавана. Стратегически разположените огледала помагат с озаряването на малкото пространство и дават илюзията, че са по-големи, отколкото са.

 

Друга драматична кухня, която ще Ви представим се нарича Укритието VIPP. VIPP е любимата марка базарана в  Копенхаген, която проектира тези прекрасни кофи за боклук, а сега те са най-големия актуален проект – панелните домове. В интериора е класически VIPP кухненски остров, който е заобиколен от всички черни повърхности с изключение на тъмно сивия под.

В хола на запален колекционер, наречен Alketas Pazis, се набляга на обзавеждане в различни стилове от 1900 – 1950 г., определени с тъмни стени са наистина забележителни.

50 (OK, 10) Нюанса в сиво за дома

By Bestfurniture On March 2nd, 2015

 

О, да. И ние не пропуснахме истерията от дългоочаквания филм и затова решихме да ви предствавим десет мебели в сивата гама, за интериарния дизайн на дома Ви.
Водещите дизайнери казват, че сивото е новият бежово. Когато става въпрос за цялата истерия по нюансити на сиво, ние автоматично се сещаме за модерни продукти за Вашият дом. Вярно, не са толкова секси, колкото филма (или книгата), но те включват повече от един дългосрочен ангажимент, а не само за една нощ.
Не съм сигурена какво наистина е сиво? Е, това не е толкова ясено, колкото черно и бяло. Понякога сивият цвят изглежда черно, понякога синьо, и дори може да изглежда розово или лилаво … Има толкова много нюанси на сивото, когато става въпрос за домашен интериор, обзавеждане и разбира се на боя за стена. Въпросът, който трябва да си зададете, е дали искате да бъде в топлата или студената гама? Искате ли нюансите на сивото, да клонят повече към кафяво или синьо? От там може да се изгради измерение с различни нюанси в мебелното семейство.
Ето и някои от любимите ни сиви продукти там в момента:

1. Haiku Диван от GamFratesi


2. Закачалка за дрехи от Normann Copenhagen


3. Спален комплект от H&M Home


4. Висяща лампа от Muuto

5. Голяма саксия от Ferm Living


6. Голяма закачалка от BluDot


7. Ръчно изработен килим от Urban Outfitters


8. Възглавница Изометричен Урбанизъм от Society6


9. Стол Тоbias


10.Шкаф Moodi от Zweed

Стол Papa Bear от Hans J. Wegner

By Bestfurniture On February 11th, 2015

Докато повечето от 500те дизайнерски стола на Hans J. Wegner са вдъхновени от историята, това не винаги е било така, дизайнерът разчупва концепцията си – The Flag Halyard Chair, който в момента е достъпен, е в резултат на семейна екскурзия до плажа – докато един най-нови столове – Papa Bear Chair – черпи вдъхновение от скромното мече.
За повечето хора, плюшено мече е свързано с комфорт; да има нещо, което да гушка, когато бяхме деца. Столът Papa Bear е предназначен да Ви обгърне напълно, да Ви накара да се чувствате уютно и луксозно, чрез своите размери, възглавници от пяна на седалката, на ръцете и гърба, напълнени с естествени влакна за допълнително уплътнение. Това не е всичко; Papa Bear Chair, разполага с големи подлакътници във формата на мечешки лапи, които ви обгръщат когато седите. Тапицерията е в пълен контраст от масивната дървесина във формата на “лапи”.
Докато голяма част от модернистичната ера за мебели бе проектирана в стил, който е смел и ярък, редица проекти на Вегнер показа, че модернизма и чувство за уют и релаксация може да са рамо до рамо в една и съща фигура. Няма съмнение, че столът Papa Bear е създаден за комфорт.

Неръждаема стомана и бронз

By Bestfurniture On January 26th, 2011

Дизайнерът Дан Макейб описва “двете лица” на  ултрамодерната си  масичка за кафе. Близостта на неръждаема стомана и богато украсени рамки на силициев бронз, е наистина уникална. Има в тази маса нещо странно. Не мога да кажа със сигурност какво, но то те кара да я докоснеш. Цветът е невероятен. 16 “X 52” X 20 W “D

Табуретка за летящ йога

By Bestfurniture On January 26th, 2011

Запознайте се – Meditation Everyday – един стол, създаващ  впечатлението за възможностите за медитация, йога. Ние сме лично заинтересовани, дали да крепим тялото на стола “с големи размери” само в поза лотос, или човек ще падне при  промяната в теглото от центъра. Но във всеки случай  това е  интересен Хъмпти Дъмпти, който смятаме, че ще се хареса на много хора.

Нов дизайн

By Bestfurniture On May 29th, 2010

Понякога се оказва, че всички възможни варианти за ремонт са разгледани ,всички варианти за обзавеждане режим сте опитали, а резултатът все още не е добър. Апартаментът изглежда тесен и неудобен, а мебелите изискват, ако не частично отстраняване някои мебели,то намаляването на размера им.
Но какво ще се получи ако опитате да не сменяте мебелите, а тяхното разместване в апартамента? Товагава трябва да се направи препланировка.В едно правилно урегулирано помещение на зони, което не само изглежда по-функционално, но и създава допълнителен комфорт за цялото семейство.

Но не бързайте да разрушите стената между помещенията, като се опитвате да комбинирате две малки стаи в една голяма, или да разглобявате вратата на балкона, опитвайки се да се създаде отделна стая за детето. Тези драматични промени са изпълнен не само загуба на енергия и пари, но и практически необратимост на процеса.

Също така имайте предвид, че всички изменения в апартамента да са в съответствие ,тъй като съгласно Кодекса за жилищно настаняване, преди да направите всички промени в оформлението на стаята, трябва да се направят промени бъдещията проект и да получите документирано разрешение. Ако не, съответните органи могат да изискват от вас да платите глоба, ако не и напълно да се върне всичко в първоначалния му вид.

Как да направите нещо, без да влизате в конфликт със закона, и да внесете в своя живот максимум комфорт?

На първо място заслужава да се опита да промените предназначението на помещенията. Не, не е нужно да пренесете ваната в другия край на апартамента, особено ако живеете в сграда, където всички комуникации са внимателно планирани. Въпреки това, си струва да обмислите защо най-голямата стая в къщата Ви е запазена за хола, който само от време на време ще се използва от много хора , а в същото време в спалнята едва се събират леглото и гардероба.А какво, ако ги разменим? Тогава просто се премества спалнята в най-голямото помещение.

Често, проблемите пред които са изправени собствениците на повторно планиране на апартаменти с една спалня, принудени да съчетават спалня, хол, детска стая, кабинет, и още много функции в едно пространство. В този случай, отлично помага зониране, т.е. разделяне на помещението на няколко зони, като се използва стационарни или мобилни преградни стени. Тези прегради могат да действат и като гипскартонни конструкции при обзавеждането, като например рафтове или шкафове.

Най-често срещаните видове промени сега са обединяване на кухня и хол, комбинирана баня и тоалетна, килер или допълнителни складови помещения, подмяна на врати в сводести врати и др. Индивидуално и колективно, тези методи за промяна на функционалността на помещението могат да променят жилищното помещение до неузнаваемост. Освен това, всички размери и опции за разполагане на стени остават същите.

Във всеки случай, ако сте готови за реконструкция, консултирайте се с опитен дизайнер, който не само ви казва как да организирате по-добре пространството, но ще и допринесе за създаването на уникален стил на вашия дом.

Печатни стъклени плочки и душ врати от Sprinz

By Bestfurniture On October 9th, 2009

Добавете малко свежест в дома си с тези печатни проекти от Sprinz. Техният дизайн е съсредоточен върху стъклени плочки и душ врати – две части на вашия дом, които обикновено са голи и изглеждат празни. Но сега, особено за хора, които искат нещо по – различно за банята си, новите конструкции обещават да вдигнат атмосферата и настроението на всички свои посетители.

Независимо дали се намирате в банята, кухнята и коридора у дома си, релаксирате на места като спа – център, хотел, или пък тренирате във фитнес клуб, тези невероятни печатни стъклени плочки ще ви вдъхновят дотолкова, че веднъж влезли там, никога не ще напуснете тази очарователна обстановка.

Кухнята – как да изберете дизайн, който да отговаря на вашите нужди

By Bestfurniture On September 3rd, 2009

кухненско обзавеждане

кухненско обзавеждане


Когато погледнете кухнята в някоя голяма и луксозна къща, разбирате колко е лесно да бъдете съблазнени от вида и – просторна и уютна с красиви шкафове, скъп теракот и всичко е изпипано до съвършенство. Дори не обръщате внимание на практическите подробности.
В крайна сметка, обаче, функционалността е много по-важна от излъчването. Ако кухнята във вашият дом не е добре устроена, няма достатъчно свободно пространство, или шкафове, ако не е удобна за всекидневна работа, вие ще я намразите, дори и да изглежда страхотно.
Първата стъпка за правилното организиране на кухнята е да се направи подробна оценка на кухята, която използвате сега. Колкото по-добре знаете какво ви харесва и какво не в нея, толкова по-добре ще можете да направите новата. Като например има ли достатъчно свободно пространство и място, където да организирате всичките си мебели. Ако сравните модерните и луксозни скъпи кухни с вашата по практичност и функционалност, ще видите колко всъщност те си приличат.
Първото нещо, което трябва да проверите е площта на помещението. Дали за приготвянето на храна има достатъчно пространство? Ако повече от един човек ще се изявява в готвенето, дали ще има достатъчно място за двама души да работят удобно?
Най-добрият начин да се отговори на тези въпроси е да се действа чрез пантомима как ще се използва пространството. Уверете се, че полевия тест е включил всички действия, които извършвате в кухнята. Печката, мивката, хладилника и прилежащите им площи за работа трябва да бъдат поставени в близост един до друг, за да не се налага да кръстосвате кухнята по време на работния процес.
Все повече хора предпочитат в кухнята да има и място за хранене.
кухня

кухня


В малките кухни за предпочитане е Г-образното подреждане на мебелите. С тази конфигурация се спестява много пространство в центъра на стаята за маса.
В по-големите къщи кухните се устройват с остров, но за него ви трядват поне 42 инча отстояние от останалите мебели и уреди в стаята.
Разбира се, практичността не е единствената грижа за новия кухненски бокс. След като формирате основите му, така че те да са адекватни към вашите изисквания, трябва да се ориентирате за цвета и стила на кухнята.
За да улесните максимално избора на кухненско обзавеждане се обърнете към Мебели Италия.

Идеи за спестяване на пространство

By Bestfurniture On August 19th, 2009

обзавеждане

обзавеждане


Когато се обзавежда апартамент или по-малко жилище може да бъде предизвикателство да се намери достатъчно място за всичко. Когато семейството расте и потребностите за пространство също се увеличават, и се изисква творчество за да се намери място за всички нужни или не вещи. За щастие мебелите с вградени шкафове решават много от пространствените дилеми.
Входът на дома е мятото, където посрещате близки и приятели и той трябва да бъде спретнат и широк. Хаус от чанти, обувки и връхни дрехи не е препоръчителен. Една интериорна пейка с разделение за обувки под нея е много удобна както за обуване и сабуване, така и за спестяване на пространство. Шкафове без врати за палтата и чантите на всеки от семейството е идеалното решение, за да се направи коридора по-широк.
Всекидневната е стаята, в която цялото семейство се събира, и една от най-просторните стаи. Но когато пространството не е достатъчно може да се използва холна гарнитура с вградени чекмеджета и куха масичка за кафе, които позволяват съхранението на много от вещите. Окачените етажерки също са за предпочитане, защото спестяват от подовото пространство, а и естетически са по-интересни.
дизайнерски мебели

дизайнерски мебели


Във всеки дом спалнята е светилището. Простите допълнителни шкафове, които може да сложите под леглото и да покриете със завивките са много добро допълнение. Разбира се, може да изберете и легло с вградени чекмеджета. Интериорна пейка в края на леглото отнема от пространството, но предлага възможност за разположението на обемисти одеала и допълнителни възглавници. Закачалки за стената също са добра стратегия за спестяване на пространство. На тях може да закачите както дрехите, така и ръчните чанти и по този начин всичко е спретнато и подредено.
спалня

спалня

Безредието в кухнията прави готвенето по-трудно и по-малко забавно. Проблемът в много кухни е не липсата на пространство, а лошото използване на съществуващото. Може да се помисли за окачени шкафове и етажерки за подправки и готварски книги, а също така и за окачени за тавана поставки за чаши и съдове.
Тук можете да намерите много идеи за това как да организирате дома си по последните дизайнерски тенденции.

Дизайна на мебелите- основни направления и преустановени практики

By Bestfurniture On March 31st, 2009

Стилове на обзавеждане

Стилове на обзавеждане


Когато и да решите да декорирате или предекорирате, най-често даваният съвет е: “Изберете си определен стил и го следвайте”. А какво всъщност е стила? Какво го дефинира и колко стила съществуват? За да бъдем честни, всеки дом има свой собствен стил, но има и една определена спецификация, под която всички видове интериор попадат. В случай, че тъкмо започвате да планирате декорирането на интериора и имате нужда от напътствия- ето ги :
Традиционно обзавеждане- безспорно, това е най- популярният начин за декориране на интериора. Има си причина за това. Традиционният стил изглежда едновременно официално и непретенциозно, а нивото на сериозност може да бъде променено главно чрез смесването му с други стилове. Традиционният стил мебели обикновено са в тъмен, махагонен дървен материал, кожа в тъмни цветове и само няколко малки мебели в светло дърво, които да омекотяват гледката. Докато стилът Old World е изцяло класически, Tuscan Villa е в другия край на скалата с топлите, светли цветове. Независимо кое от двете изберете, мебелите в този стил изглеждат очарователно.
Съвременен стил

Съвременен стил


Съвременен стил- с вариации от светли или ярки тонове, екстравагантни аксесоари в ретро стил или в модерен градски или шик, Съвременния стил е по-лесно да бъде постигнат в сравнение с Класическия. Той позволява да купувате мебели за обзавеждането с по-голяма свобода, а любителите на изкуство могат да използват любимите си предмети. Линиите на мебелите могат да са с прави, гладки форми или чувствени закръглености. Съвременния стил мебели са по-непретенциозни и много по-удобни от много други.
Минималистичен и модерен.Всички ние вече познаваме Минимализма много добре. Докато е едновременно и модерен, той стои отличително далеч от ретро, градски, арт и неофициалните стилове. Изчистени остри ъгли и гладки прави линии, семпъл кубичен дизайн и използване на неутрални цветове за запазената му марка, която дава на интериора ултра-футуристичен вид. Може би най- нашумелият стил напоследък е минимализма, който също се представя с изключителната и скъпа употреба на стъклото, което добавя блясък и светлина в стаята.
Исторически стил

Исторически стил


Исторически стил. Най-известният исторически стил на обзавеждане е Викторианският- с обрисувано стъкло и дървени мебели в тъмни цветове, картини с тежки метални рамки, коприна и кадифе за акцент. Исторически стил е и Колониалният, който много трудно се пресъздава. Като цяло историческите стилове се постигат много трудно, поради факта че интериора трябва изцяло да се трансформира, за да се пресъздадат отдавна отминалите времена.
Екзотичен стил

Екзотичен стил


Екзотичен стил . Неговото възприемане зависи от мястото, от което идвате. За някого от Китай или Индия, Ориенталският стил може и да не се струва толкова екзотичен. Когато се използва мебел, която идва от съвсем различна култура и е с необичайна концепция или е с рядък произход- то тази мебел попада под категорията екзотична. Въпреки, че могат да изглеждат поразително, имайте предвид, че са доста скъпи и такива мебели трудно се намират, а пък ако искате да си ги доставите от оригиналното им място, ще ви струва състояние.
Провинциалне стил- убити цветове, дърво в цвят със средни тонове, боядисани повърхности, естествени текстилни материали- това са отличителните белези за този стил, който разбира се е различен за отделните провинциални региони. Но независимо дали е класически английски стил или очарователен френски, те всички имат сходни елементи, с вариращи модели за различните култури.
Еклектиката. Комбинацията на различни по време периоди, култури и традиции. Този тип обзавеждане е много рядък, трудно се постига, изисква доста грижа и внимание към правилния баланс. Не може просто да сложите няколко различни мебели и да наречете това еклектика. Има няколко стила, резултат от еклектиката като Бохемския и Етно стила. Такъв интериор е по-добре да бъде оставен да се направи от професионалисти . . . ако разбира се на самите вас не ви се отдава това.
Дизайнът на мебелите е променлив и гъвкав относто старите правила, а пък те от своя страна постоянно се подновяват, различните стилове се смесват и допълват от дизайнерите. За да обзаведете дома си в определ стил трябва много да харесвате темата, която сте избрали, в противен случай всичко ще е само загуба на време и пари.


Мебели Италия | Дизайнерски Италиански Мебели